AOTD - Album of the day
EFB - Első felületes benyomás
NFR - Nice fucking refrén (azaz épp nem tudod kitörölni az adott refrént, dallamot a füledből)
MM - Most megy (azaz most épp ezt hallgatod)
Volt valami érdekes a tegnapi Estfm - mocsok - Miki - műsorban, kb. az AC-DC-nél már bealudtam. De azért az tesztett, amikor a telefonáló Ossian-t, meg Pokolgépet kért azt jól el lett küldve, he-he-he - sátáni kacaj:-)
Locus,
Mikor léptek fel pontosan ma-holnap, nincs valami részletes program az Index-fesztről. Vagy, ha Locus nincs gépközelben, akkor valaki segítsen már, a Strong időpontja is érdekel.
Még a death metalnak sem volt se híre se hamva (nemhogy ennek lelassult változatának) amikor már mozogtak olyan doom bandák, mint a The Obsessed, meg a Witchfinder General, a Trouble, szóval ez az IGAZI doom. (Aztán valaki kitalálta, hogy a lelassult death is legyen az)
De végülis mindegy, kinek a pap, kinek a paplan....
bazmeg Hajas, szinte tudtam, hogy valaki bele fog ebbe kötni....ennyire láma én sem vagyok, doom/death ez, de minek szaporítsam a szót egy olyan közegben, ahol azért a hozzászólók nagy része ért valamit ezkhez a zenékhez. mindegy, részemrôl is lezárva.
Ne érts félre, én sem Witchfinder Generallal, vagy OverSoullal kezdtem a Doomot, hanem a Mood/Sabbath/Trouble triumvirátussal.Természetes dolog, hogy csak idővel lehet kiismerni egy műfajt.Már bánom, hogy elindítottam egy újabb lavinát.
nyugi, azok a 14 eves gyerekek is felnonek es rajonnek mindenfelere, senki nem ugy szuletik, hogy keni-vagja az osszes mufajt es eloadot meg ilyes. ilyesmin max mosolyogni lehet, idegeskedni folosleges.
Hát azért Lee Dorrian(két "r" betűvel!!!) talán mégis ért hozzá, nem?Egyébként én őt meg se említettem.Ne érts félre, nem vagyok hisztis, vagy ilyesmi, csak nevetségesnek tartom, hogy 14 éves kisgyerekek Nevergreen pólóban azt képzelik magukról, hogy "Na, mi aztán tudjuk, mi az a Doom zene".De nem hiszem, hogy Albi, Locus, vagy bárki más nem értene velem egyet.
Persze, mert Lee Dorian azt mondta, hogy a lelassított death metal az nem doom, azért van olyan is, aki nem így gondolja. Én is doom/death-nek könyveltem el magamban az Anathema, My Dying Bride meg a Paradise Lost régi dolgait. Például a Lost Paradise-on igenis van Trouble-hatás szerintem, de még a Shades of Godon is (Pity the sadness!)