AOTD - Album of the day
EFB - Első felületes benyomás
NFR - Nice fucking refrén (azaz épp nem tudod kitörölni az adott refrént, dallamot a füledből)
MM - Most megy (azaz most épp ezt hallgatod)
Pedig én kerestem a szélsőjobbos hozzáállást, amit még régebben mondtak itt, hogy 'Madolf,' meg ilyenek, de nem találtam. Érdekes, pedig olyan jó kis képem van a király kerriről, amint a bőrnadrágba szép míves vaskereszt van szögekből kiverve :-)bizots látta ő is, hejj
Helyesbítés Az MHH mostani (gyk: 130.) számában megjelent Forró Drót rovatban
található ismertető, mely szerint a The AoD Wigwamos koncertjén
vonósnégyes is csatasorba kerül, sajnos téves információ. Sok más
meglepetéssel készülünk január 12-ére, de ezt hangtechnikai
okok miatt nem áll módunkban megvalósítani (talán valamikor máskor).
Cselô a kezdetektôl fogva a zenekar mellett, van, ahogy írja, ezalapján elfogadható lenne, hogy ô ír, de olyan szinten felületes szar kritikát írt, amit még egy suliújságba se tennék be, komolyan, szerintem ez a Nevergreen lemez ennél azért több szót érdemel, vagy annak a kevésnek az igényesebb megválogatását. Korábban volt olyan, hogy a Hammeres kiadványnál a VOL.10-bôl írt valaki, ez szerintem korrekt lenne, bár az az igazság, hogy a Hammer saját bandái közül csak Nevergreen érdekel, no meg a HMP-s bandák egyik-másika.
Ja hát persze Nick Cave, meg Thin Lizzy, de azok ügyebár nem annyira "hangos metállok". A MHH meg már csak ezt a vonalat képviseli úgytűnik, nagyon beszűkült, teljesen egyhangú. Szerintem ez nem állja meg a helyét, hogy még mindig hirdetik a nem létező metál revivalt, ráférne most már egy kis profil-váltás. Szerintem nem vezet sehová ez a mostani trend. Meg különben is megbocsássatok már de az hogy Cselőtei írja a Nevergreen kritikát, saját kiadású, saját reklámozású zenekarról, szóval az enyhén szólva pofátlanság és pénzszagú, márha ebben van egyáltalán valami pénz. Meg az hogy a nevetséges Ossiánt nem lehet kihagyni egy lapból se (pószter,stb...) az is siralmas, ezzel csak magatokat járatjátok le.
Paksi lenne a nagy metál messiás, vagy mivan? Lajcsi imidzse néha igényesebbnek tűnik. Persze nem is beszélve az egyéb igénytelenségekről; megjelenést nem lehet tisztázni (érdekes a Wanted percre pontosan eddig mindig meg tudott jelenni 25-én) + még ez a kazis mellékletes mizéria, gondolom a hammer tartotta direkt vissza a kazi nélküli verziót, okos stratégia..........
Na megint kibújt belőlem az ördög.
Vitatkozzunk már egy kicsit!
:) Remélem pár év múlva bevesz a Hammer egy cikk erejéig. A Hatásokk rovatban ugyanis MP Slayer kritikájáról szeretnék írni, mint meghatározó irományról.
Ez az ember egy félisten, egy tüzet és fémet okádó poéta.
Ezer év múlva is ezt olvasnám.
Dare?????
Szupercárevics, nincs véletlnül a Hámerben Dare: Blood From A Stone, és PC69: One Size Fits All?
Ott már nem merem 69786-adszor megkérdezni... :-)
A kazimellékleten már minden mértéket megdöntött a germán vonalat képviselő zenekarok mennyisége. Ráadásul kevés közöttük az igazán jó.
Kedvenc: Neck Sprain, Cradle, dehát ez nem okozott meglepetést. Abszolút mélypont: az A oldal 3. dala, nem tudom, milyen zenekar, de az énekes egy gyenge pót-Halford, a zenekar pedig teljesen dög-mentes (ami persze nem mindig baj, de ha powerben nyomják, akkor nem szerencsés).
Hát, ez nem az én mellékletem volt.
Nos, én is végighallgattam a kazit, mondván, adok egy esélyt a (85%-ban) true metálnak, ne mondjátok, csak a szám jár, de egyetlen egy szám sem tetszett. (Jó, a Millennium, meg a Neck Sprain nem zavart.) Most nagyon nem a rosszindulat beszél belőlem, de tényleg gyengének éreztem a többséget.(Tényszerűen: patetikus, üres, felületes, technikássággal ez utóbbiakat elfedni igyekvő dolgok. Egyéniség, innovatív ötletek sehol.)
Gyorsan le kellett játszanom néhány Nick Cave-slágert, aztán meg egy kis Thin Lizzyt, hogy helyre álljon az egyensúly.
Megyek is ki a teremből, de ezek után az istennek nem győztök meg az igazatokról metal warriors :) Azért próbáljátok meg! :)
"rockerek és rockerinák" :))))))
mindegy, a MP kritika überelhetetlen
De mondom, még nem volt időm átolvasni. Szombat este milyen volt? b/d/d topicba írjál már róla, légyszi.
Espé: és az milyen, hogy "...látva az Államoknak a totális szellemtelen nihil posványában való tobzódását" (Immolation-kritika) :-)
Ezeknél csak a házassági hirdetésekben lehet viccesebbeket találni, direkt gyűjtögettem:
"Az UEFA 2000-en Hollandiának drukkoltam, és a FIFA 2002-n is nekik fogok."
"Császtok emberek!"
"Bárhonnan írhatsz, csak ne kaposvári legyél."
"Légy környékbeli 16-25 éves, 165 cm, 55kg!"
"Egységes perspektívával akár házasság is realizálható!"
Viveca: jól mondtad. Örülök, hogy más is ismeri ezeket a fantasztikus lemezeket.
Nem rossz az új Hammer (bár még nem olvastam végig), szerintem jó kis cikkek vannak benne, tegnap hallottam a kazettát is, elmegy. Hihetetlen, hogy "az évezred utolsó MHH-ja" okán végre UN is rászánta magát az Operation: Mindcrime Hatásokk-os szerepeltetésére. Hát, szerintem az egyik legrosszabb kritika lett, amit valaha olvastam tőle. Az, hogy a cikk terjedelmének kétharmadában a sztorit ecseteli, szerintem nem a legjobb megoldás. Kár.
De az abszolút totális kedvencem MP Reign in Blood ismertetője. Ott pont fordított a helyzet, szerintem ez MP pályafutásának csúcsa. :) Pont az a helyzet, mint amit ő írt az albumról. Ha ezt az ember elolvassa, már mindent tud az ő munkásságáról. Az olyan szófordulatokon, mint (fejből írom, nincs előttem az újság) a "komplett érzelemmentesség jéghideg tirádái", meg "harci gépezet, ahol nincsenek foglyok", órákon át röhögtünk DaemonLaz-zal tegnap. Hihetetlen, hogy valaki ilyeneket fejből vág.
Köszi. Úgy látszik, a londoni szimfonikusokkal előadott ideák nullaszámba mennek. Vajh mit kéne létrehozni ahhoz, hogy áttörjenek? Valószínűleg teljesen silány tucatzörejt, amire kedvére ugrálhat a nép. Emtévés szemetet vagy effélét. Szerencsénkre idáig soha nem fognak lealacsonyodni. Ahogy Tilot ismerem, továbbra is németül fog nyomulni, ami mindazok számára az egyedüli megoldás, akik nem utasítanak el elvből bármit, ami germán eredetű. Dehát addig még nagy utat kéne megtenni s felettébb dicstelent, ami ugye nem könnyű feladvány.
De aki tud nekem nemesebb és varázslatosabb kompozíciót mutatni, mint pl. a Die Strasse der Zeit vagy a Der Erste Tag (Stille), hát azzal lenne némi beszélgetnivalóm értékek tekintetében... Tilo maga a művészet. Aki képes manapság leülni egy zongora mögé és elénekelni egy dalt Darkness címmel, ami nem szól egyébről, mint emberi törékenységől, sebezhetőségről és védtelenségről, az számomra mindennél értékesebb és csodálatra méltóbb. Végre egy művész, aki MER EMBER MARADNI. És megosztani velünk azt, ami többé és jobbá tehet minket.
Ami a Lacrimosát illeti, mindig is a legszínvonalalasabb zenekarok egyike voltak, de ezt soha senki nem is vette tudomásul magyar szinten. Hiába a jobbnál jobb albumok, hiába a tökéletes hangszerelésű, igényes nóták, ez nálunk nem metal, sőt, mint kitűnik, nem is zene. Ami engem illet, évek óta feltétel nélküli rajongója vagyok Tilo Wolffnak és a ma élő egyik legnagyobb zeneszerzőnek tartom mind klasszikus, mind rockzenei szinten. Sajnos az értékeket, a tehetségeket nem dicsőség elismerni. Erről ennyit.
won:szörnyen sajnálom,de elaludtam és túl későn ébredtem.....23-kor.A kazahsztáni szobatársaim meg nem szóltak.Nagyon sajnálom,mert szivesen megnéztem volna a koncertet,meg hát a cd-k itt tornyosulnak nálam is.
Mégegyszer bocsánat.Mikor tudnánk megejteni a csapó 2-es verziót?Ma délután ráérek......biztos!
Amúgy milyen volt a koncert?
Mégegyszer bocsánatodért esedezem!
Stzar: Huh, lehet, hogy csak az én példányom hibás? :-( Akkor bocs a reklamációért, de ezek a cikkek tényleg olvashatatlanok... Majd lehet, hogy beviszem a Barlangba kicseréltetni... Milyen peches vagyok!
A tartalmi vitához:
Nekem nincs különösebb bajom a cikkekkel, bár én is meg tudnék nevezni olyan bandát, amely igencsak hiányzik, és olyat is, amely szerintem túl sokszor szerepel. Pateknek igaza van, hogy a Primordial nagyon megérdemelne már egy interjút, és Naomin én is kiakadtam csöppet. A zenei reklámokkal semmi bajom, sejtem, hogyan működik egy ilyen szintű lap költségvetése, de a MAX reklám miatt inkább csak 99 oldalasnak nevezném az ehavi Hammert :-)
Itt ragadom meg az alkalmat, hogy felhívjam a figyelmet egy olyan több mint 10 éves, 6 albumos zenekarra, mely még sosem szerepelt a Metal Hammerban: ez a német Lacrimosa, mely tavaly is lenyűgöző albumot készített több mint 100 zenész közreműködésével. Az "Elodia" hangszerelésében, dallamaiban szerintem lealázza az olyan felkapott, klasszikus zenével kísérletező csapatokat, mint a Rhapsody vagy a Therion. Nem lehetne egy interjú velük?
OFF
Patek: hát hun voltál? Az egész kollekciót felvonultattam Simon kocsmájához, te meg sehol...
1.Ez a véleményem és nem a szent írás.
Csak azt nem értem,hogy ha az újság tartalmilag elér egy bizonyos szintet,akkor mér kell utána lejjebb adni azt.
Amúgy mindig megveszem az újságot,mert mindig van benne valami ami érdekel,főleg a sokkoló extrák.
Ez az X és Y dologhoz annyit,hogy ha az egyik többet szerepel,akkor a másiknak esélye sincs hogy megismerje az átlag hallgató....met nincs is benne.
Ez nem a saját érdekem,hanem az a fontos,hogy olyan emberek is megismerjék,akik kacsingatnak más stílusok felé is,de vacillálnak vele kapcsolatban.Ez főleg a kazira vonatkozik.
Az meg hidegen hagy,hogy mi van a Max-ban.....ennyi.
Supertzar: Kyussal kapcs. nézd meg a Stoner topicot (hozd fel, mert süllyed !!! :) ).
High On Fire-nél az ének abszolút nem Ozzys. Olyan üvöltős - Jerusalemes. Nem is tudom. Élőben szívesebben venném. Ja, neked mi a bajod a Monster Magnettel (nekem van egy pár), mert látom, hogy most csak 8 pontot ért neked, pedig régen kedvenc volt. Meg az új Manson is csak 8-at kapott tőled, pedig az szerintem igazán jól sikerált. Vagy csak MM - MM, és akkor 8 :)?
Nem egy rossz szám ez a Bloodline! :-)
A Diabolus egyenes folytatása lesz az úl lemez, az eddig hallott két dal alapján... A refrénbe egy kis dallamot is csempésztek, de amúgy zúz az anyag rendesen! :-) De a Here Comes The Pain egy kicsit jobban tetszik...