M3 gyári hátlap, trükkös régi string bass, celesta elektronika, erősítővel szerelt, ill. erősítő nélküli rugós zengetőtag, csöves 230V-os zengetőerősítő, B2 csöves előerősítő, JR20 csöves tone cabinet(230V-ra konvertált, jack bemenete is van) eladó. Meg full B3/Leslie122
Sajnálom, hogy a Médiumon nem lehettem jelen, tán a következőn...
Felmerült a kérdés, hogy hogyan mértem hőmérsékletet a tonewheel motoron. Először szaglás útján, mert füstölt az olaj a billentyűk között, aztán kontakt ipari hőmérővel, majd az új beszerzésű termovizió segítségével.
Durva beállításban erre jutottam:
Majd játszásiból a főbb elemek hőmérsékleteit is megnéztam:
Sok örömöt a tőlem is újabb Hammond tulajdonosnak!!
No ha már szóba került, az europai lesliek nagy általánosságban olasz termékek. Ezeknek a nagyrésze, az amerikai hagyományokat folytatva, felső dupla tölcsér
alsó forgódobos , kétutas rendszer. Aztán voltak nagyon érdekes megoldások is például a macsound, rollingsound tipusoknál használt, a felső forgóhangszorós megoldás
Mélyhangsugárzóként , egy két membrános hangszorót használtak , mely méykőzép
hangokat volt hivatott megszólaltani. A forgódob helyett pedig egy forgó hangszórót raktak. Két külön erösitős rendszer /ismerös 760 as lesliből/ és a három hangszórós háromutas rendszer biztositotta a nagyonszép "hifis" hangképet .
Nem nagyon kell olajozni. Még az egy évnél ritábban is elég a legtöbbször. Persze függ hogy mennyit fut.
Van olyan vastag eredeti amerikai szervíz manuálom: M, M2, M3, M100, M100A orgonákról. Vagy 100 oldal. Szét-összeszerelési metódusok, kapcsolási rajzok, huzalozások.
Hammond leslie nem nagyon létezik. Az egy külön cég volt a Suzukisodás előtt. Ami a lényeg, felső forgótölcsér, alsó forgódob.
-Elég jól lemásolták a működését az olaszok a mechanikával és ők, ill. a németek sokféle típust, méretet gyártottak. Kisebb, nagyobb, olcsóbb, drágább. Allsound, DBS, Dynacord, Echolette, Elka, Farfisa, FBT, Hohner, Macsound, Rolling Sound, Sharma, Solton, Trep? Yamaha...stb. Nagyon sokféle fellelhető viszonylag kedvező áron.
-Aztán van az eredeti Leslie márka. Ezek általábban nagyobbak, nehezebbek, drágábbak. Meg jobban szólnak. A szép fanútos, csöves típusok méginkább.
-Végül egy különlegesség a Motion Sound. Nagyon pici, könnyű lezlik most amerikából. Hangra az Eu és a régi amerikaiak köztre tehetem be, hatalmasat szólnak kis méretük ellenében mélyben is. Koncertezéshez ma egy billentyűsnek álomcucc (csöves előfok, beépített mikrofonok), de derekas áruk van.
-Tudok több eladó leslie-t, de a pénztárca és a feladat szabja meg a típust.
Milyen időközönként kell olajat tölteni? Honnan lehet belevalót szerezni? Szeretnék egy usesr's manual-t, szervíz manualt ... honnan tudok ? Ki tud eladó Hammond leslie-t?
Megvolt a Médium koncert. Heavy. Főleg előtte és még főleg utána. Kis pinceklub a ferencvárosban ahol L100, L770, MKII lett le- és felcipelve a keskeny, meredek lépcsőn. A többi már csekélység. A jövő csütörtökit a Slash klubban videóra rögzítem.
Nagyon szépen megszólalt, igazi Hammond, Rhodes fíííling. Lord eléggé virtuz volt a szólókban, finom, ötletese kíséreteket játszott. Az egész csapatot jó volt hallani. Oldie's rock P Mobil és kortársai módra. Nem könnyű ezt igényesen, hitelesen csinálni. A Mobil számok 1/1 1978! Különösen figyelembe javaslom a legalsó képet ahol nemcsak a kor szelleme lett megidézve, hanem az énekesen kívül valóban szellemek is játszottak :-D
Lord! Akkor ma fellépsz egy Médium nevű zenekarral egy Bázis nevű helyen Budapesten? Találtam egy Bázist, XIV Hungária krt. 48, a Volánbusz pályaudvar szintjén, gyakorlatilag a Sportcsarnoknál a Kerepesi út sark közelében.
Lesz ma akkor valami? Meg azt hiszem van némi közös dolgunk :-) Zs
Egész pontosan: előtte egy nappal játszottak a Los Angeles Forum Auditoriumban a Cream búcsúkoncertjének előzenekaraként 50p-et, ami videóval komplett fel lett véve. Hush, Kentucky Woman, Mandrake Root, Help, Wring That Neck, River Deep Mountain High, Hey Joe!!! (a kép minősége 50%-os, felén látni, felén nem, megsemmisült, de a hang jó) Aztán rá egy nappal a pléjbojban: And The Adress, interjú, Hush, And The Adress 2. Ehhez hozzátéve a dániai tv felvételüket, csináltam az egészből egy 1 órás MK1 dvd-t 12 számmal, menüvel, mindennel.