Szia vtma! Megnéztem a fotóalbumodat, és mondhatom igazán gyönyörű! Igen csak irigy vagyok azért a madáritatóért is:-))) Az angol rózsák illatosak is? Nekem is van egy futós angol rózsám Nahéma. Na annak olyan nagyon jó illata van, hogy nyáron mikor virágzik mindenki ott ül a teraszon és szaglálgatja a rózsákat:-)))
A buxus tényleg nagyon trendi növény én is imádom és legalább nekem azt sikerül gyökereztetnem. Pár éve mikor még növény hiányában voltam megpróbáltam gyökereztetni pont úgy ahogy a magazinban volt leírva és láss csodát az 5db-ból meg is fogant 3db. Egyet megtartottam, másik kettőt pedig elajándékoztam kertkedvelő barátnőimnek. Az idén nyilván megint megpróbálkozom majd dugványozással szaporítani. Maj megírom hogyan sikerült.
Zsuzsokám! Ha szanálni akarsz valamit amit már meguntál vagy mást akarsz a helyére rakni akkor a szanálandó növényre vevő vagyok! Nálam van hely bőven mindenféle növénykének!:-)))
Nálam pont fordítva!Teltházas a kert,és csak vágyni lehet a növényekre,nincs hová ültetni!Esetleg szanálni a régebbiből,de az olyan mintha a "szived"tépnéd!:)))))) Ez sem könnyű!
Mitől akartál elcsábulni?,,,A múlt héten újdonság csak kamélia volt! Nem bírtam ellenállni, és vettem egyet! Lehet hogy rosszul tettem,mert már szórja a bimbóit lefele!,,,Tavasszal szeretném kiültetni.Csak bírja ki addig!
Láttam alább a kerted képeit és ugyanabban a cipőben járunk:-))) Hely az van bőven! Nálam ötlet is csak idő és anyagiak szűke miatt nem alakul úgy a kert ahogyan szeretném. Megosztom veled, hogy mit találtam ki ez ellen.
Nem az egész kertet akarom majd megcsinálni egyetlen szezon alatt! Részekre osztottam az egész telket, kitaláltam melyik helyre milyen ágyást, tavat, látványelemet szeretnék és több évre felosztottam. Minden évben megvalósítok a terveimből valamit, de mindig csak az adott helyre vonatkozóan. Az idei tervben a tó és a hozzá tartozó terület van soron. Akármilyen nehéz is megállni, nem fogok most máshova növényeket rendelni, mert akkor megint csak az lesz ami eddig minden évben: Rengeteget költök növényekre, de a telek nagysága miatt ez nemigen látszik.
Ez aztán a csodakert! Idén nyáron nem lesz már nyári gyakszink, és júliusban mindenképp meglátogatlak, ha már itt vagy a szomszédban, de adig még beszélünk úgyis :D . Egyébként nem tudom, hogy ti hogy vagytok vele, de én annyira örülnék neki, ha itt Mo.-n is eltrejedne a nyitott kapus(így hívják??)kertlátogatás. Milyen remek lene, ha egymás kertjét megcsodálhatnánk, és ötleteket meríthetnénk egymás kertjéből.
Sziasztok! Tettem fel képeket a kertről, virágokról. Ez csak próba, ezért nagy a rendetlenség köztük. De ha működik a dolog, akkor megindítom a rendcsinálást. http://indafoto.hu/vtma
Az enyémek egy az egyben elszáradtak. Csináltam velük mindent, de nem jött össze, így inkább majd veszek párat, és azokból újra fogok szaporítani, mert a leendő kertmbe sokat szeretnék belőle.
A Mein s. g. oldalról áttelepítek ide pár képet ;) :
Türelem kell hozzá. Az első dugványokat nyáron vagy ősszel dugdostam, nem emlékszem már. Az egész telet kint töltötték a ház mögött ládákban és csak tavasszal kezdtek nőni. Amit tavaly tavasszal dugdostam be, az se nőtt egész évben semmit, de zöld. Szerintem tavaszra lesznek köztük gyökeresek.
A buxus sosem ciki!!!! Nagyon-nagyon trendi növény most is, és az is marad, és az iis volt!! Praktikus egy kis növény. Nekem nincs, de nagyon szeretnék majd a kertmbe belőle ágyásszegélynek. Én is próbáltam gyökereztetni, de nekem egy se maradt meg :s
Nagyon várom a hétfőt, mert végre megveszem az újságot!
Nagyon szeretem a buxust. Van 14 nagyjából gömb alakú bokrocskánk. Tavaly metszés után után ledugdostam egy csomót a nyesedékből, elég sok még mindig zöld. Én is bemártottam gyökereztető porba és a ház északi oldalán tartom virágládába. Majd tavasszal szétültetem. Tavalyelőtt meg egy kivágott és út szélére hajított bokorról vágtam ágakat, abból 11 növény lett, ami szerintem már meg is marad. Azt még nem tudom, hová fogom ültetni őket.
A barátnőm nézett rám, hogy megbolondultam, amikor elajándékoztam ezt-azt, helyette pedig mint alább
meg amikor kimentem az árokpartra berberis vulgarist vagdosni gyökereztetés céljából
meg is maradt
a buxus is elég "közönséges",nem?
folyamatosan gyökereztetek belőle, sajnos eléggé rossz a sikeresek aránya a gyökereztető por ellenére, nem is tudnám hova tenni, huszonvalahány van már elültetve, plussz három cserépben a teraszon, különböző méretűek