Neked nagyon a bögyödbe van ez a biztonsági szolgálat!Csak nem azért mert Te akarsz hozni egy sógor-komát(gondolok itt a partizánakciódra-tudod aláírás)?!Amúgy sem értem mit pörögsz mint egy búgócsiga???Nagyon sok ráérő időd lehet!Szerintem az SZVB mindent megtesz ami tőle telhető(lásd a vasárnapot is)!!
Lehetne ez minden szempontból is jó,mi fizetjük,mire ez a megalkuvás???
Kérdezze a gondnokot,akivel nem tudtam egy mondatot sem egyedül váltani mert megjelent nyomban a biztonásii ember,majd kisvártatva közénk is állt.Hivatlanul.Pofátlanság maximus...........Bizony én az ilyet ingyen sem,a ........féláron sem,nemhogy ennyiért.Meg ne kérdezze hogy mennyiért,mert csak a simonféle információ boldog tulajdonosa vagyok az is a fogadóórán kapott.Szó elszáll,meglátjuk vasárnap.Viszlát ott!
Én nem akarom védeni a biztonsági szolgálatot, de ezeket láttam egyedül, hogy körbenéznek időközönként, meg, hogy kirakják a piálós, ittalvós, szemetelős hajléktalanokat a ház előtti parkból! Plussz, ha nekik letelefonál az ember, mert valamelyik kedves lakótársnak éjjel támad kedve csempét, falat, vagy akár vasbetont fúrni, vagy spontán koncertet szervezni, mindig intézkedtek és csend lett! Az előző brigádra ez nem volt jellemző, az embernek magának kellett éjszaka bóklászni össze-vissza, meg vitatkozni, hogy legyen már csend! Ez az én tapasztalatom! Én azt mondom ilyen házhoz, ahol bizonyos lakók nem hajlandóak közös költséget fizetni, meg a szemetüket a folyosóra szórják, meg semmilyen tekintetben nincsenek tekintettel a másik lakóra (természetesen tisztelet a kivételnek!) tökéletes ez a biztonsági őrség!
huh ez a Szancsi, akár ideges akár nem, azért a szinvonal megvan....
A kameráról csak annyit, hogy amikor megvolt akkor is volt lopás, semmire nem volt jó. Jobban mondva, a hiba a figyelésben volt akkor is.Szerintem ami nem kivitelezhető azt nem kell eröltetni egyáltalán.
Szerintem,a kamerákat kéne vissza szereltetni minden bejárathoz.Nappal itt a gondnok éjszakára kéne egy "megbízható őr".Ennyi pénzért amit fizetünk az őrökért már lakásonként a távfelügyelet is kijön. Lakásonként 3000 Ft. az őrszolgálat havonta + nem tudom mennyi a garázs díja ez nagyon sok!! Mennyi lakás van a házban?? 280-300?
Én pl. reggeltől estig dolgozok, szal haza se értem volna a gyűlésre. talán inkább hétvégén kéne tartani amikor az emberek többsége otthon van. így ez is fasza. de ez most rohadtul idegesít h ez a fenyegegetés h ezt meg azt kiakpcsoljak ahelyett h adnának egy egyenleget mert az emberek többsége ezért nem mer fizetni sztem. de ezzel az októberi közüzemivel jól megszívtam h befizettem, nagyon remélem h a mostani (dec.31ig befizetendőben) mínusz valamennyi áll, hogy semmit nem kell fizetnem most vagy 2 hónapig, mer kb 3szoros elírás volt. fasza. mi olyan k*rva bonyolult egy tájékoztatásoN is az egyenlegről meg a fontos dolgokról????????????????????????? jah és én konkrétan nem érek arra se rá h állandóan futkározzak azután hoyg most tényleg jó összegről küldtek e számlát, tényleg annyit kell e befizetni amennyit. neekm erre nincs időm, meg sztem elég gáz h mindennek utána kell állandóan járni meg telefonálgatni kell mert semmi nem egyértelmű. nálam kezd betelni a pohár!!!!!
Hát ez fasza ismét. szóval akkor mivan ha én befizettem azt a közüzemit ami k*rva sok volt és amit elírtak(októberit)??????????????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!akkor most nem fizetek egy darabig az tuti. hát komolyan csesszék meg!!!!
Nem elég, hogy az itt lakó ingyenélőket is mi tartjuk el, még van 2 "hajléktalanunk" is a portahelységben, kiknek szállást adunk, plusz fizetést....Mert ugye hasznuk az nincs!Bár egy hölgy közölte velem:Az kell , szükség van rájuk!De amikor rákérdeztem konkrétan mondjon már egy dolgot, persze nem tudott!
Valaki belegondolt már lakásonként, mennyit dobunk ki erre egy évben az ablakon?
Tudtok valamit arról,hogy mi lett az ügy vége annak a pénteki esetnek amikor a biztonsági őrök ütötték a gondnokot.Azt már látom hogy a gondnok kiköltözött egy fűtetlen tárolóba,és az őrség táncol a portán......
Van a fórumon egy hozzászólás,miszerint "leköcsögözte" a gondnokot a biztonsági őr!Ezzel szöges ellentétben,bizonyítandó a biztonsági szolgálat fényes ténykedését,nemrégiben,úgy 2-3 hete a kocsibeállóban parkoló egyik kocsiról letakarította valaki a prizmákat.Evvel a lendülettel le is bonthatta volna.Legalábbis az őröktől nyugodtan,nem volt aki megzavarta volna a ténykedőt.Gonolom erről az esetről még nem hallottatok.a D211-es lakó szívesen mesél.ő volt a károsult.Szintén konkrét!No meg szőkés árnyalatú!
Figyeled hogy Pumuckly milyen gyorsan válaszol arra az egyszerű és nagyon komkrét érdésemre ,miszerint mikortól van tényleges betekintés és hozzáférés lettlégyen az bármi minket érintő banki és egyéb dokumentum!!!Marha nagy a kuss erről!!!!!!!
Vagy inkább????????????????????????????????????????????????????????????????
Most márértem,miért égnek éjjel s nappal a világítótestek a garázsban!Hogy a kínban-robotban élő biztonságiak ne féljenek annyira miközben ......................´:)
Ja, még annyi, hogy amennyiben nem partnerek az ellenőrzésben, tényleg meneszteni kell őket, mert valószínű turpisságot akarnak titkolni. Más érdekük nem lehet. Csak össze kell fognunk és érvényesíteni a jogainkat, nem eltűrni, hogy bármit megtegyenek!! Kérlek írj mindenképpen a fórumra, mert ez az egy infó. lehetőségünk van. Köszi, GJ
Egyébként az "idegen" hozzászólásához csak annyit, hogy szerintem is a vízelszámolással baj lesz van.Ha havonta részletesen lenne regisztrálva kinek kell egyénileg és kitől kell a kk-nak beszedni a pénzt, akkor ok lenne, de ez tuti nem így van.
Bár szerintem ez legyen a legnagyobb kárunk, inkább most már legyünk túl minden közös dolgon amin csak lehet és akkor nem lesz vita.Talán...
Egyet értek, havonta ezt fizetni egy kicsit húzós, pláne annak, akinek nincs is autója.Persze az intésen kívül (ki- és bejövetelkor, ha nem alszanak)semmi hasznuk az ő számukra sem!A számlákat havonta a gondnok is kiadhatná, mert őneki is fizetünk havonta rendesen!
Szerintem 1-2 lakót csak a jelenlétük nyugtat meg, de látni vagy tenni valamit még senki nem látta őket, vagy igen?? De nem hiszem, hogy más cég ezt jobban csinálná, ez a hely nem alkalmas a portaszolgálatra.Nem is látja a bejárati ajtót vagy a lakókat, bejövőket, stb....
Kedves SZVB!! Légyszi tájékoztass bennünket a ház pénzügyi helyzetéről, mert mindenki csak találgat. Kaptunk egy Szervezeti és Működési szabályzatot a Kk.-től 2008.09.03 dátummal. Ebben nagyon sok joggal ruháztak fel benneteket. Pl.:II. fejezet 4.pont h. bekezdés:" legalább negyedévente a gazdálkodásra vonatkozó eredeti dokumentációt teljes egészében az SZVB rendelkezésére bocsájtja." A negyedév eltelt! II. fejezet 6.pont b. bek.:"a Kk.ügyintézését bármikor ellenőrizheti." III. fejezet 2. pont c. bek. "....Kötelező a Közgyűlés összehívása abban az esetben is, ha azt az SZVB kéri." Én javaslok egy " garázsos" közgyűlést, és igenis számoljanak el a pénzünkkel! A negyedév is eltelt, több mint egy éve fizetem a közös költséget, nem tudom, hogy mire költötték. Számoljanak be a ház pénzügyi helyzetéről, mert közben új lakók is érkeztek (D.ép.) Ha nem megy, kezdeményezzük a leváltásukat, mert a mi házunkban a mi pénzünkből élnek, amiért az OCS mint tapasztaltuk, nem vállal felelősséget. Ez a közös érdekünk, hogy ne szívjuk meg megint!
Nem is számít a fizikai megjelenítés,a lényeg hogy nem tudja a delikvens használni a szóban fogó közüzemet,és persze a fizetnivaló.........
Az őrzés újraszavazásáért emeltem szót a fogadóórán,de csak februárban "engedik össze" a négy lépcsőház lakóit.addíg legfeljebb minden adattal ellátott tacepaoval lehetne végigjárni a négy lépcsőházat és ott hitelesen "leszavazni közerővel egyáltalán a szolgáltatást.anélkül hogy hivatkoznánk a minőségre,abba is nehéz lenne belekézimunkázni,de menjünk biztosra éa ne engedjnk laufot/időhúzás/lehetőséget.Szerintem.Szerinted?
Folyamatosan kellett volna figyelemmel kísérni!Késő bánat,ugat a gondolat.......vagy valami bánat............persze még van dolgunk vele,csak a múltat nehéz lesz 3 hónapos OTP visszakereshetőséggel megoldani.Ebben az esetben az építettőnek kell bizonyítani,mikor mennyi után fizetett.a matek ott fog dőlni hogy azt a változót NEM fogjuk egykönnyen megállapítani ami szerint kellett volna.van rá módszer,rágós lesz.amúgy nem lenni én SZVB-tag,de lenni sziú indián..............
Az OCS az el nem adott lakások után kellene, hogy befizesse a közös költséget. Most nem tudom, hogy hogyan rendezi, de régebben a KK. tájékoztatása szerint ( ne vedd készpénznek) egyösszegben fizette, több hónapos csúszással. Most fizeti vagy nem-ki tudja? Ezért lenne jó megnézni egy -két bankszámlakivonatot, jött-e pénz az OCS-től, és mire fizet a ház. Köszi, GJ
Nem szerelik le a mérőórát!!!Van egy ismerősöm egy másik lakó parkban és érdeklődésemre elmondta,hogy csak egy zárt tömítést tesznek bele és leplombálják.De ezt majd januárban megtudjuk itt a házban mi is.Az biztos hogy nagyon sokan vannak akik nem fizetnek. Én még az őrségnek fizetett díjat sokallom,amit csinálna azért nagyon sok az a pénz amit fizetünk lakásonként.
Elnézést, hogy belepofázok a fórumotokba, én egy másik károsult házban lakom és ezért követem figyelemmel a történéseiteket. Nagyon sokat tanultam/tanultunk a történtekből és szeretnék néhány dolgot mondani Nektek, melyeket talán tudtok hasznosítani:
1) Az SzvB tűzzel-vassal erőszakolja ki, hogy aláírási jogosultsága legyen a társasház bankszámlájához legalább 1 főnek! Akár közgyűlési határozattal is (tegyetek a szavazásra előzetesen napirendi pont javaslatot, különben nem hozható érvényes határozat, vagy a th min 10%-a kezdeményezzen közgyülit, melyet a képviselőnek 15 napon belül össze kell hívnia. Ha nem teszi, akkor a kezdeményező hívja össze). Bár, ha az OCs az 1/1-es tulaj (hogy lehet, hogy még mindig???!!!), nem tudom, mennyire enged teret az efféle kezdeményezéseknek. Az aláírási jogosultság azt jelentené, hogy a számla felett rendelkezőn (közös képv.) kívül még min 1 fő aláírása kell a tranzakciókhoz. Nem lehet kitrükközni, mert a bank rögzíti az aláírók írásmintáját és minden kifizetés előtt ellenőrzi, hogy egyezik-e a pénzforgalmi megbízáson lévővel. Kicsit nehezebb lesz így az élet, de mindenképpen biztonságosabb. Értelemszerűen ez az illető csak akkor írjon alá, ha meggyőződött az utalások jogszerűségéről és alaposan megvizsgálta a teljesítendő számlákat. Ha tehetitek, bízzatok meg független könyvelőt is, nagyságrendileg 3-500 Ft/albetét/hó a könyvelés díja, ha jól tudom.
2) A Díjbeszedő 2 havonta kiküld egy lepedőnyi elszámolást a víz- és csatornázási díjakról, amiben tételesen szerepelnek a regisztrált tulajdonosok, a fogyasztásaik, óraállások és a fizetendő összeg. Amint valaki regisztrálódik náluk, meg fog jelenni a kimutatásokban és onnantól a fogyasztónak kell rendeznie a számláját. Amint az egyén kifizeti a rá eső díjakat, ennyivel csökken a közös vízfogyasztás (effektíve a közösben ennyivel nagyobb túlfizetés fog jelentkezni, ha már a kk-ból esetleg rendezték a fogyasztását). Nem kell pánikot kelteni azzal, hogy az élelmesek ülnek a babérjaikon és mindenki más fizeti a fogyasztásukat, mert nem így van. A vízfogyasztás nem egy nagy kalap, amibe mindenki kedve szerint tesz bele, hanem pontosan ki lehet mutatni, hogy kinek mennyivel kell hozzájárulnia és nyomonkövethetőek a befizetések.
3) Ha nem láthatjátok a közüzemi számlák eredeti példányait, ne féljen az SzvB tájékoztatást kérni a szolgáltatóktól. Konkrétan a Gázműveknél egy nagyon készséges ügyintéző van, akinél minden szál összefut, gyorsan válaszol a levelekre és nagyon ügyfélbarát. Az ELMŰ-nél inkább telefonon érdemes próbálkozni. A Vízmű felejtős mind telefonon, mind írásban, de a Díjbeszedő egyenlegközlője elég informatív.
Állítólag a le nem plombált vízórák a ház tulajdonában vannak, így azokat a háznak kell kifizetni a vízmű felé, mivel azokat is leolvasták.És miből lehetne, mint a kk.-ből!