Lord ur, Norbi ezt nezd meg! Errol beszeltem ma, az a block-os hangzas amit csak tenyleg a Hammond-os mufaj igazan muveloi, es eruoi tudnak ilyen izesen...
Az egy gyenge minőségű töredék volt. Bizony jól jön. A teljes alapoktól kezdi egyszerű skálákkal, gyakorlatokkal, aztán folytatja és igen szép szintig jut. Meg jópár komplett jam.
Zene: Interwiev, drawbars & presets, Left hand bass, Turn around, Latin, Waltz 3/4, Pedals, Garner style (block szóló), Rock, Reggae, Emmanuel Bex
Szervíz: Dismantling, Tone generator, Black foam, Keycombs, Drawbars cleaning, Vibrato scanner, Bussbars cleaning, Generator starting, Felts, Pedals, Leslie care
A Purple felvételek nagyon jók. Az Into the fire vhogy nekem is megvolt. A Demon's eye-t viszont még nem láttam. Az oktató-bemutató DVD engem is érdekelne. Bár mostanában nem vagyok időmilliomos, de nyárra jól jöhet... Üdv
A zenedévédé háromórás. A sok technikai elem mellett bemutatják a mai Suzuki típusválasztékot élőben, játékkal. NewB3, Ultimo, PortaB3, M44, dupla XK3, XK1, XM2.
Nagyon jó a blockos oktatórész. Egy szintén figyelemreméltó orgonista: Emmanuel Bex (F)
Viszont ahol én játszom ott bármikor hallhatsz élőben Hammond-ot 2db 760-as Leslie-vel.Akár ki is próbálhatod koncert után. (ha nem kell nagyon sietni)
Én még Som Lajost is hallottam előben, amikor stereo-ban szólalt meg a Ricky-je. Illetve azok a szép 60-as, 70-es évek, amikor szinte minden nagy zenekar vagy Fender vagy Rickenbacker basszussal játszott (hja és szinte minden zenekarban volt valami Hammond is!). Én akkor szerettem meg ezeket a hangszereket. Hallottam olyan felvételt, amin Paul McCartney is RICY-vel játszott és Bill Preston orgonált neki... És persze Boros Csaba (Republic) basszgitárjának a hangzása felülmúlhatatlan (bár az ha jól tudom Ricky 4001es).
Hát igen, egy igazi Hammond nagyon nehéz. Sajna épp ezért ritka alkalom élőben találkozni vele. Ámbár az elmúlt hét kivételes volt. (Nigel Kennedy, Scott, TrioQ)
A Hammondos zenekarokban gyakran nincs basszista, elintézi azt is az orgonista. Jimmy Smith és társai. Ámbár egy jó RB bassz csodát tesz. Nekem leginkább az induló Korálban fogott meg 78-79-ben, Schöller Zsolt kezelésében.
Senki nem fog orgonálni. Bár ez már nem a régi nagy csapat, amikor 12 húros gitár + Fender Strato + basszgitár + vestern akkusztikus gitárok szólalatak meg az ének mellett.
Egy időben (20 évvel ezelőtt) én magam egy JVC szintivel kísértem az ilyent - jazz organ felprogramozással.
Sajnos a Hammondot nagyon nehéz elcipelni ezekre, meg akkor senki nem basszgitározna. Meg nem is szeretném, ha más basszusozna.
Tudom, hogy ezh nem Hammond, de április 15-énm este 18:00kor, Csepelen a Szent Imre templomban játszom egy baet-misén a RICKY 4003-as basszumgitárommal. Akit érdekel, jöjjön el. Számomr mind egykori kántornak ez is egy talentum. Várok mindenkit. utána még beszélgethetünk is.