Kicsi dolgok,mint pl;15 percel hamarabb kelni,hogy jusson ido leulni es nezni a gyertyafenyt 5percig./minden nap/
Tegnap lattam egy filmet ,megint itt keszitettek.A cime ;lake house.Uj film egy par megismerkedett 2 ev volt kozottuk az egyik 04-ben elt,a masik 06-ban.
csak azt gondoltam hogy ha bármekkorát akarsz - mi a kicsi?.... - és úgy tudod hogy nem tudod teljesíteni akkor már istent is hiába csinálsz belőle...???
nem fog menni...
aztán inkább úgy döntöttem fordítást kérek-)
a kétely morzsája elég a nem teljesüléshez
nos utólag... vettem észre hogy amit akartam az lett...igazából a make God...kimaradt v ilyesmi...ezért tapasztalat hijján inkább bizonytalankodtam a jelentést illetően
Itt van egy masik ;bocs a magyarsagert"Husz eves lett mar a gyermek,allmainak fenye veszett mar.De hiszi,hogy uj allmai lesznek,es allmaiert ujra harcba szall."
sejtettem,hogy valami kocka;mert erre emlekszem "Anyit elertek,jatszottak es eltek,kockat vetettek,s bar az arany az ordoge lett".RRegen halottam valahol?
Az milyen, hogy "tiszteletteljes, távolságtartó ledegradálás"? Akkor vagy a tiszteleteljes nem stimmel, vagy a ledegradálás, nem? :)))
Egyébként láttam a miacsodáttudunk a világról c. filmet, és voltak benne érdekes dolgok! :)) De azért a lányomnak még korai lenne, kicsit össze-vissza dolog volt :((
"There are two kinds of doing--automatic and doing whwt you 'wish'.Take a small thing you 'wish'todo and cannot do and make this your GOD.Let nothing interfare.If you 'wish' ,you can. Without wishing you never 'can'. 'WISH' is the most powerful thing in the world."
ha valaki vigyazva tanulmanyozza Gurdjieff-nek a tanitasait,az tudja,hogy az embernek lehetosegei vannak az "evoluciora"ez nem azt igeri ,hogy mindenki fejlodik(sokan viszafejlodnek)lasd pl,a bukott szenteket.
Szoval Az ember 3 testel szuletik,es ha kemenyen dolgozik rajta ,akkor 6 teste lehet,de csak lehet!a negyedik test az egy olyan luxus hogy csak egy par embernek van.
Ajanlom nektek ezt a konyvet,a dolgok jobb megertesehez;Kenneth Walker;A study of Gurdjieff's Teaching.
szerintem is, de mindennek ellenére akinek van teste az ezen a földi siralömvölgön EMBER,
ill azzal hogy akinek van teste nem ember (mester), nem tudok mit kezdeni...sajnálom.-))))
sőt éppen hogy ember...!!! aki utat mutat de pont annyira ember/isten technológiailag - mert már máshogy nemtom megvilágítani mit gondolok - mint az összes többi
rajongással, miszerint az én mesterem nem ember kár fáradni..gondolom én...
SŐT ÉPPEN HOGY a hasonlóság a lényeg nem pedig a tiszteletteljes távolságtartó ledegradálása a tömegeknek...amivel szvsz tele a padlás
persze lehet hogy nem értek vmit mester ügyben és az nem ember és kész
Hus-verrel kezdodik,magas fokon atalakul,de ez csak kemeny munkaval tortenik,meg a szentek is kemenyen dolgoztak erte.Az atalakitas(kristalyosodas)nem fog megtortenni magatol,aki azt allitja az nem erti,hogy mirol van szo.
a hagyomány szerint Buddha pl. állandó jelleggel sugárzott, nem érdekelte különösebben. Krisztus meg eldugta, s csak 1x mutatta meg a 3 tanítványának a Tábor-hegyen. gondolom éppen mire volt szükség.
most jöttünk haza. Pilisben (Prédikálószék 657 m) meg a Börzsönyben túráztunk (Remete-barlang). jó volt. A Remete-barlang sziklatemplom a 13, századból Szt. Mihálynak ajánlva. Ahogy leültem előtte ott volt az a bizonyos: 'instant'. 3 in 1 ;-))) még csak el sem nyugodtam, de abszolúte 'intant' volt. szerzetes-remeték éltek ott, ülőfülkékben imádkozgattak. na! jó volt. majd talán visszamegyünk 1x. most tanulni: szerdán államvizsga üdv mindenkinek: kal
A Miatyankal kapcsolatban ,nemlatjuk a fat az erdotol! a kulcsszo a" MI"-szoban van elrejtve.Azert nem mondjuk;En atyam,mert az Isten is MI-vagyunk.Szoval MI -nelkulunk nincs Isten.Pont.