Érdekes, hogy ahogy láttam, egyelőre senkinek sem igazán tetszik az állomás, már kinézetre. Szerintem pedig sokkal szebb (főleg egy bedokkolt Galaxy-val kiegészítve :), mint pl a Csillagflotta 'gombái', bár a Jupiter Station már elmegy, az már nem konvencionális építésű.
A 375-ős csillagbázis viszont erősen úgy fog majd kinézni (6.-7. évad), mint a Battlestation az Master of Orion II.-ben. :) Illetve fordítva, mert az MOO2 itt-ott felismerhetően az ST univerzumból vett át elnevezéseket, meg látványelemeket.
Hogy a trill szimbióta/goa'uld (bocs, nem tudom, hogy kell pontosan leírni), meg a changeling/T-1000 összehasonlítás hogy jön össze, azt nem értem. Közük sincs egymáshoz.
A DS9 megértését pedig az is elősegítette volna, ha már túl lenne mindenki a TNG-n, mert míg a VOY csak egy-egy epizód idejére épít rá, addig a DS9 még erősen (szerencsére) a TNG-féle ST univerzumban játszódik ahhoz, hogy az előzményei csak úgy mellőzhetők lennének.
A VOY-nál már majdnem mindegy, látott-e akár csak egy epizódot is az ember a korábbi sorozatokból...
Én is kellemesen csalódtam a szinkronban és megszokhatónak gondolom. Szerintem Bashir magyar hangjának lesznek problémái, amint az ifjú doktor megkomolyodik, de az még odébb van. A hangok eléggé hasonlítanak az angol eredetikre, talán Jadzia kivétel, de nem rossz. O'Brian hangja egy kicsit jellegtelen, de Jake-é és Odo-é tökéletes. A 'Kvárk' ill. a 'Dáx' furcsa, de meg fogjuk szokni, mint a 'Vojázser'-t. Egyszóval jó volt, örülök ennek a szinkronnak.
lehet, hogy még nem működött a replikátor, mert szét volt cseszve az állomás, de az is lehet, hogy működött, csak Sisko azt hazudta, hogy nem jó (alázásképpen), és ezért kellett Picard-nak termoszolni :-)
a többieknek, akinek nem tetszik a DS9, a Voy viszont annál inkább:
jól nyomon követhető, hogy míg a régebbi ST sorozatoknál az érdekes emberi-nem emberi helyzeteket, gondolkodásra ösztönző történéseket helyezték előtérbe (Roddenberry), addig a Voy-nál már inkább a nagyobb nézettséget célozták meg (Braga-Berman*), könnyen emészthető, külön-külön nézhető részekkel és már-már "szappanopera-stílusba" hajló elemekkel. Ha nektek inkább az utóbbi jön be, akkor tényleg csalódás lesz a DS9, mert ebben nem rágnak mindent az ember szájába... :-)
* (pl. sajnos a TNG zárórészét, az All good things-et is Braga rendezte, hát olyan is lett :-( )
A szinkron meg olyan, amilyen, a többiek leírták a véleményemet :-)
Előzőleg kimaradt egy apróság: a borg olyan, mintha a Starcraft...
És még valami eszembe jutott...
Bajor az "bédzsor" és nem "bájor". Én nem a németen kezdtem nézni (ott szinte sosem láttam) és kifejezetten zavar a "bájori" meg a "kardáziai" használata...
Szóval ha valami egy amerikai sorozat, akkor használjuk már az eredeti kiejtést.
Egyébként a Gul az nem kell hogy "gal" legyen, mert a sorozatban is sokan "gul"-nak ejtik.
Vojágereseknek:
Álljatok le, egy fél epizód alapján beszólni egy egész sorozatra nem tisztességes. Majd az első szezon után beszélhetünk.
Egyébként meg tökmindegy, mert szerintem úgysem fog érteni senki semmit az egészből. Elsőre.
A szerdai rész már érthetőbb lesz, és rögtön nagyon DS9es...
Szinkron: kellemesen csalódtam, de remélem még belejönnek. Kira túlságosan visszafogott, és ez nagyon kiütközik (nincs benne tűz) de a többiek asszem jók lesznek. Bele kell rázódni. Nem lehet könnyű a helyzetük, nagyon kemény, erős karaktereket kellene jól eltalálni (és fogadok hogy egyikük sem ismeri őket :p)
Terminator 2 - a film volt előbb, de ez nem számít semmit. Az egész T2ben anny morf volt csak, mint itt az első részben, ráadásul ez nagyon fontos a sorozat alatt ^_^...
Csillagkapu - egyértelműen a DS9 volt előbb, a TNG meg sokkal előbb.
Ez kezd olyan lenni, mint egy ismerősöm, aki miután kapott pár trek kazit (pl. FC) azzal adta vissza, hogy olyan mintha a StarCraftbol lopták volna :ppppppppppppppp
Csak annyit, hogy a DS9 szinkronja nem is olyan rossz :) Igaz lehetett volna jobb szinkront is találni Sisko-nak, mint Sörös Sándor, de hát ez van, ezt kell szeretni.
Akinek a hangja igazán tetszett, az Odo hangja volt, nagyon illik hozzá szerintem. Viszont Jadzia és Kira hangját megcseréltem volna. Kira magyar hangja szerintem nem eléggé harcias.
Összességében rosszabbra számítottam, úgyhogy kellemeset csalódtam :))) Attól függetlenül, hogy én is a német szinkronon "nőttem fel". :)))
Érdekes, hogy a Gul-nál a német módszert követik, a Bajor-nál meg megtarják az eredeti kiejtést. Vagy "gál"-t és "bédzsor"-t, vagy "gul"-t és "bájor"-t kellene mondani. (Én megszoktam a német szinkront, úgyhogy az utóbbi jobban fülre áll)
Hát igen. Várható volt, hogy aki a VOY-on szocializálódott annak nem fog bejönni a DS9 (legalábbis elsőre). Elsőre nekem sem tetszett igazán, de szorgalmasan néztem és megszerettem.
A bevezető elsőre (főleg VOY szemmel) tényleg egy kicsit bonyolult (hogy ne mondjam zavaros); de nicht bescharen, az utolsó részben minden kiderül :-)) (Reméljük a V3 tényleg végig leadja)
Tegnap sikerült az éjszakai ismétlést megnézni; a szinkron furcsán hangzik, de nem rossz. Sörös mint Sisko kellemes csalódás, rosszabra számítottam. Quark túl sima, ércesebb kéne. Dukat jelleméhez hozzátartozik a képmutatás is, ehhez a sima visszafogott hang szvsz illik.
A ma esti második rész már mozgalmasabb lesz (de nem kevésbé összetett). Először be kell mutatni az összes szereplőt, ez a VOY/TNG pilotban sem volt másképp.
Barbárság két részletben leadni a pilotot, mit ne mondjak. De mind1 mostmár.
Szenvedélyes ellenszenvvel viseltetek úgy általában a szinkron iránt, így egész meglep?dtem, hogy különösebb sírógörcs (kivétel: Dáx, Gul) nélkül végig bírtam nézni azt a 43 percnyi ds9-t.
Ugyanakkor mikor el?ször (másodszor, harmadszor, stb, aztán felhagytam a nézésével) láttam a Voyager magyarul, hosszasan vertem a fejem a falba, ahányszor kimondtak egy nevet (volyádzser).
mpg-t valóban nem egyszer? találni, bár pár rész azért készült vcd-ben. S?t a Voyagerb?l viszonylag sok. Az utolsó két szezon pl tutira...
Mindenesetre nem igazán terjedtek el széles körben, (Embernek nincs annyi tárhelye, hogy merevlemezen tartsa ?ket, és megossza másokkal, ekkora méretben. Nekem elhihetitek 180 giga van tele ilyesmivel folyamatosan ;)) leginkább 160-210 MB-os, illetve egy rakás 70-90 MBos divx az ami fellelhet?.
artax, Tyb, jobban jártok, ha nem próbáljátok Voyageres szemmel nézni a DS9-t, mert egyetlen része nem fog tetszeni, a "csatásakat" leszámítva. A Star Trek univerzumot kivéve semmi közös nincs bennük....Ennyi er?vel az Andromeda közelebb áll a Voyagerhez, inkább azt javaslom ;) (Bár a szezon végére végre kezdték megtalálni a saját hangjukat, pl az utolsó rész kifejezetten jó volt....és meg egy hónap a folytatás. argh)
Sad: Mivel a trillek már a TNG-ben is felbukkantak, már eléggé mások voltak, határozottan ?k voltak el?bb.
Odo-t és a T1000-est összehasonlítani már magában is abszurd. :) Amúgy asszem a Terminator 2 volt el?bb.
Ja, a Holodoki szerintem is a sorozat legjobb karaktere volt.
Janewaytől a kedvenc szólás, amire emléxem (sajnos az általad említett nem ismerős): "Még egy kávé és teret váltok"...
De ezenkívül Hetes is nagyon ott volt.
Meg persze Neelix.
És Tom.
Na meg Tuvok is.
Ja, és meg ne feledkezzünk...
Szóval jó volt az egész. Lehet szidni, lehet mondani rá, hogy nem ST - de akkor is. Jó volt.
VIASAAAAAT! VOYT AKAROOOOK!
(ha elég hangosan kiáltunk, talán meghallják...:-))
Tyb ha mar szovegnel tartunk en szemely szerint a "Holopukancs" beszolasait birtam a legjobban...
Az a merhetetlen onimadat es ontomjen:))
Bar szerintem mindekinek voltak beszolasai.
Pl Janeway: egyszer amikor valami kis hajo tamadta a Voyagert: "Hat nem is tudom...legyen mondjuk sarga riado."
Vagy valami ilyesmi.:)))
Voyager-t akarok!!!
Hallod Viasat3? Persze hogy nem hallja...:(((
Ami azt illeti, én a Voyagerből ismertem meg a ST sorozatot, addig csak filmeket láttam, meg könyveket olvastam. Igazság szerint amikor meghallottam, hogy lesz Viasat3 a Matáv kábelen, nem jöttem izgalomba, pedig tudtam, hogy ST megy rajta. Valahogy nekem a ST a filmeket jelentette, és nem rajongtam a sorozat gondolatáért sem, meg sajnáltam is rá az időt.
Aztán egyszer, csak úgy unalomból megnéztem a Voy egyik epizódját, és beleszerettem. Naggyon tetszett. Azóta néztem mindig, a jobb epizódoknak még az ismétlését is.
Most megnéztem a DS9 első részének a felét... és hálát adok, hogy akkor nem ezt a részt láttam véletlenül. Mert akkor talán meg se nézem a második részt. Valahogy nincs meg az az érzés benne, ami a Voyban megfogott.
Most ugyan nézni fogom a DS9-et, de erősen remélem, lesz ez még jobb is!
Ja, és ami a szavazást illeti, hadd kérdezzem meg: jóképű Csillagflotta-tisztek nem lesznek a sorozatban?
És még egy Voy kérdés: Ti nem imádtátok azt, amikor B'Elanna úgy szólította Harryt, hogy "Csillagflotta"? Szerintem eszméletlenül stílusos volt.
Ha a Viasat folytatja akkor az erdekesebb reszekbol egyik ismerosom csinal nekem mpg-et.
Es azokat meg fogom orizni. Amit sajnalok az az hogy a legelso resz nincs meg nekem videon mert akkor abbol is csinalnek mpg-et.
Szoval nincs meg valakinek a Voyager elso resz magyarul videon???
Pesti emberket keresek..
A DS9 pilótája teljesen érthetetlen, ha az ember nem tudja mi folyik a képen ^________^ Sajnos ez van. Egyébként jól belövi a sorozatot, kicsit misztikus. Az allomas egyébkent baromi szep is tud lenni, az ember megszokja, es a végére tényleg megszereti. Otthonná tud válni.
Szinkron: egyenlore nagyon nincs benne elet. Kirában semmi tűz nincs, Quark túl síma...
Remélem még belejönnek...
Ami a szavazást illeti: DAX. Kirát kedvelem, de
Jadzia a favorit. Nem itt, egyenlőre még várat az
igazi... a karakter a masodik szezonban, a Playing God-ban születik meg. Az első szezon
Kiráé.
Még valami ... bár ez a filmkészítők "hibája". Picard termoszból issza a teát?!? Na neeee ... Csakis frissen a replikátorból szokta! Mint tudjuk, "Tea. Earl grey. Hot.". Ez egy kicsit gyalázás volt!
mpg-st nem fogsz találni... Aki leszedi a divx-el tömöriti, és avira menti... Leglábbis eddigi tapasztalataim szerint, bár az csak TNG, és természetesen angolul :o)
Angolul van meg minden, divx avi vagy a microsoftnak ez a szar formatuma, nem ugrik be a neve... Csak a 6-7. szezon teljes, de az altalam jobbnak itelt regebbi reszek is megvannak. Majd egyszer osszeirok egy listat... 300kilo jo sebesseg, lefogja a halom negyedet.:)) Akkor jovo heten, en most neteztem utoljara itthonrol...
Magyarul van meg? Gondolom nem.
Magyarul nincs meg veletlenul mondjuk mpg-ben?
Mondjuk az egesz sorozat?:))))
Nekem eleg lassu a netem, de egy ismerosomnek aki nagyon kozeli barat es barmit leszed amit kerek.
kb 300kb/s je van az eleg?:)
Szerintem sokan vagyunk itt, akik nem trek, hanem scifi rajongok (koztuk en is:). Talan ezert nem anyazunk itt ugy, mint a V3 foruman, mert szamunkra a Voy nem tobb egyetlen sorozatnal a sok kozul.:))
Ha erdekelnek a 7. szezonos Voy epizodok, es van savszelesseged, majd szept. 8-a utan (elobb is irhatsz, de valaszolni nem tudok) irj emailt, bovebben akkor.
20 perc Voyager? Hat nem tudom. De nem tagadom most nagyon elfogult vagyok a Voyager iranyaban.
Tudod en nem kifejezetten Star Trek rajongo vagyok.
Sokkal inkabb sci-fi rajongo es kicsit iro.
De mint te is tudod, minket magyarokat nem nagyon kenyeztetnek el sci-fi filmekkel. Sorozatokkal meg meg ugysem.:(((
Persze hogy rakaszkodok egy sorozathoz ami belopta magat a szivembe, es persze hogy minden aron latni szeretnem azokat a reszeket amiket nem lattam. Ilyenkor elofordulhat hogy a mergesseg miatt nem tetszik egy olyan sorozat ami amugy tetszene. Nem tagadom holnap ugyan ugy leulok megnezni a DS9-et...csak hianyzik a lelkemnek a Voyager...
Szeretnem latni azokat a reszeket amiket nem lattam.
Ennyi..
Ofcoz vegigolvastalak, hogy miert irtam vegulis azt, amit irtam?:)
Amit lathattal ma a V3-on, az nem a pilot. Az a pilot egy resze... Kb. ez olyan, mintha lattad volna a Voy: 11:59 elso husz percet. Megfogott volna? (Persze igenleges valasz eseten asszem' le is zarhatjuk a vitat, nem celom, hogy meggyozzelek.:)
Mielott hulyeseg-eznel olvasd vegig mit irtam....
Azt irtam hogy a Voyager elsore megfogott!!!
Ezt nem mondhatom el a DS9-rol. Fel sorozat ide fel oda.
Mas a hangulata...
Lehet nem tagadom, hogy ezt is meg fogom szeretni...mint ahogy ezt is irtam.....
Szoval ez, amit te csinaltal ha ugy veszuk ugyan ugy hulyeseg....nem figyeltel arra amit irtam csak hulyesegezel....
A szinkron talan megszokhato, majd meglatjuk, egy resz alapjan nehez itelni.:)
Igen, egy kicsit furcsa, de valahogy érezni, hogy a színészek megpróbálják megfogni a karakter tulajdonságait, és szerintem is meg lehet szokni. Ua. mint elöször németül, azóta azt szoktam meg, már furcsa is az angol, ahogy annak idején a Sky-on láttam. Egyébként meg ugyanazt a profizmust látom ennél e Tvnél, ami a néhai TV3 szinkronjait jellemezte, ég és föld a "nagy" kertv-k igénytelen szinronjaihoz képest.
Ugyanaz a furcsa érzés fogott el, ami az elsö Voyager adásnál, hogy Trek magyarul, el sem hiszem, biztos csak képzelödöm ...
Én nagyon örülök, hogy adják.
nekem ez az elso Star Trek film ami nem fogott meg.
Meg a pilot sem ment le, szerintem hulyeseg egy felepizod alapjan megitelni az egesz sorozatot. Nekem alapelvem, hogy csak par evad, esetleg az egesz sorozat megtekintese utan mondok velemenyt...
Jazria Dax sem túl megnyerő elsőre, mármint a szinészi teljesítménye, nem a külalakja, mert e téren jobb, mint Hetes - remélem az elöbbiben is sikerül leköröznie :)))
Amennyire emlexem, Jadziaval nem lesz gond, bar szerintem Kira jobban nez ki (bocs, jobban FOG kinezni:)). Majd a csillagflottas egyenruhajaban, bar arra meg sokat kell varni...
A szinkron talan megszokhato, majd meglatjuk, egy resz alapjan nehez itelni.:)
Nem volt rossz, Sisko akkor lett igazán szimpatikus, amikor nyersen társalgott Picard-al, olyan jóóóó volt látni Picardot vesztesként :))))
A szinkron kissé fura volt elsőre, de minden szinkron az. Jazria Dax sem túl megnyerő elsőre, mármint a szinészi teljesítménye, nem a külalakja, mert e téren jobb, mint Hetes - remélem az elöbbiben is sikerül leköröznie :)))
Maga a DS9 állomás kivülről nem túl szép, belül meg mégúgyse - igaz ez utóbbira van mentség, mert ugye kifosztották, csak nekem inkább erre a szobám ugrana be, nem a látott kép, mert ez úgy nézet ki, mintha valaki lazán szétdobált volna pár kukányi szemetett. A történettel egy baj van: sajnos kimaradt a TNG azon része, ami a DS9 előtörténete, és ez baj....
DS9 hat nem tudom.... nekem ez az elso Star Trek film ami nem fogott meg.
Lehet hogy azert mert kicsit merges vagyok a DS9 re mert kiszoritotta a Voyager-t.
Tudom itt sokan pont a DS9-et szeretik es a Voyagert nem. Ezt tiszteletben tartom.
Hiszen masok vagyunk, van akinek a szokek van akinek a barnak tetszenek.:)
Nekem akkor is sokkal jobb volt a Voyager.
Lehet megszeretem majd a DS9-et. De a Voyager nekem mar elsore nagyon nagyon bejott.
Az sem erdekel hogy gyengitett borg meg stb.
Egyet tudok, nagyon nagyon nagyon hianyzik a Voyager.
Remelem tartja a szavat a Viasat3 es folytatja.
Mikor leultem nezni a DS9-et es mentek a sorozat ajanlok azon tunodtem hogy miert nem azt a nevetseges Fekete Vipera-t vettek ki??? Akkor lehetne Voyager es DS9 is.:)) El nem tudom kepzelni hogy a Fekete Vipera-nak akar csak fel akkora nezetsege lenne mint barmelyik Star Trek-nek. Meg ha az egyik ismeteles akkor sem.
Bocsanat az esetleges fanatikus Fekete Vipera rajongoktol:))))
Tovabbra is elkeseredeten keresem azt az ismeretlent akinek vagy video-n vagy CD-n megvan magyarul a Voyager...