Keresés

Részletes keresés

11_11 Creative Commons License 2022.06.21 0 0 4319

2015.10.14.

Dániel próféta könyve  10. fejezet:1-21

( 1-10, 13-16, 18, 20.versek)

1 Czírusnak, Persia királyának harmadik esztendejében egy Íge jelentették Dánielnek, a ki Baltazárnak neveztették; igaz az ige és nagy bajról való; és figyele az Ígére és megérté a látomást. (Ezsdr 1,1-11; Ésa 44,28;45,1.4;Dán 1,7)

14 Jöttem pedig, hogy tudtodra adjam, a mi a te népedre az utolsó időkben következik: mert a látomás azokra a napokra szól. (Dán 9,24-27)

2010.12.10.  5 óra

Dániel próféta könyve   12. fejezet:1-13

1 És abban az időben felkél Mihály, a nagy fejedelem, a ki a te néped fiaiért áll, mert nyomorúságos idő lesz, a milyen nem volt attól fogva, hogy nép kezdett lenni, mindezideig. És abban az időben megszabadul a te néped; a ki csak beírva találtatik a könyvben. (Dán 10,13)

3 Az értelmesek pedig fénylenek  mint az égnek fényessége; és a kik sokakat az igazságra visznek, miként a csillagok örökkön örökké. (Dán 8,7)

Egy ige jelentették  =  Az értelmesek pedig fénylenek,  nem tudomány !!! 

1.  Ember fiától   látomás : Dádinel  próféta :   Ó sz folytatása  Ige megértése !

Folytatás

2.  Ember fiától   látomás  : János  jelenések:   Új  Ige megértése !

Látomás, és az Ige megértése   

11_11 Creative Commons License 2022.06.20 0 0 4318

Jelenések könyve   22. fejezet:1-20

( 1-6, 8-13, 15-16, 18-20. )

13 Én vagyok az alfa és az ómega, az első és az utolsó, a kezdet és a vég.

15 A kutyák, csalók, erkölcstelenek, gyilkosok, bálványimádók és mindazok, akik a hamisságot szeretik és művelik, kinn maradnak.

16 Én, Jézus, elküldtem angyalomat, hogy az egyházakban tanúsítsa ezeket: Én vagyok Dávid gyökere és sarja, a fényes hajnalcsillag.”

18 Tanúsítom mindenki előtt, aki ennek a könyvnek prófétai szavait hallja: Aki ehhez hozzáad, azt Isten azokkal a csapásokkal sújtja, amelyek meg vannak írva ebben a könyvben.

19 S ha valaki elvesz ennek a prófétai könyvnek szavaiból, Isten megvonja tőle a jogot az élet fájához és a szent városhoz, amelyek ebben a könyvben meg vannak írva.

------

22,1-5 A víz és az élet fái.   Az új Jeruzsálem látomása lakói halhatatlanságának és áldottságának képével fejeződik be. Az életet adó víz, amely Isten és a Bárány trónusából folyik ki, felidézi a források képét, amelyek a templom-hegyből fakadnak, Jo 4,18 és Ez 47-ben (Jer 2,13; Zsolt 46,5; 36,10). A Terem: 2,9 életfája kapcsolatban van az Ez 47,12 patakjai melletti fákkal, amelyekből tizenkét gyümölcsöző fát kapunk. Ezek a fák a Jo 1,14;2.15-ben megígért gyógyulást biztosítják a pogány népeknek. Ahogyan semmiféle profán nem teheti be a lábát a városba, úgy a patak melletti ligetben sem lakhat semmiféle elátkozott (vö.: Zak 14,11). A Jelenéseknek ezek az utolsó versei megfelelő befejezésként szolgálnak, mert összesítik azokat az ígéreteket, amelyeket az igazaknak tettek a könyvben. Ezek az ígéretek a mennyei városban egytől egyig beteljesülnek.

11_11 Creative Commons License 2022.06.19 0 0 4317

Máté evangéliuma  25. fejezet:1- 46 !!!!!

( 1-11, 13-16,,25.versek,)

Példabeszéd a tíz szűzről.

1 A mennyek országa hasonlít a tíz szűzhöz, akik fogták lámpásukat, és a vőlegény elé mentek. 2 Öt balga volt közülük, öt pedig okos. 3 A balgák lámpásukat ugyan elvitték, de olajat nem vittek bele. 4 Az okosak lámpásukkal együtt olajat is vittek korsójukban. A vőlegény késett, így valamennyien elálmosodtak és elaludtak. 6 Éjfélkor kiáltás hallatszott: Itt a vőlegény, menjetek ki elébe! – Erre a szüzek mind fölkeltek, és rendbe hozták lámpásukat. 8 A balgák kérték az okosakat: Adjatok egy kis olajat! Lámpásunk kialvóban van. – 9 Nem adunk – felelték az okosak –, mert akkor nem lesz elég se nekünk, se nektek. Menjetek inkább az árusokhoz és vegyetek magatoknak. 10 Míg odavoltak vásárolni, megérkezett a vőlegény, és akik készen voltak, bevonultak vele a menyegzőre. Ezzel az ajtó bezárult. 11 Később megérkezett a többi szűz is. Beszóltak: Uram, Uram, nyiss ki nekünk! A talentumokról szóló példabeszéd.

14 Úgy lesz, mint azzal az emberrel, aki idegenbe készült. Összehívta szolgáit, s rájuk bízta vagyonát. 15 Az egyiknek öt talentumot adott, a másiknak kettőt, a harmadiknak csak egyet, kinek-kinek rátermettsége szerint, aztán útra kelt. 16 Aki öt talentumot kapott, menten elkezdett vele kereskedni, s másik ötöt nyert rajta.

25 Ezért félelmemben mentem, elástam a földbe talentumodat. Itt van, ami a tiéd.

Máté :25: Magyar értelmezése. !!!!!

(Mt 25,13.46)

Máté fő üzenetét ebben a szakaszban: a földi élet után van örök élet, de az emberen múlik, hogy vagy a mennybe, vagy a kárhozatra jut. A talentumok az Istentől ajándékba adott hitet jelképezik, amit ki-ki a maga képességei és lehetőségei szerint a szeretet cselekedeteivel kamatoztat. Hiszen a hitnek és a szeretetnek szorosan össze kell kapcsolódnia egymással (vö. Gal 5,6; Jak 2,26). A hit ingyenes ajándék: mindenki megkapja, aki nyitott rá, aki kéri. Viszont az üdvösséghez, a mennyországba való bejutáshoz szükség van a szeretet és az irgalom tetteire is (vö. Mt 25,31-46). Az Úr mindenkit a szeretete alapján fog egyszer számon kérni, megítélni (Mt 25,19 köv.). Az örök élet, Máté leírásában, az Úr örömébe való bemenetelt, abban való állandó, boldogító részesedést (Mt 25,21.23), a kárhozat pedig ettől az örömtől való fájdalmas é11 szomorú elesést, eltávolodást jelenti, ahogy a „nagyon kívül” ritka kifejezés is jelzi (Mt25,30). Ezzel a szakasszal, csakúgy, mint ennek a fejezetnek a másik két példabeszédével is, az evangélista arra hívja fel a figyelmet, hogy éljük komolyan: hittel, szeretettel, felelősen a földi életünket, mert nagy a tét: az örök élet elnyerése vagy elvesztése.

11_11 Creative Commons License 2022.06.19 0 0 4316

Nagyon szép !!

Az enyém is valódi dátumra vártam, és megjelent! De te már láttad és még sokan !

Ez mindig fehér virág 2. éve de most egy szál zöld is, valódi nem előkép

várom a következő virágzást milyen lesz színben ?

Előzmény: polária (4315)
polária Creative Commons License 2022.06.19 0 0 4315
11_11 Creative Commons License 2022.06.18 0 0 4314

Máté 6:

Ti azért így imádkozzatok:

Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben, szenteltessék meg a te neved; Jöjjön el a te országod; legyen meg a te akaratod, mint a mennyben, úgy a földön is. A mi mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma. És bocsásd meg a mi vétkeinket, mi képen mi is megbocsátunk azoknak, a kik ellenünk vétkeztek;

És ne vigyél minket kísértetbe, de szabadíts meg minket a gonosztól.

Mert tiéd az ország és a hatalom és a dicsőség mind örökké.

Ámen!

11_11 Creative Commons License 2022.06.18 0 0 4313

Sokan tévedésben vannak és titokban tartanak mindent, mert tudják a Sátánok hogy kevés idejük van,el kezdték a támadást Isten népe ellen!

2009.8.1.  A Biblia  szöveg meg világitva !

Az első idézet.

Második Törvénykönyv 16. fejezet:18. verse

A bírák.

18 Minden városban, amelyet az Úr, a te Istened ad majd minden törzsednek, jelölj ki bírákat és elöljárókat, hogy igazságos ítéletet hozzanak a népnek. !  

Folyamatosan megy a feltámadás , Sátánok hazudnak, a  HIT PÉLDAKÉPE  JEFTE Bíró 2009. 8 .11.Feltámadt!!!

Sátán elkéset! Jézus és Teremtő népe sokan feltámadtak már, 2009-2010, képem van és bizonyíték, 3 sarló az aratást jelezte folyamatos Teremtő Isten a Sátán magját is ki irtsa.

.Az  Isten szava a Biblián keresztül szól Jónatán is itt van , Nehémiás 11: mind itt vannak! Jefte is harcos és bíró is  ! Láthatatlanul is harcolnak, figyelem az eseményeket . Teremtőt nem tudják becsapni .Szellem világban is  harc folyik  nincs még vége !

11_11 Creative Commons License 2022.06.18 0 0 4312

Nem nézlek le óh, most nagyon megkönnyebbültem! Beszarás... :))

De ugye azt tudod, hogy isten akkor is lát, ha hasmenésed van? Elég ciki, nem? :)

Most már  a Nénike lenéz ronda beszédért és az bűn! Nem hiába egyedül vagy!

Zeusz  Istennek tartod magad! Meg se közelíted azt akit én szolgálok!!!

Ez a videó visszataszító, nyilvánosságra hozod magad, ezt más is látja a Teremtő is és a Bírómis , sötétségben jársz.  Egy normális ember nem viselkedik így. Világosság nem fogadja be a sötétséget !!!!

Teremtő fog dönteni és majd ő válaszol a kérdésedre, én nem vagyok Isten.

Hogy mikor? Nem tudom!!!

Fiatalon én is napoztam. a sok tenger partokon ! Idős Nénike nem mehet a tűző napra !

Előzmény: pudingman (4310)
pudingman Creative Commons License 2022.06.18 0 0 4311

Nem tudom ki írta, de jó vastag bőr van az arcocskáján, ha Galileit meg meri említeni. Ha nem vonja vissza a tanait, akkor a felebaráti szeretet nevében máglyán égett volna. :))

A végén még az is kiderül, hogy a Keresztényegyház még az emberi jogokért is küzdött. :))

Előzmény: polária (4308)
pudingman Creative Commons License 2022.06.18 0 0 4310

Nem nézlek le óh, most nagyon megkönnyebbültem! Beszarás... :))

Aerobik edzés  az is sport, feltűnően néztek abbahagytam,

nem mutogatom magamat senkinek!

Ebben biztos voltam. :)) De ugye azt tudod, hogy isten akkor is lát, ha hasmenésed van? Elég ciki, nem? :))

Én szabad vagyok, mint a madár. Pl. májustól szeptember végéig meztelenül futok Bécsben, a Lobau nevű részen. 

Tudod, a nudisták nem bámulnak. Itt 28 km-t futottam július közepén. Napon 52 fok volt, de én napimádó vagyok. Futottam már a sivatagban 62 fokban 150 km-t is. Volt mikor csak 55 fok volt, de akkor már fáztam. :))

https://www.youtube.com/watch?v=jBK9WRvxBK8

Lélek csak a mesében van. Minden az agyból és a hormonokból indul ki. 

De ha találkozol a lélekkel, kérdezd már meg tőle, hogy szereti-e a görögdinnyét. Szeretném tudni. :))

Jézus vonalát keresni, annyi értelme van, mintha Zeuszét keresnéd. Hogy lenne vonala egy kitalált mesefigurának? 

De megint nem válaszoltál! Én már a helyedben szégyellném magam, nem is kicsit. ;))

Melyik nemzetségfa hazugság a kettő közül? 

Előzmény: 11_11 (4309)
11_11 Creative Commons License 2022.06.18 0 0 4309

Nem nézlek le. Aerobik edzés  az is sport, feltűnően néztek abbahagytam,

nem mutogatom magamat senkinek!

Kedvencem. Hans Zimmer és még sok.

De most a 75-évemet többre értékelem.

Gyümölcsöt érlelő kertbe lépünk, akkor tudjuk letépni az édes és érett gyümölcsöt.

Amelyik gyümölcsbe nem harapunk bele, annak nem fogjuk megtudni az ízét.

Leírhatod nekünk az ízét, de avval nem fogunk közelebb kerülni ahhoz, hogy az ízét érezzük.

Test nem örökölheti az Isten országát, hiszen nincs döntése, csak követelése,

mégis van megízlelése, és megmenekülése.

Léleké a jog, és az akaraté a döntés, az akarat pedig a lélek joga.

Jézus vonalát sokan keresik én is !

Nincs olyan titok ami nyilvánosságra ne kerülne, keresünk és majd találunk!

Előzmény: pudingman (4305)
polária Creative Commons License 2022.06.18 0 0 4308
polária Creative Commons License 2022.06.18 0 0 4307

A fényt is észleld ám következik az árnyékbol !

Előzmény: pudingman (4300)
polária Creative Commons License 2022.06.18 0 0 4306

A biblia

szószerinti olvasatában kétségtelenül van selejt bőven ezt még a pápa is tudja.Ezért mindenki MAZSOLÁZIK még én is : keresek olyan "igéket" amelyek megérintenek bölcsességet és a valóságot vélem bennük másott meg gyorsan tovább lapozok.A szentkönyv éppen olyen mint a teremtés is : DOLGOZNI KELL bukdácsolni előre és felfele. Olyan mint amikor az éhes ember enne de nem készétel : sütni kell főzni tálalni és elmosogatni.

Két hibás hozzáállás :

az egyik száz százalékában benyeli és ömleng a gyönyörtől

a másik száz százalékában a kukába hajitja !

Előzmény: pudingman (4305)
pudingman Creative Commons License 2022.06.18 0 0 4305

"Majd megismeritek , ti is a homok sivatagot !"

He,he! 25 éve, évente négyszer-ötször futok Egyiptomban, Marrokóban a sivatagban. Gondolom, jobban ismerem, mint te! Pl. az egyik edzésem, elfutok Hurghada-ból a Makadi öbölbe, ott veszek 2 banánt, vizet, feltöltöm a Camelbak-emet és visszafutok. Ez 64 km.  

Az első kép a Sínai-félszigeten a második, Nyugat-Thébában készült. De szeretem a vizet is: a kép 1983-ban a Velencei tavon készült, és a zenét: áprilisban készült, az egyik unokám 11. szülinapján játszottam neki a Happy Birthday-t.  

Gondolom, a te sivár életed imádkozással, félelemmel és a hülye bibliád idézésével telik. Van egy német mondás: Es gibt ein Leben vor dem Tod. Van élet a halál előtt. Ezt én kiegészíteném: de nem mindenkinek. Vannak még élőhalottak is: a szellemekben, ördögökben hívők és az istenfélők is azok. :))

De megint nem válaszoltál: a hülye mesekönyvben két különböző nemzettségfája van jézuskának. Melyik az igazi, hiszen, az minden normális embernek világos, hogy az egyik hazugság. 

De most nem másolj! Erőltesd meg az agyacskádat és válaszolj saját szavakkal. Fogadjunk, hogy képtelen vagy rá... :))

Előzmény: 11_11 (4298)
11_11 Creative Commons License 2022.06.18 0 0 4304

Zsoltárok könyve  134. zsoltár

ISTENTISZTELETRE

1 (Zarándokének.) Rajta, áldjátok az Urat, ti, az Úr szolgái mind, akik az Úr házában álltok, Isten házának csarnokaiban! (Zsolt 4,4.3 Móz;18,5)

4 Tudjátok meg hát, hogy kedveltjévé választott az Úr; meghallja az Úr, ha hozzá kiáltok!

2 Tárjátok kezeteket a szentély felé, s dicsőítsétek az Urat éjjelente! (Zsolt 141,2)

2 Mint jó illatú füst jusson elődbe imádságom, s kezem felemelése estvéli áldozat legyen.

3 Áldjon meg téged Sionból az Úr, aki az eget és a földet teremtette! (Zsolt 132,12.13)

12 Ha megtartják fiaid szövetségemet és bizonyságomat, a melyekre megtanítom őket, fiaik is mindörökké székedben ülnek. 13 Mert a Siont választotta ki az Úr, azt szerette meg magának lakhelyül:

11_11 Creative Commons License 2022.06.18 0 0 4303

A tudás kulcsa a tiszta Fény szétáradó ragyogása, mely megvilágosítja azokat, akik használják !

Példabeszédek könyve 14. fejezet.

1 A bölcsesség fölépíti magának a házát, a balgaság meg lerontja a saját kezével.

4 Akinek nincsen ökre, annak tiszta a jászola, de nagy jövedelmet csak erős ökör hoz.

11 A gonoszok házát kiirtják, de az igazak sátra fennmarad.

14 A háborodott szívűt kielégíti útja is, de a jó embert csak az, amit tesz.

18 Az együgyűnek balgaság a szerzett vagyona, az okosak fejét tudás koronázza. 19 A jók előtt meghajolnak a rosszak, az igazak kapuja előtt a gonoszak.

25  Megbízható tanú életet ment, aki hazugságot kohol, az csaló.

32 A gonosz belebukik saját gonoszságába, az igaznak menedéke az ártatlansága.

11_11 Creative Commons License 2022.06.18 0 0 4302

Júdás apostolnak közönséges levele 1. fejezet

6 És az angyalokat is, a kik nem tartották meg fejedelemségüket, hanem elhagyták az ő lakóhelyüket, a nagy nap ítéletére örök bilincseken, sötétségben tartotta. (Ján 8,44)

A János írása szerint való szent evangyéliom   8. fejezet:1-59

( 44, 52-58,)

44 Az ördög az atyátok, és atyátok kedvére igyekeztek tenni, aki kezdettől fogva gyilkos, nem tartott ki az igazságban, mert nincs benne igazság. Amikor hazudik, magából meríti, mert hazug, és a hazugság atyja.

52 A zsidók közbevágtak: „Most aztán igazán meggyőződtünk róla, hogy ördögtől megszállott vagy! Ábrahám is, a próféták is meghaltak, s te azt állítod: Aki megtartja tanításomat, nem ízleli meg a halált örökre. 53 Csak nem vagy nagyobb Ábrahám atyánknál? Mert hisz ő meghalt. S a próféták is meghaltak. Mivé teszed magad?” 54 Jézus így válaszolt: „Ha én dicsőíteném meg magam, mit sem érne a dicsőségem. Atyám dicsőít meg, akiről azt mondjátok ugyan, hogy Istenetek, 55 de nem ismeritek. Én azonban ismerem, s ha azt mondanám, hogy nem ismerem, hozzátok hasonlóan hazug volnék. De ismerem, és megtartom tanítását. 56 Ábrahám, a ti atyátok örült, hogy megláthatja napomat. Meg is látta, és örült neki.” 57 A zsidók felháborodtak: „Ötvenesztendős sem vagy, s láttad Ábrahámot?” 58 Jézus így válaszolt: „Bizony, bizony, mondom nektek: Mielőtt Ábrahám lett, én vagyok.”

Előzmény: pudingman (4300)
pudingman Creative Commons License 2022.06.16 0 0 4301

„Egy Isten, aki kedvére teremtheti gyermekeit jónak vagy rossznak, de inkább rossznak teremtette őket; mindegyiküket boldoggá tehette volna, és mégsem tette boldoggá egyiküket sem; megszerettette velük keserű életüket, és mégis oly fukar, hogy megszámlálja a napjaikat; az angyalainak ingyen adja a boldogságot, többi gyermekét viszont arra kényszeríti, hogy megküzdjenek érte; az angyalainak fájdalom nélküli életet biztosít, többi gyermekét viszont a legkegyetlenebb nyomorúságok, a test és a lélek különféle betegségeinek átkával sújtja; igazságról beszél, és megteremti a poklot, könyörületességről beszél, és megteremti a poklot, aranyszabályokról, hetvenhétszeri megbocsátásról beszél, és megteremti a poklot; másoknak erkölcsöt prédikál, holott maga nem ismeri az erkölcsöt; elítéli a bűnt, és minden bűnt elkövet; megteremtette az embert, anélkül, hogy erről véleményét kérte volna, és most megpróbálja rásózni tetteiért a feleősséget, ahelyett, hogy – mint a becsület kívánja – saját magára venné; és mindezek után ez az Isten – valóban isteni nemtörődömséggel – elvárja ettől a szegény és becsapott rabszolgától, hogy imádja őt!”
Elismerem, kegyetlen szavak, sőt, néha kissé igazságtalanok. De meg kellett hallgatnia e kétségbeeséssel és lázadással teli szavakat. Tudja ki írta ezt? Ne is keresse: egy Mark Twain nevű humorista.

pudingman Creative Commons License 2022.06.16 0 0 4300

Azért mert a degenerált keresztényeknek, mikor még hatalmukban állt, üldözték a tudományt, és ártatlan embereket gyilkoltak, égettek meg, a gonosz istenük nevében.

A keresztényegyház egy szinten van a nácikkal és a kommunistákkal. 

11_11 Creative Commons License 2022.06.16 0 0 4299

Én vagyok az alfa és az ómega, a kezdet és a vég.

Nem lesz lehetősége !!!!!!

ÁMEN!

Előzmény: pudingman (4297)
11_11 Creative Commons License 2022.06.16 0 0 4298

Ha nincs Isten  és Jézus csak mese figura , mért foglalkoztok vele !!!!

A sötétség  nem tudja befogadni a világosságot , ember uralkodik ,

ember felett. Embereknek meg kell változni,  nők, gyermekek megalázása,

borivás feleség verés, sorolhatnám még mocskos beszédek ,ez nem lesz.

Nem kell menni Afrikába, éhezőket nézni, itt  is volt  kukoricadara evés ,

Majd megismeritek , ti is a homok sivatagot !

Nagyon várom a változást, ami elkezdődött már !

Amikor a Teremtő szava beteljesedik.

Előzmény: pudingman (4296)
pudingman Creative Commons License 2022.06.16 0 0 4297

Előzmény: 11_11 (4294)
pudingman Creative Commons License 2022.06.16 0 0 4296

Olyan istenben hiszel, akinél Te magadat okosabbnak gondolod, de az ilyen nem Isten.

Tévedsz, én nem hiszek semmilyen istenben, szellemben, ördögben. Nem gondolom magam okosnak, de hülye sem vagyok, hogy elhiggyem ezt a zavaros biblia baromságot. 

Múltkor bemásoltál egy nemzetségfát, ami a jézuska őseit sorolja fel. Ha nem tudnád, a barom bibliában van egy másik nemzetségfa, ami különbözik a te általad bemásolttól. 

Ez a legjobb példa, hogy a biblia egy hazugsággyűjtemény, mert az egyiknek hazugságnak kell lennie, nem? :))

De megint csak csúsztattál - persze, ez nálatok nem újdonság :)) - mi a büdös francnak teremtette ez a vicces istenke, az Ebola vírust és a maláriát? Miért teremtette úgy a Földet, hogy Afrikában vannak olyan helyek, ahol évekig nem esik az eső? Miért volt olyan gonosz, aljas szemétláda, hogy megsózta a tengert? A Földet borító vizeknek csak 3%-a iható. 97%-a alkalmatlanná teszi az életet a Földön. Màr ez az egy tény bizonyítja, ha tényleg létezik, akkor egy büdös szemétláda. 

Előzmény: 11_11 (4294)
11_11 Creative Commons License 2022.06.16 0 0 4295

Teremtő  Isten Teremtése aki  a világ mindenségét létrehozta ,

az Emberek   szaporodását is.   A  kezdet  az  aki Teremtet élő és NEM

KÉPZELET és kitalált Isten. 

Mert  akkor minden és mindenki  kitalált képzelet lenne, még   te is !!!

Alfa és ómega (Α - Ω) a klasszikus (jonikus) görög ábécé első és utolsó betűje, következésképpen az első és az utolsó, a kezdet és a vég, valamint a teljesség szimbóluma.

Jelenések könyve  22. fejezet:  12  Hamarosan eljövök, s velem lesz a jutalmam, hogy mindenkinek megfizessek tettei szerint. 13 Én vagyok az alfa és az ómega, az első és az utolsó, a kezdet és a vég.

Előzmény: pudingman (4290)
11_11 Creative Commons License 2022.06.16 0 0 4294

Nem hihetsz valakiben úgy, ha nem hiszed el azt, amit mond.  A hit feltétel nélküli bizalom nem pedig az, hogy te személy szerint mint tudsz abból elhinni és mit nem.

Olyan istenben hiszel, akinél Te magadat okosabbnak gondolod, de az ilyen nem Isten.

Az emberek szeretnek topikokat nyitni,  értelmesen nem tudnak hozzá szólni.

Ha az emberek a drága idejüket ilyen értelmetlen helyen és értelmetlen módon töltik el, miért baj az, ha a sok bugyuta hozzászólás közben hallhatnak valami igaz dolgot is.

János evangéliuma  8. fejezet: 31,32 vers

Jézus és Ábrahám.

31 Jézus a benne hívő zsidókhoz fordult: „Ha kitartotok tanításomban, valóban tanítványaim lesztek, 32 megismeritek az igazságot, és az igazság szabaddá tesz benneteket.”

11_11 Creative Commons License 2022.06.16 0 0 4293

Galatáknak írt levél 2. fejezet: 1-21.

( 2-5, 7-13,  15-16,  19-20, versek.)

Tanítása megegyezik Péterével és az apostolokéval.

2 Kinyilatkoztatástól indíttatva mentem oda, s megbeszéltem velük, a tekintélyesekkel külön is, az evangéliumot, amelyet a pogányok között hirdetek, nehogy hiába fáradozzam, s addigi fáradozásom is hiábavaló legyen. 3 Ők még kísérőmet, Tituszt sem kényszerítették körülmetélkedésre, jóllehet görög volt, a betolakodott hamis testvérek ellenére sem, 4 akik azért tolakodtak be közénk, hogy kifürkésszék Krisztus Jézusban való szabadságunkat, és szolgaságba taszítsanak bennünket. 5 Ezeknek egy pillanatra sem tettünk engedményt, hogy az evangéliumot tisztán megőrizzük számotokra. 7 Ellenkezőleg: elismerték, hogy én éppúgy megbízatást kaptam az evangélium hirdetésére a körülmetéletlenek, mint ahogy Péter a körülmetéltek körében. 8 Aki ugyanis Péternek erőt adott a körülmetéltek közötti apostolkodásra, velem is együtt munkálkodott a pogányok között. 9 Amikor Jakab, Kéfás és János, akiket oszlopoknak tekintettek, fölismerték az osztályrészemül jutott kegyelmet, az egyetértés jeléül kezüket nyújtották nekem és Barnabásnak: Mi apostolkodjunk a pogányok, ők meg a körülmetéltek körében. 10 Csak legyen gondunk a szegényekre, ennek viszont igyekeztem is eleget tenni. 11 Amikor azonban Péter Antióchiába érkezett, szembeszálltam vele, mert okot adott rá. 12 Mielőtt ugyanis néhányan átjöttek volna Jakabtól, együtt étkezett a pogányokkal, azután azonban, hogy ezek megjelentek, visszahúzódott és különvált tőlük, mert félt a körülmetéltektől. 13 Az ingadozásban a többi zsidó is követte, sőt még Barnabást is belesodorták a kétszínűségbe. 15 Mi születésünknél fogva zsidók vagyunk, nem bűnös pogányok. 16 Tudjuk azonban, hogy az embert nem a törvény szerinti tettek teszik igazzá, hanem a Jézus Krisztusba vetett hit. Ezért elfogadtuk Jézus Krisztus hitét, hogy a Krisztusba vetett hitben váljunk igazzá: nem mert tetteink megfelelnek a törvénynek, hisz a törvény szerinti tettek senkit sem tesznek igazzá. . 19 Hiszen a törvény által meghaltam a törvénynek, hogy az Istennek éljek, mert Krisztussal engem is keresztre feszítettek. 20 Élek, de már nem én, hanem Krisztus él énbennem. Minthogy azonban most még testben élek, Isten Fiának hitében élek, aki szeretett engem és feláldozta magát értem.

11_11 Creative Commons License 2022.06.15 0 0 4292

De mint minden ószövetség történet, nem csupán az adott történelmi kor igazságait tartalmazza, hanem mindegyiknek van szellemi igazságtartalma is, amely minden korban élő ember számára tud aktuális egyéni, ill. közösségi üzeneteket közvetíteni !!!!!

11_11 Creative Commons License 2022.06.15 0 0 4291

Hol van az megírva, hogy az Igét mindenki megérti?! Az igazság mindenkié. de nem mindenki fogadja el és érti meg. De mint minden ószövetség történet, nem csupán az adott történelmi kor igazságait tartalmazza, hanem mindegyiknek van szellemi igazságtartalma is, amely minden korban élő ember számára tud aktuális egyéni, ill. közösségi üzeneteket közvetíteni !

Zsoltárok könyve  135. zsoltár:1-21

( 1-9, 11, 14, 16, versek )

DICSŐÍTŐ ÉNEK

1 (Alleluja!) Dicsőítsétek az Úr nevét, ti, az Úr szolgái, dicsérjétek és magasztaljátok őt, 2 akik az Úr házában álltok, Isten házának csarnokaiban. 3 Áldjátok az Urat, mert jó, magasztaljátok fölséges nevét! 4 Mert az Úr kiválasztotta Jákobot, tulajdonába vette Izraelt. 5 Tudom jól, hogy nagy az Úr, a mi Istenünk, nagyobb, mint mind az istenek. 6 Amit az Úr akar, mindent végbevisz, a mennyben és a földön, a tengerben és a vizek mélyén. 7 Ő hoz felhőket a föld határairól, ő küldi a villámot és az esőt, ő indítja el a szelet rejtekéből. 8 Lesújtott az egyiptomiak első szülötteire, kezdve az embertől, le az állatokig. 9 Csodákat és jeleket hozott rád, Egyiptom, a fáraóra és minden szolgájára.

11 Szichont, az amoriták urát, és Ogot, Básán fejedelmét, Kánaán királyait mind.

14 Mert az Úr megőrzi népét, és megkönyörül szolgáin.

16 Van szájuk, de nem beszélnek, van szemük, de nem látnak.

Köszönöm .Teremtő Atyám   ÁMEN.

pudingman Creative Commons License 2022.06.15 0 0 4290

Bocs, de neked ott fenn valami baj van! :)

Én fordítva is feltehetném  a kérdést feléd !!!!!  Ez a Sátánok  pénz, Istenét

kérdezd , ne velem kötekedj. 

Milyen kérdést akarsz nekem feltenni? A hülye, gonosz teremtőd teremtette az Ebola vírust és a maláriát. Mi közöm van nekem ehhez? :))

Aha, az kötekedés, ha valaki felhívja a figyelmedet az ellentmondásokra? Szerencse, hogy már gyengék vagytok, különben biztos máglyára küldenél az istened nevében. :))

Én se vagyok gazdag, de pl. tavaly 1600 eurót adományoztam, és idén már 800-nál tartok. Csak annyi kettönk között a különbség, hogy én ezért nem várok semmit, te meg a hozzád hasonlók meg jutalmat vártok érte a másvilágon. Mint a boszorkány Teréz anya. 

Sajnálom hogy a te  földi  Sátánok pénz Isten  követője vagy. Lapozzál !

Ez meg mit akar jelenteni? Elég furán gondolkozol és írsz magyarul. Igaz, a szent mesekönyvből, anélkül is lehet másolni. :)

Nem hibáztatom Istent. Az én Teremtőm, 

Persze, hogy nem, mert félsz től, de megnyugtatlak, nincsenek se istenek, se ördögök. Ezek csak a beteg emberek agyában léteznek. 

Tudod, ki a teremtőd? Apád spermája. :))

Előzmény: 11_11 (4287)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!