Úgy éreztem, szükség van még itt egy új fórumra amely egyik legkedveltebb gyümölcsünkkel a nemes és még nagyobb hírnévre hivatott igazi Magyar csemegeszőlővel foglalkozik.
Ismét alkottak Orosz testvéreink,nem lehet rossz fajta.Slovplant oldalát böngészem,van egy-két szuper fajtájuk fehérek közül Pervozvanyj amit kinéztem,nem lehet rossz leírás alapján, ellenáló fajtát szeretnék,Galachad,Demetra ezekről esetleg van tapasztalatod?Lívia az föl van írva,arról már olvastam az előzményekben,korai,ellenálló,nem bántják a rovarok,kiváló.A hermafrodita mellé nem kell porzó mert önmagát termékenyíti?a nőivarú mellé kell porzófajta,ha jól tudom. ??a kékek között is komoly a kínálatuk/Richelie,Tomajskij,Konzul,Melito..../és még lehetne sorolni.Estleg van olyan kedves Fórumtárs aki rendelt tölük?Köszönöm Zola
Köszönöm,úgy emlékszem hogy a szőlő "neméről"termékenyüléséről is volt az előzményekben már szó,csak nem találom az oldalt..a Tuzlovskij-ról estleg egy rövid fajtaismertetőt olvashatunk e?Tisztelettel Zola
Üdvözlöm a fórumtársakat!egy kérdéssel fordulnék hozzátok:hermafrodita virágzat az mit jelent?porzó kell mellé?nélküle nem hoz termést???.vagy porzó nélkül is terem?
Úgy néz ki kapok oltványt, de biztos ami biztos alapon elfogadnék 2-3 vesszőt! (inkább több legyen mint kevesebb alapon.)
Sok mindent nem tudok adni azon felül h kifizetem a postát és a vesszők árát. Én még most gyűjtögetem a számomra érdekes fajtákat, de még egyik sem olyan használható vesszőt adna.
E-mailom publikus, a részleteket írd meg nyugodtan itt a fórumon vagy ott!
Úgy látom a vosztorgról lecsúsztam. Akkor várok még a következő alkalomra. Nekem az lett volna a legfontosabb, a többi csak érdekességként jöhetett volna.
Az első darabokat, jó eséllyel már lefoglaltam, így már csak azokat írom ki, amiből legalább van 10 darab, mivel az illetőhöz járnak vásárolni, és közben nehogy elvigyék azt a pár darabot ami még maradt abból a fajtából, nem akarok olyan fajtákat kiírni amiket nem tudok már hozni. Tehát akit érdekel valamelyik fajta, az írjon, majd meglátjuk, hogy összejön e az az 50 darab.
Úgy látom, hatalmas az érdeklődés az oltványok iránt. Egyenlőre úgy tudom, hogy 50 darabot tudok maximum egyszerre áthozni, szóval azokat írom most ki, akik már leadták névvel együtt, kérlek titeket, hogy írjátok meg, hogy pontosan írtam e le mindent, mert utána leadom a foglalást.. Ha van rá igény, akkor mégegyszer megyek majd márciusban.
baby-lon : 1-1 darab Bielij kokl, Denal, Timur, Podarok Zap. ,Riselijő / összesen 5db
Totya: 1-1 darab Ruszmol, Denal, Timur, Alej 2, Karmakod, Vosztorg /összesen 6db
Nagy Péter: 1-1 darab Podárok Záporozsja ,Velikán, Sztrásenszkij, Timur, Kodrjánka, Originál / összesen 6db
kerteszpeti: 1-1 darab Alej 2, Denal, Viktorija, Karmakod, King Ruby, KOdrijanka, Kardinal Azos, Podarok Zaporozje, Ruszmol, Timur / összesen 10 darab
Sőrés Sándor: 2- 2 darab (kivéve Timur, sajnos ebből csak egyet tudok adni ha megfelel) Bielij Kokl, timur, victoria, kesa, podarok zaporozje, vostorg, vosztok, sputnik,flamingo, karmakod, king ruby ,ctk 123 /összesen 23 darab.
Ez pont ötven. Ők prioritást élveznek, az övéket első körben fogom hozni. Ha valakit még érdekel az írjon, és ha összejön még egy 50 darabos adag, akkor azokét is elhozom.
Nem rég vettem fel a kapcsolatot egy Ukrán szőlészel, aki történetesen magyar. Márciusban fogok hozzá menni szőlő oltványokért, rengeteg jó fajtája van, de lassan elfogy neki. Beszéltem vele, és elküldte, miből hány darab van neki. Megengedte, hogy lefoglaljunk 50 darabot. 800 Ft/db-os áron tudom őket áthozni, akit érdekel írjon. Szigorúan csak postázást vállalok, akit érdekel keressen mailben (publikus), vagy itt. Azokat is kiírtam amik nincsenek, mert ha jól tudom tavasszal is oltogat, így ősszel már lehet lesz belőlük.