A Saxo boyok ma iszonyú vérengzést rendeztek. Ahogy azt vártam, Frank volt a főkolompos, de ment segíteni az egész galeri. Assannak ez sok volt, de Klöden kifejezetten jól bírta a rohamokat, csak az utolsó kilométeren szakította le Frank Schleck. Mondjuk nem tudni Bazajevből mennyit vett ki, hogy volt egy kisebb bukása, amiből fel kellett zárkóznia. Egyébként nagyon rossz idő volt, hideg, esős és szeles.
Holnap az utolsó 35-40 kilométeren ereszdelahajam menés lesz a hegyrefel-völgybele körpályán, Frank erős, de Klödi se gyenge, ebből még bármi lehet. :-)
Szerintem ez egyáltalán nem volt ennyire magától értetődő. Rast erős, hiába kapott tegnap 27 mp-et. Persze, nem ugyanaz a szint, de erős. Viszont az Astananak még ott van Bazayev, és Klöden, sőt még Schar is, és őket még annyira se lesz könnyű megverni. Schleckék a nevük, meg hogy otthon versenyeznek, az nem jelent semmit. A többiek ugyanúgy szeretnének nyerni, motivációból máshol sincs hiány.
1. SCHLECK Andy SAX 5.00'46" 2. BRESCHEL Matti SAX 5.00'46" 3. GALDOS Aitor EUS 5.00'46" 4. MARCATO Marco VAC 5.00'46" 5. LEQUATRE Geoffroy AGR 5.00'46" 6. BAZAYEV Assan AST 5.00'46" … 10. KLÖDEN Andreas AST 5.00'51" 5" 11. SCHÄR Michael 5.00'51" 5" 29. RAST Grégory 5.01'13" 27" 57. MURAVYEV Dmitriy 5.01'13" 27" 77. IGLINSKIY Maxim 5.02'07" 1'21" 103. RAIMBEKOV Bolat 5.06'53" 6'07" 104. DMITRIYEV Valeriy 5.06'53" 6'07"
Az öszetett:
1. BAZAYEV Assan AST 8.53'06" 2. MARCATO Marco VAC 8.53'09" 3" 3. BRESCHEL Matti SAX 8.53'11" 5" 4. GALDOS Aitor EUS 8.53'12" 6" 5. SCHLECK Andy SAX 8.53'14" 8" 6. KLÖDEN Andreas AST 8.53'14" 8" … 10. SCHÄR Michael AST 8.53'23" 17" 16. RAST Grégory 8.53'28" 22" 53. MURAVYEV Dmitriy 8.53'49" 43" 75. IGLINSKIY Maxim 8.54'41" 1'35" 109. RAIMBEKOV Bolat 9.06'24" 13'18" 113. DMITRIYEV Valeriy 9.06'40" 13'34"
Tegnap előbb egy magányos bozótharcos Cyrille Heymans reprezentálta helyi csapatát (érdekes tény, hogy nem sokkal a mai rajt után feladta a versenyt), majd a végén nem túl meglepő módon a Schleck, Schleck & Co. szövetkezet indult támadásra. Annak rendje és módja szerint szét is kapták a sort papírforma szerint. Gregynek ez sok volt, de szerencsére Assan ott tudott maradni, így csapatban maradt a trikó. A nyilatkozatok bizakodóak, bár azért érezni, hogy nem ez volt a terv. A mai szakasz döntő lehet, ezt tartják a királyszakasznak és szerintem ahogy tegnap Andy, ma Frank Schleck fog támadni. A papírforma nem nekünk kedvez, a Saxonak ott van még Breschel is, de reméljük a legjobbakat.
Ez tényleg jó, de Rastot sajnálom, mert megérdemelte volna a győzelmet, mondjuk Assan is megérdemli :) Klöden is jó helyen van, de ő majd nyeri a svájci kört ;)
Assan idén nagyon a klasszikusokra ment, szerintem nem is volt tervben neki a Tour. Max más tészta, ő beférne, de szerintem jobban járnak Muravjevvel, ő igazi igásló, a szó legnemesebb értelmében.
Ez így érdekes. Már csak azért is, mert Contador Vaitkus-szal, Novallal és Paulinho-val együtt edzett az Alpokban, úgyhogy elméletileg ők is biztosan indulnak, viszont Horner is a Tourra készül. A csapatnak azonban egy kazahot biztosan vinnie kell. Nem tudom :) Micsoda problémák :) Mondjuk a Contador és a három testőre a DL-en ott lesznek.
Nincs. Muravjev van benne a kazahok közül. Én ebből arra következtetek, hogy Maxot és Assant a vueltára tartogatják valakinek, aki nem Levi. Vagy Contador, vagy Zubeldia, vagy..... V&K:-)
Alberto Contador, Levi Leipheimer, Lance Armstrong, Yaroslav Popovych, Andreas Kloden y Haimar Zubeldia son los seis fijos de Astana para el Tour de Francia.
A las otras tres plazas aspiran siete corredores: Benjamín Noval, Sergio Paulinho, Chris Horner, Grégory Rast, Janez Brajkovic, Tomas Vaitkus y Dimitriy Muravyev.
biciciclismo.com
Az első hat a biztos induló, a második hetes csoportból kerül ki a további három versenyző.
Szláva Popovicsnak nagyon jót tett, hogy visszatért a Főnök csapatába, valósággal újjászületett. Nem tudom, mi volt az oka, de a Lottoban nagyon béna volt szegény, itt meg alapember.
Sastre mellett szép csendben otthagyta a csapatot két sportvezető is, Alain Gallopin és Scott Sunderland. Gallopint asszem nem kell bemutatni, a szakmai múltja önmagáért beszél, ellenben a brit mesterről pár szó. 2006-ben megkapta a parancsnoki pálcát a CSC-nél Klasszikusokra. Az eredmény Cancellara: Roubaix, Frank Schleck: Amstel Gold Race, O'Grady: Roubaix, Cancellara: Monte Paschi Eroica, Cancellara: Milano-SanRemo, Cancellara: Roubaix második hely, Arvesen: E3 Prijs Vlaanderen, Breschel Philadelphia International Championship.
Szerintem a körversenyekre Gallopin, az egynaposokra meg Sunderland készítette fel a csapatot, kábé meg is látszik az eredménye, hogy Riis elengedte őket.
Egyébként Sunderland a Team Sky szakmai igazgatója, ugyan a csapat még nem létezik, de már erőteljes vásárlásban vannak. Tartok is tőle, hogy el fogják ragadni Ülő Bika Yates törzsfőnököt a kék Wigwamból.
Köszi :) Viszont Rast innen csak elveszítheti. Már egyszer megnyerte ezt a versenyt, és a prológ nem azt bizonyította, hogy gyenge lenne. Tényleg valami csoda kéne, hogy megverjék. Én bízom benne ;)
Volt egy szép hosszú szökés, magától értetődően az Astana nem vett részt benne, és a végén a sprintben se nagyon szakította meg magát Assan. Ellenben a sárga trikó megvan, és majdnem együtt beért a csapat, csak a két ifjonc maradt le a grupettoba.
Holnap hasonló szakasz lesz, bár nem tudom, hogy akkor most Schleckék részéről ennyi volt, vagy azért még várhatunk valami mozgolódást?
A Procycling 10 éves évfordulójára kiadott számból Alberto sem maradhatott ki. Maga a cikk a korai éveiről, a bukás napjáról és a visszatérésről szól. A cikk mellett van egy lista: 5 dolog, amit nem tudtál Albert Contadorról címmel
1. Megnyerte mind a 3 nagy körversenyt, de a kedvenc győzelme mégis a 2005-ös Tour Down Underen elért szakaszgyőzelme, mert akkor erősítette meg, hogy igenis visszatért.
2. Allergiás a pollenekre, a tavalyi Giron végig küzdött az allergiával.
3. A kedvenc hegye a Galibier. "Amikor 2000 m felett vagyunk, a testem igazán jól reagál."
4. Becsüli az olyan versenyzőket, mint Tom Boonen vagy Fabian Cancellara, "mert ők valami olyat tudnak, amit én nem."
Egyelőre nem. Azt írja az újság, hogy a kazahok befizették azt a pénzt, amit az UCI elrendelt és bemutatták a szükséges garanciákat, ezért tovább versenyezhetnek.