Keresés

Részletes keresés

Masek Creative Commons License 2001.09.04 0 0 3572
Télleg mindjárt vége. Szinte már most. :)
Köszi, megnyugodtam 1 kicsit
Előzmény: Mike73 (3571)
Mike73 Creative Commons License 2001.09.04 0 0 3571
még = a hátralevő kis időben, hiszen mindjárt vége a nyárnak, de mi beleadunk apait, anyait....

no paranoia pls :-)

Előzmény: Masek (3570)
Masek Creative Commons License 2001.09.04 0 0 3570
Hi !
Voy rulz, DS9 a fél rész alapján rulz (még többet nem láttam).
Felmerült 1 kérdés : Láttátok azt a reklámot ami a V3-on aszongya hogy "Ezen a nyáron _MÉG_ minden lehetséges !" - lehet h fizetős lesz vagy lekódolják vagy csak én értettem félre ?

thx, Macska

Nemozoli Creative Commons License 2001.09.04 0 0 3569
BeePee,

Jóvanna, télleg a Kolbász rendezte, de a Braga gyerek rendesen belekontárkodott, és ez nem volt szép tőle... :-) záró-akkordnak nem egy ilyen szokvány - Voyager - előrevetítő - időparadoxonos - párhuzamos - idősíkos - rettenetet képzeltem volna el... jobb lett volna az, amelyikben Picard egy egész képzeletbeli életet leél egy műhód-besugárzás miatti kómában, vagy akár még a szívenszúrós - időben - Q - által - visszaküldős rész is jobban tetszett... és hát azok a gondolák (3!) a jövőbeli Enterprise-on, meg a Warp 16...

Némó

Előzmény: BeePee_3 (3549)
Vóbert Creative Commons License 2001.09.04 0 0 3568
Jól van na! Nem néztem a naptárt, de akkor sem tetszik az időpont, mégha örülök is neki, hogy lesz folytatás, dehát mi mit számítunk a nagy V3-nak? :-(
Ha szombaton lesz az nem rossz, viszont jobban élveztem volna, ha szombaton este 6-7-8 óra körül adják. Ez van....sajnos
Előzmény: Chtka (3566)
duck Creative Commons License 2001.09.04 0 0 3567
Na igen, köszike. Ez hát a fantasztikum világa.
Előzmény: Meglivorn (3565)
Chtka Creative Commons License 2001.09.04 0 0 3566
"Következő adás: 2001. 09. 29. 11:00 "

"Ki a fene tud ebben az időpontban otthon lenni, hogy megnézze????"

Nézz rá a naptárra! 29-e szombat. Akkor akár otthon is lehetsz, vagy találhatsz valakit, aki felveszi az epizódot videóra.

Előzmény: Vóbert (3562)
Meglivorn Creative Commons License 2001.09.04 0 0 3565
Trillek:

A szimbióta (Dax) nagyon sokáig, több száz évig él. Csak nagyon kevés van belőle, és nem minden trill alkalmas arra hogy hordozó lehessen, ezért ez egy nagyon nagy kiváltság. A humanoid hordozó (Jadzia) hosszú, több éves felkészítésen vesz részt, hogy képes legyen befogadni a szimbiótát, és közösen élni vele. A szimbióta nem nyomja el az eredeti tudatot, az megmarad, de miután összeolvad vele, természetesen az megváltozik. A hordozó megkapja több száz év, több élet tapasztalatát és tudását (Jadzia a hetedik hordozó, ha fejből jól emlékszem), míg a szimbióta egy magasabb rendű, humanoid életet kap ("természetes" állapotában egy medencében úszkáló randa kukac).
A szimbióta aszexuális lény, ezért beültethető férfi és női hordozóba egyaránt. (Dax előző hordozója egy neves föderációs politikus és követ, Curzon volt, Sisko "mentora") Ezért lehet, hogy úgy utal magára, mint aki volt már férfi is meg nő is...
Miután azonban a tudatok összeolvadnak, az új lény (Jadzia Dax) a régi ismerősöket ugyan úgy kezeli mint a régi életében, sőt, két szimbiótát hordozó trill esetében ez generációkig visszamehet. (Jadzia ezt nagyon szépen fogja példázni, Curzon régi haverjai fel fognak bukkanni. Valamint azt is természetesnek veszi, hogy Sisko következetesen "old man"-nek hívja ^_^)

Asszem most ennyi, de a sorozat alatt minden nagyon jól meg lesz magyarázva...

Defiant:
Mi baj van vele????????
Nagyon jó kis hajó, a hídja kifejezetten tetszik. Igaz hogy nagyon nem csillagflotta szabvány, de sebaj. Az én kedvencem a Soverign es az Excelsior, de a Defiant mint hajó megérdemli a szeretetet, a tiszteletet meg pláne ^_^
"Tough little ship."

Előzmény: duck (3560)
Wanders Creative Commons License 2001.09.04 0 0 3564
Ez f*sza!! 7re hazaérek, vacsi. 8kor megnézem a VOY-t videóról (ha 7. évad), majd 11kor a DS9-et. Asszem a feleségem megöl :-))
artax Creative Commons License 2001.09.04 0 0 3563
Vóbert

Hat eleg hulye egy dolog ez. Igen az valoban kerdes hogy folytatjak-e vagy a 7 dik evad jon?
Ha van egy csop esszuk akkor folytatjak es majd szepen sorjaban jon a hetedik evad....
Egyebkent a video otthon van 11 korul...csak szeles intervallumban programozd. Mert en meg nem lattam olyat hogy pontosan kezdenek a vetites..max akkor ha nem erek haza idoben:)))

Vóbert Creative Commons License 2001.09.04 0 0 3562
"Következő adás: 2001. 09. 29. 11:00 "

Ki a fene tud ebben az időpontban otthon lenni, hogy megnézze????
És akkor folytatják, vagy hetedik évad????
Sok a lezáratlan kérdés, nem???

Előzmény: artax (3559)
Wanders Creative Commons License 2001.09.04 0 0 3561
Na akkor én is...
Előzmény: VOY alapján lettem én is ST szerelmes, bár előtte (mint SciFi fun) láttam ST filmeket. Vártam a DS9et, mert annyi jót meséltetek róla.
Nekem nagyon bejött, így az első fél rész alapján is. Remélem sok tekintetben ki fog tisztulni a kép, de az már tetszik, hogy nem verhetetlen a Föderáció. Kiegyenlített küzdelmekre vagyok éhes :-)
A VOY 7.évadját persze várom, de nem vagyok beteg, h. most DS9 van. Nekem máris tetszik.
duck Creative Commons License 2001.09.04 0 0 3560
És a szimbióta uralja az új személyiséget, a régi meg elveszik? Vagy egyfajta skizofrénia? Jó, tudom, hogy ez sci-fi. Csak érdekel a dolog filozófiája.
Előzmény: vega (3557)
artax Creative Commons License 2001.09.04 0 0 3559
VOYAGER-esek

A Viasat 3 oldalan ez lathato:
Következő adás: 2001. 09. 29. 11:00

Eljen!!!!!!!!!!

artax Creative Commons License 2001.09.04 0 0 3558
vega.....eleg gyenge a fantaziad....

Nyilvan nem igy gondoltam.

vega Creative Commons License 2001.09.04 0 0 3557
Persze, mondjuk egy, a Voyager búcsúrepülése során elveszhetnének a gamma kvadránsban, és a Dominionon átverekedve magukat jönnének haza, másfél óra alatt.
lol

duck:
Tényleg meséljük el, nem akarod inkább nézni a sorozatot? ;)
Na jó, röviden: a szimbióta és a gazdatest agyhullámai a beültetéskor egybeolvadnak és gyakorlatilag egy új személy jön létre. Bár ez nem teljesen igaz... A szimbióta és így az új hordozó is birtokolja a korábbi hordozók minden emlékét.

Előzmény: artax (3555)
Mike73 Creative Commons License 2001.09.04 0 0 3556
Igen is meg nem is. Szimbiózisban élnek. Lehetett is látni Dax arcán, hogy amikor a szimbióta belément, (testi-lelki) megnyugvást talált...
Előzmény: duck (3554)
artax Creative Commons License 2001.09.04 0 0 3555
Biztos utalni fogtok a kerdesert...
De nem tudja valaki lesz-e a Voyager-el mozifilm?
Tudnam dijazni....

udv

duck Creative Commons License 2001.09.04 0 0 3554
Kösz az infókat!

És ha átültetik azt az izét egy másik testbe, akkor az illető elveszti a személyiségét?

FLaci Creative Commons License 2001.09.04 0 0 3553
X = az új (10.) Trek film. Úgy is mint Star Trek : Nemesis.

Mit lehet tudni róla?

Hivatalosan szinte semmit.

Félhivatalosan valamivel többet. Valószínüleg ez lesz a TNG-s csapat utolsó filmje.

Előzmény: artax (3550)
vega Creative Commons License 2001.09.04 0 0 3552
X = 10.
A készülő tizedik Star Trek mozifilm.

Biztos sokat lehet róla tudni, de én nem akarok semmit, amíg nem ülök le a vászon elé a moziban. Szóval maradjunk spoiler free-k ;)

Előzmény: artax (3550)
Sigma7 Creative Commons License 2001.09.04 0 0 3551
A defiant, hát igen, az kissé el lett rontva. Szegény technikai szívemnek fáj. De mellettük szóljon, hogy nem olyan típusú szöveggel intézték el, hogy időparadoxon folytán jövőből jött technológia, vagy hasonló.

Tényleg, soha nem volt világos, a romulánok cserébe mit "adtak" a föderációnak azért, hogy ők használhatnak, de a föderációnak tilos rejtőzködő technológiákat fejleszteni és alkalmazni a hajókra?

Előzmény: BeePee_3 (3549)
artax Creative Commons License 2001.09.04 0 0 3550
Sziasztok

A kerdesem az lenne. Hogy mi az a X film?
Gondolom egy ujabb Star Trek mozifilm, vagy nem?
Mit lehet tudni rola?

udv

artax

BeePee_3 Creative Commons License 2001.09.04 0 0 3549
>pl. sajnos a TNG zárórészét, az All good things-et is Braga rendezte, hát olyan is lett

Winrich Kolbe rendezte, Braga írta a forgatókönyvet.

>Mi volt az összetűzás tárgya Picard és Sisko között a Saratoga űrhajó kapcsán?

A TNG-ben volt egy duplarész, amikor Picardot elrabolták a Borgok, átalakították, majd a Wolf 359-nél az ő segítségével tönkreverték a Szövetségi flottát. Sisko akkor a Saratoga nevű hajón szolgált, mint Lt. Cmdr. Az is lehet, hogy ő volt az elsőtiszt. Akkor halt meg Sisko felesége.

Lesz majd a harmadik szezonban egy triplarész (The Jem'Hadar, The search 1-2), amikor bemutatják a Dominiont. Ott lesz először Defiant, ami a Borg elleni legütőképesebb fegyver. Leszátmítva pesze a Sovereign osztályú csatahajókat...

FLaci Creative Commons License 2001.09.04 0 0 3548
Picard/Sisko: A Wolf 359-as csatában Picard "vezette" a Borgot. OK, nem a ő hibája volt (asszimilálaták) de azért Sisko zokon vette...

Jadzia Dax: a faj neve Trill, és ők két "részből" állnak. A féreg formájú szimbióta (Dax) és a humanoid host (Jadzia). A szimbióta sokkal tovább él, úgyhogy ha a host meghal, egy másikba ültetik át.

Előzmény: duck (3544)
FLaci Creative Commons License 2001.09.04 0 0 3547
Úgy tudom az a szokás hogy a hajóosztályt az első darabról nevezik el (vagy fordítva).

Egyébként Defiant, nem Defaint.

Előzmény: Vóbert (3546)
Vóbert Creative Commons License 2001.09.04 0 0 3546
Teljesen egyetértek az állomással kapcsolatban, szerintem az egyik legjobban kinéző állomás, amit valaha sci-fi-ben láttam. Nem azért mondom, de a B5 az elbújhatna mellette design téren. Igaz, hogy sok a gond vele, meg gyengécske, de amikor majd kissé felturbózzák csillagflotta fegyverekkel, akkor aztán lesz belőle igazi erőd. Ráadásul mellé rakják a Defain-tot.... de ez már spoiler az újaknak :)))

Tényleg a Defaint-nak miért Defaint a neve, amikor a hajóosztálynak is ez a neve???

Előzmény: vega (3543)
lacix Creative Commons License 2001.09.04 0 0 3545

Engem Picard szinkron hangja zavart kissé. Miért nem tudták a TNG-t is szinkronizáló ipsével szinkronizáltatni?
O'Brien -nek is már hallottam jobb magyar hangját. (Asszem "A Furgon" c. filmben, amikor büfékocsit vezetett egy barátjával)
Sisko elmegy. (kicsit lehetne mélyebb a hangja)

duck Creative Commons License 2001.09.04 0 0 3544
Felmerült bennem két kérdés az első epizód kapcsán:

Mi volt az összetűzás tárgya Picard és Sisko között a Saratoga űrhajó kapcsán?

Dax hadnagy milyen fajhoz tartozik? Egyszer nő, egyszer férfi és igen sokáig él? És minek kell a kukac a gyomrában?

vega Creative Commons License 2001.09.04 0 0 3543
artax
Szerinted a magyar világnyelv? Szerintem nem, szóval nem sok mindent fogsz magyarul találni a neten. ;)

Viszont ha esetleg tudsz dánul, norvégul, meg mindenféle skandináv nyelveken, akkor javulnak az esélyek, mert ott eredeti hang + felirat dívik, és nagyon sok epizódot ?k encodeolnak. :)
De például nemrég láttam egy rakás frissiben készített Earth Final Conflict epizódot (teljes 3. szezon), szuper héber felirattal. ;))))

Meg kell mondjam nekem is tetszik az állomás. A Starfleet állomások annyira rondák, hogy még a cardassian építészet által kreált bányászállomás is veri ?ket.

Előzmény: artax (3534)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!