Keresés

Részletes keresés

max val bircaman szeredőc Creative Commons License 2024.02.29 -2 0 1886

Ma se szabad az átlagember. Pl. én is bérmunkás vagyok.

Ami a modern liberális rabszolgaság alatt volt az nem létezett az ókorban sehol.

Még a legkeményebb helyen, Rómában sem. Bár polgári tv. nem tiltott semmit, mindenki szabadon kínozhatta, ölhette a rabszolgáját, ezt a római vallás erkölcstelenségnek minősítette, márpedig erkölcstelen ember nem pályázhatott tisztségre. Szóval aki ok nélkül megölte a rabszolgáját, az azután sose lehetett jelölt politikai tisztségre.

De voltak más hasonló szabályok is. Pl. a rabszolganőt lehetett kötelezni szexre a gazdájával, ez rendben volt, de árulni a szolgáltatásait már erkölcstelen volt. A római bordélyházakban emiatt csak szabad nők dolgoztak.

Előzmény: Zellem Estelen (1878)
elterito Creative Commons License 2024.02.29 0 0 1885

Ezt értem, teljesen kitalált cigarettázó zöld elefántokra, pumuklira, shrekre valóban igaz az, hogy semmit nem jelent az, hogy vagy van, vagy nincs, mert inkább nincs.

De Isten nem ilyen vicces meselény.

Előzmény: Zellem Estelen (1883)
elterito Creative Commons License 2024.02.29 -1 0 1884

No jó, de a hülye úgy hamisított, hogy lebukott, a Jakab király féle Bibliából még a helyesírási hibákat is átmásolta.

Előzmény: max val bircaman szeredőc (1881)
Zellem Estelen Creative Commons License 2024.02.29 -1 0 1883

Juj, persze!

A Fogtündérre, a manókra, a Hétfejű sárkányra, a "terülj, terülj, asztalkám!"-ra sem mondhatjuk ki, hogy nem léteznek...

Te is fogod, most, miféle lényeket, tárgyat hadoválok!

Ugye?

;-)

Vagy vannak, vagy nem?

:-O:-P

Előzmény: elterito (1875)
elterito Creative Commons License 2024.02.29 0 0 1882

aha

Én csak tavaly voltam először Bulgáriában. Burgasz és Neszebár.

Mostani kedvencem ez: https://www.youtube.com/watch?v=2m7pDfPXEe4

Előzmény: max val bircaman szeredőc (1879)
max val bircaman szeredőc Creative Commons License 2024.02.29 -2 0 1881

Egy időben a magyar mormon szövegekben "Smith József" néven futott.

Egyébként én sokat olvastam róla.

Vicces, hogy a mormon apologétika amolyan félanalfabéta falusi hülyegyereknek állítja be. 

A valóság pont az ellenkezője: a srác rendkívül intelligens volt, minden érdekelte, a falu könyvtárában mindent elolvasott, próbált egymagában tanulni héberül, görögül, latinul. 

A hivatalos hülyegyerek-narratíva persze arra van, hogy igazolja: nem írhatta ő a Mormon Könyvát, nem volt meg a hamisításhoz szükséges tudása. Pedig de, nagyon is megvolt, alacsony iskolázottsága ellenére művelt srác volt. S ismerte szinte biztosan az alapsztori eredetét is, egy XIX. sz. eleji kalandregényt, melyben benne van a zsidó indiánok szöveg, csak JS tovább fejlesztette és jobban megírta.

Előzmény: elterito (1877)
Zellem Estelen Creative Commons License 2024.02.29 -1 0 1880

Ez egy minden alapot nélkülöző elképzelés, egy ruppótlan fantazmagória.

Eleve Mózes sem létezett.

Ez az ami úgy keletkezik, hogy a hiszékeny találkozik a hazuggal:-)

Te nyilván benyalsz ilyesmit, és hiába kerülöd, mint macska a forró kását, a meselényeket is valósnak vagy képes hinni.

Amúgy ez a semmire sem alkalmas, de legalább lehetetlen "kommunikáció" még sosem vitte előre senkit.

Olyan, mint az inkarnációs baromság.

Az abban hívő, "előző élettel bíró" sem képes az "előző élete tapasztalataival" előre vinni a történelmi ismereteinket, vagy a régészetet.

Süketelés, amire tömegek borulnak.

Előzmény: max val bircaman szeredőc (1873)
max val bircaman szeredőc Creative Commons License 2024.02.29 -2 0 1879

9 évet éltem Latin-Amerikában. 3 év Peru, 6 év Kuba.

Kisgyerekként is, s spanyol anyanyelvű voltam. Csak aztán 6-évesen visszaköltözés Mo-ra, s elfelejtettem a nyelvet. Csak a számokra és a kedvenc mackóm nevére emlékeztem. Aztán 12 -évesen újra kellett tanulnom, de már sose értem el újra anyanyelvi szintre.

2007 óta BG-ban vagyok.

Előzmény: elterito (1876)
Zellem Estelen Creative Commons License 2024.02.29 -1 0 1878

Nem tudom, hogy a kiszolgáltatottság mértéke mennyire összevethető, amikor bármikor szétválaszthattak egy családot, meghághtták a nőket, és bármelyikük életét elvehették.

Megint a "keresztényi erkölcs" mosdatásának az értelmetlen terepére tévedsz.

Számomra roppant érdekes, hogy a jézusi "szeressük egymást gyerekek" szlogen, meg a komcsikat is megihlető "testvériség" fényében miként baszcsizták meg az emberek jogait a bibliai időkben...

Persze a kereszténység a hatalomra jutását követően, már eleve hatalmi szervezetként működött, egybeforva a világival.

A reálpolitika számára hamar kiviláglott a néphülyítés kiváló eszközének!!!

A pór kushadjon, tűrjön, fogadja el a kiszolgáltatottságát, a nyomorát, szegénységét, és ily' módon ragyogó esélye lehet a mennyek országába kerülésnek!

:-O:-P

Előzmény: max val bircaman szeredőc (1868)
elterito Creative Commons License 2024.02.29 0 0 1877

Ez a Smith a mormon kovácsjóska?

Előzmény: max val bircaman szeredőc (1872)
elterito Creative Commons License 2024.02.29 0 0 1876

Tényleg?

Akkor te még káromkodni is tudsz spanyolul.

Most Bolgárföldön laksz?

Előzmény: max val bircaman szeredőc (1874)
elterito Creative Commons License 2024.02.29 0 0 1875

létezhet.

Létezhet. De csak -hat -het.

Ez arra jó példa, hogy csak találgathatunk.

Nem tilos a világban másutt életnek lenni.

De az is lehet hogy nincs.

Még valószíbűségi állítást sem tehetünk.

Van másutt élet? Vagy igen, vagy nem.

Van Isten? Vagy igen, vagy nem.

Ugyanis az nem.mondható, hogy tuti nincs

Isten, legfeljebb az, hogy pipazó Isten nincs

Előzmény: Zellem Estelen (1869)
max val bircaman szeredőc Creative Commons License 2024.02.29 -2 0 1874

Nem fogod elhinni: Havannában.

Előzmény: elterito (1871)
max val bircaman szeredőc Creative Commons License 2024.02.29 -2 0 1873

Mivel a lélek isteni, így azon keresztül.

Ezt már Mózes elmagyarázta.A kisembernek Isten a lelkiismeretén keresztül jelenik meg. Egyes kiválasztottaknak személyes üzenetet küld álom, látomás alakban. S egy még szákebb körrel meg ébren kommunikációt is lehetővé tesz.

Előzmény: Zellem Estelen (1867)
max val bircaman szeredőc Creative Commons License 2024.02.29 -2 0 1872

Még mindig jobb, mint Joseph Smith aki szerint a Holdon kvékerek laknak és békésen szántanak-vetnek ott.

Előzmény: elterito (1866)
elterito Creative Commons License 2024.02.29 0 0 1871

Hol jártál szovjet iskolába?

Moszkvában?

Előzmény: max val bircaman szeredőc (1870)
max val bircaman szeredőc Creative Commons License 2024.02.29 -2 0 1870

S ez nem paródia, tényleg voltak ilyenek.

Én szovjet középiskolába jártam, pont az utolsó "igazi" komcsi időszakban, 1980-1985 között, Gorbacsov az érettségim előtt 2 hónappal jutott hatalomra.

A dolog szépséghibája, hogy Gagarin hívő volt, persze titokban.

Előzmény: elterito (1855)
Zellem Estelen Creative Commons License 2024.02.29 -1 0 1869

Az sem jó példa!

Bolygó van, élet van, mind biológiailag mind matematikailag feltételzhető, hogy létezhet.

Istennek soha semmiféle bizonyítékát, semikor, senki nem tudta felmutatni. Jelenleg a puszta fantáziálás talaján leledzik, létére cirka 0% eséllyel.

Bizony!

Előzmény: elterito (1862)
max val bircaman szeredőc Creative Commons License 2024.02.29 -2 0 1868

Ezt a témát sokan félreértik.

Valójában az ókorban a római rabszolgaság volt a legkeményebb, de még az is jobb volt, mint a XVI.-XIX. századi verzió.

Előzmény: Zellem Estelen (1852)
Zellem Estelen Creative Commons License 2024.02.29 -1 0 1867

Egyszer (az egyetlen hitét elhagyó topikolónak, aki vasutas volt) azt hoztam példának, Isten az ott van számára, ahol a sínek találkoznak:-)

Amúgy Isten lehetetlenségére jó példákat írtál!

Ellenben még mindig nem ecsetelted, miféle ismeretekre tettél szert az "anyag nélküli világ" lelkiszemekkel történő vizsgálása során.

És vajon mennyire hiszed a kerubot, v. az arkangyalok, szeráfok létét?

Előzmény: max val bircaman szeredőc (1859)
elterito Creative Commons License 2024.02.29 0 0 1866

Egy fundi vajon ma is vakarózik, Gagarin miféle likon haladt át az ég "firmamentum "-án?

Húdesok olyan fundi van, aki szerint nem lehet a Holdra elmenni, mert a rakéta elkanyarodik az üvegkupolán.

Az ilyen hülyefajták még azt is mondják, hogy amikor Hillary Clinton a glass ceilingről kampánybeszélst, akkor a Föld üvegkupolájáról prédikált. Nincs olyan hülyeség, amelynél ne lenne mégnagyobb.

"Two things are infinite, the universe and human stupidity, and I am not yet completely sure about the universe."

Előzmény: Zellem Estelen (1863)
Zellem Estelen Creative Commons License 2024.02.29 -2 0 1865

Egy hívőnek eleve hasznos a minnél kevesebb tudás, mert aztán koccan a kitalációja a tényekkel:-)

Előzmény: max val bircaman szeredőc (1854)
elterito Creative Commons License 2024.02.29 -1 0 1864

A lényeg, hogy nem 4,6 md...

Márhogy a Föld nem 4,6 milliárd éves? Miért nem lehet annyi? Mert te azt mondod? Mert számodra hihetetlen? Szerintem neked még az is hihetetlen, hogy egy darab neutron átalakul egy protonná, egy elektronná, plusz antineutrinóva, és fotonná.

Előzmény: híg ember (1842)
Zellem Estelen Creative Commons License 2024.02.29 -1 0 1863

Igen, jól látható a bibliai főhősről, ahogy az ég lakójából űrlakó lett, majd lám, még a világunkat is elhagyta:-)

Egy fundi vajon ma is vakarózik, Gagarin miféle likon haladt át az ég "firmamentum "-án?

:-)

Előzmény: max val bircaman szeredőc (1851)
elterito Creative Commons License 2024.02.29 0 0 1862

Az is rossz példa lett volna.

Arra hogy Isten van-e, megtudható-e hogy van-e, még az a legjobb példa, hogy vajh egy távoli galaxisban van-é életet hordozó bolygó. (Nem tudhatjuk)

Előzmény: max val bircaman szeredőc (1859)
max val bircaman szeredőc Creative Commons License 2024.02.29 -3 0 1861

S ha szelíd és alázatos szívvel, sok jócselekedettel eltelve vagyok piszkos?

Előzmény: híg ember (1850)
elterito Creative Commons License 2024.02.29 0 0 1860

ahogy szinte minden amerikai

Szerintem az ámerikaiak legalább 15-20 százaléka úgy véli, olyan hogy Isten, olyan nincs is.

Előzmény: max val bircaman szeredőc (1843)
max val bircaman szeredőc Creative Commons License 2024.02.29 -2 0 1859

Mondhattam volna azt is: hány fokos a háromszög negyedik szöge, vagy mi van 1 méterre északra az északi sarktól, vagy mi a neve az agglegény szomszéd feleségének.

Előzmény: elterito (1846)
elterito Creative Commons License 2024.02.29 -1 0 1858

gaz hívő minek akgatnók magamagára gyöngyöt s orrperecet...?"

Voltam dgyűlekezetben, olyan igaz hívők voltak ott, hogy az már fájt.

Mind hordott fülbevalót, nyaklánczot, gyűrűt (a fejércselédek), sőt, olyanok is voltak köztük, akik helyes kis bokalánczot is tettek a lábukra (ugyancsak a fejércselédek). Az urak csak nyakkendőtűt viseltek és pecsétgyűrűt.

Előzmény: híg ember (1848)
Zellem Estelen Creative Commons License 2024.02.29 -1 0 1857

Nem képzeletbeli?

Pedig jól láthatóan emberi alkotás, a Bibliát olvasva még az izzadtság szagát is érzem;-)

Nem hinném, hogy másképp kéne kezelni a zsidó mitológiai főhőst, mint a görögökét.

Azt is nagyon hitték, de mára nincs tudomásom egy csoportról sem, aki elhinné létét v. valósnak vélné...

Előzmény: max val bircaman szeredőc (1847)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!