Azért is írtam a "békebelit" ,mert a maiak meg sem közelítik a régi Stihl-eket szerintem.Fatertől örököltem meg,mert Ő fűtött fával .Egy kis felújítás kell neki,de amúgy még a festék sincs leverve róla.Szerintem max 200-300 m3 fa latt vele vágva.Szeretem volna egy elektronyosat, aminek se szaga se hangja. Az Én évi kb 10-13 em3 fámat csak félbe vágni a métert ,nem hiszem ,hogy gond lenne neki.
ember van egy 029-esed és villanyoson gondolkodol........ :O
3éve rendbe rakattam a 021-t a vázat is cserélni kell majd 1x azzal már egy új 021 fele árába lett volna a dolog, de aztán rájöttem a 20éves 021-t nem szabad a maiakhoz hasonlítani, akkor még nem volt barkács kategória, ami ma ennek a gépnek a megfelelője az 100+e pénz
ha jól be van állítva észre se venni, hogy keverékkel megy
Kössz neked + ronkovik -nak a választ ,azt hiszem lehet hogy még sem veszek elektronyosat,mert ami SZerintem is jó lenne (MCgulloch pro mac 2200),az drága a többi meg nagyon barkácsnak néz ki.Marad a jó öreg (kb15 éves Sthil 029)amit az elektronyos fél árából újjá varázsolok.Így lesz tartalék lánc vezető és új lánc is+ kuplung.Annyi a hátránya ennek a még "békebeli" Stihlnek ,hogy tovább szívom mellette a benzin gőz.
Nekem egy 2000wattos MTD-m van, nem egy erőgép, de lehet vele haladni, eddig 15 erdei m3 keményfa van a háta mögött (+ az apró).
Sajna ennek is műanyag a bele, ha szöget fog és ledarálja az ember a belét akkor lehet kidobni, ált. nem érdemes javítani, az egyetlen valódi kuplungos elektromos láncfűrész amiről tudok az a McMulloch e pro mac gépe, kicsit húzós az ára, de elvileg ezt nemnagyon lehet szétbaxni.
Azért ezt még gondold át, nem véletlen van így ! Elég egyszer nem odafigyelni és már csak 9 sört tudsz kérni ::)) Nekem álló kétkezes van ,de nem bántom, jól van az úgy !
Beszéltem az ismerősömmel,adott is egy papírt,amit kitöltöttünk.Volt egy olyan pont,amit be kellett pipálni,hogy C-s kismegszakítót kérek!Holnap beviszem és várok ,hogy jöjjenek cserélni! :)
Korábban írtam, hogy nem egyik tekercs testzárlatos volt egy béna szerelő miatt. Szerencsére mire rájöttünk a kapocstábla alatt, még semminek nem lett semmi baja. Már majdnem tekercseltetni vittem a motort. :D Most szerencsére hibátlanul működik, csillag/delta indítással, és terHelén alatt sem nyomja. Ha valóban lesz ingyenes (április-májusi rezsicsökkentésben volt benne) a hálózat bővítés akkor kérek én is 3x25-öt. De amíg 5eFt/A/fázis addig marad így.
Nalam békebeli "U" karakterisztikaju kismegszakito van. Az még a C-tol is lomhabb egy kicsit.
Vezetek csere alkalmával felkerült a fi relé is. A 16 amperos 1inditast birt ki az öreg 40 eves eszterga paddal a 25-ös nehanyat a 32 amperos birja. A többi elfüstölt. 3 kW motor van rajta a sebvalto hazon.
Ezen nem volt gyárilag? Ügyi vagy,olyan, mint a gyári. Jó a határoló, mert akinek nem faelgáz van és nem 50 cm-es kell, annak érdemes rövidebb hosszt járatni.
Az egykezességet nem véletlenül hagyják el a balesetveszély miatt. Néha, mikor vastagabb darabot rakok rá és le akar gurulni, a könyökömmel megtámasztom.
Egyáltalán nem volt butaság. Ne felejtsd el, hogy 40éves motorról beszélünk! Feszt le oldott a Fi, de meglett mi az oka... Egyébként meg egyáltalán nem elterjedt a Fi használata lakossági szinten. MondhatnáD hogy életveszélyes, de én meg azt is, hogy rajtam kívül én sem tudok egyet sem az ismerősök között... :)
Csináltam egy "határolót" a hasítómra olyat mint ami a tiéden van gyárilag, még egy nyomógombos kapcsolót kellene rátenni a hidraulika karjára, hogy egykezesként lehessen használni.