Keresés

Részletes keresés

nihill01 Creative Commons License 2022.08.25 0 0 12462

Szia, Froniusra az év eleje óta 5+5 év garancia van, annyi kell hozzá hogy beregisztrálod nálunk az invertert, de amúgy is be kell a netes elérés miatt.

(arra figyelni kell hogy a 10 év gari nem automatikus, kérni kell regisztráció után, de csak pár kattintás és nincs plusz költsége)

Előzmény: cinyoka (12448)
Törölt nick Creative Commons License 2022.08.24 0 1 12461

A nép bölcsessége... érdemes elgondolkodni rajta.

"Jajjjj fijjam... nem vagyunk annyira gazdagok, hogy olcsó dolgokat vásároljunk."

Előzmény: cinyoka (12453)
Törölt nick Creative Commons License 2022.08.24 0 0 12460

Mondjuk, ha már ennyire okoska vagy.... 

Megtalálhattad voln az ÉRVÉNYES feltételeket is!!
(google és max 10 másodperc kell hozzá)

Akkor nem írkáltál volna hülyeségeket. 
Nicsak a táblázatot. 

www.fronius.com/~/downloads/Solar%20Energy/Terms%20of%20Warranties/SE_ToW_HU_ST.pdf

erbe Creative Commons License 2022.08.24 0 0 12459

"Egyébként a froniust szervízelik függetlenek is, lehet megér egy próbát, ha drága a gyári alkatrész."

Nem értem, ezt miért írod? Vagy nem derül ki, hogy én szervizelném? Egyébként mivel az alkatrészt a Fronius gyártatta, sehol máshol nem beszerezhető. Lehet, hogy már náluk se. :-( Az egyik inverter 99-es, a másikat nem is néztem. Körbejártam a kapcsolataimat.

Előzmény: tfe_tng (12456)
tfe_tng Creative Commons License 2022.08.24 0 0 12458

Átfutottam. Láttam hogy ausztrál a site, láttam hogy a fő húzóerő a cikkben, hogy egy Fortune 500 cég leánya. Többet értekeztek erről, mint az inverterekről. Ők független "review"-nak titulálták a cikket, anélkül, hogy akár egyszer is láttak volna ilyen invertert közelről.

Nulla tapasztalat, nulla szervízháttér, kínai (megfoghatatlan) gyártó, és ezt állítjuk szembe a froniussal. Na.

De mégegyszer, a te pénzed, te döntesz. Részemről én egy kanyi vasat sem adnék érte, az hétszentség. 

Előzmény: cinyoka (12457)
cinyoka Creative Commons License 2022.08.24 0 0 12457

nem igazán...ez egy Ausztrál cég cikke... ha végigolvastad volna....- mivel náluk nincs kiépülve a szervízhálózat meg még nagyon fiatal a cég nem javasolják a vásárlását :D

Előzmény: tfe_tng (12455)
tfe_tng Creative Commons License 2022.08.24 0 0 12456

Nem mondtam, hogy gazdaságos lesz. De az opció ott van. Egyébként a froniust szervízelik függetlenek is, lehet megér egy próbát, ha drága a gyári alkatrész. 

Szerencsére a kínai cégekre nem jellemző, hogy eltűnnének a süllyesztőben, és telibeszarnák a garanciális vállalásaikat. A magyar importőrök pedig szinte soha nem szoktak tönkremenni, jogutód nélkül... :)

Előzmény: erbe (12454)
tfe_tng Creative Commons License 2022.08.24 0 0 12455

Bocs, de ez egy reklámcikk. Semmit, de tényleg semmit nem írnak, amit ne a site-ról másoltak volna. 

Előzmény: cinyoka (12453)
erbe Creative Commons License 2022.08.24 0 0 12454

Néhány éve én is olvasgattam, de a Fronius oldalán. Akkor 70 éves tapasztalatot irtak inverter gyártásban. Most már közeledhet a 80-hoz. :-) Most is van a hátam mögött 2 Fronius inverteres hegesztő. Boltban ~300e.-Ft. Lehetne javítani, de annyiba kerül a hozzávaló IGBT modul, amit a Fronius megrendelésére gyártott valaki, hogy azt mondta a tulaj, azon az áron újat vesz. Kínait meg is kapja akár 12 év garanciával is. :-(

Előzmény: tfe_tng (12451)
cinyoka Creative Commons License 2022.08.24 0 0 12453

Hát magyarul nem nagyon van róla info az biztos....

egy elképzelt világban ahol nem számít a pénz biztosan én is mindenhol a PRO cuccokat venném(hőszivattyús fűtés egy Tesla nekem egy az asszonynak.stb stb stb)...de itt a magyar valóságban igencsak meg kell találni valahol az arany középutat, támogatás nélkül sajnos valamelyik ujjamba bizony bele kell harapni ;)

egyébként itt egy független(nek mondott) cikk az általam említett inverterről:

https://www.solarchoice.net.au/products/inverters/Fox-ESS-Inverters-Review/

Előzmény: tfe_tng (12450)
erbe Creative Commons License 2022.08.24 0 0 12452

Off: Ez itt a vicc helye:

Ketten találkoznak, beszélgetni kezdenek.

-Szia. Én vagyok a Minőség.

-Szia. Én meg Kedvező Áron.

-Na hess innen!

Előzmény: Törölt nick (12447)
tfe_tng Creative Commons License 2022.08.24 0 0 12451

Gugliztam picit, és:

"May 2019 - Fox begin product development at their advanced R&D facility"

"Fox is a global leader in the development of solar inverter and energy storage solutions"

Elég gyorsan global leaderek lettek, gondolom a többieknek nem szóltak :)

Előzmény: tfe_tng (12450)
tfe_tng Creative Commons License 2022.08.24 0 0 12450

A fronius cég itt van a szomszédban (sógorok), régi, nagy cég. Ha kifutsz a garanciális időszakból is lesz alkatrész, szervízháttér. 

Az említett végtelen garanciás márkát most hallottam először, gondolom valaki csodálatos, feltörekvő kínai cucc, fele annyiért adja az invertert mint a nevesebb cégek, és mindent (is) megígérnek. Hétszentség, hogy ugyanaz a minőség lesz, sőt, jobb, hiszen hosszabb a garancia. Felteszem van valahol egy magyar importőr is, akik biztosan ott lesznek 12 év múlva, amikor esetleg a garanciádat szeretnéd érvényesíteni. 

Természetesen a te pénzed, te döntesz. 

cinyoka Creative Commons License 2022.08.24 0 0 12449

Köszi a választ!

Telepítés után kell még programozni az invertereket? Ezt a telepítésnél a cég megcsinálja, nem? Én úgysem fogok belepiszkálni ;)

Előzmény: Mr. Pepe00 (12444)
cinyoka Creative Commons License 2022.08.24 0 0 12448

Köszi a válaszokat, bár elég pikírt mondhatnám egy kicsit nagyképűen írtál...megnéztem a többi válaszaidat ebben a topikban, kb ugyan ilyen a stílus...elfogadtam.....

"A hosszű garanciát adó a pénzedet MOST kéri el, előre."
A FRONIUS meg előre kéri egy másik inverter árának kb kétszeresét.... ;)

De vajon fog-e MAJD helytállni sok év múlva?!
Vagy bottal üthetd a nyomát, miközben előre benyelte a pénzed." 

Nos, ez nem a terméktől, hanem a telepítő cégtől (is) függ ;) 

"A Fronius inverterek garanciájával kapcsolatosan van pár nagyon fontos, de mégis egyszerű tudnivaló, amiket ebben a cikkünkben tisztázni fogunk.

Az összes inverter típus alapjában véve 2 év teljeskörű garanciával rendelkezik, annak ellenére, hogy sokszor 5 éves garanciával hirdetik. Gyorsan tegyük hozzá, hogy ez nem átverés, elérhető az 5 éves teljeskörű garancia is, viszont ez szigorúan regisztrációhoz kötött! Regisztrálni a telepítő – vagy az őket megbízó – cég fogja tudni a fiókjába, nagyjából 2 éven belül a https://www.solarweb.com/ oldalon....

Regisztrációnál viszont két lehetőség közül lehet választani. Egyrészt ott van a már korábban említett 2 + 3 év teljeskörű garancia, melyet a gyártó Fronius Warranty Plus névvel illet.
Másrészt választható az alap anyaggarancia is Fronius Warranty névvel, mely pár apró, mégis fontos dologban eltér az előzőtől. Ebben az esetben ugyan úgy megmarad a teljeskörű garancia a telepítés első két évére, viszont nem 3, hanem további 5 év anyaggaranciával egészül ki azt követően. Ezzel, habár összességében 7 évet érünk el, de a hosszabb idő lemondásokkal is jár. Az inverter garanciális meghibásodása esetében a cserealkatrészt vagy csereinvertert ingyenesen kapja az ügyfél, viszont ennek szállításáért már fizetnie kell. Ez jelenleg ~20€-s tételt jelent. Továbbá a szervizelést végző cég nem kap gyártói jóváírást az elvégzett munkájáért, azt az ügyfélnek kell teljes egészében megfizetnie. Ennek értelmében a kiszállás és munkadíj jogosan kerül az ügyfél felé kiszámlázásra...Hogy napelemes rendszer tulajdonosaként melyikkel járunk jobban? Ezt a kérdést minden ügyfélnek saját magának kell eldöntenie és ebben a kivitelező cégnek kell segítségére lennie. Érdemes belegondolni például abba, hogy nagyobb ügyfél-telepítői távolság esetén a kiszállásnak is komoly költsége lehet, így ekkor talán nem a legjobb a 2 + 5 éves variáció"

Hát ez alapján ha csak annyit kibír mint a FRONIUS garija tart (2+3 év) fele ár alatt akkor már bőven megérte...utána cseregaranciával egy újabb 5-6 év háááát én nem vagyok a pénzem ellensége ;)....a többi sallang csak marketing duma ;)

forrás: https://napelem.blog.hu/2019/08/08/fronius_inverterek_garanciaja_erdemes_ra_odafigyelni

Előzmény: Törölt nick (12447)
Törölt nick Creative Commons License 2022.08.24 -1 0 12447

A hosszú garancia és a kedvező ár >> egyszerre nem lehet igaz a valóvilágban.

Ezen érdemes mindig elgondolkodni, amikor csábítóan hosszú garanciákat ígér-hazudik egy eladó...

---

A hosszű garanciát adó a pénzedet MOST kéri el, előre.

De vajon fog-e MAJD helytállni sok év múlva?!
Vagy bottal üthetd a nyomát, miközben előre benyelte a pénzed.

Előzmény: cinyoka (12441)
Törölt nick Creative Commons License 2022.08.24 -1 0 12446

Vagyis >> NEM a garancia hossza a mértékadó info.
(sőt...)

Hanem az inverter képessége/tudása és a gyártási minősége.

Törölt nick Creative Commons License 2022.08.24 -1 0 12445

...értőn kéne olvasni.

A 2. sor NYILVÁN nem az első sorra vonatkozik!

Előzmény: cinyoka (12440)
Mr. Pepe00 Creative Commons License 2022.08.24 0 0 12444

Az inverterről:

Kinek melyik jön be, van aki a Huaweire esküszik, mert az olcsóbb

Van aki a Froniusra, mert menűből tudod programozni és a szervízháttér kitűnő.

Kinek mi a fontos.

Zs:) Creative Commons License 2022.08.24 0 0 12443

Annak a "hájpolásnak" azért van alapja!

De van aki úgy ad el terméket, hogy egyes helyekre nagyobb számot biggyeszt. Aztán, hogy ez a valóságban mit fog jelenteni, az már más dolog. :)

cinyoka Creative Commons License 2022.08.24 0 0 12442

LONGI 45W helyesen LONG 405W :D

cinyoka Creative Commons License 2022.08.24 0 0 12441

jajj...lehet hogy rosszúl értelmeztem és a TIER kerülendő...csak külön sorba vetted az invertereket és a napelem paneleket....

nekem FoxESS T5-G3 (5kW) hibrid invertert terveztek...sok infót nem találtam róla elég új itt nálunk, de 12 év gyártói gari van rá.... a Huawei-re 10, a Fróniusra meg csak 5 v, 6 (pedig ezt "hájpolják" nagyon) 

cinyoka Creative Commons License 2022.08.24 0 0 12440

Szia! Mi a baj a LONGI -val? Nekem azt terveztek be: LONGI 45W Mono Black Frame PERC technologiás panel....

Előzmény: Törölt nick (12438)
jofej77 Creative Commons License 2022.08.22 0 0 12439

Köszönöm,

Akkor ezek szerint nem nyúlok mellé ha elfogadom a risent.

Előzmény: Törölt nick (12437)
Törölt nick Creative Commons License 2022.08.22 -1 1 12438

Kulcsszavak...

HUAWEI FRONIUS SOLAREDGE 

LONGI JASOLAR TRINA ASTRONERGY JINKO RISEN QCELLS 
Kerülendő a TIER1 porhintés és más "occo kínai 

Ár/Érték arányban tipikusan elkerülendők szerintem
az áramszolgáltatói háttterűek
és
a facebookon állandó kampányban nyomuló naaaaaagy cégek

Előzmény: Mirelit 6 (12431)
Törölt nick Creative Commons License 2022.08.22 -1 0 12437

Mindegy.. nincs érdemi műszaki különbség.

Mindkettő OKÉ-s.

Előzmény: jofej77 (12429)
tfe_tng Creative Commons License 2022.08.22 -2 0 12436

Ezek szerint a Trina várható termelése pontosan nulla. 

Ehhez képest a másik panelé végtelenszer több. 

Neked kell eldönteni, hogy érdemes-e váltani :)

Előzmény: jofej77 (12435)
jofej77 Creative Commons License 2022.08.22 0 0 12435

Trina van az ajánlatban de nem elérhető ezért risent hoznanak.

erdemes váltani?

Előzmény: Mr. Pepe00 (12433)
Mr. Pepe00 Creative Commons License 2022.08.22 0 0 12434

Ez tul általános, nem kapsz érdemi infót.

Az a legjobb, amivel majd meg leszel elégedve.

Mindegyik működik, kisebb eltérések vannak.

Előzmény: Mirelit 6 (12431)
Mr. Pepe00 Creative Commons License 2022.08.22 0 0 12433

Egyik sem szokott "elromlani".

Attól függ melyiknél jön ki optimálisra a tervezett teljesítmény

Mit lehet kapni jelenleg.

Előzmény: jofej77 (12432)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!