Kerestem a topikok között, de nem találtam még kifejezetten ilyen témájút. Ez elég meglepő volt. Nos, mindegy, akkor itt van egy, amiben megtárgyalhatjuk a legújabb technológiákat, áttöréseket, hatásfokokat és persze, hogy ki, mikor fogja telerakni és legfőképpen mennyiből a háza tetejét napelemekkel?
Szia, Froniusra az év eleje óta 5+5 év garancia van, annyi kell hozzá hogy beregisztrálod nálunk az invertert, de amúgy is be kell a netes elérés miatt.
(arra figyelni kell hogy a 10 év gari nem automatikus, kérni kell regisztráció után, de csak pár kattintás és nincs plusz költsége)
"Egyébként a froniust szervízelik függetlenek is, lehet megér egy próbát, ha drága a gyári alkatrész."
Nem értem, ezt miért írod? Vagy nem derül ki, hogy én szervizelném? Egyébként mivel az alkatrészt a Fronius gyártatta, sehol máshol nem beszerezhető. Lehet, hogy már náluk se. :-( Az egyik inverter 99-es, a másikat nem is néztem. Körbejártam a kapcsolataimat.
Átfutottam. Láttam hogy ausztrál a site, láttam hogy a fő húzóerő a cikkben, hogy egy Fortune 500 cég leánya. Többet értekeztek erről, mint az inverterekről. Ők független "review"-nak titulálták a cikket, anélkül, hogy akár egyszer is láttak volna ilyen invertert közelről.
Nulla tapasztalat, nulla szervízháttér, kínai (megfoghatatlan) gyártó, és ezt állítjuk szembe a froniussal. Na.
De mégegyszer, a te pénzed, te döntesz. Részemről én egy kanyi vasat sem adnék érte, az hétszentség.
nem igazán...ez egy Ausztrál cég cikke... ha végigolvastad volna....- mivel náluk nincs kiépülve a szervízhálózat meg még nagyon fiatal a cég nem javasolják a vásárlását :D
Nem mondtam, hogy gazdaságos lesz. De az opció ott van. Egyébként a froniust szervízelik függetlenek is, lehet megér egy próbát, ha drága a gyári alkatrész.
Szerencsére a kínai cégekre nem jellemző, hogy eltűnnének a süllyesztőben, és telibeszarnák a garanciális vállalásaikat. A magyar importőrök pedig szinte soha nem szoktak tönkremenni, jogutód nélkül... :)
Néhány éve én is olvasgattam, de a Fronius oldalán. Akkor 70 éves tapasztalatot irtak inverter gyártásban. Most már közeledhet a 80-hoz. :-) Most is van a hátam mögött 2 Fronius inverteres hegesztő. Boltban ~300e.-Ft. Lehetne javítani, de annyiba kerül a hozzávaló IGBT modul, amit a Fronius megrendelésére gyártott valaki, hogy azt mondta a tulaj, azon az áron újat vesz. Kínait meg is kapja akár 12 év garanciával is. :-(
Hát magyarul nem nagyon van róla info az biztos....
egy elképzelt világban ahol nem számít a pénz biztosan én is mindenhol a PRO cuccokat venném(hőszivattyús fűtés egy Tesla nekem egy az asszonynak.stb stb stb)...de itt a magyar valóságban igencsak meg kell találni valahol az arany középutat, támogatás nélkül sajnos valamelyik ujjamba bizony bele kell harapni ;)
egyébként itt egy független(nek mondott) cikk az általam említett inverterről:
A fronius cég itt van a szomszédban (sógorok), régi, nagy cég. Ha kifutsz a garanciális időszakból is lesz alkatrész, szervízháttér.
Az említett végtelen garanciás márkát most hallottam először, gondolom valaki csodálatos, feltörekvő kínai cucc, fele annyiért adja az invertert mint a nevesebb cégek, és mindent (is) megígérnek. Hétszentség, hogy ugyanaz a minőség lesz, sőt, jobb, hiszen hosszabb a garancia. Felteszem van valahol egy magyar importőr is, akik biztosan ott lesznek 12 év múlva, amikor esetleg a garanciádat szeretnéd érvényesíteni.
Köszi a válaszokat, bár elég pikírt mondhatnám egy kicsit nagyképűen írtál...megnéztem a többi válaszaidat ebben a topikban, kb ugyan ilyen a stílus...elfogadtam.....
"A hosszű garanciát adó a pénzedet MOST kéri el, előre." A FRONIUS meg előre kéri egy másik inverter árának kb kétszeresét.... ;)
De vajon fog-e MAJD helytállni sok év múlva?! Vagy bottal üthetd a nyomát, miközben előre benyelte a pénzed."
Nos, ez nem a terméktől, hanem a telepítő cégtől (is) függ ;)
"A Fronius inverterek garanciájával kapcsolatosan van pár nagyon fontos, de mégis egyszerű tudnivaló, amiket ebben a cikkünkben tisztázni fogunk.
Az összes inverter típus alapjában véve 2 év teljeskörű garanciával rendelkezik, annak ellenére, hogy sokszor 5 éves garanciával hirdetik. Gyorsan tegyük hozzá, hogy ez nem átverés, elérhető az 5 éves teljeskörű garancia is, viszont ez szigorúan regisztrációhoz kötött! Regisztrálni a telepítő – vagy az őket megbízó – cég fogja tudni a fiókjába, nagyjából 2 éven belül a https://www.solarweb.com/ oldalon....
Regisztrációnál viszont két lehetőség közül lehet választani. Egyrészt ott van a már korábban említett 2 + 3 év teljeskörű garancia, melyet a gyártó Fronius Warranty Plus névvel illet. Másrészt választható az alap anyaggarancia is Fronius Warranty névvel, mely pár apró, mégis fontos dologban eltér az előzőtől. Ebben az esetben ugyan úgy megmarad a teljeskörű garancia a telepítés első két évére, viszont nem 3, hanem további 5 év anyaggaranciával egészül ki azt követően. Ezzel, habár összességében 7 évet érünk el, de a hosszabb idő lemondásokkal is jár. Az inverter garanciális meghibásodása esetében a cserealkatrészt vagy csereinvertert ingyenesen kapja az ügyfél, viszont ennek szállításáért már fizetnie kell. Ez jelenleg ~20€-s tételt jelent. Továbbá a szervizelést végző cég nem kap gyártói jóváírást az elvégzett munkájáért, azt az ügyfélnek kell teljes egészében megfizetnie. Ennek értelmében a kiszállás és munkadíj jogosan kerül az ügyfél felé kiszámlázásra...Hogy napelemes rendszer tulajdonosaként melyikkel járunk jobban? Ezt a kérdést minden ügyfélnek saját magának kell eldöntenie és ebben a kivitelező cégnek kell segítségére lennie. Érdemes belegondolni például abba, hogy nagyobb ügyfél-telepítői távolság esetén a kiszállásnak is komoly költsége lehet, így ekkor talán nem a legjobb a 2 + 5 éves variáció"
Hát ez alapján ha csak annyit kibír mint a FRONIUS garija tart (2+3 év) fele ár alatt akkor már bőven megérte...utána cseregaranciával egy újabb 5-6 év háááát én nem vagyok a pénzem ellensége ;)....a többi sallang csak marketing duma ;)
jajj...lehet hogy rosszúl értelmeztem és a TIER kerülendő...csak külön sorba vetted az invertereket és a napelem paneleket....
nekem FoxESS T5-G3 (5kW) hibrid invertert terveztek...sok infót nem találtam róla elég új itt nálunk, de 12 év gyártói gari van rá.... a Huawei-re 10, a Fróniusra meg csak 5 v, 6 (pedig ezt "hájpolják" nagyon)