Két hónap múlva időközi parlamenti választás lesz a belső-ferencvárosi választókerületben (Budapest, 12. sz.). Elsőnek a Humanista Párt jelöltje, Várady Tibor gyűjtötte össze a szelvényeket, majd John Emese (Szadi) és Bánsághy Tamás (Szoci). Rajtuk kívül még a jelöltségért küzdenek: Polgár Tamás/Tomcat (Zöld Párt, elnök: Stekler Ottó), Szegedi Csanád (Jobbik), Agárdi László (MIÉP), Dézsi Mihály (MDF), Bácskai János (Fidesz-KDNP) és Paulik Péter (Magyar Kommunista Munkáspárt, elnök: Thürmer Gyula). Ki lesz a győztes - de ami talán még érdekesebb: ki lesz rajta a szavazólapon ebből a vegyes társaságból?
Hát, ugye az volt ott alább, hogy a Jobbik csak egy idő után lett regisztrálva, mjiután leadta a szelvényeket és a regisztrációja előtti szelvényekkel már nem tudott mit kezdeni...azé mondom, hogy csak úgy átnézni azokat, melyeket őelőtte már befogadtak nem biztos, hogy jogilag rendben lehet...de nem vagyok jogész...
Azé ezt megnéztem volna, amint kotorászik a szelvények között...sztem jogilag ez nem stimmel...
Már miért nem? Gondolom a választási bizottság delegált tagjai (a tiszták) sem tiltakoztak, mivel nem volt miért. 2-3% volt fals átlagban, az nem sok, ezeket tényleg végig lehet nézni. A többiek is kiváncsiak lettek gondolom, a sok hamis szelvény kapcsán, és nekik is érdekükben állt tisztázni az érvénytelen ajánlószelvényeket.
És gondolom valahogy úgy ment, na itt egy szoci szelvény, stimmel minden, de nincs aláírva. Okay. Itten egy fideszes, de hibás a személyi szám, valszeg a házastársak felcserélték. Aha, ott a másik, a neje, ez lesz az. Persze ez se jó. Ez is stimmel. Itten a harmadik, a jobbikos benne van a nyilvántartásban, de ez a féleszű a régi lakhelye irányítószámát véste ide be, ezért érvénytelen.
És így tovább... de kettős találat pont az elutasított pártoknál volt, kiket már elsőre is kikökött a rendszer.
Ez a vég kezdetet szvsz. Régen úgy össze voltak nőve a Fidesszel, hogy sok helyen még a fax szám is közös volt:-) Ami nem baj szvsz, sőt! Lezsákék tényleg nem az a jaj de jaj de ütős gárda, talán tányleg idelye volt lecserélni őket, de szoci segédlettel. Ebbe kicsit belerogytak, ez volt az leső kapitális hiba. DI és Leisztinger románca után meg alapvetően megváltozott a helyzet, de hát még ez sem lett volna olyan nagy tragédia, attól még lehetnek 5% feletti párt, legfeljebb nem az ősMDF-es szavazók, vagy a kőjobboldaliak jóvoltából. Azonban, Almássy és csapatának szanálása már tényleg túl sok lehetett, főleg kinyírásuk körülményei. Látjuk az eredményt, még néhány koszos cetlit sem képesek összegyűjteni maguknak. Ez már a végállomás.
Na és Vajnaiék be is tudták bizonyítani, hogy kaptak szelvényt a Fityesztől? Mert hogy nem volt szabolcsi listájuk, az bizonyos... Nekem az még nem szelvényátadás, hogy a Fityesz beszél velük telefonon... ráadásul fogalmuk sem volt róla, kivel beszélnek; azt hitték, hogy Thürmerékkel... Polgár valóban nem elvtárs, de van egy elv, amelynek a társa. Számomra ez alapján elvtárs.
Ezért nem is tudta volna a Jobbik érdemben vizsgáltatni azoknak a pártoknak a céduláit, melyet a - csak a nyilvántartásba vételünktől élő - bizottsági jelenlétünk előtt már jogerősen elfogadtak. Azonban a büntetőjogi lehetőség miatt átvizsgáltam a többi párt céduláit is, de nem találtam köztük hamisítványokat, erre utaló statisztikai adat sem merült fel - írja a Jobbik sajtóközleményében.
Azé ezt megnéztem volna, amint kotorászik a szelvények között...sztem jogilag ez nem stimmel...
Elfogadták, megvizsgálták, majd a sok kettős találat miatt elutasították az MDF-es jelöltet. Kaptak persze egy második lehetőséget, de úgy tűnik megint Tomcaték nyomdája volt a forrás.
A köpönyegforgató, hazugságspirálba keveredő Polgár Tamás szerint "a 20 éve tartó csalássorozatnak" a Magyar Szociális Zöld Párt csak apró része, bűnbakok, szerinte ugyanolyan vétkes a Jobbik is.
A nemzeti radikálisokat ez a gyurcsányi hazugságsorozat lelepleződése utáni magyarázkodásra emlékezteti. A szélhámos Tomcat inkább arról kéne beszéljen, hogy a Magyar Szociális Zöld Párt saját maguk által gyártott ajánlószelvényeire most hogyan kerültek pl. a 2003-ban elhalálozott G. Mihály és a 15 éves B. Anna adatai, összesen 426 (!) adattartalmilag is érvénytelen (pl. a választókerületből elköltözöttek, illetve 268 kettős jelölés) cédulája közt - reagállt a Jobbik Polgár Tamás sajtótájékoztatójára.
A ferencvárosi választáson indulni szándékozó 13 jelölt egyike, a helyi lapban is bemutatkozott Balogh Béla, a Magyar Nemzetért Mozgalom elnöke valóban visszalépett a Jobbik Magyarországért Mozgalom javára, és átadott közel 50 kopogtatócédulát Szegedi Csanádnak, mondván: azokat nemzeti pártoknak gyűjtötték. Ezek azonban nem kerültek leadásra a választási irodához, hanem hetekkel korábban megsemmisítettük őket; a 839 érvényesnek minősített, egyetlen hamisítványt sem tartalmazó ajánlószelvényünk mutatja, hogy egyébként sem szorultunk volna szövetséges segítségére.
Úgy tűnik, Polgár Tamás egyáltalán nem ismeri a választási eljárásról szóló törvényt, de egy büntetőperben majd megtanulja, hogy nemcsak bankjegyet, hanem ajánlószelvényt sem lehet hamisítani. Azt sem tudja, hogy panaszt tenni csak a szabálytalanságot követő harmadik napig lehet.
Ezért nem is tudta volna a Jobbik érdemben vizsgáltatni azoknak a pártoknak a céduláit, melyet a - csak a nyilvántartásba vételünktől élő - bizottsági jelenlétünk előtt már jogerősen elfogadtak. Azonban a büntetőjogi lehetőség miatt átvizsgáltam a többi párt céduláit is, de nem találtam köztük hamisítványokat, erre utaló statisztikai adat sem merült fel - írja a Jobbik sajtóközleményében.
Régen erodálódik az MDF, egy ilyen ügy meg főleg lök rajta. Hiú reméyneid persze lehetnek ezzel kapcsolatban, de felesleges időtöltés ezzel kábítanod magad. Az MDF-nek annyi.
Valami olyat nyilatkoztak, hogy a már befogadott ajánlószelvények esetében erre nincs mód. Bár szerintem erre most nincs is szükség. Az MSZP, a Fidesz, A Jobbik biztos képes összegyűjteni a cetliket, akár ennek többszörösét is minden cafrang nélkül. A Humanista Párt sem véletlenül tiszta gondolom, és nem bűntudattól vezérelve exponálja magát a csalássorozat kapcsán. Ha sáros lenne, akkor nem kottáznák Tomcatékat, hanem kussban lapítanának.
Igazából itt az MDF a kakukktojás, a franc se gondolta volna, hogy ilyen mélyre jutottak.
Nem elfogultság kérdése, hanem, adatbázis...én legtöbbször az emlékezetemre hagyatkozom, aztán, ha kevem tartja, alőkotrom a netről...neki meg ott csücsül a gépn...:))
Polgár nem elvtárs, hanem pógár....az más dolog, hogy mostan más pógárok sározzák, mer valamér összevesztek....amúgy ez a másra mutogatás olyan fideszes mentalitás...persze azóta mások is rákaptak a dologra....
Minél többet görcsöl Tomcat, annál reménytelenebb helyzetbe kerül. Hiába no, veszteni is tudni kell. Ráadásul a mennekülő útvonal sem működik, vetít a Jobbikot illetően, de onnan meg egyre keményebb keményebb maflásokat küldenek vissza, csórikám nem mérte fel kivel kezdett ki:
Cáfol a Jobbik Alaptalanul, dühében vádolta meg Polgár Tamás a Jobbikot – reagált az elhangzottakra a párt. Azt elismerték, hogy jelöltjük valóban kapott más párttól ötven ajánlószelvényt, de azok a javukra visszalépett Balogh Bélától (Magyar Nemzetért Mozgalom) érkeztek, mondván azokat nemzeti pártoknak gyűjtötték és végül nem is adták le.
A Jobbik szerint inkább arról kellene beszélni, hogyan kerültek a Magyar Szociális Zöld Párt saját maguk által gyártott ajánlószelvényeire például a 2003-ban elhunyt G. Mihály és a 15 éves B. Anna adatai.