Keresés

Részletes keresés

siraly8 Creative Commons License 2013.06.08 0 0 6673

Dalok ,tegyetek fel  ti is a kedvenceitek kozul ...

Juditclara Creative Commons License 2013.06.08 0 0 6672

mindenhol jóóó, de legjobb otthon.... rotyogtatni :-D

egyébként én úgy látom, hogy a McDo-kban ez nem francia sajátosság. azt nem állítom, hogy  a világ összes országában így van (mert, hogy nem jártam a világ összes országában), de sok országban bizony ez így van a Mekikben. szóval ez inkább az étteremláncnak, pontosabban azok üzemeltetőinek, tulajdonosának róható fel.

de inkább nem róható fel, mert én sem látnám szívesen azokat az emberet az éttermem wc-jében rotyogtatni, akik csak mint nyilvános wc-t akarják használni. tehát étterem=nyilvános wc?

persze az sem kellemes, amikor az embernek nagyon sürgős dolga akad, minimum egy "fanta" és bizony esélyed sincs rá, hogy könnyíts magadon. 

erre lenne jó megoldás több nyilvános és természetesen rendben és tisztán tartott nyilvános wc. én nem bánom, ha kérnek érte 50 centet vagy akár 1 eurot, csak amikor menni kell....

a kamerás megfigyeléssel kapcsolatos irományod csúcs :-D és valóban ... vajon hol a kamera?

most Stahl Juditot idézem (igaz ő a főzős műsorában emlegette többször), milyen kár, hogy nem találták még fel a szagos tv-t :-DDD

Előzmény: glatfelder (6671)
glatfelder Creative Commons License 2013.06.07 0 0 6671

Már többször megvédtem a franciákat, amikor valaki azt állitotta, hogy a franciák beképzeltek és nem hajlandó csak franciául beszélni.

Amiben azonban nem tudom megvédeni ezt az országot, az az hogy átkozottul kicsinyesek és szarrágók a viszonyok.

A multkor egy McDonaldban voltam és ki volt az ajtóra irva, hogy csak a vendégeknek tartják fenn a WC használatot.

Ez még talán érthető egy olyan országban ahol  töménytelen néger meg arab, cigány burjánzik.

Az már azonban kevésbé érthető, hogy e mellé az is ki volt irva hogy ezt a tényt kamerával is megfigyellik.

Elfogott a röhögés. Elképzeltem hogy illegális WC használók próbálják rafinált kasszafúró módszerekkel feltörni a WC ajtó kódját. Vagy esetleg megpróbálnak besóranni egy jogszerűűen rostyogtatni vágyó vendég mellett és ezt fentről figyelik. :-))

Vagy esetleg a fülkében van a kamera és a rotyogtatás nézi valaki?

glatfelder Creative Commons License 2013.06.05 0 0 6670
*építészmérnök** Creative Commons License 2013.06.05 0 0 6669

Persze ha Fonyódnál szálltak volna partra a hős amerókai csapatok akor biztosan tuntam volna.

Könnyű a légijósoknak.Szerintem beléjük verik ezt adátumot.

Az aradi vértanúk azok a magyar honvédtisztek voltak, akiket a szabadságharc bukása után az 1848–49-es szabadságharcban játszott szerepük miatt Aradon végeztek ki. Bár az Aradon kivégzett honvédtisztek száma tizenhat,[1] a nemzeti emlékezet mégis elsősorban az 1849. október 6-án kivégzett tizenhárom honvédtisztet nevezi így, gyakran használva a tizenhárom aradi vértanú, illetve az aradi tizenhármak elnevezést is.

Szerintem ez tévesztett meg.

Persze nem tudom a 13 személy nevét sem. Igaz nem is voltak magyarok és nem is a magyar szabadságért küzdöttek.

Előzmény: Dobri (6667)
*építészmérnök** Creative Commons License 2013.06.05 0 0 6668

Hiába nem tudtam.

Köszööm, hogy rávilágitottál jellemem, gyenge pontjára.

Előzmény: Dobri (6667)
Dobri Creative Commons License 2013.06.05 0 0 6667

Vannak dátumok amiket nem lehet elnézni, mert fejből tudjuk! ;)

Előzmény: *építészmérnök** (6666)
*építészmérnök** Creative Commons License 2013.06.05 0 0 6666

Igen, elnéztem a dátumot, pedig  rajta van a fekete trikón is. Összekevertem a partraszállósdit a trianoni nappal. Sajnálom.

Nagymamám az akkumulátor helyett aligátort mondott.

Igaz azt is mondta, hogy  repülőgépek összekarcolják az eget, és ettől elromlik az időjárás.

Nevettem szegényen , akkor... Aztán sok évvel később kiderül, hogy igaza volt.

Előzmény: Dobri (6665)
Dobri Creative Commons License 2013.06.05 0 0 6665

Éppen azon agyaltam, hogy mi a fene az a június 6.

Hát akkor most megtudtam, hogy Trianon napja.

.............................

LOL! Az június 4.  

Június 6. az a D-Day/ opération Overlord  vagy a gyengébbeknek meg a normandiai partraszállás. :) Nem munkaszüneti nap.

Szombaton napközben én is Strasbourgban és Kehlben leszek. De gondolom nem akarsz egy akkora hazaárulóval sörözni, aki pont a  trianoni békeszerződés napján jelentkezett az idegenlégióba!? :)

Előzmény: *építészmérnök** (6662)
*építészmérnök** Creative Commons License 2013.06.05 0 0 6664

Ha valakinek van egy kiadó ágya junius 10-ig, akkor szoljon.

Pénz van dögivel. 

*építészmérnök** Creative Commons License 2013.06.05 0 0 6663

Túl sok az ellenérdekelt az országban. A trianoni csonkában.

Szerencsétlen franciák ünepelnhetnek. Seggükben a sok arabbal meg négerrel.

Előzmény: Rufella (6659)
*építészmérnök** Creative Commons License 2013.06.05 0 0 6662

Szóval itt vagyok Strasurgban, és rá kellett jönnöm, hgy holnap valami ünnep féle van, legalább is amit én akartam intézni, az zárva lesz. Éppen azon agyaltam, hogy mi a fene az a június 6.

Hát akkor most megtudtam, hogy Trianon napja.

Gondolom ezek meg ünneplik a győzelem napját,

Általános munkaszüneti nap lenne?

HA VALKI TALÁLKOZNI AKR, ITT LESZEK KB. JUNIUS 10-IG.

Előzmény: laci 777 (6661)
laci 777 Creative Commons License 2013.06.05 0 0 6661

ez lemaradt

Előzmény: laci 777 (6660)
laci 777 Creative Commons License 2013.06.05 0 0 6660

ennyi

Előzmény: Rufella (6659)
Rufella Creative Commons License 2013.06.05 0 0 6659

Ugy làtszik rajtunk kivül senkit sem érdekel a téma. Itt tartunk. :(

Előzmény: laci 777 (6657)
laci 777 Creative Commons License 2013.06.04 0 0 6658
Előzmény: laci 777 (6657)
laci 777 Creative Commons License 2013.06.04 0 0 6657

Vesszen trianon!

Igazsàgot Magyarorszàgnak!

Előzmény: Rufella (6656)
Rufella Creative Commons License 2013.06.04 0 0 6656

Magyarok! Emlékezzetek! "Magyar az, akinek fàj Trianon" (Ki is mondta ?)

Juditclara Creative Commons License 2013.06.02 0 0 6655

kinek bosszantás képpen, kinek mert talán még nem elég vagy mittudomén... csak mert a csapból is ez folyik :-)))

http://rec.postr.hu/mit-csinalunk-a-csucs-elott-veiszer-alinda-interjuja-eross-zso/

..új élet.. Creative Commons License 2013.06.02 0 0 6654

Sziasztok! 

Szeretném a segítségeteket kérni! 10 hónapja érkeztem a családommal Rhone-Alpes Loire(42) be. Munkát keresek. 49 éves nő vagyok, mivel kezdő szinten beszélem a franciát ezért nem sok lehetőségem van. Varrást csomagolást takarítást mosogatást vállalnék. Van jogsim, autóm. Az interneten millió állásra jelentkeztem, sajnos eddig mindig kedvezőtlen választ kaptam. Kérlek bennetet, hogy akinek van valami ötlete..hogy szalámi csokoládé vagy bármi gyárba üzembe hogyan jelentkezzek nagyon megköszönném!! Üdv..

glatfelder Creative Commons License 2013.06.01 0 0 6653

A serpák el sem indultak Erőss Zsoltért

2013. június 1., szombat 17:12

Kollár Lajos a Magyarok a világ nyolcezresein expedíció sorozat vezetője telefonos interjújának második részében újra elmondta: Erőss Zsolt végelgyengülését egészen biztosan a folyadékhiány okozta. Elmérte a folyadék mennyiségét, nagyon keveset vitt magával a csúcsra [1], és ez volt a legnagyobb hiba.

Kollár LajosFotó: Illyés Tibor

Kollár a serpákról is beszélt, kemény kritikát fogalmazott meg. Azt mondta, hogy az Erőssék keresésére felküldött serpák is csalódást okoztak. Először ezer dollárt kértek, aztán meggondolták magukat és ezer euróért voltak hajlandók csak felmenni. Akkor is csak a hármas táborból a négyesbe.

Másnap kiderült, hogy a két serpa, akinek a feladata az lett volna, hogy felmenjenek, mégsem indult el másnap reggel, vagyis visszafordultak.

Kollár elmondta, a nepáliakat nem különösebben érdekelte, hogy mi van fent, sikerült a négyes táborban tartózkodó spanyolokkal kapcsolatot létesíteni, akik elmondták, nincsenek ott magyarok. Ekkor érezte az expedíció vezetője is, hogy itt a vége.

Kollár azt is elmondta, hogy nem a serpák, hanem a koreai hegymászók készítették el azokat a felvételeket, amelyek Kiss Péter esetleges holtestét rögzítették. Kiss egy jégfolyosóban zuhant 500-600 métert, ezt nem élhette túl. Kiss előtte visszafordult, hogy segítse Erősst.

Azt is hozzátette, hogy nincs esély ilyenkor sem gps-re, sem pedig helikopteres mentésre, ahogy fogalmazott, amíg a mentés tart, addigra 13-szor meghal az ember.

Hihetetlenül hősiesen küzdeni a sepák pénéhsége ellen... ez ám a kihivás.

azért jó lenne meghallgatniezeket a serpákokat is. Hányszorbaszták át  őket ezeka  bátor hegymászók

13 szor és pénteken

Előzmény: Rufella (6651)
Rufella Creative Commons License 2013.06.01 0 0 6652

En is laktam "feketén" albérletben a 90-es években. Igy adta ki a hàzàt a néni, mert ezàltal nem fizetett adòt. Tehàt csak "hébergement gratuit" volt. Persze nem volt ingyen, de errôl sehol nem készült semmilyen papir, tehàt csak készpénzben lehetett fizetni is, nehogy nyoma maradjon a bankban. Ennek viszont az a hàtrànya a bérlô szàmàra (akkor én és a csalàdom), hogy nem kérhettünk az àllamtòl segitséget a lakbérfizetéshez. A hàzinéninek meg az volt a riziko, hogy ha egyszer nem fizetünk, kitenni sem tudott volna bennünket.

Előzmény: *építészmérnök** (6649)
Rufella Creative Commons License 2013.06.01 0 0 6651

A tömegeknek hôsök kellenek. Nem tudtad ? Manapsàg màr nem csatàban halnak meg a hôsök.

En csak azt sajnàlom, hogy valaki  egyszerû hobbybol képes kockàztatni az életét. Nincsenek ezek tudatàban az élet értékének. Legalàbb haltak volna meg valami nagy célért, csalàdjukért, a közösségért. Azok az igazi hôsök, szerintem.

Előzmény: glatfelder (6648)
Rufella Creative Commons License 2013.06.01 0 0 6650

A személyes példàmban a koszovoi fiatal nô, aki koldult, nem cigàny volt. A szemét lesütve ült és még amikor velem beszélt, akkor sem nézett föl. Es oràkon keresztül igy ül egész nap, a téli hidegben is. Azért szégyelhetné a pofàjàt az apja, aki nem dolgozik, s megengedi, hogy a lànya keresse meg a betevôt. Az anya màr dolgozott Lyonban, de most neki sincs munkàja, van még 2 lànya, a legkisebb 2 éves. Az àllami tàmogatàs pedig csak arra elegendô, hogy a lakbért kifizessék. Szerintem igy lepellel, a fiatal nônek még kevesebb esélye van munkàt talàlni, fôleg ha ennyire félôs. Mert làttam én elfàtyolozott nôt egy Ikea àruhàz pénztàràban is dolgozni, tehàt elvileg lehetséges.

Cigànyok is vannak Lyonban (fôleg az àllomàsnàl), a nagyobbacska gyerekek pedig a metroban töltik a napot, harmonikàznak és kis pohàrkàban körbejàrnak, hàtha ad nekik valaki egy pénzdarabot. Senki sem ad. Elnéztem a gyereket. Làtszik rajta, hogy mennyire unja az egészet. A szülei (ha annak lehet ezeket nevezni) bezavarjàk reggel a föld alà és ott utazgat oda-vissza egész nap. Ahelyett, hogy az iskolàban lenne. Nem csoda hogy mi lesz késôbb  ezekbôl a gyerekekbôl. :(

Előzmény: glatfelder (6647)
*építészmérnök** Creative Commons License 2013.05.29 0 0 6649

hELLO MINDENKINEK!

Kicsit szétnézvén Strasburgban észrevettem, hogy kb. 210-500-ig terjednek a bérelhető szobák árai.

Amit nem sikerült megtudnom a következő. Van valamiféle adó amit tán lakhatási adónak hivnak? Tud valaki valamit erről? Csak akkor kell fizetnie a tulajnak, ha bérbeadja a lakást vagy szobát? Szivességi használat esetén nem?

glatfelder Creative Commons License 2013.05.29 0 0 6648

http://karpatinfo.net/cikk/kulfold/tobb-ezren-gyujtottak-gyertyat-az-eltunt-hegymaszok-emlekere-erdelyben

Na ezek nem birják abbahagyni.

Most már csak az következik, hogy hegymászóiskolát nevezzenek el róluk.

Úgy mint Kolonicsról, aki meg halálba evezte magát.

glatfelder Creative Commons License 2013.05.29 0 0 6647

Ja, JA apja keresztény, anyja muzulmicsoda, a család meg cigány.

Nem vagyok járatos a muzulmicsodák viszonyulásában a koldulás kérdésében, de azt hiszem jó ötlet egy cigótól hogy leplet tesz magára. Így kitűnik a sok koldus közül.

Pl.  mint a koldulás gyerekkel, vagy kutyával.

----------------------------------------------------

Az előző felvetett témával kapcsolatban, szerintem a nőknek tökmiundegy hogy hogyan élnek. Miniszoknyában, fátyolban vagy egyéb takarókészülékben.

Rövid idő alatt megszokják ezt is, azt is.

A legfontosabb számunkra hogy tömje őket valaki alulról és  felülről.

Meg a gyerek is tömve legyen lehetőleg felülről.

A nők nagy ivben szarnak minden másra, ezért is alkalmatlanok a család irányitására, mert csőlátásuk van. Mindent a szaporodás szempontjából szemlélnek.

Elég szánalmas az a család ahol a férfi hagyja magát irányítani. Ráadásul a gyerek is örökli ezt a modelt. A következő generációnka már annyi, nem beszélve a harmadik generációról.

Nyílván vannak más tipusú nők is de csak az elitben vagy a felső középosztályban.

Előzmény: Rufella (6646)
Rufella Creative Commons License 2013.05.29 0 0 6646

Hàt igen. Hogy mit mond a Koran. Azt is mondja, hogy a nôknek nem kötelezô a fàtyol viselet. A valòsàg azonban egész màst mutat.

Egy személyes példa: Nem messze a lakhelyemhez, a metrokijàratnàl ül egy elfàtyolozott nô és tartja  a markàt. Többször làttam, amikor aztàn egyszer megàlltam és elkezdtem vele beszélgetni. Megkérdeztem tôle, hogy a vallàsa kötelezi-e a lepelhordàsra ? Azt mondta nem, a férfiak miatt teszi. Igy biztonsàgosabb. Aztàn beszélgetésünkbôl kiderült, hogy koszovoi, apja keresztény, anyja muszlim. Késôbb talàlkoztam az anyjàval is: kékszemû, fehérbôrû nô. Belegondoltam, hogy a Balkànon azért nagy pusztitàst végzett a 700 éves ottomàn megszàllàs, fôleg az emberek mentalitàsàban. Leragadtak a Középkorban. :(

Előzmény: glatfelder (6640)
Rufella Creative Commons License 2013.05.29 0 0 6645

:) Ja, fôleg, hogy a Természetben vannak olyan àllatok is, melyek egymaguk is tudnak szaporodni. Az embereknél pedig voltak a történelemben "amazonok", akik a férfiakat csak a nemzésre hasznàltàk.

A lényeg az, hogy mindkét nemre szükség van, ha az emberiség meg akar maradni. Tetszik vagy nem tetszik, ez van. Ezért jobb lenne, ha a férfiak (àllitolagos nagy része) beletörôdnének ebbe és megprobàlnàk megérteni a nôket. Ez forditva ugyanugy érvényes.

Előzmény: Juditclara (6636)
glatfelder Creative Commons License 2013.05.29 0 0 6644

"Men have authority over women because God has made the one superior to the other, and because they spend their wealth to maintain them. Good women are obedient. They guard their unseen parts because God has guarded them. As for those from whom you fear disobedience, admonish them and send them to beds apart and beat them. Then if they obey you, take no further action against them. Surely God is high, supreme."

Előzmény: glatfelder (6640)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!