Keresés

Részletes keresés

Omega12 Creative Commons License 2008.01.20 0 0 591
Mocsi Lajos. De itt le is zárom, senkivel nem szeretnék vitázni.
Előzmény: enndru (587)
gugugaga Creative Commons License 2008.01.20 0 0 590
azért nekünk se mind1 h egyik napról a másikra kivel játszunk, bele kellett jönni, ezek után már simábban ment
Előzmény: szaltósGera (538)
RnD Creative Commons License 2008.01.20 0 0 589

Spanyolokkal sem volt semmi bajom, kivéve ha egyenruhában voltak (akár mint teremőrök) akkor már külön kasztnak érezték magukat (gondolom negyven év Franco meg egyebek...).

A franciák intelligensebbek és legalább annyira kedvesek (bár ez csak saját tapasztalat...)

OFF vége

Előzmény: Csbalázs (580)
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.20 0 0 588

Elsőként Trondheimbe

Ha valaki az Európa-bajnokság előtt azt jövendöli, hogy a magyar válogatott csoportelsőként lép tovább a C-jelű négyesből, minimum kinevetem az illetőt. Erre tessék: a spanyol csapat hét gólós legyőzése akkora municiót adott a fiúknak, hogy egészen a táblázat élére lőttük magunkat.

Persze ehhez két dolog is kellett. Egyfelől, hogy a németek - váratlanul? - kikapjanak 8 góllal a spanyoloktól, másfelől, hogy a Skaliczky-csapat hozza a kötelezőt és legyőzze a fehéroroszokat. Utóbbi 31-26-ra sikerült, mégpedig úgy, hogy e meccs előtt még az ellenfél is továbbjuthatott volna, amennyiben diadalmaskodik.

Szerencsére a magyarok egyetlen percre sem hagyták, hogy az ellenfél veszélyeztesse a csoportelsőséget. Ugyan többször is "rezgett a léc" - 1-1 góla mindig feljöttek Kurcsevék, hogy aztán a mieink közül valaki előrukkoljon egy-egy parádés megmozdulással. Ilyen volt, amikor Nagy László saját kapujának előteréből átlőtte a labdát az elöl helyezkedő Gál Gyulának, ilyen volt, amikor Iváncsik Tamás Sándor Csikar szögből, a kapufa segítségével bombázott a hálóba, ilyen volt, amikor Nenad Puljezevics elővezetett néhány káprázatos védést, s ilyen volt, amikor a mérkőzés végén, amúgy slusszpoénként egy remek alsó lövéssel tett pontot a meccs végére. Így aztán a bergeni csarnokban ünnepelő mintegy 50 magyar szurkoló előtt boldogan hajolhatott meg valamennyi játékosunk, megköszönve a biztatást.

Nagy Lászlóék a csoporttalálkozókon egyértelműen a spanyolok ellen játszottak a legjobban, a németek ellen a legkevésbé hatékonyan, míg a záró összecsapáson úgy, ahogyan egy ilyen ki-ki meccsen szükséges. Előretekintve, a trondheimi közédöntőben még jobb teljesítmény kell, de minimum olyan, mint a spanyolok elleni volt. Az olimpiai selejtezőért zajló versenyfutásban a svédeket és Izlandot kell a hátunk mögött tartani, s mivel ebben a sorrendben következnek majd a mérkőzések, azt is mondhatnám: két diadal megszerzése szinte bizonyosan elég lenne a selejtezős helyek egyikének megcsípésére.

De ne szaladjunk ennyire előre. A magyarok holnap átteszik székhelyüket a legrégebbi norvég városba, a csodálatos katedrálissal bíró Trondheimbe. A csarnok (Spektrum) nem lesz ismeretlen a számukra, hiszen a Posten Kupán itt verték meg Izlandot (most újra jöhetnek a jégföldiek), s itt küzdöttek nagyot a norvégokkal. A középdöntő menetrendjét pedig eldöntik ma éjjel a nagy tévétársaságok, azaz a németek, a spanyolok és a franciák.

Összességében azt gondolom, nem lehetünk elégedetlenek. A csapat versenyben van az olimpiáért, s ha a spanyolok elleni győzelem után azt mondtuk, hogy elindultunk Peking felé, s megálltunk Nyíregyházán, akkor most már Moszkvában vannak a srácok.

Ennél többet pedig nem is tehettek volna.

Bergen, 2008. január 20., vasárnap

Lantos Gábor

enndru Creative Commons License 2008.01.20 0 0 587
No, ki lenne jobb Skalánál?
Előzmény: Omega12 (584)
gugugaga Creative Commons License 2008.01.20 0 0 586
én sem értettem, ahhoz h ott legyünk Fehéroroszok, Izland nem lehet gond. A svédek elleni viszont télleg ki-ki meccs lesz amire jó lenne ha még ez a Nagy Laci maradna, vmiért pesszimista vagyok vele tekintetben, örülnék ha maradna ez a stabil forma. A franciák meg hátha nem fognak akkor már küzdeni:-)
Előzmény: FaberK (569)
Martin1899 Creative Commons License 2008.01.20 0 0 585

Skaliczki László szövetségi kapitány: "Ez a mérkőzés a tét miatt teljesen másról szólt, mint maga a játék, ahogy a spanyolok ellen játszottunk. Mi voltunk az esélyesek, nekünk kellett az iramot diktálni, s nekünk kellett a győzelmet aratni. Néha picit görcsösebben kézilabdáztunk, ellenfelünk keményen dolgozott. Az első félidőben a támadójátékunk termelte ki a kétgólos előnyt, a második játékrészben a védekezésváltás jót tett, ebből adtunk lendületet."

Omega12 Creative Commons License 2008.01.20 0 0 584

Ördög ügyvédje én csak egyet mondokk neked:

Kétszínű vagy , és tényleg csak azért vagy itt, hogy provokálj. Pár napja mikor megvertük a spanyolokat azt írtad az egyik hozzászólásomra reagálva, hogy Skaliczki a legmegfelelőbb, tegnap pedig Te voltál a leghangosabb, hogy Skaliczki így meg úgy menjen a fenébe.  

Tudod én továbbra is azt vallom, hogy Skaliczki semmivel nem jobb szövetségi kapitány mint egy hete, most is tudnék nála jobbat, hogy a csoportból tovább jutott a csapat.  

Te pedig úgy beszélsz ahogy éppen a csapat játszik, ha jól akkor a fiúk  és a mester az Isten, ha rosszul elküldené mindegyiket a sunyiba.

Az ilyen embereket ne haragudj nem tudok tolerálni.

De csak nyugodtan írogass legalább ez az örömöd meglegyen mert szerintem egy ilyen embernek mint Te vagy az élet egyéb területén nem lehet sok öröme.

pizarro2429 Creative Commons License 2008.01.20 0 0 583

Ez is egy vélemény. Nekem meg más volt gusztustalan. Nem lenne jó, ha mindenről ugyanúgy gondolkodnánk...

Előzmény: Csbalázs (581)
pizarro2429 Creative Commons License 2008.01.20 0 0 582

ha jól látom, akkor a svédekkel kezdünk. nem nehéz kijelenteni, hogy ezen múlhatnak a dolgok. Sajnos várhatóan ezt a svédek is mondhatják maguknak.

Előzmény: Csbalázs (580)
Csbalázs Creative Commons License 2008.01.20 0 0 581
Mondjuk, ahogy a németek megnyerték a VB-t, az tényleg gusztustalan volt.
Előzmény: pizarro2429 (577)
Csbalázs Creative Commons License 2008.01.20 0 0 580

Én nem gyűlölöm zsigerből a franciákat, de voltam mindkét országban és a spanyolok sokkal vendégszeretőbb, kedvesebb nép. Legalábbis a tapasztalataim szerint.

Nehéz ügy lesz ez a középdöntő, de ez a csapat szerintem megérett egy komoly eredményre és megdolgozott azért, hogy esetleg legyen egy kis szerencséje.

Előzmény: RnD (574)
Martin1899 Creative Commons License 2008.01.20 0 0 579

Végülis...

:)))))

Előzmény: pizarro2429 (577)
motexkc Creative Commons License 2008.01.20 0 0 578
"Miért nem tudtunk tegnap legalább így játszani?
(Pl. Nagy Laci, Iváncsik Gergő, Eklemovics?)"

Talán mert nem hagyták!
Egy fehérorosz védekezést nem mernék összehasonlítani egy némettel... Ezt talán Ön is belátja tanár úr
Előzmény: az ördög ügyvédje (567)
pizarro2429 Creative Commons License 2008.01.20 0 0 577

de hát a németek úgyis csak csalni tudnak, az álértelmiségi is megmondhatja :-)

Előzmény: Martin1899 (575)
pizarro2429 Creative Commons License 2008.01.20 0 0 576

akkor már értem, mire ez a nagyképűség.

csak hajrá... "értelmiségi"

millió zárójelben

Előzmény: az ördög ügyvédje (572)
Martin1899 Creative Commons License 2008.01.20 0 0 575
Jó, meglehet hogy tegnap nem játszottunk annyira jól mint azelőtt a Spanyolok ellen meg mint ma, de azért azt se felejtsük el hogy tegnap a vb címvédő Németek ellen játszottunk, szvsz ha picit is alábhagyott volna a lendületünk, megszórtak volna minket egy 10- esse...l
Előzmény: az ördög ügyvédje (571)
RnD Creative Commons License 2008.01.20 0 0 574

nem tudom, miért, de a franciákat a magyarok többsége valahogy zsigerileg kevésbé kedveli, mint a spanyolokat

Amúgy normálisabbak mint a spanyolok.

Előzmény: az ördög ügyvédje (567)
pizarro2429 Creative Commons License 2008.01.20 0 0 573

én is arra gondoltam, hogy végül mondjuk a svédeknek lesz még egy "német" és egy spanyol ellenfelük. Viszont igaz, hogy a papírforma szerint nekünk majd' ilyen nehéz lenne a svédeket megverni.

Érdekes lesz.

Előzmény: FaberK (569)
az ördög ügyvédje Creative Commons License 2008.01.20 0 0 572
Többek közt a hozzád hasonló hülyéket okítom.
Előzmény: pizarro2429 (570)
az ördög ügyvédje Creative Commons License 2008.01.20 0 0 571
Nagyszerűt? Mindhárom meccsen? Akkor te tegnapi meccset nem láttad.
Előzmény: Martin1899 (565)
pizarro2429 Creative Commons License 2008.01.20 0 0 570

húha, merész szavak :-)

sőt: :-))

Igen, műveletlen vagyok. Soha életemben nem tanultam, nem olvastam. Még írni sem tudok. Most is a szoc.gondozó ír helyettem...

Annyira imádom amikor már annyira görcsösen akar valaki vitázni, hogy már csak személyeskedni tud.

azt azért megkérdezhetném, hogy mivel foglalkozik a művelt olvtárs?

Előzmény: az ördög ügyvédje (568)
FaberK Creative Commons License 2008.01.20 0 0 569

Nem értem, Matuz miért van annyira oda emiatt a fehéroroszok elleni ki-ki meccs miatt. Mit akarnánk az olimpián, ha a fehéroroszokat nem tudtuk volna megverni?

Amúgy sztem így sanszosabb egy esetleges elődöntő, mert a mi csoportunkat erősebbnek tartom, és így könnyebben kijöhet egy körbeverés a középdöntő végén, amiből jól jöhetünk ki.

az ördög ügyvédje Creative Commons License 2008.01.20 0 0 568
Azt hiszem, a metafora szó jelentésével sem vagy tisztában.
Javaslom az idegen szavak szótárát. Vagy némi magyartanulást.

A műveletlenségedet vigyorjelekkel nem lehet elfedned.
Előzmény: pizarro2429 (564)
az ördög ügyvédje Creative Commons License 2008.01.20 0 0 567
Miért nem tudtunk tegnap legalább így játszani?
(Pl. Nagy Laci, Iváncsik Gergő, Eklemovics?)

Na mindegy, legalább a továbbjutás megvan, kis szerencsével még bármi lehet.
Azért nem ártana a svédeket meg Izlandot megverni, de ha a franciákat is, az felérne a spanyolok megütésével (nem tudom, miért, de a franciákat a magyarok többsége valahogy zsigerileg kevésbé kedveli, mint a spanyolokat).

Mellesleg örülhetünk, hogy Poholszkij (Pohousky) nem játszott úgy, mint tegnap. De kicsit sajnálom is a fehéroroszokat, szimpatikus csapat, egy-két emberük nagyon ott van, kicsit gyengébb csoportban továbbjuthattak volna.
pizarro2429 Creative Commons License 2008.01.20 0 0 566

nagyja még hátravan. Legalább két győzelem elvileg kéne az "áhított" eredményhez. Ha ez nem sikerült, akkor hiába a spanyolok elleni eksztázis.

De HAJRÁ MAGYAROK!

Előzmény: Martin1899 (565)
Martin1899 Creative Commons License 2008.01.20 0 0 565

Gratulálok a Fiúknak a csoportelsőséghez!

Nagyszerű játékot nyújtottak mind a három meccs alatt, remélem folytatják ezt a jó sorozatot a középdöntőben is, és akkor elérhetjük a nagy célt: Pekinget!

Hajrá Magyarok!

pizarro2429 Creative Commons License 2008.01.20 0 0 564

:-)

HÚ, de erőlködsz. :-))

Ez egy metafora amúgy. Immel-ámmal szokás a Zindexen is használni :-)

Előzmény: az ördög ügyvédje (561)
az ördög ügyvédje Creative Commons License 2008.01.20 0 0 563
Buday. Sérült.
Illetve már nem, de még nem egészen 2 hete kezdett edzeni.
Előzmény: tamfod (549)
az ördög ügyvédje Creative Commons License 2008.01.20 0 0 561
Biztos nem mindig - őszintén szólva nem láttam a német csapat minden menccsét minden sportágban -, de tavaly a férfi kézilabda VB-n mindenképpen.
(Ellenben tavaly a női kézi EB-n csakugyan jók voltak. Bírói segítség nélkül is.)
Ha igazságosak a bírók (ha nem Németországban van a VB), a 4 között sincsenek.

Egyébként erőlködéstől max. sérvet lehet kapni, gyomorfekélyt nem.
Előzmény: pizarro2429 (539)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!