Keresés

Részletes keresés

Benibuc Creative Commons License 2009.01.21 0 0 2544

Köszönöm a sok hozzászólást. Bár sokkal okosabb nem lettem. :) Én is azon vacilálok, hogy mennyire mélyen menjek bele a témába, nem összekeverve a szerelmeskedés és a pénzért árulja a testét bácsiknak fogalmát. Nem szeretnék mesélgetni, inkább az oszinteség híve vagyok én is. Ja, a homoszexualitás fogalmát már megtárgyaltuk, mivel a hülye buzi már elhangzott a szájából. Nem okozott neki törést.

A suliból még nem hozott haza a témába vágó infot. De, gondolom, ami késik, nem múlik.

Egyébként valóban, a gyereknek az tűnt fel, hogy miért vannak minuszban egy szál semmiben a nénik, meg persze buszmegálló sincs a környékén.

Igen, a szemétégeto környékén állnak, azt hiszem nem is fogunk nagyon arra járni, csak keddenként nagyon kell sietnünk, 4-kor kezdodik az edzés és az a leggyorsabb út a suliból.

Dogfüggő Creative Commons License 2009.01.21 0 0 2543

Nem feltétlen arra gyanakszik, hogy a néni prosti, erről vagy hallott már fél/ egész szavakat a buszon, a barátaitól, a játszótéren a nagyoktól stb., vagy nem. (Nagy eséllyel igen.) De arra mindenképp rájön, hogy a nénivel valami komoly zűr van, merthogy ahogy Te is látod, hogy a néni nem szimplán elfelejtett kabátot venni, úgy Ő is látja - és azt is érzi, hogy Neked a téma kínos, és nem vagy vele őszinte.

Előzmény: noaaa (2534)
Dogfüggő Creative Commons License 2009.01.21 0 0 2542
: )))
Előzmény: bokor (2540)
Dogfüggő Creative Commons License 2009.01.21 0 0 2541

Jézusom, nem hiszem el, hogy más is ettől parázik legjobban!

Nekem is ez volt a legnehezebb - és majd nemsokára megint itt tartunk az extrán érzékeny, csipkefinom művészlélek legkisebbel, és ettől én is be vagyok tojva..  : (((

---

: )) Gratula!

Előzmény: dalia (2531)
bokor Creative Commons License 2009.01.21 0 0 2540

Mindig eszembe jut az ominózus vicc, amiben Pistike odafordul egy lengén öltözött útszéli hölgyhöz, miszerint "Kurvanéni, tessék mondani, hány óra?", mire a hölgy: "Beste kölke az órát nem ismered, de a kurvát, az bezzeg igen!" :-))

Én elmagyarázam anno a gyereknek, pont az útszéliek kapcsán, a leszbikusakat meg a melegeket is megbeszéltük, szerintem nem rázta meg... Képtelen lettem volna hihető és értelmes mesét kitalálni :-)

Előzmény: Dogfüggő (2517)
zso70 Creative Commons License 2009.01.21 0 0 2539

nem, Noaaa, tényleg hihető a buszra váró néni duma, igazad van..

részemről felejtős a téma

Előzmény: noaaa (2537)
zso70 Creative Commons License 2009.01.21 0 0 2538

Fót környékén pl. tömegével vannak, kikerülhetetlen...

de a kijelölt helyükön a szemétégetőnél méterenként - az aki ismeri a terepet, kikerülhető.

Előzmény: noaaa (2535)
noaaa Creative Commons License 2009.01.21 0 0 2537
És ekkor el kell neki magyarázni, mi is az a rosszlány.... Logikus.
Előzmény: zso70 (2536)
zso70 Creative Commons License 2009.01.21 0 0 2536

Nem gyanakszik az egyébként teljesen egészséges lelkületű gyerekem, akinek semmi nincs a hátterében, hanem ellenkezőleg, nem tartja normálisnak, hogy egy szál fehérneműben álldogál a néni az út szélén és mosolyog és integet...és

A buszra várók öltözötten várják a buszt, télen, nyáron megfelelően. Azzal nincs baja.....

Előzmény: noaaa (2534)
noaaa Creative Commons License 2009.01.21 0 0 2535
Ezt nem poénból kérdeztem, heti gyakorisággal járok vidékre és tényleg nem láttam, illetve csak egyszer, Hatvan felé. Különben mindegy is.
Előzmény: zso70 (2533)
noaaa Creative Commons License 2009.01.21 0 0 2534

Mostmár tényleg a magam részéről lezárnám, de pont az abortusztémát akartam az előbb példának hozni: attól még, hogy felvilágosítom a gyereket a baba pocakbeli fejlődéséről, nem szükségszerű, hogy egyidejűleg az abortuszról is beszéljek neki. Ugyanúgy, mint a szex és a prostitúció összefüggésénél: nem kell feltétlenül a teljes palettát megismernie.

Akárki akármit mond, az én bögyöm sohasem fogja bevenni, hogy egy 5-6 éves gyerek "gyanakszik", ha egy rosszlányt lát. Mi a fenére gyanakodna és miért? Ha meg gyanakszik tényleg, akkor ott szerintem valami nagyon-nagyon súlyos dolog húzódik a háttérben.

Előzmény: dalia (2531)
zso70 Creative Commons License 2009.01.21 0 0 2533
tudod, én sem akarok, direkte olyan helyen járni. Nem első kerület.
Előzmény: noaaa (2532)
noaaa Creative Commons License 2009.01.21 0 0 2532

Hát akkor én ilyen prűd nyanya vagyok, vállalom :-))).

Áruljátok má' el, merre jártok ti, mert én sohasem látok ilyen mindennapos gyakorisággal ilyesféle nőciket. Mondjuk nem is akarok...

Előzmény: zso70 (2527)
dalia Creative Commons License 2009.01.21 0 0 2531
maximálisan egyetértek.
nekem egyébként az egész gyereknevelés témában a legnagyobb rémálmom, hogy egyszer el fog jönni a nap, amikor el kell mesélnem a gyerekeimnek, hogy marhavagonokban vitték el az embereket--- na ettől százszor jobban parázok mint a prostiktól, pedig el fog jönni ez a nap is és nem fogok hazudni akkor sem.

Egyébként szerintem se jó szó ez a pénzért adja a szerelmet, azt hiszem inkább azt mondanám, hogy pénzért adja a testét, hogy a bácsik játszanak vele, de buta dolog, mert a testünket csak saját akaratunkból szabadna odaadnunk annak akit szeretünk. aztán persze ahogy múlnak az évek árnyalnám, mert azt is meg kell majd értenie, hogy nem a néni döntése az mindenképp, hogy ott álljon az út szélén.

Egy kedves barátom mesélte nemrég, hogy csehtamást hallgattak az autóban, amikor megkérdezte a 8 éves fia, hogy apa mi az az abortuszbizottság? Hát az se lehetett egy könnyed délután...

Viszont írok egy könnyed gyönyörű pillanatot is, hogy jobb hangulatban záródjon ez a hozzászólás, elsős nagylányomnak ma ez állt az üzenő füzetében:
II. 6-án lesz a farsang.
ő írta, gyöngy betükkel! :-)
Előzmény: Dogfüggő (2528)
Dogfüggő Creative Commons License 2009.01.21 0 0 2530

Más:

Szerintetek hogy lehet leírni a szabályt egy olyan matekfeladatban, ahol a felső sor:

2, 9, 17, 26, 36, stb., az alsó sor meg: 7, 8, 9, 10, stb. ?

Tök egyszerű a feladat addig,hogy folytatni kell a számok beírását - de hogy lehet a szabályt egyszerűen és érthetően leírni "matematikanyelven" egy másodikos gyerek tudásával?

Dogfüggő Creative Commons License 2009.01.21 0 0 2529
(Biztos nem jött a busz, a néni meg épp megkérdezi a bácsitól, nem tudná-e elvinni, mert fázik ebben a ruhában..  : )  )
Előzmény: zso70 (2527)
Dogfüggő Creative Commons License 2009.01.21 0 0 2528

Szerintem meg amire a gyerek rákérdez, az érdekli. Ha elmismásoljuk a választ, vagy egyenesen hazudunk valami hülyeséget, azt tökéletesen érezni fogja. És abból, hogy Anyu nem őszinte ezzel a dologgal kapcsolatban, azt fogja leszűrni, hogy ez Anyunak is nagyon fontos téma, ráadásul akkora titkok lapulnak itt, hogy még csak beszélni sem lehet róluk rendesen. Ennél jobban már föl se lehetne csigázni a fantáziáját - és meg is fogja beszélni a kérdést, csak ezentúl nem Anyuval, hanem mondjuk az osztálytársakkal.

Ha a saját szintjén kapott volna rá valami értelmes és hiteles választ, sokkal kevésbé foglalkozna vele.

zso70 Creative Commons License 2009.01.21 0 0 2527

Noaaaa, ne legyetek már ennyire prűdek és nyakig begombolkozott vaskalapos lédik! Felénk is akadnak combfixes, harisnyakötős, fenék riszálós, nunusra mutogatós nénik, kifestve-kikenve. Nem hülye a 7 éves, de még az 5 és fél éves sem. Igaz, még eddig nem kérdezték, viszont észrevették ( láttad anya? ) ...elég nehéz lenne a buszra vár a nénit beadni nekik.Főleg, amikor bekanyarodik egy autó a mellékútra és a néni bedől, teljes hátsó valóját az út felé mutatva. Inkább tőlem tudja meg némi cizellált formában, mint az osztálytársától a kőkemény valóságot. Azt "szépre " tupírozni utólag állati nehéz. Egyébként is, a sexuális izgalom lecsengése megtörténik 6 éves korra, iskolás korra, tehát egészséges lelkületű gyereket a dolgo nem kavar-izgat fel.

Előzmény: noaaa (2526)
noaaa Creative Commons License 2009.01.21 0 0 2526

Ha visszaolvasod, milyen szót használtál: SZERELMESKEDIK a néni, azonnal látszik a hatalmas és ijesztő ellentmondás a dologban. Elmagyarázod a gyerekednek, hogy a szerelem ilyenolyan csodás, tiszta dolog, ez köti össze a szüleit, ennek okán ölelik meg egymást a nénik és a bácsik, ebből születnek e gyerekek stb. stb... Nyilván nem fogod megmagyarázni a gyereknek, hogyan választható le a nyers, puszta szex a szerelemről. Márpedig, ha a prostitúció lényegét akarod megértetni vele, ezt nem kerülheted el. Vagyis ha a szerelmeskedik pénzért párosítást használod, klasszul lerombolod a gyerek bimbódzó idealizmusát és totál összezavarod. Akkor anya és apa is pénzért szerelmeskednek egymással? stb. - jön majd az ő szintjén abszolút logikus kérdés.... Azt hiszem, nem kell folytatnom... Szóval attól, hogy egy gyereknek ebben a korban meg kell tudnia, hogy nem a gólya vagy a káposzta felelős a gyermekáldásért, szerintem nem következilk, hogy 6-8 éves, éretlen értelemmel-érzelemmel a prostitúciót is meg kell értse. 

(Ha a gyerek véletlenül a hiradóból elcsíp valamit, elmagyarázod, mi az az öngyilkos merénylő: a rossz bácsi/néni ráköti a bumm-ot magára, aztán jön a bumm és a nénik, bácsik és gyerekek szanaszét repülnek... Végül is a saját szintjén ez tök logikus....)

Előzmény: Gabiiiiii (2524)
Pamina Creative Commons License 2009.01.21 0 0 2525
Én nem mondanám meg egy 6 évesnek, de még a 8 évesemnek sem. Még nekem is zavaró lenne, ha ilyeneket hallanék, hogy a néni pénzért szerelmeskedik mindenféle bácsikkal.

Elintézném annyival, hogy biztos buszra vár. Vagy valaki jön érte kocsival. Ennél többet minek belemagyarázni, nem fontos...
Előzmény: Gabiiiiii (2524)
Gabiiiiii Creative Commons License 2009.01.21 0 0 2524

kozbeszolhatok egy 6 evessel??:)

en bizony elmondanam neki a sajat szintjen..Nem vagyok hive annak,hogy egy gyereket mindentol kimelni kell.Nem egy gyenge viragszal es sokkal tobb eszuk van,mint hinnenk....En bizony elmondanam,hogy ezek a nenik abbol elnek,hogy szerelmeskednek olyan bacsikkal,akik penzt fizetnek ezert....Es azt is elmondanam,mi errol a velemenyem es hogy nem ez a normalis....Hogy szerelmeskedni azzal szokott az ember,akit szeret,nem csak osszebújik vele,hanem apolja,ha beteg,hogy beszelget vele,hogy egyutt mennek nyaralni.....Ahogy anya apaval....

En ezeket siman megbeszelem a gyerekkel,sot a nagyobb testvereivel is megbeszeltem annakidejen...Mindig mertek kerdezni,mert tudtak,hogy a gyerekcsinalast sem a kaposztafolddel meg a golyaval fogom elintezni...

Előzmény: Benibuc (2508)
Dogfüggő Creative Commons License 2009.01.21 0 0 2523
Így van. A legtöbb kényes kérdés csak azért kényes, mert mi magunk vagyunk zavarban, ha beszélnünk kell(ene) róla. Pedig tök egyszerűen megválaszolhatóak, és akkor pikk-pakk napirendre lehet térni fölöttük.
Előzmény: Shiro (2518)
Shiro Creative Commons License 2009.01.21 0 0 2522
köszi, akkor nem zaklatom minden nap a gyereket, hogy hol van már a tájékoztató füzete...:o)
s.
Előzmény: zso70 (2521)
zso70 Creative Commons License 2009.01.21 0 0 2521
pénteken, 23-án osztják
Előzmény: Shiro (2520)
Shiro Creative Commons License 2009.01.21 0 0 2520
pénteken küldték, vagy akkor fogják?
s.
Előzmény: zso70 (2519)
zso70 Creative Commons License 2009.01.21 0 0 2519

péntek

Előzmény: Shiro (2518)
Shiro Creative Commons License 2009.01.21 0 0 2518
Én veled értek egyet. Az én 7 éves fiam is elmesélte már nagyvonalakban, hogy mi is az a szex... tehát ha mi nem, akkor az iskolában a többiek már tutira felhomályosították.
Nálunk is sokan állnak az út szélén, eddig még nem érdekelték a fiamat, de egyszer biztosan rá fog kérdezni és akkor én is ezt mondanám.

Mint ahogy meg kellett egyszer magyaráznom a melegfelvonulást is... kb. 2 perc alatt napirendre tért fölötte, hogy vannak nénik akik néniket szeretnek és vannak bácsik, akik bácsikat... ennyi...

Más:
A féléves tájékoztató füzetet mikor szokták küldeni? A félév vége, ugyi jan. 16. volt? Mert nálunk ezt írták.

S.
Előzmény: Dogfüggő (2517)
Dogfüggő Creative Commons License 2009.01.21 0 0 2517

öö.. szerintem is elbeszélünk egymás mellett..

Én meg úgy gondolom, hogy a felnőtt prüdériánk miatt kényelmesebb nekünk ilyeneket gondolni - miközben a gyerek magában (meg az osztálytársaival az uszodai öltözőben..) igen érdekes dolgokról elmélkedik.

Nem azért, mert az anyukája felvilágosítja, sőt. Ha nem világosítja fel, akkor pláne izgatja a téma.

Előzmény: noaaa (2516)
noaaa Creative Commons License 2009.01.21 0 0 2516

Feladom, elbeszélünk egymás mellett... :-)). Lehet, hogy kombinál, de nem valószínű, hogy valami "piszkos" dolgot kombinál. Az a baj, hogy a saját, "romlott" felnőtt fejünkkel gondolkodunk és nem egy 7 éves gyerekével. Esetleg olyasmit gondolhat, hogy ennek a szegény néninek nincs pénze ruhára, vagy valaki elűzte otthonról vagy koldus és kéreget - ezek az ő kis világában a "piszkos dolgok", de hogy a dolognak szexuális összefüggése lehet, erre egy ilyen korú gyerek tutira nem gondol magától - hacsak a jóakaró anyuka idejekorán fel nem világosítja. :-)

Előzmény: Dogfüggő (2515)
Dogfüggő Creative Commons License 2009.01.21 0 0 2515

Ha érzi, hogy nem stimmel valami, akkor szerintem nem jó terelni a dolgot, mert magában többet fog foglalkozni vele, csak ezentúl majd nem beszél róla.

Előzmény: noaaa (2514)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!