Hmm... Érdekes amit mondasz. Manónak is az van, a 70-200/4-el használja, és ő elégedett vele. Árultak egyet 15.000-ért még régebben a fórumon, még a 80-200-zal kipróbáltam, de valami nem stimmelt a fókusszal. (Meg sem mozdult az AF, de nem igazán értem, hogy miért.)
Jóska, azért én megnézném valamikor a közeljövőben, ha lehet. Vadazni kevéske kicsit a 200mm...
Semmi értelme gumioptikát konverterezni, akár kettőnyócas, akár nem. Lágy lesz mint a Mirkó pötse. Vegyé egy Tair 4/300-ast oszt kalap. Fillérekért lehet kapni.
Az 1.7x-őt megnézném azért hogy produkál a 70-200-zal. Eredeti Nikon konverter valószínűleg nem fog beleférni a költségvetésbe, de valami azért kéne, hogy tudjak vadazni menni. Nem jársz erre valamikor, vagy én nem járhatok arra valamikor? :)
Mind a három van. 1.4-es az Sigma, csak saját ( Sigma ),,D'' optikákhoz, az 1.7 és 2-es meg Soligor. Mint minden konverter ezek is szarkák a nagy gyútávú optikákhoz, max. 200 mm-es optikával használva nyújtanak majdnem megfelelő minőséget, de ahhoz meg minek, ha van másik hosszabb optikám. De a vaddisznók elhessegetésére kiválóan használhatók.
Nem voltam itthon május elején, utána meg összesűrűsödtek a munkák (igazából még mindig össze vannak sűrűsödve), de tettem föl pár képet én is PENről a fotóblogba. Aki elfelejtette volna a linket, az kattintson ide. Más képeket is tettem föl, lapozgatni kell, de akit csak a PEN érdekel az használja a cimkéket.
Más téma. Jóska, jól emlékszem, hogy neked nem csak kétszereződ van, hanem 1.4x (vagy 1.7x) is? Pontosan milyen fajta? Mivel használod/használtad? És mennyire vagy/voltál megelégedve vele? :)
Tudtommal az utódai közül már senki sem él. Az egyetlen dolog, amit még a hetvenes évek elejéig használtunk ( FÉNYSZÖV ) egy Globica favázas fényképezőgép, de már átalakítva Rada 9x12-es rollfilmes kazettára és egy központi záras objektívre, amely eredetileg az Ő tulajdona volt. Akkoriban Még megvolt hozzá a síkfilmkazetta és a békazáras optika is. Hetvenes évek végén leselejtezték, majd az előírás szerint összetörték - feldarabolták. Ma kemény pénzeket érne. Nekem van pár darab üveg-negatívom,síkfilmem és hasonló kartonon lévő képem tőle.
Kicsoda? Nem is igaz.... :) De ha már menyasszony...a hétvégén esküvőztem, délelőtt volt a portré és a vacsoránál már mindenkit egy ilyen várt a helyén:
Köszönöm! Engem nem érdekel a 17-55/2.8. Szuper obi, nagyon tetszik, de ad1: nincs pénzem, ad2: ha lenne is az egyetemre kellene, ad3: hosszútávon úgyis FullFrame lesz a vége. Viszont egy ismerősömet érdekelné, mondanál rá (akár magánban) egy árat?
Csibészke: Igen, végülis Szegeden sikerült egy makulátlan darabot vennem. Most öröm és bódottá (és soksoksok fotó). :)