Én is így gondolom... nyugodtnak meg aztán egyáltalán nem volt nevezhető. Összeomlott, összetöpörödött egy sokkal felkészültebb, könnyedebb és hitelesebb vitapartner mellett.
Sot a minimalber emelese miatt a TB-csokkentest pont azok fogjak megfizetni akik a legolcsobb munkaerot foglalkoztatjak. A kisvallalkozok kirugjak az embereket es esetleg csodbe mennek, az ado es TB befizetes oroszlanreszet ado multik meg csomagolnak es mennek Ukrajnaba, Romaniaba. Szuper jo lenne, de a ma este utan meg inkabb remelhetjuk, hogy nem kerul ra sor.
sajna a gyurcsany beszedet nem hallottam. ovi beszedenek is csak egy reszet..de az eleg volt.
de: komolyan azt hiszed, hogy gyurcsany ebben a stilusban beszel a partnereivel, kulfolddel stb? nezd, en elhiszem, hogy a jobbosoknak gyurcsany maga az ordog (most olvastam gondolat :-)) de ne legyetek mar ennyire szuklatokoruek. gyurcsany legalabb olyan tehetseges ember, mint orban. pontosan tudja, hogy mikor mit kommunikaljon es foleg hogyan. ne felejtsuk el, hogy vele elobb szobaallnak kulfoldi politikusok, mig ovi kulpolitikaja finoman szolva is gyer volt.
ha valoban nem latod ezt at, akkor -bocs de- olymertekben vagy naiv es elfogult, hogy nemigen erdemes vitatkoznunk :-)
Ez csak az adóbevétel növeléséről szól. Itt az a láb, amit folyamatosan keresnek, hogy honnann lesz pénze a FIDESZ-nek, hogy akár részben is betartsák az igéreteiket.
Ő mondta a vitában, hogy amit a kormány egyik kezével ad...
Érdekes, - én úgy láttam, hogy Gyurcsánnyal a világ vezető politikusai iogen jól elvannak, - ellenberger Vitykával nem áll szóba senki.
Megalázó dolgokat tett, - nem magát, az országot alázta meg soxor a kuncsorgásaival, - szégyelltem magam miatta.
Már a végén most olyan volt, mint Thürmer anno Moszkvában, amikor nem akart vele szóbaállni Gorbacsov, oszt felhívta telefonon a moszkvai szállodából, és "találkozó értékű telefonbeszélgetést folytatott vele".
A Márai kötettel a hóna alatt a Downing 10 ajtaja elől elhajtva, Merkellel a folyosón, megvásárolt díszdoktorival Bostonban, - teljes külpolitikai égés.
A marokkói király fogadta egyedül, de oda meg végül kiderült: focizni ment, állampénzen.
de ha a szavazatmaximalizálást nézzük, akkor neki az a legjobb ha minél több arcát mutathatja. A vasárnapi a saját tábornak szólt, a mai meg a bizonytalanoknak.
Hát a fene tudja. Én anno 89-ben nagyon szerettem pl. Pozsgait, jó fejnek tartottam, stb. Aztán jött a kerekasztal megállapodás. amit egyedül az szdsz nem írt alá, meg az akkori fidesz. (Később hozzájuk csapódott a kisgazdapárt is meg a szociáldemokrata párt is)*. És mikor ezt a hírt bemondták, utána meginterjúvolták a jó Pozsó papát is - és akkkor annyora idegs és mérges, és gyűlöletteljes volt, hogy aszontam ez az a Pozsgai akit én ismerek? Nem az a joviális nyugis öregúr, aki mindent higgadtan fogad??? Naszóval én pl akkor örökre és végleg kiábrándultam belőle. De ez scak egy mese ugye, egy kis anekdotizálás részemről.
*ebből lett aztán 89 novemberében a 4 igenes népszavazás... - de ez már történelem.
Aki mindekettőt látta, annak több az esélye, hogy olyan oldalát lássa, ami neki jobban tetszik. Peresze most a bizonytalanokról beszélünk ne feledjük. Mert ez az egész show ez nem a törzsközönségnek szólt, hanem a bizonytalanoknak. Kit érdekel, hogy a biztos saját tábor mit gondol? Neki nem kellet most bebizonyítania hogy jó vitázó.
Panelprolizás mindenképpen gáz. De mivel nem Orbántól származik, ezért etikátlan volt Gyurcsányak előhozni. Ezzel viszont remek lehetőséget adott Orbánnak, hogy visszamenőlegesen is mosakodhasson (bizonytalanok szeretik a hiba beismerését)
Ha a PM végre el merné árulni a valós pénzügyi adatokat, bizonyára nem hajtanád bután álomra a fejed. De maj d meglesz a meglepi. Sajnos csak a választást követő napon, mert nem merik előtte közölni.
Gondolj arra is, hogy Gyurcsany vitastilusa mindenkit meglepett, kizart hogy Orban ezt elore latta volna. Igy a reakcioja sem lehetett elore eltervezett, ehelyett az oszinte zavarat lathattuk.
Tudod mit jelent egy 100.000 forintos minimálbér? Hirtelen még több ember fogja elveszíteni az állását. leengednek 10%-ot a TB-ből, aztán felemelik a minimálbért és ott visszaszedik. Namost - a vállalkozó meg szépen kirug még egy embert:O)))) Mert nem tudja eltartani. Néhány év után persze beáll a dolog - sőt előbb-utóbb meg is kell lépni.
bfsz, vagy mi vagy, figyelj, ha majd te 59 éves korodban eljutsz oda, ahol most én vagyok megbeszélgethetjük, hogy milyen világban nőttünk föl.
Az én fiatalságom az átkosban volt, de akkor hittem benne, hogy minden rajtam múlik, és rajtam is múlott, nem mentem állami támogatásért, dolgoztam, mint egy kubikos, talicskáztam, betonoztam, közben dolgoztam, egyetemre jártam (estin) és 3 gyereket neveltem, + volt még apósom is, akit én gondoztam. Nem panasz, csak mondom, akkor is aszondom, hogy most jó.
Azt állítom, hogy Gyurcsány nem csak a bizonytalan szavazók között veszített az agresszív stílusával, hanem az egykori szabaddemokraták körében is disszonáns volt, miközben a jobboldali elszántságot, szavazókedvet erősítette. A saját párttagjai pedig úgysem kapnak mást, egyelőre még nem engedi magát megpuccsolni:)
Kötözködő stílusával, arroganciájával hatalmi félelmet keltett, amitől pedig ebben a nehéz sorsú országban minden demokrata érzelmű szavazó irtózik. A mindenkit meghallgató, egységet teremtő, konzultáló Orbán ellenpontja, az agresszív, mindent jobban tudó, mindenkit kioktató gőgös uralkodó képét mutatta Gyurcsány.
Kétségtelen, hogy Orbánban ezek a tulajdonságok mind megvannak, de most valószínűleg egy (látszólag?) hasonlóan felvértezett riválissal kellett szembenéznie, ami eddig nem fordult elő.
Mindaz amit mondasz, negy meg nyolc eve volt igaz Orbanra. Mar a tavalyi vitan sem villantott nagyot, egyszeruen ennyit tudott ma teljesiteni es semmi megjatszas nem volt. Kinjaban a regi paneleket szedte elo, ezert volt a tiszteltholgyeimesuraim elszolasa is a vege fele.