Keresés

Részletes keresés

Berci 2103 Creative Commons License 2012.07.03 0 0 1924

Nem fog találni.Vagy eltűntek már ezek az óriások,vagy még inkább be kellene hatolni Amazónia mélyére.

Abban teljesen egyetértünk,hogy az indiánok nem hazudnak.Nem az a fajta népség.Nincs rá okuk,hogy ezt tegyék,és a kultúrájuk is teljesen eltérő az európaiétól.Azt már inkább el tudom képzelni,hogy túlbecsülnek bizonyos méreteket,nyilván nem tudatosan.

Előzmény: Sch.Lacika (1923)
Sch.Lacika Creative Commons License 2012.07.03 0 0 1923

Biztos voltam benne, hogy nem talál. Már híre ment volna.

Ettől függetlenül szerintem az indijánosok nem nagyon kamuznak. Ők élnek ott, nem a kutatók.

Előzmény: Berci 2103 (1916)
Sch.Lacika Creative Commons License 2012.07.03 0 0 1922

Féloff:

Ezeket a videókat ismered?

http://halzona.hu/videok/tag/toresteszt

Előzmény: C.Miki (1918)
Sch.Lacika Creative Commons License 2012.07.03 0 0 1921

Igen, ő az.

Nem lehetsz még nagyon öreg... :)

Előzmény: Celia Romanov (1917)
C.Miki Creative Commons License 2012.07.02 0 0 1920

Biztos van még ott ahonnan az jött. :-)  Érdekes történet mindenesetre.  6 méteres krokodil......... Pestiesen szólva az már nem semmi.  Az igazat megvallva az ilyen állatokat jobb szeretem élve látni. 

Egyébként valahol olvasta hogy a héten nagy durranásra számíthatunk Fanyűvő ügyben.  Esetleg valaki tud mellékinfót?  Mi az a nagy durranás? 

Előzmény: Celia Romanov (1919)
Celia Romanov Creative Commons License 2012.07.02 0 0 1919

Egy több, mint 6 méteres és egytonna súlyú krokit fogtak a Fülöp-szigeteken, ami új Guiness-rekordnak számít.

http://mno.hu/szines/tobb-mint-egytonnas-a-krokodilszorny-1088133

Kár, hogy képet nem közöltek, megnéztem volna azt a jószágot.

Utána olvasgattam és "pár" kilométerrel arrébb Indiában él egy Buru nevő kripto-kroki vagy legalábbis krokodil szerű a helyiek szerint. Az ottaniak ősei szerint, amikor betelepedtek a Jiro völgyben, már ott éltek ezek a buruk. Elég sok konfrontáció volt a lények és a helyiek között, ezért ki lettek irtva vagy el lettek űzve. Az utolsó bururól egy hölgy számolt be, este látta, amikor valamit tevékemykedett a forrás mellett, másnap a  a falusiak eltorlaszolták a forrást kövekkel. No de, amikor tovább olvasgattam, már nem feltétlenül krokodilként, hanem sárkánygyík féleségként (dínó?). 3,5-4,5 méter hosszúnak saccolják, a bőre pedig olyan, mint egy pikkely nélküli halé (? - skin like a "scale-less fish"), amin három sorban tompa,rövid tüskék futnak végig. A feje hosszukás és a lapos feje csúcsán találhatóak az orrnyílásai. A fogai laposak és csak pár nagy és hegyes foga van. Színét kékes-fehér foltosnak írják le. Lábai tömzsik, de nagy karmok vannak rajta. A farkát 1,5 méteresre becsülték. Szokásait tekintve, legtöbbször akkor látták, amikor kidugta a fejét a vízből és hangosan, rekedten ordított. Lehet,hogy csak a helyiek babonája, de az is lehet, hogy egy, még európaiak által nem dokumentált hüllőt sikerült kiírtaniuk a betelepülőknek.

C.Miki Creative Commons License 2012.07.01 0 0 1918

Én ma délután a Jeremy Wade műsora miatt szakítottam félbe a napozást. :-) Az a rész volt amiben az Óriás Tüskés Ráját fogja.  Illetve egy nagyon nagy elment neki, eltörte a marlinozó cejgot, de később fogott egy 200 kg körülit. :-)  Állítólag ez a hal megnőhet 600 kg-osra is.  Ezt a fajt is csak 20 éve jegyezték fel a tudósok mint létező lényt, holott már a helyi halászok sok száz éve ismerik és zsákmányolják néhanapján. 

Celia Romanov Creative Commons License 2012.07.01 0 0 1917

Csak nem Mark O'Shea ?! Anno volt a Spektrumon egy hüllős sorozata, imádtam kislányként. :) De sajnálom,hogy lekéstem róla, gyakrabban kellene böngésznema műsör újságot.

Előzmény: Sch.Lacika (1915)
Berci 2103 Creative Commons License 2012.07.01 0 0 1916

Nem valószínű,hogy találni fog.Manapság már az 5 méter feletti zöld anakondák is ritkaságszába mennek.

De ma délelőtt a Nat Geo Wild-on mutattak egy 4 m-es nőstényt,valami elképesztő átmérője volt.

Mekkora lenne egy 18 m-es?:D

Előzmény: Sch.Lacika (1915)
Sch.Lacika Creative Commons License 2012.07.01 0 0 1915
Animal planet, most.
O'Shea nevű kígyász emberke óriás anakondát keres. Állítólag ugyanott korábban lőttek 18m-es példányt is.
C.Miki Creative Commons License 2012.06.30 0 0 1914

A "sima" havonta megjelenő magazin 850 Ft ha jól tudom, a különszám 1200. De ez 140 oldalas. 

Előzmény: keresem28 (1913)
keresem28 Creative Commons License 2012.06.30 0 0 1913

mennyibe kerül most az újság?

C.Miki Creative Commons License 2012.06.28 0 0 1912

Szerintem a különszám már csak azért is érdekes, mert sok hazai parajelenséggel is foglalkozik. 

Előzmény: Csimpolya (1911)
Csimpolya Creative Commons License 2012.06.28 0 0 1911

A különszámot én is megvettem, csak még nem volt időm átnézni, ma este sort kerítek rá. Eleinte a Színes UFO magazin és a Hihetetlen két külön újság volt, csak összevonták.

Előzmény: C.Miki (1910)
C.Miki Creative Commons License 2012.06.28 0 0 1910

Húúú egy élő Kardfogú Tigris nem lenne semmi.... Szerintem meg is veszem az újságot, mert amúgy is érdekelnek a nagymacskák.  De láttam hogy most jelent meg a különszám, igen figyelemreméltó a tartalomjegyzéke!  Nem kriptozoológia, de felettébb érdekes témákat boncolgat szerintem.  Azt is láttam hogy a magazinnak Szabó Róbert a főszerkesztője, ha jól emlékszem ő szerkesztette az egykori Színes Ufo magazint.  Régebben megvettem párszor, igényesebb volt mint az Ufómagazin.  Persze kriptid téma ezekben elvétve akadt..... Kár hogy nincsen külön erre specializálódott havilap Mo-n. 

Előzmény: Csimpolya (1909)
Csimpolya Creative Commons License 2012.06.28 0 0 1909

Igen, csekélységem. A mostani számban hosszú cikk van az ABC-ről, mármint az idegen nagymacskákról. Miután ez három oldal, illusztrációkkal, nem tudom mindet idemásolni. Az a  legérdekesebb állítása, hogy 1975-ben Paraguay-ban lelőttek egy furcsa nagymacskát, amit kardfogú tigrisként próbáltak azonosítani, de aztán végül is hivatalosan mutáns jaguár lett belőle.

A marozi nevű nagymacska alighanem az oroszlán eg yolyan variációja, ami felnőtt korában is megőrzi a kölyökkori pöttyös színezetet. Ebből is lelőttek kettőt, egy hímet és egy nőstényt, a bőrük és az egyik koponya még megvan.

Előzmény: C.Miki (1904)
C.Miki Creative Commons License 2012.06.26 0 0 1908

Oké. Mert én igazából csak amiatt venném meg. 

Előzmény: keresem28 (1907)
keresem28 Creative Commons License 2012.06.26 0 0 1907

szoktak benne lenni kriptozoológiaia cikkek, nem tudom, hogy most van e benne ilyen rovat, nézz rá a honlapjukra

Előzmény: C.Miki (1906)
C.Miki Creative Commons License 2012.06.26 0 0 1906

Van benne rendszeresen kriptozoológiai téma, vagy csak néha? 

Előzmény: keresem28 (1905)
keresem28 Creative Commons License 2012.06.26 0 0 1905

nekem pár számom megvan, de jó pár évesek

Előzmény: C.Miki (1904)
C.Miki Creative Commons License 2012.06.26 0 0 1904

Valaki szokta vásárolni közületek a Hihetetlen Magazint?  

keresem28 Creative Commons License 2012.06.26 0 0 1903

jó lenne házi kedvencnek, simogatni, meg ölelgetni, megvakarni a hasát, és megkérni rá, hogy hozza vissza az eldobott csontot

Előzmény: Berci 2103 (1902)
Berci 2103 Creative Commons License 2012.06.25 0 0 1902

Igen,lehetnek az Amazonas-medencében olyan felfedezetlen,rejtélyes völgyek és fennsíkok,mint Conan Doyle "Elveszett világ"-ában,vagy estleg olyan lejárók a felszín alá,mint Obruscsev "Utazás Plutóniába"című regényében.Bár utóbbiban,ha jól tudom  az Északi-,vagy a Déli-sarknál ereszkedtek le a Föld középpontjába,ahol tovább éltek az ősidők állatai.

Óriási felfedezés lenne egy sasméretű Meganeura.

Előzmény: keresem28 (1901)
keresem28 Creative Commons License 2012.06.25 0 0 1901

Ja és dél-amerikai őserdőben szerintetek élhetnek még fel nem fedezett óriásrovarok? Pl kihaltnak kitt meganeura 1 méteres szitakötők?

C.Miki Creative Commons License 2012.06.24 0 0 1900

Bizony élnek szörnyek a Balatonban! Óriási Harcsák a Tihanyi Kútban!  Lehet hogy nem kriptidek, de megérnek egy misét. 

Előzmény: keresem28 (1896)
C.Miki Creative Commons License 2012.06.24 0 0 1899

Így keletkeznek a Fanyűvő nyomok.... :-))  Nekem még az is fura hogy 35-40 éve erdőt-mezőt járó emberek még csak a hírét sem hallották a Fanyűvőnek, a tizenévesek meg kimennek a természetbe életükben először, félreállnak pisálni, és egyből rájukijeszt egy Fanyűvő. :-))  Vagy esti krosszmotorozás közben a motor fényszórójának csóvájában meglátják a Fanyűvőt, ami egy távolugrógödörben matat. :-))) Mekkora életszerű dolgok......  

Előzmény: zivatarlesen (1895)
Berci 2103 Creative Commons License 2012.06.24 0 0 1898

A magam részéről kizárnám,mivel:

1.A Balaton területe ehhez túlságosan kicsi,csak közép-európai viszonylatban számít nagy tónak

2.a tó sűrűn látogatott,a környéke sűrűn lakott,ergó a háborítatlanság kizárt

3.nincs kapcsolatban semmilyen nagy tengerrel,vagy óceánnal,nincs "menekülési útvonala",nincs folyó,vagy csatorna,amin keresztül esetleg felúszhatna párzási,vagy más célból

4.a víz túlságosan sekély egy feltételezhetően nagytestű hüllő elrejtőzéséhez

5.bár nem halakról beszélünk,a víz túlságosan szennyezett a feltehetően nagy oxigénigényű és tiszta vizet kedvelő(Nessie-Loch Ness,Skócia)gyík számára

Előzmény: keresem28 (1896)
keresem28 Creative Commons License 2012.06.24 0 0 1896

Szerintetek a Balatonban élhet valami tavi szörny, őskori vizi hűllő a dinoszauruszok korából?

zivatarlesen Creative Commons License 2012.06.24 0 0 1895

Üdv.

Erre teljesen véletlenül találtam rá. Lehet nevezni szkeptikusnak, de elég egyszerű a magyarázata. A képen egy emberi kézlenyomat látható, amin kivehető a tenyér, valamint a mutató, középső, és a gyűrűs ujj. A cikk viszonylagos pontos beszámolójával lazán rekonstruálni lehet a mozdulatsorokat. A túrázó október 31.-én figyelte meg a képen kivehető  friss nyomot, és gödröt. Nos, aki azt ásta valószínűleg édesgyökeret keresett. Annak a gyűjtését októberben szokták kezdeni. Míg gyűjtötte a gyökereket, addig a jobb tenyerével a gödör szélén támaszkodott, majd mikor fel akart állni, akkor előrehajolva, a kézfejével, vagyis az ujjain támaszkodva rásegített. Ezt jól bizonyítja, hogy míg a mutató és a középső ujj ilyen helyzetben egy síkban helyezkednek el, addig a gyűrűsujj kissé félre fordul. Másrészt kivehető a súly eloszlása is. A mutató, és a középső ujj bütykei jobban belemélyednek a földbe, mint a gyűrűsujjé. Egy kérdést lehet feltenni, hogy hol az illető cipőnyoma? Mivel a fóti Kopasz-hegy a falu tövében helyezkedik el, és ebből kifolyólag sok a látogatója, így cipőlábnyomok garmadája tarkítja a természetet. Valószínűleg a megfigyelő figyelmét teljesen elkerülte, mivel annyira megszokott látvány, vagy pedig egyszerűen a lenyomat készítője a vastag fűben gugolt, esetleg a térdén ült, és onnan lépett rá az agyontaposott ösvényre.

Úgyhogy nem hiába nincs erről semmi a médiában :)

Előzmény: Celia Romanov (1886)
C.Miki Creative Commons License 2012.06.21 0 0 1894

Na ezzel én is így vagyok.  Nem lehet összevetni az Északi-Középhegységet az USA vagy Kanada ősvadonjaival, ahol rengeteg hely van elbújni azonosítatlan lényeknek.  De a Bükk vagy Zemplén ugyan már..........  

Előzmény: Berci 2103 (1893)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!