Keresés

Részletes keresés

hurkazsírosnápolyi Creative Commons License 2006.02.05 0 0 672
Azt hogy rajtad is múlik, hogy mennyivel nő a rezsid.
Előzmény: egyenlítő (669)
Sir Balamber Creative Commons License 2006.02.05 0 0 671
Hát ez tényleg szörnyű lehetett.. Hej volga kosztyunovka, bezzeg a monarchiában, amikor még nem bíbelődtünk 4 évente választásokkal. :)
Viszont nemtom látta e kend az Arbat boltokat mindenféle igazi és álorosz kulináris termékekkel. (van Sör! is)
Előzmény: Wágner úr (670)
Wágner úr Creative Commons License 2006.02.05 0 0 670
Pedig úgy van, bezony! A múltkor is hogy'jártam..., fölébredtem valami kocsmába', na, ahogy ill..., aztán ott volt a sokk Sör..., meg mindenféle hülye plakátok is, hogy milyen sosem látott jólétbe' mennyivel rosszabbul élek, meg egy csomó sztrovacsek pont veszekedett ezen..., na, ránéztem a plakátokra, ránéztem a veszexőkre, ránéztem a Sörre... és nem köllött!!!! Na, ez azelőtt sosem fordult még elő! Rettenetes egy élmény volt! brrrrrr....
Előzmény: Sir Balamber (666)
egyenlítő Creative Commons License 2006.02.05 0 0 669
Az általad említett változtatásokon már rég túl vagyunk, de azért köszönöm a tanácsaidat.

Én leírtam, mennyivel nőtt a lakásrezsim. Pontosan, számszerűen, százalékosan is. Te mit akarsz bizonyítani?
Előzmény: hurkazsírosnápolyi (664)
egyenlítő Creative Commons License 2006.02.05 0 0 668
Az viszont meglehetősen árulkodó, hogy csak Budapesten 3oezerről, 5oezerre nőtt a hajléktalanok száma

Úgy tűnik, egy nagyságrendet tévedsz.

Ötezren biztosan fedél nélkül
Népszabadság • Munkatársunktól • 2005. február 16.
Budapesten legalább háromezren, a február eleji felmérésben részt vett tíz vidéki nagyvárosban pedig több mint kétezren éjszakáznak az utcákon, parkokban és aluljárókban - ez derült ki a Február Harmadika Munkacsoport háromnapos adatgyűjtéséből, amelyet ebben az évben önkéntes civilek is segítettek.

Győri Péter, a Budapesti Módszertani Központ és Intézményei szakmai igazgatóhelyettese tegnap azt állította: a szakembereket is meglepte, hogy sokkal több a hajléktalan, mint arról eddig tudomásuk volt.

A fővárost százharminckét körzetre osztották föl, ebből negyvennyolcban számláltak, tehát bőven maradtak még fehér foltok. A budapesti önkéntesek ténylegesen ezerkétszáz fedél nélkül élőt írtak össze, ezt a számot kerekítették föl becsléssel háromezerre. Ugyanakkor a civilek eljutottak olyan területekre is, ahol szociális munkások még nem jártak, a Pilisi Parkerdő Szolgálat segítségével például kétszáz hajléktalant számláltak meg a Budapest környéki erdőkben.

A másfél héttel ezelőtti felmérésből az derült ki, hogy a vidéki városok közül Miskolcon a legrosszabb a helyzet - ott hétszáz hajléktalant találtak. Győri Péter közölte: az összegyűjtött adatok segítségével megpróbálják megtervezni, hogy a rászorulók hatékonyabb ellátásához hány szociális munkásra és milyen felszerelésre lenne szükség.
Előzmény: Törölt nick (656)
hurkazsírosnápolyi Creative Commons License 2006.02.05 0 0 667
Sztem arról nem a kormány tehet, hogy gazdaságtalan fűtési technikád van.
Én a konvektorokat a már 2002. decemberében lecseréltem központira (cirkó). A cserének a költsége 4 fűtési idény alatt megtérül.
Előzmény: tuutuu (645)
Sir Balamber Creative Commons License 2006.02.05 0 0 666
Wágner úr kizárt eset, hogy rosszabbul élne, maximum ha sörallergiát kapna..
Előzmény: apple48 (663)
apple48 Creative Commons License 2006.02.05 0 0 665
Wagner=Wágner   BOCSI
Előzmény: apple48 (663)
hurkazsírosnápolyi Creative Commons License 2006.02.05 0 0 664
A közösköltség tartalmazza azon költségek eggyüttes összegét, melyekről a közgyűlés előzetesen dönt.
A szemét, víz és csatornadíj, közös helyiségek fűtésének díja akár ki is kerülhetnek a közös költségből, ha a közgyűlés úgy határoz.

Egy példa: Sokáig közös elszámolású volt nálunk a víz és csatorna díj.
Amig olcsó volt a díjtétel, senki nem törődött az összeggel a lakások lakónkénti létszám alapján fizettek.
Később a díjak értéke megugrott és igen kényelmetlenné vált a néha 10 ezres számla kifizetése.
Gondoltunk egy nagyot és egyedi mérésre álltunk rá.
Rögtön harmadára csökkent a fizetnivaló és kiderült, hogy sokáig azoknak a vizét is fizettük akik pazaroltak, kocsit mostak vagy a szomszédban lévő kertjüket locsolták vele.

A társasház takarítási, felújitási ill. egyébb tartalékképzési alapjait, díjait, maga a közgyűlés határozza meg fix vagy nm-enkénti lebontásban.
Ezeket a tételeket hiba belekverni a kormányzati ill. Önkormányzati árképzés hatásaiba.

Nálunk pld. a ház takarítási költsége 110000 forintba kerül évente. Ha a ház lakói hajlandóak lennének maguk takarítani, akkor csak az eszközdíjat kellene megfizetni, az úgy kb. 10000 ft./év.
Előzmény: egyenlítő (649)
apple48 Creative Commons License 2006.02.05 0 0 663
Így igaz! Ezért kértem az olvtársakat (a topiknyitóval egyetemben), h írja be, ha rosszabbul él. Dehát eddig csak 1 jelentkező volt (+Wagner úr), ami azért még sem olyan nagy szám. Nem?
Előzmény: Sir Balamber (661)
apple48 Creative Commons License 2006.02.05 0 0 662
NA VÉGRE! Egy ember akadt. Nagy szám! Persze amit már korábban is mondtam, a kérdés nem az, h rosszul élsz (akkor elhiszem, h nem netezel), hanem h rosszabbul élsz és attól még itt lehetsz. Tehát a topiknyitó nem írt baromságot, csak magyarul érteni is kell.
Előzmény: Törölt nick (656)
Sir Balamber Creative Commons License 2006.02.05 0 0 661
Végül is ha nem igaz nincs mitől tartani nem? A fidesz közröhely tárgya lesz, lejártja magát stb stb. Az egésznek csak úgy van értelme ha van aki a saját bőrén érzi a munkanélküliséget, a lakáshozjutási lehetőségek romlását a családi adókedvezmény megszüntetését.
Előzmény: apple48 (658)
Gördülő Kő Creative Commons License 2006.02.05 0 0 660
Én a templom egerei közé sorolom még Horváth volt belügyminiszter úr vejét is szegényt, ő a rendszerváltás érdekében és erős kényszer hatására kénytelen volt szintén aláírni - a házassági anyakönyvet! Rémes lehetett!
Áder és Pokorni uraknak, szegényeknek is mit kell mostanában szenvedni, napról-napra élnek, már az is többször előfordult, hogy a hónap végén kaptam tőlük SMSt, hogy tudnék-e adni egy ezrest elsejéig. :- )
Kövér László is erősen gondolkodik, hogy a rosszabbul élünk kampány érdekében Sovány Lászlóra változtatja a nevét.
Schmitt és most képviselő úr is nagy bajban van, hejába, ez a brüsszeli élet kiveszi az emberből az erőt és sokba is kerül. Már ős is az utolsó tartalékait fogyasztja mindenből! Még egy ballib kormány és neki annyi.
A követ úr is kénytelen sokkal lejjebb adni a szintet, a paravávásárlások nem igazán jöttek be, az állami támogatások nem akarnak csordogálni. A vej is jól megszívta azzal a Haris-közi lakással.
Nagyon, de nagyon rosszul élünk! Hajrá magyarok!
Előzmény: bp82 (639)
Sir Balamber Creative Commons License 2006.02.05 0 0 659
Hú, megy a poirot??? Megyek én is..
Előzmény: ancsil01 (647)
apple48 Creative Commons License 2006.02.05 0 0 658

Csak azokkal a plakátokkal egy baj van.Ha figyelmesen megnézed, a szöveg Rosszabbul........ már ismert, de a jobb felső sarokban ott a megrendelő: FIDESZ

Na, h ők rosszabbul élnek az engem hidegen hagy. :-))))

Előzmény: Sir Balamber (651)
fémkor Creative Commons License 2006.02.05 0 0 657
Nem propaganda amit leírtam, de helyeseltem korábban egy elfogadható hangnemet. A tied nem az, és nekem meg van pofám itt beleszólni a dolgokba.
Előzmény: alfredoo (261)
Wágner úr Creative Commons License 2006.02.05 0 0 655

Én igenis mondtam..., ottan lenn van valahol..., csak énrám sosem figyelnek ezek a bolondok...

Söööört!

Előzmény: apple48 (650)
RontóPál Creative Commons License 2006.02.05 0 0 654
Kétélú fegyver. A cuciknak csak annyit köll tenniök, h aszongyák: mit vettetek népek az elmúlt 4 évben?
Előzmény: Sir Balamber (651)
Wágner úr Creative Commons License 2006.02.05 0 0 653

Igyatok Söröt és legyetek optyimistyák!

("Pesszimista: - ennél rosszabb már nem lehet

Optimista: - de, lehet...")

tuutuu Creative Commons License 2006.02.05 0 0 652

Előzőhöz is: bocs, hogy félrementem, de ismétlem, a számok teljesen jók ( a tieid).

Azt meg tudjuk, ki hogy él, csak még Maci számláit nem láttuk.

Előzmény: egyenlítő (649)
Sir Balamber Creative Commons License 2006.02.05 0 0 651
Ezért hírdetik plakátokon és nem a neten az igét.
Előzmény: apple48 (650)
apple48 Creative Commons License 2006.02.05 0 0 650
Mert tudod a nagy duma közben itt még senki nem mondta, h rosszabbul él, mint 4 éve. Ennyit erről. :-))))
Előzmény: Sir Balamber (641)
egyenlítő Creative Commons License 2006.02.05 0 0 649
Ez teljesen magánügy ill. közösségi ügy

Már elnézést, de nem arról beszélünk, hogy mennyivel nőttek pl. a lakásköltségek? Ez az egyik plakát tartalma!

A közös költség tartalmáról és összegéről mindig a közgyülés határoz, nincs rálátása a kormányzatnak.

Na és mégis, mi alapján dönt a közgyűlés? Éppen azért írtam le az összetételt.

Én teljesen konkrét számokat írtam. Kérlek benneteket, hogy a plakátok tartalmával hasonlítsátok össze őket, és döntsetek: rosszabbul élünk?
Előzmény: hurkazsírosnápolyi (625)
kizsgé Creative Commons License 2006.02.05 0 0 648
Ez korrekt volt.. :o)
Előzmény: ancsil01 (647)
ancsil01 Creative Commons License 2006.02.05 0 0 647

kovácsot soha nem tartottam nagyra, a kisz titkárságot nem tartom valami nagy durranásnak, kádár jános juniorét sem (az mondjuk bosszant, hogy az kisz titkársága jó kiszt titkárság volt, az meg pláne, hogy sorost megtagadja, akinek a pénzén kint volt oxfordban :( nem vall nagy jellemre.) magam soha be se léptem a kiszbe, pedig nagyon akarták, mert az ilyen szervezős, nyüzgős emberek nagyon kellettek volna neki. ha hívtak, hogy lépjek be mindig azt mondtam "szarba nem lépek" őszintén szólva, sajnos nem tudom most verni mellemert, semmi bántódás nem ért emiatt .... pedig milyen jó lenne könnyes szemmel előadni, hogy ezért nem vettek fel, vagy nem léptettek elő, vagy valami ... :)

(de most megyek poirot-t nézni.)

Előzmény: Sir Balamber (637)
egyenlítő Creative Commons License 2006.02.05 0 0 646
Hőszigetelés már megvolt, de itt egyébként sem az a téma.
Előzmény: tuutuu (623)
tuutuu Creative Commons License 2006.02.05 0 0 645
Ja, és konvektorok vannak, ez legalább 20 % többletköltség.
Előzmény: hurkazsírosnápolyi (638)
tuutuu Creative Commons License 2006.02.05 0 0 644

Északi fekvésű, lapostető ( átszellőzött kéthéjú hidegtető, már a neve se hangzik jól), és akkor volt, amikor ( talán '86-ban?) az M7-es is egy hétig járhatatlan volt..:}}

Amúgy emitt 09.23. óta 680 m3. Ide viszont besüt a nap. De erről nem a Gyurcsány tehet..:}}

Előzmény: hurkazsírosnápolyi (638)
kizsgé Creative Commons License 2006.02.05 0 0 643
Én sem. Mindig azt mondom, amit édesapám mondott: Csak egészség legyen, a többit majd megvesszük valahogy! :o)
Előzmény: Sir Balamber (641)
Sir Balamber Creative Commons License 2006.02.05 0 0 642
Köszönöm, viszont, az a legnagyobb érték :)
Előzmény: kizsgé (636)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!