Sűrűn összenőtt rózsakertemben lehetetlenség a tyúkhúrt véglegesen kiírtani. Mivel a kertnek azon részén vannak, ahol lassan szárad ki a föld, ezért a tyúkhúrt imád ott növögetni. Mit tanácsoltok, milyen talajtakaró növényt lehetne alájuk beültetni, ami nem von el a rózsáktól energiát, viszont a tyúkhúrt vissza tudná szorítani?
Sziasztok.Egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek. A szomszédtól kaptam rózsa hajtásokat és azt eldugtam (már mint a földbe :) ). Ez már 2 éve volt. Most viszont elkezdett érdekelni,hogy vajon milyen fajtájú rózsákról van szó. Töltök fel képet. Nálam még sajnos nem virágoznak mert eddig tetvesek voltak... ( ha jól tudom a tetvek kiszívják a növény tápanyagát... Vagy valami ilyesmi lehet az oka :) )Nem nagyon mertem semmivel kezelni ne,hogy baja legyen a növénynek. Aztán csak rá vettem magam.
Nem kell latinul a nevét elég magyarul is :).Előre is köszönöm
Csodás képeket hoztok! Olyan jó nézegetni őket, mindig örömmel jövök ide a fórumra is, és örömmel sietek haza a munkából is, mert tudom mindenhol vár egy újabb kinyílt virág:-)
Gesztenye jajj, azok a pipacsok még mindig szívfájdítóan gyönyörűek!
Nálam még nagyon az elején járunk. Most kezdtek nyílni az akácok, valami bódító illat lengi be a környéket, de a rózsák csak elvétve bontogatják szirmaikat. Mostanra már nálam is van jó néhány társnövény, az iszalagok mellett- a futtatónál végül mindegyik rózsa mellé került egy- díszgyertya, gólyaorrok, harangvirágok, szarkalábak, díszhagymák, pipacsok és búzavirágok. Tele vagyok jóleső várakozással a nyílásukra. Holnap tervezem kiültetni a Tőled kapott magokból nevelt palántákat is. A "beteg" rózsák nálam változóan alakulnak. Amit letiport a kutya, most hoz új hajtást- a nulláról kezdi- még mindig van kettő amit visszavágtam és alig halad, illetve másik három, amin alig látszik, hogy gond lenne. Meglátjuk. Vettem korábban, már bimbós szarkalábat, halvány lilát és kéket. A kéket egyik reggelre "megtámadta" egy csiga. Nagyjából a felénél elrágta a bimbós szárat, ami így derékba törve lógott. Sajnáltam levágni, ezért kiegyenesítettem, és rafiával körbetekertem. Túlélte. Az összes bimbó megmaradt és mostanra ki is nyílt :-) Szerencsére érnek ilyen "apró" örömök is.
Köszönöm szépen! Bevallom, hogy tényleg a vadvirágos rét az, amiből inspirációt merítek, olyannyira, hogy a zsályák pl. a szomszédos kaszálórétről valók. Talán ezért is érzik olyan jól magukat nálam :)
Külön öröm nekem, hogy ez másoknak is érzékelhető! Pedig annyi, de annyi munka lenne még benne, hogy igazán olyan legyen amilyennek szeretném!
Pipacsból nekem kétféle van: P. somniferum, ami egynyári és P. orientale, amelyik évelő, ez éppen most virágzik. Szeretem, mert gyönyörű a lombja, a virága, és nagyon egyszerű nevelni. Virágzás után teljesen visszahúzódik, de kora ősszel újra kihajt, és ez a szép új levélzet egész télen megmarad.
Tavaly már küldtem néhányunknak magot, és idén is szívesen, ha bárki szeretne belőle!
Köszönöm! Ma le is szedtem róluk a fóliát. Kaptak egy adag permetet, aztán lesz, ami lesz, mert nagyon meleg van, és félek, hogy hőgutát kapnak.
Annyira klassz, hogy mostantól, szinte minden nap kinyílik egy újabb rózsa! Nagyon várom, hogy az új rendelések milyenek lesznek. Nálad mi újság? Van már virágzód? Kíváncsi leszek az új, iszalagos kombinációidra!
Szépen alakulnak a rózsáid.Nálam az évelő szarkalábak több évesek.De szoktam magról vetni őket.Valamiért a fehér színű mindig eltűnik közülük,ami tavaly nyílott az idén már nem hajtott ki.
Eske, szívemből szóltál! Én is várom, hogy este láthassam a csodás rózsákat és a többi virágot.Mindenkinek köszönet.:-)
Pár képet én is tudok mutatni, végre igazi május van.
A második képen látszik, hogy az ősszel vett évelő szarkaláb egyik cserepében a valóban kért sötét színű egyed és egy 'alien" volt, a szárukon lehet látni, hogy ez a betolakodó óriási és valószínűleg eltérő színű lesz. Hogy szaporodik az évelő szarkaláb? Tőosztással, vagy esetleg kétéves növény? A 4. Queen of Sweden. Bájos!
Mindenkinek köszönet, aki veszi a fáradságot és felteszi ezeket a gyönyörű képeket. Nekem a nap fénypontja, mikor leülök a gép elé és nézegetem a rózsákat, kerteket és egyéb növényeket. A rózsák fajtaismeret mellett sok, számomra új növényt fedezek fel, és a szép kertek is sok ötletet adnak.
Annyira jók az ilyen visszatekintések. Lehet látni, hogy mekkora utat tettél meg a mostani kertedig. Érdekes, hogy mennyien választjuk a "középen fű, körülötte növények" megoldást.
A kialakítás nagyrészt nekem meg az eltelt időnek köszönhető. Növények jöttek-mentek.. Így indult. Az akácokat, a diófákat, a barackfákat, almafát örököltük és még néhány fát, amiktől megváltunk. A párom szeretett volna zöld füves részt körbe fagyallal, ezt a tervet torpedóztam meg. A fű maradt és körben szegélyként lettek a növények elültetve. Így indult
2008-as képek:
A 2. képen látható törzses rózsák kifagyása után kerestem megoldást. Akkor akadtam a fórumra. És szép lassan elkezdtek beköltözni a rózsák a meglévő néhány mellé.
Köszönöm. A te rózsáid is nagyon szépek. A D. Bussel-ről köszönöm a képet, hozzám már rózsa nem jön (bár évek óta ezt mondom), de az Austin katalógusban megakadt a szemem rajta, ezért voltam rá kíváncsi. Nagyon szép a valóságban is.
Nálam még olyan parányiak a pipacsok, és meglepetés is lesz, hol, illetve mi kel majd ki, mert a kintieket nem jelöltem csak az van felcímkézve amit benn vetettem.