Nem a korának megfelelő értelmi és testi fejlettségű. De ezt te is tudod. És persze, hogy nincs vele gond (most éppen, hogy nincs a közelemben!). Tudod, hogy viccelek.
Én meg képes voltam azt mondani Stonernek, hogy azt szeretném, hogy a fiam 30 évesen 190-195 centi és 85-90 kiló legyen! Hát milyen anya vagyok én, hogy ilyen elhízott utódot szeretnék?! Pedig mennyivel jobb lenne, ha 160 centi lenne és 50 kiló! (Jujjj! ez viccnek is rossz!)
Peti! Gyorsan kezdj el magokat enni! Biztosan lefogysz! Szólj, ha te is 56 kiló leszel, mint Stoner! (Persze még akkor is sok függhet az egyéb paramétereidtől. Lehet, hogy szerinte te még akkor is túlsúlyos leszel.)
JAj! Szíven ütött ez az idézet. Én inkább arról tudok beszámolni, hogy valaki, nem fogok utánanézni, hogy ki, de ti úgyis tudjátok, éppen a nyersevéstől lett újra terhes, sok év után, mikor már minden fellelhető doktor doktorovics doktorov azt mondta neki, hogy meddő.
Kissé túlsúlyos. De azért kellenének még a vérnyomásod adatai, milyen gyógyszert szedsz? Mikor volt valamilyen infectiod, esetleg van-e tumorod? Hányszor van vizeleted? Hányszor van székleted? Mikor fekszel le? Mikor kelsz? Hordasz-e szemüveget? Vannak-e pattanásaid? Szoktál-e böfögni? Egy kis refluxod? És még mások. Ha hiszed, ha nem, ezeket nem froclizásból kérdeztem.
'Lejjebbről' kell kezdeni. Egy magával nem törődő és önpusztító embernek aztán tényleg magyarázhatnék, hogy így meg úgy, sok zöldség, sok gyümölcs, ...
Szerintem a fő ok, hogy az emberek boldogtalanok. Szeretethiányban szenvednek. Mivel nem szereti őket senki, az önbecsülésük is nulla. És ezt az érzést kell elnyomniuk a sok bódító dologgal. Kilátástalan helyzet.
" Szülési felkészítőn mondták, hogy azért biztonságosabb a korházi szülés, mert komplikáció esetén egy ajtónyira (10-15 másodpercre) van a műtő, ahol azonnal ki lehet emelni az újszülöttet és ellátni az anyját is. Erről mit gondolsz? "
+ ne felejtsük el, hogy egy korházi, jól felszerelt műtővel nem említhető egy napon egy esetkocsi, vagy rohamkocsi (főiskolát végzett mentőtiszttel..)
Felénk is akad aki pénzért adja, de az még akkor is töredéke annak amit itt fizetek a boltban. Tavaly a nektarin kilóját 120-ért vettem például.
Való igaz, hogy előfordul a paprikáskrumpli, meg a csülkösbab, de mellette, ott a cékla, a csalamádé, a sok káposzta, vagy négyféle bab, sok gyümölcs, gomba az erdőből, szelídgesztenye, mandula, dió... A kerttért meg nem ad arrafelé senki egy fityinget se. Apukám azt mondja, hogy a paraszt nem bírja nézni ha nincs bevetve a földje, így ő is megcsinálja minden éven pedig a töredékét sem eszi meg annak ami terem.
" Azok a nok, akik korhazban szulnek es vesztik el a gyerekuket, legalabb tudjak az orvost okolni, nem? Mellesleg az otthonszules abszolut es relativ statisztikai sokkal jobbak mint a korhazi szulese. Szvsz az veszelyezteti ma Mao-n a gyereket aki korhazba megy szulni."
Kedves idike2002,
látom, az elmúlt idő alatt sem jött meg az eszed - vagy talán az a maradék kevés is elment..?
Akkor neked kedvezőbbek a tapasztalataid, ahol én gyűjtögettem őket, ott sajnos a lent felsorolt étkezés működik. A gyümölcsöt-zöldséget pénzért vagy barterben osztogatják, leginkább befőzve végzik, de egyre kevesebben kínlódnak a háztájival, inkább eladják a zártkerteket. A tejtermékekből az alap dolgok megvásárolhatók (tej, vaj, tejföl), az extrák csak a 15-20 km-re lévő városban (vagy a 40-50 km-re található megyeszékhely "teszkójában" azoknak, akiknek az ottani vásárlás a hétvégi program).
Az vidéken mindegy, hogy kinek a kertjében van a szilvafa, apukám is szétosztja fűnek-fának amiből neki túl sok van, sőt direkt az utcára ülteti, egye aki akarja. A táplálkozásuk szerintem nem annyira egyoldalú, mint városon, legalábbis a miénk és az ismeretségi körömé nem volt az. Ma már ott is a nagyüzemi csirkét eszik az biztos, de a zöldségeiket még maguk termesztik. Van aki tart tehenet, kecskét, többnyire szétosztják a tejét, vagy fillérekért odaadják.
Mit lehetne tenni? Halvány gőzöm sincs, de az biztos, hogy az étkezés megreformálása még távoli feladat. Nem riasztja meg a felvilágosítás a fiatalokat, hiába mutogatsz rákos tüdőt, szétfolyt májat, nem vált ki sok(k) hatást. Csak nézem a tizenéveseket nálunk ahogy kitámolyognak a kocsmából, a harmincasokat akik már rézszínűek a sok ivástól, tudom pár év ezen az úton és szagolhatják alulról az ibolyát. Ehhez képest a húsevés smafu.:-(
Ha nem vágják ki a gyümölcsfákat, hogy legyen hely a krumplinak. (Saját tapasztalat.) :-((( Erre mondom, hogy Annának igaza lehetne, ha sok helyen nem a jóllakás lenne az elsődleges szempont, és _igénye_ lenne rá az embereknek.
Szerintem túl agresszív a kampány, és nem a legégetőbb problémákra koncentrál. Ez persze szubjektív vélemény, de akkor sem a dohányzást tartom a legnagyobb átoknak, viszont igen látványosan lehet fellépni ellene, míg az alkoholizmus az egyénre és a környezetére jóval ártalmasabb, csak éppen lassan ott tartunk, hogy elfogadott létforma lesz. :-(((