Ez sajnos már nálam is előfordult. Ha tudsz egy számmal nagyobb csavart szerezni aminek nem nagyobb a feje akkor az is jó megoldás. Kevésbé profi megoldás mint a menetbetét, de egy fokkal egyszerűbb és olcsóbb.
Némileg más téma, de legalább a topic témakörébe illik. Kölcsönkaptam ma egy alkalmasnak látszó csavarhúzó készletet, és ismerkedtem egy kicsit a Momikonnal. A távmérője van nagyon elállítva, gondoltam megnézem hogy fest belül. Őszintén szólva elég aggasztó a helyzet. A gond nem a távmérővel van, persze el van állítódva ami helyrehozható, az viszont már baj, hogy előttem valaki nem éppen a megfelelő szerszámokkal nyúlt bele a gépbe. Sajnálatos, de az objektívet a vázhoz rögzítő három csavarból mindössze egy darab kapaszkodik menetbe, a másik kettőnél már ki van kopva a ház anyagából a menet. Azt, hogy ez orvosolható-e valahogy korrekt módon még nem tudom. A zár úgy tűnik, megfelelően működik, ami bíztató, és biztos van valami mód a hibák korrekt javítására, de lehet, hogy én ehhez kevés leszek...
Még mindíg a felhúzókar hiánnyal küzdök. Igazság szerint csak pénz kérdése lenne venni egy donort az ebay-ről, de nem szeretnék szétbontani ez miatt egy másik, még megmenthető vázat.
Visszatérve a karra, csak ezért érdeklődtem itt az után, hogy van-e Valakinek, mert úgy döntöttem megpróbálom magam legyártani a hiányzó részt, és ehhez szeretnék kérni segítséget. Fényképeket találok a neten, de a pontos méreteket csak egy másik felhúzókarról lehetne levenni.
Ha egyszer hazajutok, akkor majd esetleg jelentkeznék ez ügyben.
:^) Nemtom... ...nekem ezek az 50-es nemet masinak bejonnek. Epp fel oraja "fotozgattam" a felesegemet egy Robot Junior/S-K Xenon 1.9/50/Voightlander tavmero/AGFA APX100 komboval... :^)
Köszönöm. Ahogy elnézem a Zorki 4 és a Kiev 4 feküdne nekem, ezekben van hosszabb záridő. A rövidebbek annyira nem érdekelnek, ritkán megyek 1/125, vagy 1/250 fölé, viszont a hosszabbakat gyakran használom, kiexponálós fajta vagyok.
Néha eljátszom a gondolattal, hogy beleugrom egy ilyen gépbe, aztán lebeszélem magam róluk. Hátha egyszer nem hagyom magam lebeszélni...