Könyvet! Vagy nem olvasnak? Mi érdekli őket?
Javaslom kérdezd meg a Karácsonyi ajándékok topikban a Törzsasztalon, ott mindig fantasztikus ötletek özönlenek! A cím ne tévesszen meg, szülinapi ajándék és nászajándék ügyben is lehet érdeklődni!
Egyetértek, én is inkább a pocakjukat vagy a hátukat nézem és ha tojást lehet ütni rá, akkor cca 38,5-39,0, így éjszaka mérés nélkül gyűröm a nagyobbak szájába a Nurofent. Általában már ők ébrednek, hogy vmi nincs rendben, és pl Lili tiltakozni is szokott, hogy most ne süssek már tojást a hátán. ( Mintha már akár 1x is megtettem volna! :)))
lazmero: nalunk digitalis, gyorsan meros csipogo van, de nem fulmero, mert a dokinal az van, es o sosetudja rendesen megmerni..:-)))
Nalunk meg mindig a popsiban meres megy, nem mondom, hogy szereti a gyerek, de nem tiltakozik, es ezt pontosabbnak talaltam, mint a honaljt...persze mostanaban mar probalkozunk azzal is..
Bar az enyemen annyira latszik a laz, hogy csak a merteke miatt kell..kis konnyes szemu edes tunder, mikor lazas...
Bili, WC..
Enyem negy eves (ja fiu, ha valaki nem tudja), es egy honappal a 3. szulinapja elott lett szobatiszta, ket nap alatt, es rogton ejszakara is...
Addig probalkoztunk mindennel, nyaron bugyi nelkuli rohangaszassal, stb....nem ment, igaz, evkozben nem volt ra idonk, csak hetvegen, annyi akkor meg nem volt eleg...pedig eloszor rault a bilire is, de utana volt egy idoszak, amikor nem volt hajlando raulni sem...
Valoszinuleg tenyleg egyszer csak eljon az ideje, teljesen folosleges eroltetni, ugysem fog menni...
Itt azt mondjak az "okosok", hogy fiu gyereknel a hatodik eletev az, amikor el kell vinni dokihoz, hogy van-e valami fizikai, vagy psziches oka annak, hogy egy gyerek meg nem szobatiszta ejszaka...
A WC-n tronolas az nalunk megy ezerrel es szivesen felul, es ott jatszik, aztan kiszol, hogy "kesz a kaka"...es torolteti a sejhajat...neha mar o is kitorli, de errol regebben mar volt szo..
Kriza: Te tényleg hazajössz mindig, ha valami doki van a dologban :) Huh, mandulaműtét, nem irigyellek.. szorítok Neked!
A "nagyfiúk" a wc-be kakilnak nem jött be, már próbáltuk. Igaz, úgy még nem, hogy csak azok kapnak gumicukrot.. :))
Csak ne a homlokára, hanem az álla alsó részére, ill. a mellkasa felső részére. Sokkal biztosabb, mint a homlok. Egyébként nálunk ez volt mindíg a lázmérés, mert azt éreztem, hogy lázas, a terápián pedig nem változtatott a pontos hőfok. Ha nagyon ritkán mértem, akkor hónaljban.
most is van, homlokhőmérő a neve és a miénk pl. tökpontos, többször ellenőriztük a higanyossal, csak az a hátránya, hogy fél fokonként van a beosztása. Én először mindig azzal mérem és ha látom, hogy gáz van, jöhet a higanyos.
Sorcio az enyémeknek csak a 40 fokot lehet kézzel érzékelni a homlokukon, 38 körül kefejezetten hűvös a homlokuk, akkor jön a nyakbapuszi:)én is csodálkoztam ezen.:)
Nekem gyerekkoromban meg volt valami kis fóliacsík, és azzal pár mp volt a mérés. Nem tudom, létezik ma ez a fajta. Persze az is inkább tájékoztató jellegű volt. De ez a popsimérés nagyon undok dolog. Főleg éjjel.
Sziasztok,
zia
A digitális "kézhőmérő" tényleg jó, csak nincs rajta skála. 38 alatt ugyanis nem szoktam napközben lázcsillapítani.
Egyébként a kéznél sokkal jobb egy puszival mérni. A kezed nem mérvadó, hol hideg, hol meleg.
z
Braun? nekunk bejott, eleg pontos es villamgyors, alvo gyereket sem kell piszkalni miatta. A leiras szerint 3 merest kell vegezni es a legmagasabb a jo. Nalunk gyerekkoromban 1 betegseg=1 lazmero volt az arany. Ebben meg 4,5 ev alatt 1x csereltunk elemet. szvsz megeri a beruhazast
A fülhőmérő jó dolog, de nem váltja ki a hagyományos mérést:(. Ugyanis pontatlan, nem megbízható. Én arra használom, h belőjem, h nagyjából hol tart a láz, és ha úgy ítélem, megmérem rendesen is. Sokszor bizony teljesen fals méréseket produkált.
A popsiban mért eredényből mindig le kell vonni 0,5 fokot.
Mi posposban mérünk digitális hőmérővel.
Az én lányom nem bír 0,000000000001 mp -nél többet mozdulatlanul meglenni, szóval nem lenne könnyű hónaljban mérni.
Vannak a fülben mérhető hőmérők is. Ez persze kicsit drágább, de állati gyors és hosszú távon kifizetődő.
Sziasztok, olvaslak benneteket, de eddig csak "külsősként".
Lázmérés: mikortól mértétek hónaljban. Mert én kipróbáltam 2 éves lurkómnál, és jelentős eltérés van a popsi (-5C) és a hónalj között... Pedig többször is mértem.
Gondolom (?) majd inkább később lehet, vékony a karocskája?
sziasztok
pocok
Érdekes, mi is kézbe kaptuk a diperte oltást. Jakabnak meg se kottyant, ő sose lázasodott be semmilyen oltás után - viszont ma este 38,7C-t produkált minden egyéb betegségtünet nélkül :(((. Persze, holnap elutaznánk 3 napra a barátainkkal :(((. Mi még mindig popsiban mérjük a lázát, úgyanis nem engedi máshol. Én már régesrég máshol szeretném, lévén lassan 5 éves, de nem és nem, csak ott engedi... A nagyapja meg kiszalad a szobából, ha meglátja, hogy lázat mérünk, annyira nem bírja látni :)) Hát mit csináljak, nem hagyja máshol...
Szilvásgombóc, kösz, amúgy jól vagyunk. Off: a 25.-ei héten otthon leszek, kikapják a garatmandulámat, a múlt heti orrsövényműtét megkoronázásaként, amit szintén otthon csináltak. On: jut eszembe, nálunk a zsarolás tárgya a rágógumi volt :))) "Rágót csak nagyfiúk ehetnek, és a nagyfiúk WC-be kakilnak" :))
Kriza
Tényleg, az nekem csak most jutott eszembe, hogy én is vettem 2db olyan lepedőt, aminek egyik fele gumis, a másik frottir (gyógyászati segédeszköz boltban) és azt váltogattam, meg a ruháját, ágyneműjét a gyereknek.Érdemes valami könnyen moshatót, gyorsan száradót erre az időszakra tartani.
mrs
Nem lekicsinyelve a problemadat, akkor fog megoldodni amikor mar a hajad teped esetleg, vagy amikor feladod. Elobb nem lesz szobatiszta ugysem mint amugyis lenne. Az enyem nappalra 3 evesen lett megbizhatoan, ejjelre most 4,5 evesen, a dolog tobbfaktoros volt de halisten vege. 4 eves koraban adtam fel az ezen valo idegelest, kapta a nejlonos bugyit + gumilepedot es mostam az agynemut. Es nem erdekelt. Tenni ugysem tudsz semmit, ezek az o testi funkcioi, harci eszkozt remekul lehet beloluk kovacsolni, de te csak veszthetsz. Legfeljebb nem tudsz a jatszoteri anyukak elott villogni hogy a te Benoked mar 1 evesen ejjelrenappalra es pisikaki es csak magatol. NA ES??? (bar mondani lehet ;) ) Ahogy valaki igen bolcsen irta korabban, az erettsegijere nem fogod pelenkazni :)
Köszi mindenkinek a választ! Sosem büntettük emiatt, nem maceráltuk, igaz, zsarolni sem próbáltuk még, mondjuk gumicukorral sem :) de lehet, ezt kell bevetnem, mint végső fegyvert:) Nálunk is elbújik mondjuk az ajtó mögé és mikor végzett, előbukkan. Mindig felajánlom Neki a wc-t vagy a bilit, de nem. Most egy hétig nem teszed megjegyzést sem, meglátjuk.
6-7 l anyatej (fagyasztott) eladó egészséges, bevizsgált anyától Zsombón (Szegedtől kb. 15 km) Ár: 1800 Ft/l Elérhetőség: 06-70-383-40-14 vagy 06-62-255-770