Ha már a sztereotípiáknál tartunk: a szandálos Stefan, vagy a félnáci szemléletű alkoholista angol turista (főleg a fiatalabb fajta) miért is jobb, mint a magyar? Őket nem kell elkerülni szállodaválasztáskor?
TUdom, hogy te most arra gondolsz, milyen szemét vagyok, hogy hagytam őket állni míg én az árnyékban álltam. De szerintem nem ez a lényeg az egész történetben, bár ezt mindenki másként ítéli meg...
Vrboska 2006. júliusa. Az alábbi párbeszéd hallatszott ki az egyik apartmanból: -Jani!!!! Hol a gecibe vagy!!!??? Egyedül zabáltassam ezt a kölyköt???!! Másik fél csendben. -Bazdmeg Jani ha nem jössz ki elmegyek haza a gecibe.
Ja az apartmanban csak magyarok laktak sztem király lehetett hallgatni mindennap ezt a tirpákot.
igen, én is eszerint válogatok ha csak lehetséges. A szálláson ugyan voltak magyarok, de azok teljesen normálisak voltak.
De akikről alább meséltem, hát ők nem. De csak azérrt nem fogok egy ilyen helyet kihagyni, hogy még véletlenül se találkozzak magyarokkal, mert akkor legjobb lenne mondjuk Szomáliába, vagy esetleg MAlajziába költözni, bár amilyen én vagyok, ott is lennének gyökerek :)
Az alábbi eset most nyáron történt Horvátországban, a Krka vízesésnél. Hajóval mentünk fel a vízeséshez, gyönyörű volt az út, megérkeztünk, sétáltunk egy nagyot, és elindultunk visszafelé. Kb 3-400 ember állt sorba a hajóra várva, amik 10 percenként indultak visszafelé, a sor hatalmas volt, és irtó meleg volt, kb 40 fok. Szüleim, párom, az ő szülei beálltak a hosszú sor végére, én a tesómmal, és a párom két testvérével pedig az árnyékban várakoztam. A sor viszonlag gyorsan ment, amikor is szóltak nekünk, hogy álljunk be hozzájuk. Megyek a szüleim után, amikor egy francia fickó elkezd nekem magyarázni, hogy álljam szépen végig a sort. MOndtam neki angolul, hogy a szüleim ott állnak, és hozzájuk megyek. Ekkor pedig egy 30-as magyar fickó (2 gyerekével - 3-6 éves formák- és a feleségével állt) beszólt (illetve inkább üvöltött) nekem, hogy én mekkora paraszt vagyok, hogy csak úgy eléjük állok. MOndtam, hogy a szüleim már egyszer végigállták a sort (mindezt teljesen normális hangnemben részemről).Erre elkzedett nekem hangosan bazdmegezni, üvöltött, mint egy állat, mondanom se kell, hogy mindenki minket nézett. Anyukám mondta neki, milyen szép dolog is az, amikor két magyar külföldön összetalálkozik.Erre a fickó anyámnak: "te is magyar vagy bazd meg!"(mindezt még mindig üvöltve).Én meg szépen mondtam neki, hogy kicsit vegyen vissza, egyrészt ne bazdmegezzen egy idegen nőnek, aki akár az anyja is lehetne, másrészt velem se mert nem a s*ggéből rángatott ki, és a haverja sem vagyok a kocsmából.Felesége csak szépen halkan mondta, hogy fejezzük be...mondtam neki hogy büszke lehet a férjére, és a gyerekek is büszkék lehetnek az apjukra, aki ilyen szépen viselkedik... Aztán mikor apukám meghallotta, hogy valami történik, odajött, és mondta a fickónak, hogy vegyen vissza, és karon fogott, és elhúzott onnan.Persze még ezután is hallottam, hogy miket mond rám...
Lehetséges, hogy rosszul reagáltam le a dolgot, de én még 1 óra múlva is olyan idges voltam, hogy remegett a gyomrom...igen, tényleg sokszor ez van, mikor két magyar találkozik külföldön...és magamat is szégyelltem, mert ezzel nemcsak magát égette le, hanem engem is. Lehet hogy nem is kellett volna szóba állni vele, de sajnos én nem tudom az ilyen parasztokat máshogy lereagálni...
Mondjuk három magyar háromcsillagos szinte találomra meg lehet nevezni, ami üti a tunézia ötcsillagosokat. Pl. itt egy: Hunguest Hotel Palota. A lényeg, hogy nem csillag, hanem internetes fotók (lehetőleg nem csak a hivatalos honalpról), fórumok (pl. tripadvisor) alapján kell arrafelé szállodát választani, nem katalógusok hülyeségeit figyelembe véve.
Kevesen (ez természetes, magyarországon fikázókból van sok). Ugyanakkor téma, és kigyűjthető fikahozzászólás tonnaszámra lesz. Az utánpótlás hiányától sem tartok...
Van egy kedves ismerősöm. Van egy bmw-je. Baromira nem nagyképű. Sőt!
Az előítélet szar dolog. De fikázni a legkönnyebb. Akkor, ha rohadtul írigyek vagyunk. Ugye?
Ha valami hiányzik az életedből, azt ne azon vezesd le, aki a neten ilyen nicknevet válaszott. Nem ez a hiba, ugyanis azt magadban kell keresned. Bármennyire is szörnyű, alulmaradtál.
De vannak rohadt jó pszichológusok, akik talán tudnak segíteni.:-))