Szomorú vagyok :((( Csináltam próbavetést a piros hajnalkából, meg a lila angyaltrombitából, hogy tudjam, mennyi idő alatt kelnek ki, no meg mire bejön a jó idő, már nagy növényt tehessek ki. A hajnalka gyönyörűen kikelt, és szépen növekszik :)))
Szia Keszthely1, Áfony, Guriga!
Milyen magokról beszéltek? Már visszapörgettem a hozzászólásokat jó sokáig, de nem tudom még mindig, mi a téma? Tán csak nem a csillag alakú piros virág? Az nekem is teccik.
Guriga, figyu!
A 388, 389 szám alatt szép virágokat mutattál be. Mi a nevük? Nagyon babák!!! (az egyik valamilyen liliomnak néz ki) Előre is köszike!
A bográcsunk már megvan, az állvány még hiányzik, a termésköveket (?) meghozták. Már csak a jó idő hiányzik a munka elkezdéséhez. De most meg azzal rémísztgetnek bennünket, hogy jön a hó! Már állítólag holnap Szolnokot is eléri. Így a távolból szolidaritást vállalok veled, mehetünk mi is havat lapátolni.....
Eddig primán, de azt hiszem, most jön majd a "főpróba", ha a minusz 15-20 előjön, amit igértek hétvégére !
Nem is volt még túl nagy hideg, és majdnem minden napsütötte napon kicibáltam az örökzöldeket 4-5 órahosszára a napra, szélvédett helyre. Remélem, kárt nem csináltam vele.
Ez csak egy sufni, de már érlelődik bennem a télikert :)))))
A felsö sor csak díszkö, amit fák köré szoktak tenni. Azért repedezett. Az alatta lévök tüzhelyhez valók, azok már 8 telet és nyarat átéltek, és persze jópár tüzet. Nem védem semmivel. Majd arrébb kell tenni az egészet, mert a fenyö túl közel került idöközben. Csak a bográcsot az állvánnyal nem csináltam én. Egy magyar már húsz éve gyártja rozsdamentes acélból.
Ne irigyeljétek a havat! Pár nap múlva, ha megenyhül, olyan latyak lesz mindenütt, hogy...ihaj...
Szia Guriga!
Ezt már nevezem, ez már hó a javából! Én is jó lapátolást kívánok!
Nálunk -meglepetésemre- szerda csütörtökre jósolják a havazást (már le is mondtam róla pedig).
A kerted eme része klassz, írtóra tetszik a bográcsozó. Ilyet szívesen elfogadnék én is. Saját készítés???? Ilyenkor télen letéliesíted, hogy ne faggyon szét? Vagy mit teszel vele?
Hát remélem a tavaszon mi is elkészítjük a mienket. Ha kész lesz(?) én is megmutizom.
Jó éjszakát, holnap mennem kell melózni.
Hát a képeket elnézve azon gondolkozom, hogy sírni vagy mosolyogni.... Szép a sok hó, de belegondolva, hogy mennyi lapátolással jár eltakarítani a havat, hogy az ember ki tudjon mozdulni a lakásból, ......
Szóval én csak áhítattal nézem a szép téli tájat, miközbe kinézve az ablakon süt a nap nálunk.
Itt nálunk 2 éve volt akkora hó, hogy a munkából hazatérve csak álltam a ház előtt és azon gondolkodtam, hogy fogok én oda bejutni?
Most viszont jó idő van, bár jósolgatnak egy kis havat, de hát ez bizonytalan, mint kutya vacsorája 10 után.
Amúgy tényleg sok hely van a kertünkben (majdnem az egész tiszta fű). Idén szeretnénk kialakítani bográcsozót, rózsalugast, tavaj megvettük már a rózsát és még egy szép rhododentront (ha jól írom) is.
Jó Neked!
Talán még sok helyed van!
Én nyolc év után mindig azon vakargatopm a fejemet, hogy mit hova tegyek!!!!
Szolnok?
Fegyverneken három éves koromban éltünk kb. másfél évig.
Egyetlen növényre emlékszem, aminek a fehér, recsegös, nem túl finom
gumóját rágcsáltuk a többi gyerekkel...
Itt most reggelre 30 cm havat és 50km/h szelet jósolnak.
Már a fele is sok lenne, a fene egye meg....