Ha valamire azt mondják, hogy butaság, azzal nem butázzák le automatikusan azt, aki a szóban forgó dolgot mondta, csupán magát a kijelentést nevezik butaságnak. Magyarul: okos ember is mondhat néha butaságot. Szólj, ha sikerült megértened.
"Az ember feladata a hiabajanak a helyrehozasa: ivartalanitas - hallottal mar rola? Hatasos."
Kíváncsi vagyok, milyen hatása van az ivartalanításnak a jelenlegi több százezernyi kóbor macskára. A jövőbeniekre is legfeljebb olyan hatással lesz, hogy minden macska ivartalanul fog kóborolni.
Attol nem leszel okosabb, ha mast lebutazol, csak azert mert nem a te allaspontodat vallja.
"Az ember tehet erről, ő szabadította rá őket idegen ökoszisztémákra, így az ember dolga a természetet megszabadítani tőlük. Ennek jelenleg egyetlen kivitelezhető módja a kilövés." Ha az ember verszomjas, es szuk latokoru. Az ember feladata a hiabajanak a helyrehozasa: ivartalanitas - hallottal mar rola? Hatasos.
A "néma gyereknek az anyja se érti a szavát" egy közmondás, arra próbáltam utalni vele, hogy ha nem fogalmazol világosan, nem fog megérteni senki. Nem a nevedet kérdeztem.
A "meg te is"-t speciel értettem.
"Az erőszak szükségtelen rossz."
Ez butaság. A világon semmiről nem jelentheted ki általánosságban, hogy rossz (vagy jó). Kell hozzá egy kontextus. Az állatok szükségtelen kínzása rossz, viszont a kóbor háziállatok kiirtása a természetből jó. mert nem oda valók. mert az őshonos vadállatokat tizedelik, sok esetben teljes fajokat pusztítanak ki. Erőszakosak, bizony. Ami nem baj, mert ez a természetük, a gond az, hogy ott vannak, ahová nem valók. Az ember tehet erről, ő szabadította rá őket idegen ökoszisztémákra, így az ember dolga a természetet megszabadítani tőlük. Ennek jelenleg egyetlen kivitelezhető módja a kilövés.
Idézet tőled: " ...szentem, néma gyereknek az anyja se érti a szavát."
Erre válaszoltam: " Talán inkább csönd..."
S a magyarázat, mivel nem érted...:
Nem vagyok a "szented" sem "néma..." ( a mondat további részét inkább hanyagolom...), hanem csönd, mármint a nevem... A nevem " csönd".
S ídézet megint tőled: " a természet is erőszakos", erre a válaszom, meg te is... Bár nem egészen a kérdésedre válaszoltam, de reagáltam a hozzászólásodra.
Az erőszak szükségtelen rossz. Soha nem fordulnék erőszakos eszközökhöz céljaim elérése érdekében, ez lehet megalkuvás, gyávaság, de én inkább emberi tartásnak hívnám.
Annyira egyedi, hogy a hatályos törvények is támogatják. :-)
Nem hallottál még arról, hogy a természetvédelem érdekében az adott élőhelyen elszaporodott betolakodó fajokat irtják? Ez természetvédelem. Amit meg te csinálsz, az a természetkárosító állatok védelme.
Ezt nem egészen értem. Nagyon titokzatos akarsz lenni, de azért lehetne némi értelme is a titokzatosnak szánt hozzászólásoknak, különben előbb-utóbb röhejessé válik a dolog.
Egy kóbor kutyát vagy macskát már hiába ivartalanítasz. Persze, érdemes ivartalanítani minden kutyát és macskát, melyek gazdánál vannak, hogy ne szaporodjanak, és ne termeljenek kóbor állatokat. Viszont egy már kóborló kutyát vagy macskát megfogni sem tudsz, nemhogy ivartalanítani. S ha mégis sikerülne mindkettő, utána mit csinálnál vele? Visszaengednéd a természetbe? Akkor ugyanott vagy, mintha semmit sem csináltál volna.
Aki elítéli az erőszakot, az ne szóljon bele a természetvédelembe. A természet is erőszakos.
Miért van beláthatatlan következménye bármilyen irtásnak? Léteznek szükséges és hasznos irtások. Ilyen a kóbor kutyák és macskák irtása. Vagy a városban a csótányoké és a patkányoké. Te ennek a gondolatát is eltörölnéd? vagy a szúnyogirtásét? Vagy a mezőgazdasági rovar- és rágcsálóirtásét?
(Jó, mondjuk utóbbi esetében elég sok természeti kárt okozott már a felelőtlen vegyszerezés. Egy kóbor macska lelövése viszont nem okoz kárt, nem szennyez, nem rondít bele a táplálékláncba, sőt, egy abba belerondító tényezőt távolít el.)
Nem feltetlenul - de te nagyon ismersz engem, a sajat magad kitalacioi alapjan, amiket aztan nekem tulajdonitasz (de igy legalabb nem er csalodas).
Az irtas gondolatat is irtani kellene. Barmilyen irtaset. Felbecsulhetetlen es belathatalan a kovetkezmenye - legalabb annyira meggondolatlan, felelotlen, mint az allatok telepitgetese.