viszont amikor a kapitány félig arcon lőtte a klingon csajt, az eléggé erős jelenet volt (az izzás, a hang úgy az egész).. nem tudom, simán lehet, hogy meg fogom szokni az új klingonokat..
A 6. rész nekem is tetszett...majdnem igazi Trek volt...csak aztán jöttek a "klingonnaklátszótárgyak" az uccsó percben és lerontották az addigi tökéletes élményt!...
A sztori nem is rossz, de a kivitelezéssel vannak bajaim. Azon kívül mostanra gyakorlatilag az összes szereplőről kiderült, hogy zizzent: Lorca, Tilly, Stamets, Burnham, Saru, a klingonokról nem is beszélve. Stamets szó szerint be van gombázva. De a legijesztőbb a kapitány, aki elég durván PTSD-s. Kiváncsi vagyok mi lesz ebből.
A mostani rész egy híján az összes problémámat eloszlatta a sorozattal kapcsolatban. Remek sztori volt és a karakterek is kaptak pár újabb réteget, kifejezetten "élőnek" tűntek ebben a részben. Mondjuk Burnham elég furán futott az elején. :D
Nem volt rossz ez sem, bár erről a fogmosós jelenetről szívesen lemondtam volna. Az borzasztóan kilógott és volt annyira erőltetett mint pl a női Ghostbusters. Hogy miért kell megerőszakolni mostanában a filmek java részét ilyenekkel az teljes rejtély. Szvsz inkább csak ellenszenvet és visszatetszést generálnak ezek a manőverek, pedig nyilván nem ez lenne a céljuk.
Úgy tűnik a mostani koncepcióba már nem férnek be nagy pozitív, intelligens hősök, akik még roppant poénosak is voltak egyben a régebbi treki sorikban.
Itt a kőkemény küzdelem dominálása várható, sokféle módon sérült és esendő szereplőkkel, kiknek negatív, sötét oldala is komoly teret kaphat majd a továbbiakban.
Nem is volt rossz. Viszont közben rádöbbentem valamire: egyik karakter se fogott meg eddig igazán. Kedvencet sem tudnék választani. A legtöbbjük egyszerűen érdektelen. Nagyon remélem, hogy azért alakul majd valami (a DS9 se igazán tetszett az első pár rész után).
"2151-ben megpróbáltak a földi Eugenikus Háborúkból visszamaradt Feljavítottakhoz hasonló harcosokat létrehozni, ám a kísérlet balul sikerült, és csak nem az egész klingon fajt a pusztulás fenyegette. A földi szolgálatban álló denobulán orvosnak (Dr. Phlox) köszönhető gyógyszer, ami megállította a kísérletből elszabadult vírust, azzal járt, hogy a klingonoknak le kellett mondaniuk a jellegzetes homlokredőikről, és egyéb arc-kinövéseikről, így nagyon hasonlóvá váltak az emberekhez. A hatóanyag csupán 2290. körül tűnt el a klingonok szervezetéből, ekkor kezdtek el vissza fejlődni a redők a klingonok homlokára. Ezt az időszakot, s főleg okait, a klingonok igyekeznek minél jobban eltitkolni az idegenek elől."
Persze én is nézem, hiszen Trek. De legalábbis igyekszik az lenni. Amúgy meg ha már megvan miatta a Netflix, azon ott van az összes többi is. El is kezdtem újranézni a DS9-t. :)
...ha jól tévedek, akkor professzor "Data" kísérletezett felsőbbrendű emberek létrehozásával, akik meg szépen nekiestek a klingonoknak (asszem biológiai fegyverrel)...aztán meg a Föderáció megmentette a klingonokat, de csak ezzel a felsőbb rendú emberkék véréből szintetizált ellenszérummal tudták megtenni azt...az meg egyet jelentett azzal, hogy nagyon emberszerűek lettek a klingonkák, hiszen emberi génállományból kaptak egy kis löketet...vagy mi...már nagyon nem emlékszem erre...lehet, hogy nem is így volt, csak én találtam ki!:)
Jó hát, kedvenc nem lesz nálam sem, de egyáltalán nem rossz. Minden résszel jobban behúz.
Lassan még az új(ősrégi) fajta klingonokkal is megbarátkozom, persze azért felgyorsíthatnák kicsit a szövegeiket. És ez a Thukmá-zása a "főpap"-nak majdnem annyira irritáló mint Padmé Amidala Ani-zása anno a Star Wars prequels-ben.
Azt én sem teljesen értem, hogy miért vádolja magát 8136 (vagy mennyi) ember halálával, hiszen nem miatta robbant ki a háború...sőt ha az ő terve valósul meg és előbb lőnek, mint a klingonok, akkor nem is így alakult volna az egész...
Megnéztem én is a negyedik részt. Továbbra sem vagyok elragadtatva, bár vannak biztató elemek is. Maga az epizód a VOY Equinox dupla rész újraértelmezése, a kapitány pl. pont úgy viselkedik, mint Ransom.
A klingon reboot számomra totális tévedés. Az új "klingonok" egyszerűen érdektelenek, ami a lehető legrosszabb a jövőre nézve.
A biztonsági tisztet kezdtem megkedvelni, erre mirnix-dirnix kinyírja egy idegen létforma (pont mint Yar-t a TNG-ben..). Mondjuk megérdemelte, amilyen hülye volt. Kár, mert szerintem volt fejlődési potenciál a karakterben.
A gombahajtómű is elég idióta ötlet (jól begombázhattak az alkotók :) ), ráadásul még forgatni is kell a tányér külsejét hozzá (mi a jó fenének?). És hol lesz a gombahajtómű a későbbi évszázadokban? Soha nem hallottunk eddig róla, pedig a Voyager pl. azonnal hazamehetett volna vele. Szerencsére úgy látszik nem vált be és így megismerhettük 7 of 9-t. ;)
Igen, de ettől független érdekes megoldás egy ilyet bevinni a Trek univerzumba. Persze mivel ez egy előzmény story nem lett általános utazási módszer a csillagflottánál.
Amúgy egyre jobban tetszik a sorozat, csak így tovább!