Hello Galahed!
Remélem az első problémafelvetésnél világosan fogalmaztam, de most meg kell ismételnem, mert az idő elkoptatta a lényeget.
1. eszközök: NT1+2ab, Diva kártya (CAPI), és egy hivásfigyelő sw, pl Phonedisplay vagy Displaycall
2.A sw. ugye nem az anlóg porton lóg, hanem sz S/T
-n a DIVA kártyán keresztül
3.Miért nem látja a sw. a bejővő hivószámot?
----azt tudtam, hogy az analóg nem tudja ---
4. nincs szükségem digitális telefonra, mert nem
tudnám kihasználni a többlettudását, drótnélk- üli analógót használok, mert ez kényelmes.
De a számitógépen jó lenne a hivófélazonosítás
Tudna nekem valaki segíteni ISDN csomag választásában?
Szükségem lenne egy ISDN PC kártya, továbbá jó lenne ha az NT soros portot is tartalmazna, mert ha jól értelmeztem csak ezen keresztül lehet számítógéppel programozni. Vagy ez a kettő nem jár együtt? Vagy soros portos NT vagy PC kártya?
A Metró áruházban már nincs szereld magad csomag. A MediaMarkt-ban csak számítógépekhez adnak "akár 2000 Ft kedvezmény" tipusú szereld magad csomagot. Nem tudtok olyan helyeket ahol önállóan lehet ilyen csomagot venni? És egyáltalán, tartalmaznak az ilyen csomagok PC kártyát?
Az 1212 sajna nem megy hétvégén, úgyhogy ti vagytok az egyetlen információforrás :)
ui: Tudom hogy a soros porton is lehetne netezni, de a PING miatt kellene a PC kártya.
Cézy!
Bár nem engem engem szólitottál meg , de azért leirom a saját esetemet:
Az 1212 téved! Legalábbis amikor analog vonalam volt akkor a matáv számomat láttam a saját mobilom kijelzőjén, viszont ha én hivtam a matáv számomat akkor nem jelezte ki azt a Berlin tip számkijelzős (CLIP) telefonom. A hivószámkijelzés szolgáltatás természetesen aktiv volt és digitális központon voltam. Aztán 1 hét alatt!! közösen megfejtettük a 143 -al a problémát.
a 143 elmondása szerint " régi hardverre lettem rákötve a digitális központban és igy nem lehet megoldani a hivószámkijelzést (PCM).
ISDN : Ha ELCON NT1 +2ab -d van akkor az analog portra kapcsolt számkijelzős (CLIP) telefonok NEM tudják megjeleníteni a hivó számát ! Semmiféle programozással sem. Matáv szaki elmondása alapján kérned kell az NT cseréjét más tipusúra pl intercom. Jómagam inkább vettem egy ISDN- telefont. Igy már működik a hivószámkijelzés a NT1 +2ab vel.
2 db EICON DIVA PCI kartya ket kulonbozo gepben. A problema hogy ha az egyikkel netez az illeto, akkor a masik geppel sehogysem lehet a nyilvanvaloan szabad masik csatornan netezni. (Meg gondolom masra sem hasznalhato ekkor, de ezt meg pontosittatom)
> az 1212 isdn helpdekje szerint ha a kimenő hivások hívószámát látom pl a mobilomon, akkor a bejövő is aktiv, mert ezt egy parancs vezérli.......
Háááát, én ezt nem így tudom.
1. Van egy Quante bisy ISDN telefonom, azon külön tudom programozni a bejövő és a kimenő hívások számkijelzésének engedélyezését. Bár, meg kell mondjam, hogy nekem V.24-es Elconom van, azzal nincs ilyen gondom.
2. Tavaly nyár elején, amikor kezdték bevezetni a számkijelzést a nem ISDN (de digitális központon lévő) állomásokról, akkor se szó se beszéd letiltották az én számküldésemet is. Állítgathattam én itthon, amit akartam, nem ment. Egy felháborodott telefon az 1212-nek, és 5 perc múlva már ment is.
Hallo! Valaki!
Költözködtem és most a nagy pakolásban nem találom
meg a diva kártya cd-t. Ki tudna küldeni egy RVS_COM-ot icq-n? a cimemet e_mailben adom meg
a jelentkezőnek.
köszi
1. az 1212 isdn helpdekje szerint ha a kimenő hivások hívószámát látom pl a mobilomon, akkor
a bejövő is aktiv, mert ezt egy parancs vezérli.
#97R123456#4#0#
a bizonság kedvéért ezt is megadtam az nt-nek
a kimenő hivásokat látom, a bejövöt mégsem
2. ebből következik, hogy vagy nem igaz a helpdesk
információja, vagy a Phonedisplay nem kapja meg mégsem a jelet. a helpdesk szerint kölcsönöz-
zek egy digitális telefont, és ha azon bejön,
akkor keressem a hibát a program körül, ha ott
sem jelenik meg, akkor hivjam őt vissza.
Sziasztok!
Segitséget szeretnék kérni,bár most nem ISDN ügyben.A problémám a következő:amikor belépek a hálózatba és szeretném elolvasni a leveleimet az Outlook Expressz megnyitásakor a kapcsolat azonnal old és vége.Utána csak nagyon nehezen tudok újra csatlakozni és akárhányszor próbálok levelet olvasni illetve kapcsolaton kivül irni és azt elküldeni azonnal old a szemét.Ez a jelenség kb 4 napja lépett fel !Ha valaki tud nagyon kérem segitsen!A 1212 nem tud segiteni!
Köszi Tamás
Az az Elcon NT1+2AB, amit egy hónapja szakadás nélkül használok egy Vigor 204-en keresztül, ma percenként lebont, egész nap nem tudtam dolgozni. Most nem vagyok olyan nagyon elégedett, még azt is majdnem kimondtam hangosan, hogy irgum burgum.
slr-hez hasonlo jelenseg erte az egyik kisebb ceget, ismerettségi körömben. Az 1212-n mar kapasbol mondtak a *199* Elcon bűvös számot.
Azért elrémísztő, hogy a Windows-os op rendszerek le-lefagyása már annyira elfogadottá tette a köztudatban a processzoros rendszerek kiakadását, hogy minden téren megjelennek a sz@r berendezések, amelyek időnként elájúlnak. És mivel a windows napi használatánál már megszoktuk az ilyen dolgokat ezek a vackok eladhatók, a gyártó, tervező különösebben nem szaggatja magát, hogy üzembiztos kütyüt csináljon, hiszen a napi életben használt PC-d ugyanilyen sz@r. Egyszóval terjed az elektronikai trehányság. ( Még a förbiken is van RESET gomb)
Macika!
A Phon display is azt mutatja, amit a displaycall:
no.unknown.
Mint irtam, csak anlóg telefon van, és diva
capi 2.0 rajta van
esetleg programozni kell az NT-t?
köszi: cézy
Ilyet eddig egyszer csinalt az enyem. Tenyleg csak az aramtalanitas segitett rajta :(
A telefonnal kapcsolatban meg amig megoldodik, volna egy korszakalkoto javaslatom: Hivd fel a 1212-t. Amint bejelentkezik, maris be van allitva a pontos ido a telefonon, es penzbe sem kerult :)
NT1 + 2a/b + V.24, amiben firmware-t cseréltél és most 3.0.
A jelenség az, hogy amikor megpróbálok bejelentkezni, "The computer is not receiving a response from the modem. Check that modem is plugged on, and if necessary, turn the modem off and then turn it back on." hibaüzenetet kapok.
Megpróbálom egy analóg portról *199*-gal resetelni az NT-t, a pirosak felvillannak, ezt követően a hibajelenség változatlanul ugyanaz. Csak az segít, ha az NT-t kihúzom a 230V-ból. Ezek után tudok tárcsázni a V.24-en keresztül.
Az a probléma, hogy amikor áramtalanítom az NT-t, olyankor a telefonom is elfelejti a pontos időt. Az első sikeres kitelefonáláskor ez megjavul, de ha egy ilyen power off resetelés után nem kell rögtön telefonálnom és úgy hagyom a készüléket, akkor az események időpontját nem tudja rögzíteni az ISDN telefonkészülék. Lehet így élni, de ha tudsz valami megoldást, azért nagyon hálás lennék.
1. azt hiszem, sima NT1+2ab-hez nincs RVS-COM.
2. Próbáld ki a PhoneDisplay-t, nálam tökéletesen megy. De feltétele a Capi 2.0 telepítése a DIVA-n. Rajta van a CD-n.
1. ki milyen fax és/vagy üzenetrögzitő programot használ Elcon NT1+2a/b és Eicon diva 2.01. ISA
kártya kombinációban?
2. csak analog telefonom van. A displaycall
nem látja a beérkező hivás telefonszámát.
tud valaki megoldást vagy más monitor
programot, ami esetleg látja?
Mert a kollegám is a két 51- es opciót kérte, de azt mondta a kéthetes vigéc, hogy ebben az esetben csak olyan NT- t adnak, amelyiken nincs analóg kimenet (elcon?). Neki meg kéne a fax mián.
De úgy látszik, hogy akadémikus a dolog, mert a napokban kapott egy levelet, hogy a megrendelést egyelőre nem tudják teljesíteni. Semmi magyarázat, semmi mellébeszélés. Csak.