Keresés

Részletes keresés

japipapi Creative Commons License 2019.11.11 -2 2 65717

Off. De, van több féle, de az vág és nem tud pépesíteni. 

On. Remérem nem lesz hiba. Drukkolok. Ugye megírod az eredményeket? !

Előzmény: syssy48 (65716)
syssy48 Creative Commons License 2019.11.11 0 1 65716

Csak egy apró kellemetlenség:) Így legyen.

Off. Ezek szerint nincs húsdarálód. Nekem az a bajom, hogy a botmixer feltekeri az inasabb részeket. On.

Férjemmel szerdán megyünk kontrollra. Optimista vagyok, és remélem az is maradok. Én meg 18-án megyek. Úúúúúútálom, hogy belőlünk él az egészségügy. De ezeken is túl kell esni.

Előzmény: japipapi (65715)
japipapi Creative Commons License 2019.11.11 -5 4 65715

Köszönöm kérdésed, igen viszonylag jól vagyok, már. Egy hete erősen megfáztam, de öntöttem magamba a forró, herba teát, hársfavirág teát, párosával kapkodtam a Kalmopirynt és citromoztam. Sajnos el is maradt a kacsa ritkítás Mârton napra. Talán a héten pótolom, mert szeretnék füstölni belőlük.

És képzeld, most rám jött a házi virsli töltés. Vettem occcóéktól egy kis hercig kézi töltőt és találtam a Böllér cégtől virsli belet ami ráadásul ehető. Valmi trükkös megoldással marha bőrből csinálnak virsli belet. Na, most arra kondoltam, hogy az alap nyúl és nêmi mangalica zsiradék lenne, semmi íz fokozó és tartósítószer. Bár órás tölgyfa füst, azután fagyi. 

A pépesítéstől kicsit tartok, lehet meg is fogok ölni egy két bot mixert, de hát a kísérletezgedésnek mindig van ára, viszont, ha sikerül, ehetek végre normálisnak hasonló virslit és olcsón. Számításaim szerint, hús árát és saját munkám nem számítva 150 - 200 Ft/kg lesz. Ha, beindulok, lesz tiszta csirke, kacsa virslim is. 

Szóval terveim nem fogynak, sőt egyre inkább időzavarba kerülök, lassan már rákom is csak mellékes lesz. 😂😂😂😂

Előzmény: syssy48 (65714)
syssy48 Creative Commons License 2019.11.10 0 0 65714

Akkor azért szerepel az adatoknál. Bár ez sem általános. Engen egy kórházban műtöttek, de a szövettanit egy magáncég nézte meg, na ez az eredmény nincs az eesztben. Még nagy a zavar, pedig lehetne jó is.

Egyébként jól vagy?

Előzmény: japipapi (65713)
japipapi Creative Commons License 2019.11.10 -1 1 65713

Ez fizetős, de nem én fizettem, hanem a kerületi polgármesteri hivatal. Valamilyen szerződés van, a kerületi lakosoknak ingyenes az ellátás. 

Előzmény: syssy48 (65712)
syssy48 Creative Commons License 2019.11.10 0 0 65712

Ingyenes volt az UH, vagy fizettél érte?

Előzmény: japipapi (65711)
japipapi Creative Commons License 2019.11.10 -2 2 65711

Szia!

Én is pártolom, de a mai eü. összetett problémák miatt, tartok, csak törvény, de végrehajtani lehetetlen. Pl. vannak körök, amelyikre nem vonatkozik az eeszt folyamatos adat feltőltése. Nevezetesen a SOTE-re nem vonatkozik, az ott végzett ellátásom nem kerül fel. Viszont a Medical (elvileg a pénzes) tevékenysékei haladéktalanul és maradéktalanul.

Nem rég UH-t csináltattam  Medicalnál, (az volt a legközelebb). Nem vittem magammal az előzményeket, a doki alig akarta megcsinálni a felvételt, talán a szép kócos szememre tekintettel engedett.😂

Azt hiszem nem csak akarat, hanem személyhiány is az oka. 

Valaki mindig "betart".

Előzmény: syssy48 (65709)
japipapi Creative Commons License 2019.11.10 -1 2 65710

Sajnos, véleményem és ismereteim szerint a gengszterváltás utáni eü. dokumentációban jelentkezik tömegesen a valótlan adat tömeg, ami nem más, mint pü elszámolás az állammal szemben. Ugye az EP fizet, ds csak akkor, ha le van " munka" adminiszrálva. Az eü intézmény minden francot elszâmol, így próbál egy kis működési forrást lopni, hogy esetleg legyen hipó vagy akár felmosó rongy, netán a nyomtatáshoz papír. 

Pl. elmentem a fülészetre, egyik fülem "lassult". Életem során többször tapasztaltam, egy mosás megoldotta gondom. Most is azt kértem. A doki nem tette meg, halló készüléket javasolt darabonként kb. 70 ezer forintért. Aláírtam a "munka lapot". Majd otthon át olvastam és el képedtem ! Igazoltatta velem a mosást, gyógyszereket és a fene tudja még mit.  Tehát az orvos maga csalt, nem saját érdekében, nem az érdekemben, hanem az intézet érdekében! 

Szerencsére gondom az ongológusom megoldotta.

Váltig állítom, hogy maga az eeszt nem rossz, sőt kitünő lenne, ha a törvényt végre hajtanák, jó lenne, ha minden embernek egy helyen lenne gyűjtve a teljes kórtőrténet. Ugye megéltem 72 évem. Azidő alatt rengeteg orvosnál jártam, ott mindig kartonoztak, naplóztak, de a másik orvos, intézmény nem tudott az előzményekről, csak amit én tudtam prezentálni! Hová lettek az iskola orvos (Telepes utcában volt általános sulis koromban), a lakóhely szerinti kőrzeti orvos, majd házi orvos, a sok különböző kórházi történetek, eü. adataim? 

Azért érdekes, a TB nyugdíj kapcsán viszonylag pontos politikai rendszerektől függetlenül, de az eü biztosítás kapcsán csak káosz volt/van. Ma meg teljesen tarhatatlan. 

Szóval, én nem a személyiségi jogra hegyezek, ( ez szerintem csak 

maszlag), hanem központosított adat nyilvántartásra.

Ma már világháló "figyel" mindenkit, mindig volt/van célszemély, lehetetlen megakadályozni. 

Klasszikus értelemben soha sem volt és nem is lesz demokrácia, utópia. Persze az êppen regnáló politikai csoportosulást mindig ad a "Nép"-nek gumicsontot, lehet reklamálni is. (ameddig a hatalom engedi)

Előzmény: teerted (65708)
syssy48 Creative Commons License 2019.11.10 -1 2 65709

Szia!

Csak részben értek egyet a cikkel. Nekem igen nagy örömömre szolgál, hogy nem kell futkosni a beérkezett leletekért, a receptért az orvoshoz, és amit én végignéztem a saját és a férjem adatbázisában, az mind helyes volt. De én is hallottam hibás, sőt egyáltalán nem létező eljárásokról, amiért valószínűleg felvették a pénzt. Azzal sem értek teljesen egyet, hogy a magánorvosnál leírtak nem kerüljenek be a nyilvántartásba, mert nekünk igen sokszor magánorvost KELL igénybe venni, hogy időben lépni tudjunk tovább. Ezek az eredmények viszont jelenleg nem szerepelnek az eeszt-ben, tehát még mindig dossziékkal a hónom alatt rohangálok egyik orvostól a másikig, mert nekem senki sem hiszi el, amit mondok, csak ha látja a rendszerben.

Azzal viszont nagyon egyetértek, hogy ezeket az adatokat csak az láthassa, akit én ezzel meghatalmazok, vagyis az orvosaim. Van erre valami módszer, amivel letilthatok bizonyos adatokat, de bevallom, nem néztem át, mert több bajunk volt (van), semhogy ez érdekeljen. De meg fogom nézni.

Hogy ezeket az adatokat miként tudja hasznosítani az ipar, na ehhez nem értek, de nem is érdekel. Lehet csak azért, mert miket eddig nem érintett a dolog.

Azt is gondnak tartom, hogy nem tudunk csak bonyolult módon kommentelni!, ha valamivel nem értünk egyet az eeszt-ben, vagy vele kapcsolatban.

De az alap elképzelést jónak tartom, ami az eeszt-t illeti, a kivitelezésen pedig változtatni kell!!!!!

Előzmény: teerted (65708)
teerted Creative Commons License 2019.11.10 -2 1 65708

A hivatkozott cikk ugyan nem közvetlenül a rákról szól, azonban bizonyos szempontból bennünket is érint.

Az elmúlt 20 évben számos olyan egészségügyi dokumentumom keletkezett, amelyek nem valós adatokat tartalmaznak. Pl. nekem  soha senki sem mondta, hogy hasnyálmirigyrákom van, és soha sehol nem kezeltek ezzel a betegséggel, ennek ellenére egy 4 évvel ezelőtti szövettani leletben ez szerepel: "Tekintettel arra, hogy anamnézisében pancreas és tüdő carcinoma szerepel, ...". És, sajnos, nem ez az egyetlen baromság a dokumentumaimban. Csak névleg rendelkezem én a saját adataimmal, a valóságban nincs lehetőségem arra, hogy kérjem a téves bejegyzések korrigálását, mivel a legtöbb ilyen adatról tudomásom sincs.

http://www.tisztessegesadatkezeles.hu/hirek-cikkek/be-fogjak-poloskazni-a-maganorvosi-rendeloket-is.html?fbclid=IwAR3V2bLGs3Zo_FzCI4QjFZMTOOrAb5OY_cXocgdmyf_NpAvXWoE142uFL5I

syssy48 Creative Commons License 2019.11.02 0 0 65707

Na akkor jó:)

Előzmény: emp (65706)
emp Creative Commons License 2019.11.02 0 1 65706

igen, ebbe én sem tudok sok rosszat belelátni :)

hétfőn majd hívom az onkológus orvost, Dr. Varga Ilona, Törökbálint, és remélem, azt mondja, most, vagy 3 hónapig nyugi van!

de nem veszítettem semmit. tök nyugodt voltam végig, csak akkor ment fel a pulzusom, mikor megláttam, hogy fent van a lelet, és amíg megnyílt a PDF.

Előzmény: syssy48 (65705)
syssy48 Creative Commons License 2019.11.01 -1 0 65705

De hát ez nagyon jóóóóó!  Bár én laikus vagyok, de az, hogy negatív, az szerintem tökéletes. Hány nap volt ez, amíg megcsinálták és megjött a lelet? Ennyi napot veszítettél az életedből, de ez legyen a legtöbb! Jó?:)

Előzmény: emp (65704)
emp Creative Commons License 2019.11.01 0 1 65704

ma néztem rá először, túl korainak tartottam, de 28-a óta elérhető :)

Előzmény: syssy48 (65689)
GPeti1977 Creative Commons License 2019.10.30 0 0 65703

Nem tudjátok mi történik, az utóbbi időben 5 en is daganatos betegek lettek a tágabb ismeretségi körömből, 2 en már sajnos nem élnek, 42 éves vagyok de egy évben ha egy eset fordult elő mióta az eszemet tudom.

japipapi Creative Commons License 2019.10.28 -4 1 65702

Valamikor azt írta, hogy barátjánál lakik, van élettársa és másik barátjától kapott egy autót. Úgy emlékszem 57 éves. Persze megértem, betegsége jobban hat pszichésen, de azért nem szabad emberi mivoltból kivetkőzni.  Kár érte, nagyon sajnálom.

Előzmény: forgoszel (65701)
forgoszel Creative Commons License 2019.10.28 0 2 65701

Igen, én is olvastam. Nem tetszett, de valahol megértettem szegényt. Nehéz sorsa volt, és most a nagy betegségben is olyan egyedül áll mint a kisujjam.

Előzmény: japipapi (65700)
japipapi Creative Commons License 2019.10.28 -5 0 65700

Ezen a a Fórum oldalon https://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9122986 jelent meg Látens összes eü. kapcsolatos hszeinek törlésének kérése alpári módon. Szerencsére a modi mindent  törölt, már a történet nem látható. Ott az utolsó bejegyzése  volt a csúcs, olyan szöveget eresztett meg, hogy ha kocsmába történt volna, biztosan pofán lett volna csapva, független hogy beteg, vagy sem. Mindennek azért van határa. Stílusán erősen érezhető volt az állami nevelés és a hosszú börtön.  Ezen viszont https://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9006162 nincs már semmi bejegyzése. 

Előzmény: syssy48 (65699)
syssy48 Creative Commons License 2019.10.28 0 0 65699

A második oldalon még található pár bejegyzés, de a többi oldalon semmi. Nem értem.

Előzmény: japipapi (65698)
japipapi Creative Commons License 2019.10.28 -3 3 65698

Sziasztok!

Nem tudom tudjátok e, Látens volt beteg társunk végképp itt hagyott minket topik "szerkeszkő". Minden hszét töröltetett. Nem idézem szavait, inkább a kulturált szavaira emlékezzünk. Többek között azt is közölte, hogy 2 - 3 hónapja van hátra. 

Ugyan más topikoknál jelen van, azonban nem akarom háborgatni. 

Nagyon sajnálom, hogy hozzánk intézett szavai valójában mélyen sértő, de megértem, talán Neki megkönnyebbülést jelentett.

Sajnálom, hogy a modival is alpári módon kommunikált, pedig Csincka azt nem érdemelte meg.

Kívánom Látens Inszinuációnak, hogy most se legyen igaza, éljen még soká.

Azért kicsit szomorú vagyok miatta.

japipapi Creative Commons License 2019.10.27 0 0 65697

Köszönöm, de azért ne aggódj.😁 http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=152736730&t=9122986 

Előzmény: pcvpadlo (65696)
pcvpadlo Creative Commons License 2019.10.25 0 1 65696

Nagyon ügyes vagy! Gratulálok!:)

Előzmény: japipapi (65692)
japipapi Creative Commons License 2019.10.25 0 1 65695

Természetesen, indítom.

Előzmény: syssy48 (65693)
Amerin65 Creative Commons License 2019.10.25 -1 2 65694

Nem győzlek csodálni! Fantasztikus az energiád, a lendületed, a kreativitásod! Emelem kalapom! 

syssy48 Creative Commons License 2019.10.25 0 1 65693

Szép lett a tésztája. Emailemre elküldenéd a receptjét, hogy ne itt offoljunk?

japipapi Creative Commons License 2019.10.25 -5 8 65692

Egy kis más, hogy legyen néha siker élményünk. Lehet az öröm gyógyít? 

Korán reggel elkészült a tegnap este bedagasztott kenyerem. Érzitek illatát? Íme a friss, illatos csavart kenyerem.

Holnapra vizes zsömlét tervezek sütni.

syssy48 Creative Commons License 2019.10.24 0 0 65691

Na ugye:)  Ez is jó eredmény. Jó lenne mindig csak ilyeneket kapni és olvasni másoknál!

Előzmény: Spanci! (65690)
Spanci! Creative Commons License 2019.10.24 0 2 65690

Sziasztok, de jó, hogy írtátok az eesz-t. Még sosem használtam, de éppen holnap hajnalban keltem volna, hogy a Dél-pestibe menjek a kezelőbe a két hete leadott 3x-i vizelet citológiai eredményemért az asszisztensnőhöz, mert az urológusom csepeli szakrendelőben lévő gépén nincs rajta és jövő csütörtökön lesz a szokásos három havonkénti tükrözés és ehhez kell neki a lelet. Így gondoltam megnézem az eesz-t, ügyfélkapum van. És csodák csodája, ott a lelet, csak le kellett mentenem, holnap kinyomtatom :) Amúgy ez az eredmény: "

Eredmény
Mikroszkópos leírás:
I-II-III: Típusos laphámsejtek és urothelialis sejtek vannak,
daganatsejtek, atypusos sejtek nincsenek.
Diagnózis I-II-III: Daganatmentes citológiai kép. C2."

syssy48 Creative Commons License 2019.10.24 0 0 65689

Írd majd meg a cytológia eredményét. Drukkolok!

Előzmény: emp (65688)
emp Creative Commons License 2019.10.24 0 0 65688

van, és persze majd lesem :)

Előzmény: syssy48 (65687)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!