Keresés

Részletes keresés

cirrocumulus Creative Commons License 2009.06.19 0 0 4202

Mivel ez mára vonatkozik, asszem kicsit későn ért ide az e-mail.......

Az ottani esti 8-10PM már elmúlt: ez nálunk 12-14 óra között volt.

Na, de nem is ez a lényeg, hanem az, hogy odaát is szólnak a Mieink zenéi :o)

Előzmény: cirrocumulus (4201)
cirrocumulus Creative Commons License 2009.06.19 0 0 4201

3rd Ear

Most érkezett!

melbourne-i rádióban ismét ismerős zenéket hallhatunk :o) június 19-én!

ALESSANDRA CELLETTI (Italy) 

- Classical/experimental piano music from 4 of Alessandra's most recent CDs. 

VEDRES CSABA (Hungary)

- Classical / Jazz / Experimental with Kairosz

from the CD "Give my regards to Chick Corea – Children's Songs variations 2007"

ATTILA KOLLAR (Hungary)

- progressive/folk music from the first 2 "MUSICAL WITCHCRAFT" CDs.

CIRQUE DU SOLEIL (Canada) 

- Music from DRALION.

localhost Creative Commons License 2009.06.19 0 0 4200
Már több, mint érdekes. hogy az ebben a fórumban érintett dolgokkal kapcsolatos időpontok mindenkor bizonytalanok :)
Kivéve a Gyevi bírót.
Előzmény: cirrocumulus (4190)
Tompox Creative Commons License 2009.06.17 0 0 4199
Sziasztok!

Változás!!!
A Művészbázis a tulajdonosok megegyezése miatt bizonytalan időre újra kinyitott.
Így állandó klub is előfordulhat.
A június 25-i Tompox-Kontinens koncert tehát mégis ott lesz.

2009. június 25. Budapest.Művészbázis. (Városligeti Fasor 44.). Vendég: Kontinens együttes. Kezdés 20 óra. Itt már hallható lesz egy nagyon régen játszott Solaris szerzemény, és két , vagy három új szám a készülő lemezről. Belépő:700 Ft.
Gyertek.

Üdv, Tamás

cirrocumulus Creative Commons License 2009.06.16 0 0 4198

Na, még ez is idetartozik: :o)

kazettatest
Előzmény: cirrocumulus (4196)
cirrocumulus Creative Commons License 2009.06.15 0 0 4197
Szenzációs ez a Google-féle fordítás :o)))
Előzmény: localhost (4195)
cirrocumulus Creative Commons License 2009.06.14 0 0 4196

kazettaborító külsejeEz egy korábbi dalokat és rádió felvételek tartalmazó nekazettaborító belsejem hivatalos kazetta, amit csak kis példányban másoltak.

Igen, én is ezt vettem ki a szövegből, és akkor úgy tippelem, hogy erről az 1985-ös kazettájukról lehet szó. Na de mi az, hogy II. ? Volt még egy kazettájuk?

Ezt a kazettát 1985. április 30-án kezdték árusítani egy elmaradt Solaris koncert helyszínén............, meg kb. egy órányi Solaris-videót is hagytak ott nekünk a srácok, hogy azért ne nélkülözzük annyira őket. :o) Az történt ugyanis, hogy klubkoncertjük lett volna a Kőbányai Ifjúsági klubban, de közben az ORI (Országos Rendező Iroda) ugyanarra a napra leszervezett számukra egy vidéki koncertet, azt pedig nem mondhatták le, így ugrott a klubnap :o(, de azért gondoskodtak rólunk rendesen a videókkal és ezzel a kazettával. :o) Jópáran meg is vásároltuk ott a helyszínen. Emlékszem, milyen szívdobogva vettem a kezembe ezt a kazettát is!

Ja és még egy érdekesség: Lilla ott sürgött-forgott, háziasszonykodott. Persze, akkor még fogalmam sem volt róla, hogy ki térül-fordul ott közöttünk, ez csak fél évvel később, a Napoleon Boulevard bemutatkozó koncertjén esett le, hogy jé, őt láttam ott akkor.

Előzmény: clavicula (4193)
localhost Creative Commons License 2009.06.14 0 0 4195
fordítvaLink
Előzmény: localhost (4194)
localhost Creative Commons License 2009.06.14 0 0 4194
Nyakörv:

http://translate.google.hu/translate?prev=hp&hl=hu&js=n&u=http://vermus.info/node/874
clavicula Creative Commons License 2009.06.14 0 0 4193
Ez egy korábbi dalokat és rádió felvételek tartalmazó nem hivatalos kazetta, ami csak kis példányban másoltak.

Azt hiszem az áll a szövegben...
Köszi, hogy rátaláltál, végre olyan nyelvgyakorlási lehetőség, amit még élvezek is!
Előzmény: cirrocumulus (4192)
cirrocumulus Creative Commons License 2009.06.14 0 0 4192

Na, mit találtam? ;o)

Интервью с Аттиллой Коллар (Solaris) (04/05/2008 )

http://vermus.info/node/874

Azt mondjátok meg nekem, hogy ez milyen kazetta??? (a 6. bekezdésben):

Invisible 'Noise Reduction II'

localhost Creative Commons License 2009.06.09 0 0 4191
Egy saját hozzászólásomra hivatkozom, még 2006-ban írtam:
"Én a hegedű hangjával viaskodom... birkózom. Néhol nagyon tolakodónak, 'nemodavalónak' érzem, vagy csak meg kell még szoknom ? "

Jelentem, megszoktam, odavalónak érzem, már szerintem is teljesen beleilleszkedik ebbe a zenei atmoszférába.

A templomi hangzás a maga lebegő, zengedező, visszhangos akusztikájával előzetes várakozásaimat jóval felülmúlta!
Remek!
És tényleg: vagy a keverés "állt be jól" a koncert végére, vagy a fülem szokott hozzá a hangzáshoz, de pompás, ünnepi élmény volt az első sorból ezt a koncertet meghallgatni, megnézni. Köszönöm, köszönjük!
Előzmény: localhost (2705)
cirrocumulus Creative Commons License 2009.06.08 0 0 4190

Böszörményi Gergő mondta még a koncert előtt, hogy az m1 tv is kijön fölvenni a koncertet. Tényleg ott voltak, kb. a koncert első felét vették föl, (.............)

Jó lenne tudni, hogy mikor és melyik műsorban adják majd le az Attiláék koncertjéből fölvetteket!

Tegnap Vedres Csaba koncertje előtt megkérdeztem Gergőt, tud-e már valamit, hogy mikor láthatjuk majd Attiláékat a tv-ben, de azt mondta, még semmit nem tud erről, majd szól, ha meglesz az időpont.

Előzmény: cirrocumulus (4189)
cirrocumulus Creative Commons License 2009.06.07 0 0 4189

Sajnálhatja az, aki nem tudott eljönni erre a koncertre!

Sajnos, mostanában ritkán adatnak meg nekünk ezek a koncertek, remélem, ősztől tényleg gyakoribbakká válnak majd :o)

Szinte percnyi pontossággal kezdődött el 4 órakor a koncert, amely összességében 75 percnyi lett. Az elején még nem túl sokan voltunk :o(, nyilván kevesekhez jutott el a korábbi kezdési időpont híre (16.45 helyett 16.00).

Eleinte még nem volt teljesen jó a hangzás, de néhány szám után végül is beállt és nagyon jó lett, szépen szólaltak meg a zenék a templomi akusztikában. Az egyetlen hiányérzetem, hogy a hegedűt szinte csak balról lehetett hallani. Localhostékkal jobb oldalon elöl ültünk és a hegedűt időnként nagyon kellett fülelnünk :o( Pedig Edina most is nagyon jól és izesen játszott, csak kár, hogy nem hallatszott rendesen.

Ettől eltekintve szép volt a hangzás  és nagyon jól szólaltak meg a dalok, jó formában volt mindenki! A megérdemelt tapsok sem maradtak el :o)

A II. és a III. lemezről, valamint a lassan, de biztosan :o) készülő új lemezről szólaltak meg felváltva a feldolgozások és a saját dalok.

Koncert közben néha hátrasandítottunk, fél 5-től kezdődően jöttek is egyre többen...

Mellém egy fiatal pár huppant le 5h körül, nyilván azt hitték, nem sokat késtek..., aztán pár szám után már azt kellett hallaniuk, hogy a koncert végét konferálja Attila. Sajnáltam, hogy csak pár számot hallhattak.

A befejező szám után Edina sietve távozott, mert máshol is volt még fellépése, így a ráadást már nélküle játszották Attiláék.

Böszörményi Gergő mondta még a koncert előtt, hogy az m1 tv is kijön fölvenni a koncertet. Tényleg ott voltak, kb. a koncert első felét vették föl, aztán nyilván mentek tovább, hogy a Fesztivál többi eseményéről is tudósíthassanak.

Jó lenne tudni, hogy mikor és melyik műsorban adják majd le az Attiláék koncertjéből fölvetteket!

Előzmény: cirrocumulus (4188)
cirrocumulus Creative Commons License 2009.06.04 0 0 4188

Kérdezte valaki, ezért itt is leírom: a hétvégi Ref. Zenei Fesztivál koncertjei ingyenesek!

Tehát akkor már csak 2 nap :o))) és Attiláék ismét játszanak: 16.00-kor a Bakáts téri templomban!

OFF

Vasárnap ugyanitt, ugyanígy 16 órakor Vedres Csaba és a Kairosz Kvartett ad koncertet.

ON

Előzmény: cirrocumulus (4180)
localhost Creative Commons License 2009.06.04 0 0 4187
Persze a korábban általam beharangozott jó hír nem ez volt.
AZ A DOLOG késik most a költözés körüli dolgok miatt egy-két hetet, de meglesz! :)
Előzmény: Bosi2 (4186)
Bosi2 Creative Commons License 2009.06.03 0 0 4186
Remélem, hogy Te és családod is megtalálja azt a "legendás" nyugalmat, amit mi "pestiek" csak hírből ismerünk. :)
Sok boldogságot az új otthonhoz és fogadd meg Kriszta szavait!
Előzmény: localhost (4184)
cirrocumulus Creative Commons License 2009.06.02 0 0 4185

Gyere vissza minél hamarabb :o)

Várunk!

Előzmény: localhost (4184)
localhost Creative Commons License 2009.06.02 0 0 4184

[Private]

Egy ideig "el leszek tűnve" - vidékre költöztem és ott még nincs internetem, csak a munkahelyemen, mert az még van.

Majd jelentkezem időnként!

Tompox Creative Commons License 2009.05.31 0 0 4183
Sziasztok!

A Tompox honlapra újabb letölthető számok kerültek fel a készülő lemezről.
Itt szeretném elmondani, hogy az énekes számok mellett több instrumentális szerzemény is lesz a lemezen, ami reményeink szerint valóban meg tud jelenni az ígért időpontban, azaz 2009 október körül. Legalábbis mi megleszünk a felvételekkel nyár végére, onnan már nem a mi kezünkben lesz az ügy.

Üdv, Tamás
cirrocumulus Creative Commons License 2009.05.29 0 0 4182
De jóóó :o)
Előzmény: clavicula (4181)
clavicula Creative Commons License 2009.05.29 0 0 4181
Jaj, de jó!!!! Így én is el tudok menni!!!!!!
Előzmény: cirrocumulus (4180)
cirrocumulus Creative Commons License 2009.05.29 0 0 4180

KEZDÉSI IDŐPONT VÁLTOZÁS !!!

A jövő szombati,

június 6-i INVOCATIO MUSICALIS koncert

a plakátokon meghirdetetthez képest

korábban, 16.00-kor fog elkezdődni

a IX. ker. Bakáts téri katolikus templomban.

Ezen a koncerten ismét Szirtes Edina hegedűjátékát hallhatjuk majd :o)

Előzmény: cirrocumulus (4153)
clavicula Creative Commons License 2009.05.28 0 0 4179
Valami negyon kellemes:
http://www.myspace.com/flordelotoprogre
cirrocumulus Creative Commons License 2009.05.24 0 0 4178
:o)
Előzmény: clavicula (4177)
clavicula Creative Commons License 2009.05.24 0 0 4177
Off.
cirrocumulus Creative Commons License 2009.05.23 0 0 4176

"Ott már minden rendbeb, papírunk van róla !!!"

Ez is nagyon jó hír! Örülök, hogy így van!!!

Előzmény: localhost (4174)
akirschner Creative Commons License 2009.05.23 0 0 4175
Csupa jó hír ... reményeim szerint :)
Előzmény: localhost (4174)
localhost Creative Commons License 2009.05.23 0 0 4174
Ott már minden rendbeb, papírunk van róla !!!
A bejelentésem a topic témájába vág!!!! (majd)
Előzmény: Bosi2 (4171)
cirrocumulus Creative Commons License 2009.05.22 0 0 4173

:o)))

Nagyon köszi !!!

Előzmény: Youwine (4172)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!