Változás!!! A Művészbázis a tulajdonosok megegyezése miatt bizonytalan időre újra kinyitott. Így állandó klub is előfordulhat. A június 25-i Tompox-Kontinens koncert tehát mégis ott lesz.
2009. június 25. Budapest.Művészbázis. (Városligeti Fasor 44.). Vendég: Kontinens együttes. Kezdés 20 óra. Itt már hallható lesz egy nagyon régen játszott Solaris szerzemény, és két , vagy három új szám a készülő lemezről. Belépő:700 Ft. Gyertek.
Ez egy korábbi dalokat és rádió felvételek tartalmazó nem hivatalos kazetta, amit csak kis példányban másoltak.
Igen, én is ezt vettem ki a szövegből, és akkor úgy tippelem, hogy erről az 1985-ös kazettájukról lehet szó. Na de mi az, hogy II. ? Volt még egy kazettájuk?
Ezt a kazettát 1985. április 30-án kezdték árusítani egy elmaradt Solaris koncert helyszínén............, meg kb. egy órányi Solaris-videót is hagytak ott nekünk a srácok, hogy azért ne nélkülözzük annyira őket. :o) Az történt ugyanis, hogy klubkoncertjük lett volna a Kőbányai Ifjúsági klubban, de közben az ORI (Országos Rendező Iroda) ugyanarra a napra leszervezett számukra egy vidéki koncertet, azt pedig nem mondhatták le, így ugrott a klubnap :o(, de azért gondoskodtak rólunk rendesen a videókkal és ezzel a kazettával. :o) Jópáran meg is vásároltuk ott a helyszínen. Emlékszem, milyen szívdobogva vettem a kezembe ezt a kazettát is!
Ja és még egy érdekesség: Lilla ott sürgött-forgott, háziasszonykodott. Persze, akkor még fogalmam sem volt róla, hogy ki térül-fordul ott közöttünk, ez csak fél évvel később, a Napoleon Boulevard bemutatkozó koncertjén esett le, hogy jé, őt láttam ott akkor.
Egy saját hozzászólásomra hivatkozom, még 2006-ban írtam: "Én a hegedű hangjával viaskodom... birkózom. Néhol nagyon tolakodónak, 'nemodavalónak' érzem, vagy csak meg kell még szoknom ? "
Jelentem, megszoktam, odavalónak érzem, már szerintem is teljesen beleilleszkedik ebbe a zenei atmoszférába.
A templomi hangzás a maga lebegő, zengedező, visszhangos akusztikájával előzetes várakozásaimat jóval felülmúlta! Remek! És tényleg: vagy a keverés "állt be jól" a koncert végére, vagy a fülem szokott hozzá a hangzáshoz, de pompás, ünnepi élmény volt az első sorból ezt a koncertet meghallgatni, megnézni. Köszönöm, köszönjük!
Böszörményi Gergő mondta még a koncert előtt, hogy az m1 tv is kijön fölvenni a koncertet. Tényleg ott voltak, kb. a koncert első felét vették föl, (.............)
Jó lenne tudni, hogy mikor és melyik műsorban adják majd le az Attiláék koncertjéből fölvetteket!
Tegnap Vedres Csaba koncertje előtt megkérdeztem Gergőt, tud-e már valamit, hogy mikor láthatjuk majd Attiláékat a tv-ben, de azt mondta, még semmit nem tud erről, majd szól, ha meglesz az időpont.
Sajnálhatja az, aki nem tudott eljönni erre a koncertre!
Sajnos, mostanában ritkán adatnak meg nekünk ezek a koncertek, remélem, ősztől tényleg gyakoribbakká válnak majd :o)
Szinte percnyi pontossággal kezdődött el 4 órakor a koncert, amely összességében 75 percnyi lett. Az elején még nem túl sokan voltunk :o(, nyilván kevesekhez jutott el a korábbi kezdési időpont híre (16.45 helyett 16.00).
Eleinte még nem volt teljesen jó a hangzás, de néhány szám után végül is beállt és nagyon jó lett, szépen szólaltak meg a zenék a templomi akusztikában. Az egyetlen hiányérzetem, hogy a hegedűt szinte csak balról lehetett hallani. Localhostékkal jobb oldalon elöl ültünk és a hegedűt időnként nagyon kellett fülelnünk :o( Pedig Edina most is nagyon jól és izesen játszott, csak kár, hogy nem hallatszott rendesen.
Ettől eltekintve szép volt a hangzás és nagyon jól szólaltak meg a dalok, jó formában volt mindenki! A megérdemelt tapsok sem maradtak el :o)
A II. és a III. lemezről, valamint a lassan, de biztosan :o) készülő új lemezről szólaltak meg felváltva a feldolgozások és a saját dalok.
Koncert közben néha hátrasandítottunk, fél 5-től kezdődően jöttek is egyre többen...
Mellém egy fiatal pár huppant le 5h körül, nyilván azt hitték, nem sokat késtek..., aztán pár szám után már azt kellett hallaniuk, hogy a koncert végét konferálja Attila. Sajnáltam, hogy csak pár számot hallhattak.
A befejező szám után Edina sietve távozott, mert máshol is volt még fellépése, így a ráadást már nélküle játszották Attiláék.
Böszörményi Gergő mondta még a koncert előtt, hogy az m1 tv is kijön fölvenni a koncertet. Tényleg ott voltak, kb. a koncert első felét vették föl, aztán nyilván mentek tovább, hogy a Fesztivál többi eseményéről is tudósíthassanak.
Jó lenne tudni, hogy mikor és melyik műsorban adják majd le az Attiláék koncertjéből fölvetteket!
Remélem, hogy Te és családod is megtalálja azt a "legendás" nyugalmat, amit mi "pestiek" csak hírből ismerünk. :) Sok boldogságot az új otthonhoz és fogadd meg Kriszta szavait!
A Tompox honlapra újabb letölthető számok kerültek fel a készülő lemezről. Itt szeretném elmondani, hogy az énekes számok mellett több instrumentális szerzemény is lesz a lemezen, ami reményeink szerint valóban meg tud jelenni az ígért időpontban, azaz 2009 október körül. Legalábbis mi megleszünk a felvételekkel nyár végére, onnan már nem a mi kezünkben lesz az ügy.