Hibaüzni nem volt, minden okének látszott. Lehet, hogy tényleg az image-gel lesz gond (DC-ről töltöttem le). Virtuális meghajtót mivel is kell csinálni? WinIso? Daemon Tools?
Szvsz. nem lehet elrontani az image felírását. Ha menet közben nem állt le hibaüzivel, vagy utána, akkor jónak kell lennie. Az image maga biztos, hogy jó?
Érdemes lenne egy virtuális meghajtó alá bemountolni, és megnézni, hogy mi a szösz van benne.
Megírtam Neroval az .nrg filet, de nem hajlandó olvasni a lemezt a masina (próbaképp újraírhatóra írtam). Az író megnyitja, de nincs semmi rajta, a sima CD/DVD-olvasó meg valami olyat ír ki, hogy hibás a lemez, vagy nem kompatibilis a fomátum a Windózzal. Hol szúrtam el? Az volt a baj hogy újraírhatóra írtam? Vagy a beállításoknál szúrtam el valamit?
Sajnos akadt egy kis problémám a cd/dvd írással, ezért nálam hozzáértőbb emberek tanácsát kérni.
Van egy Mitsumi 48X9TE cd-íróm és egy Toshiba RD-5002-es DVD íróm. Eddig mindkettő hibátlanül működött, de egy pár napja újrainstalláltam a Windows, és egy olyan XP-t raktam fel, amiben már benne van a szervízcsomag. Azóta ha a cd íróval akarok írni, a Nero állandó hiabüzenetet küld, hogy Could Not Perform Endtrack, és el sem kezdi a lemez írását. A DVD író viszont gond nélkül megírja a lemezeket. Először az íróra gyanakodtam, de az előbb próbáltam DVD-t írni (Nero-ban) és a következő üzenetet dobta ki: SCSI Command Failed.
Megnéztem az eszközkezelőben és azt láttam, hogy mindkettőt úgy tűnteti fel, hogy SCSI device, közben persze nem is azok.
Tudom, hogy nagyon láma kérdés, de eléggé (na jó, nagyon :-D) kezdő vagyok a témában... megmondaná valaki, .NRG file-t hogy lehet CD-re fölírni? Köszi!
bocs, most látom, hogy más íróval 4x-es seb.-el írva olvassa a cucc, akkor valszleg tárgytalan, amit az előbb írtam. de majd a szagértők megszagértik...:)
nekem hasonló problémára nagyon bejött egy lézer-optika tisztító cédé lefuttatása. kábé 1500 forint beruházás, de nekem megérte. azóta olvas mindent prímán. ez mondjuk egy régi sony hifitorony.
Így már tiszta. A WinISO esetében ki sem kell bontani a régi iso-t, mert hozzá tudod adni az új fájlokat. Egyébként én is inkább bontogatok, és újraépítek, mert az a biztos:)
A Drivespeed-nél csak olvasási sebességeket tudtam beállítani, az írásnál nem ajánlotta fel az 1x, 2x .... írási sebességeket. És nem is tudom aktualizálni az olvasási sebességeket.. Lehet azért mert le vannak korlátozva a jogaim? Munkahelyen próbálkozom...:(
De ezt nem értem:
De ha csak vírusdefiníciót akarsz frissíteni, akkor miért nem töltöd le a progi hivatalos oldaláról?:) Vagy én fogalmaztam már megint bénán. Szóval egy vírusellenőrző boot cd-t akarok csinálni, arra kellene a legfrissebb virdef. Az iso már megvan (ultimate boot cd), szóval csak ezt az egy virdef file-t kéne kicserélnem.
Tiszteletem!
Kérdésem lenne: hogyan lehet iso file-t visszaalakítani "hagyományos" fileok és directoryk halmazává? (Van egy iso-m, amiben víruskergető van és a virdef-t szeretném frissebbre cserélni.)
Gondolom, valami progi kell hozzá, lehet, hogy a Nero is tudja, de nekem per pill. az Express van fennt és nincs kedvem felrakni a fullos Nerot.
Előre is kszönök minden segítséget.
M.
Kicsit amatőr vagyok a témában, és lehet volt már hasonló probléma is.
Az a gondom, hogy Audio cd-t akarok írni Nero5-tel. Az íróm LG 48x24x48, típusát nem tudom.. Már kétszer írtam vele, de az otthoni philips hifi nem játsza le, minden más cd olvasó lejátsza. 8x sebességgel írtam, szerintem ez a baj. Viszont kisebb sebességet nem ajánl fel. Miért nem lehet 4x, 2x sebességgel írni? Író miatt, progi miatt? Vagy hogy írjam 8x-an? Írjam át wav-ba? Ja és más íróval 4x sebességűt olvas a hifi..
A DVD2Avi nyolcezer verziójának mindegyike másra van kihegyezve. A tiéd nem erre volt...
A VirtualDub pedig sima mpeg-2 sztrímként nézi a vob-ot; esze ágában sincs hangot összefűzni, képet annál inkább ! :o)
Nyugi, nem baßtál el semmit, ennyit tudnak ezek a progik... :o)
Igen, kozben en is ezt otlottem ki. Gondom csak egy DVD-vel volt, mert ott a DVD2AVI progi a LPCM stere hangot szedte ki, raadasul nem jol, nem tudom mi lehetett a problema. A VirtualDub leszedte az ac3-mas hangot, de ha tobb vob file-ban volt, akkor darabokban, nem fuzte ossze oket. Vagy en allitottam vmit be szarul?
Mit csinálj ?
Először is olvass vissza 6 hozzászólást... :o/
Nem írtad, hogy melyik combo-d van, de mindegy, mert mindegyik minima 90 percig tud túlírni, a 320-as pedig 95-ig, tehát ezzel nincs baj.
Ha megfelelő verziójú a Nero-d, akkor csak annyi, hogy erőlteted neki a túlírást.
704 magánál többet kijelezni pedig alapból semmilyen íróprogi semmilyen lemezzel nem fog neked (sem), mivel ez az írható szabvány felső határa....
De ettől még vígan írhacc 99:59-et szabványtalanul, ha az íród támogattya, és olyan lemezt teszel be neki....
Sztem eccerűbb célszerszámot hasznányi, amivel chapter-enként (kvázi nótánként) le tudod venni, és egyből konvertálni is tudod írható formátumra, tehát 44,1 kHZ 16 bit stereo PCM wav-okba.
Imtoo DVD Audio Ripper vagy No.1 DVD Audio Ripper.
A full-osítás a te gondod, viszont állítólag igaz a mondás: "Az Astalavista ahol tud, segít !"... ;o)