Valamennyi magyar egyetemi polgár számára, az egyetem fenntartójától függetlenül, diszkriminációmentesen biztosítani kell azt a jogot, hogy az Európai Unió oktatási, mobilitási programjaiban, valamint kutatási együttműködéseiben részt vehessen.
Itt valamit a rektor urak félreérthettek. Sztem senki nem mondta azt, hogy nem vehetnek részt, csupáncsak azt, hogy bizonyos egyetemek részvételét a kiválasztás körülményei miatt az EU nem finanszírozza.
Hát talán pont az a probléme, hogy ez a nemtetszés a Századvég és a Nézőpont és társai által közzétett felmérések napvilágot látott eredményei alapján, valami rejtélyes módon, nem tűnik szembe. Csakis az
a fene nagy összetartás az, ami már jó nessziről is (ahogy hatalmas vezetőnk volt bátor mondani 2022. április 3 - án estefelé : "Még a Holdról is látható"). A többi, egyelőre - nekem úgy tűnik csak rizsa - púder.
Bizony, hogy érdekes. mert ha csak ez az ERASMUS ügy dőlne ki a szekrényből. De onnan dől ki még a
tanári éhbér - ügy, a Mentősök éhbér - ügye, és még az egészségügyiek éhbér - ügye is, amiről persze a
háború, au EU, Soros és Gyurcsány tehet, de arról oltári nagy kuss van, hogy eközben a választások előtt
kiszórt 1.800 Mrd Ft valójában mi célt is szolgált. No meg arról is mélyen kussol a t. Csicska-média, hogy
az utóbbi évek folyamán a hatalomgyakorlók (ME, Miniszterek, Államtitkárok és ráadásul még a Biztosok
és ráadásul még Bizonytalanok széles tömege is számolatlanul kapta a fizetésemelést. Talán erről is szólj néhány keresetlen szót, kis jól dotált propahantista.
Nem vagyok kuratórium szakértő. Egy Colombo filmben szerepelnek kuratorium - tagok, de azok nem úgy néznek ki, mint akik pénzt vesznek el az alapítványtól, hanem ellenkezőleg, az a feladatuk, hogy összedarizzák a pénzt az alapitvány részére. Szakmai dolgokba, pl. hogy hogy kell vezényelni egy Orff darabot, alighanem óvakodnak beleszólni.
És azt hogy tetszenek érteni, hogy "majd a kormány kifizeti". Talán bozpny vezényszóra szarják a pénzt ? Vagy esetleg saját pénzjegynyomdájuk van, ahol előállítják a szükséges mennyiségű Euró - t., aminek a
forint- ellenértékét mindenképpen ki kell fozetni ? És ki fezeti ki ezt, kinek a zsebéből
Alapítványba szervezik ki a Fudan magyarországi egyetemét is
2021.04.28 13:23
Ez az alapítvány kapja majd meg a kampuszhoz kapcsolódó épületet és infrastruktúrát. De úgy tűnik, részben az egyetem fenntartását is költségvetési forrásokból is finanszíroznák.
Vagyonkezelő alapítványt hoz létre a kormány a Fudan Hungary Egyetem fenntartására.
Ráadásul az építkezésre bejelentkező Kínai Állami Építőmérnöki Vállalatot az elmúlt években a világ számos táján gyanúsították meg korrupcióval és kémkedéssel.
Sőt, nemzetbiztonsági aggályok magával a sanghaji Fudan Egyetemmel szemben is felmerültek. Ahogy a Direkt36 korábbi cikkéből kiderül: az egyetem együttműködik a kínai hírszerzéssel, külön kémiskolát működtet, és a Kínai Kommunista Párt elitképzőjeként a Fudan tanárainak és hallgatóinak legalább negyede párttag.
És azt hogy tetszenek érteni, hogy "majd a kormány kifizeti". Talán bozpny vezényszóra szarják a pénzt ? Vagy esetleg saját pénzjegynyomdájuk van, ahol előállítják a szükséges mennyiségű Euró - t., aminek a
forint- ellenértékét mindenképpen ki kell fozetni ? És ki fezeti ki ezt, kinek a zsebéből ? Talán bizony a kormánytagok a saját zsebülből ? Vagy esetleg a költségvetésből teszik ezt a jót, amit mindannyiunktól besepertek ? Mert a büdös nagy ígérgetés - fogadkozás az már megyen, csak épp még azt nem tudja itt senkifia, hogy az a zsé, amit most, így éppen eltapsolmak, ugyan honnan a fészkes fenéből terem majd egyszerre elő ? Szóval akad itt kérdés épp eléd. Csak éppen úgy hiszem, hogy a teljes igazság a büdös életben nem fog kiderülni. Úgy, ahogy az FiDiSztánban szokott az lenni rendesen.