A napokban tette fel a youtube csatornájára a már elhunyt közismert gyülekezeti lelkész külföldön élő fia a kozmológiai nézetét: a Föld lapos.
A Bibliára hivatkozik, mert ő ragaszkodik a Szentírás alázatos elfogadásához. De mit szólnak ehhez azok a fundamentalisták, akik tagadják azt, hogy a Föld lapos lenne, holott a Szentírás ezt tanítja?
Szerintem én igazán fundamentalista vagyok, és az Isten beszéde kőszikla az életemben.
Nem kapta még kijelentést a Föld lapos voltáról.
Sőt...
Szerintem én igazán fundamentalista vagyok
Szerintem te nem.igazán vagy fundamentalista
Hiszen mégcsak laposföldes se vagy.
Ezt az "a"-t szépen kihagytad butaság miatt
👇
Nem kapta még a kijelentést a Föld lapos voltáról.
No a barátom, Uuzoni Dávid (Uzoni Péter lelkész fia) megkapta a kijelentést a Föld lapos voltáról. Ezért lett laposföldes. Neked, büdöstrollnak még várnod kell erre a kijelentésre
IGe: Amur egyértelműen hazudsz, hiszen Istenek vannak és sok!!! Ez tudományos tény!!!
Amur: Baromság.
IGe: Aton, Hórusz, Mithrász, Dionüszosz, Attis, Krisna, Visnu, Baál, Thor, Wotan, Borvo, Jahve, Marduk, Allah, Ré, Zeusz, Siva, Dyḗus, Ahura Mazdá, Nagy Manitu. ... és lehetne ezt sorolni több tízezerig. Ez szerinted 1 Isten??? Csak egy Über Isten lenne? !!! :-)
Amur: (eltereli a témát, másról ír)
IGe: Elsunyítottad a választ, ami mono-ateizmusra, azaz rejtett és látens egyistenhitre, JahveTeremtőre utaló jel. Nem csak "Isten"-ből, de teremtéstörténetből, így "Teremtő"-ből is nagyon sok van
Amur: Baromság. Jelenleg egyetlen egy isten (kisbetű bammeg!) létezése sem bizonyított. Na, ez a tudományos tény. Amit te művelsz, hogy összekevered a kitalált dolgokat a valóban létező dolgokkal, azt minden értelmes ember hangosan megmosolyogja, akkora baromság.
IGe: VAN-ságról írtam és nem a metafizikai hablatty "LÉTEZÉSRŐL" Tény, hogy az emberiségnek sok-sok Istene van és sok-sok Istent teremtett, talált ki. Ha ezt tagadod ... akkor elérted a lapos-Naposok és lapos-Földesek színvonalát.
Amur: Orbitális baromság. Kisbetű b@zmeg, kisbetű!!!!! Ennyit se tudsz. Az eszem megáll.
Amur: Nem az "Istenei", szerencsétlen, hanem az "istenei". Kisbetű bammeg!!!!! Még ennyit se tudsz. Elképesztő.
IGe: Tényleg??? Ha nagy kezdőbetűvel írod, hogy Autó, akkor már csak egy lesz belőle??? Mesélj még ilyen sületlenségeket!!! :-)
IGe: Te kevered bele a látens EgyIsten hitedet. Jómagam egyértelműen leírtam, hogy az emberiség sok-sok Istene jellemzően kitalált és nem valóságos. A panteizmus és az atonizmus Istenei ami félig meddig valóságos Istenek. Mert a Természet és a Nap az valóságos ugye. A Tudományos Isten meg feltárt és nem kitalált. Annak a létezése, vansága és valóságossága is tény viszont.
Amur: Figyeld, szellemileg kihívásokkal küzdő barátom! Most csak neked elmagyarázom: "Isten" így nagybetűvel a zsidó-keresztény vallások egyistenének az egyik NEVE. Az emberfeletti képességekkel rendelkező és természetfeletti lények pedig az "istenek". Kisbetűvel. Az "autó" kisbetűvel a négy kerekű, motorral rendelkező járműre használt szó. Az "Autó" nagybetűvel egy NÉV, például egy hülye szülő úgy cseszett ki a csemetéjével, hogy Nagy Autó-nak anyakönyveztette. Nagybetű=személynév (vagy egyéb egyedi dolog neve). Kisbetű=főnév (azonos tulajdonságokkal rendelkező dolgok megnevezésére általánosságban használt szó). Ezt vésd az eszedbe.
IGe: Tényleg és László név is csak egy van hazánkban és nem inkább cirka 370 ezer? Igazán beleolvashatnál néhány vallási szakkönyvbe, vagy lexikonba: a bibliai judeo-keresztény Isten nevei: JHVH = Jáhve = Jehovah = Jehova = Adonáj = Elochim = Eloah = Elohim = Él = Élim = El-Saddaj = Él-Eljon= Necach Izrael = ZombiJézuska = Szentlélek = Demiurgosz = Sátán = Úr = Atya, Gatya …stb Tehát túl sok különálló neve is van.
IGe: Amur nick kommentjeit ezennel elrejtem és a jövőben általánosságban nem is olvasom és nem is reagálok rá. Aki a valóságot, hogy sok Isten van, a LaposFöldesek szintjén tagadja, arra kár karaktereket és figyelmet is áldozni.
Legújabb humánetológiai tagadásvallásos mono-ateista emberi megfigyelésem eredménye, párbeszédesen tálalva. Hozzáértők szakmai segítségét szeretném kéni a következőiekben feltárt viselkedésforma pszichológiai feltárásához. Mi játszódik le egy ideológiailag elfogult ember pszichéjében és milyen pszichés betegségtípushoz lehetne sorolni azt, amikor az ideológiai elfogultsága miatt a nyilvánvaló valóságot is letagadja? Kognitív disszonancia, mitománia, monománia, téveszme, vagy kényszerképzet lenne ez?
A sok-sok "Isten" tényét sem lehet Hamis Dilemma érvelési hibával leszűkíteni. Hogy "Isten létezik" és "Isten nem létezik" lehetőségek közül lehet csak választani.
Érdekes módon a pszichológusok és a pszichiáterek sem racionális érveléssel, vagy gúnyolódással kezelik a kényszerképzeteseket. Egyik sem gyógyító hatású ugyan is.
Viszont akik még is ezt teszik .... nos azokkal van inkább a gond és fanatikusak. Annak minden veszélyforrásával együtt.
Ja a tanulság??? Egy nyilvánvaló hülyeség tagadására semmi értelme csoportokat, mozgalmakat összerettyinteni, mert az sem lesz különb, mint egy hülyeség.
Ja a tanulság??? Egy nyilvánvaló hülyeség cáfolására és nem tagadására ahogy a fenti hülye írta sok értelme csoportokat, mozgalmakat összerettyinteni, mert az különb lesz mint a hülyeség.
Ja a tanulság??? Egy nyilvánvaló hülyeség tagadására semmi értelme csoportokat, mozgalmakat összerettyinteni, mert az sem lesz különb, mint egy hülyeség. Lásd az ateistákat is ebben a kérdéskörben. Vagy akár a Sz.eptikus Társaságot. A lényeg nincs nagy különbség az üldözési és az üldözhetnéki mániások közt.
Jelenések 12:9And the great dragon was forced down, the old snake, who is named the Evil One and Satan, by whom all the earth is turned from the right way; he was forced down to the earth, and his angels were forced down with him.
Felemeli a porból a szegényt, És a sárból kihozza a szűkölködőt, Hogy ültesse hatalmasok mellé, És a dicsőségnek székét adja nékik; Mert az Úré a földnek oszlopai, És azokra helyezé a föld kerekségét.
Példabeszédek 8:27Mikor készíté az eget, ott valék; mikor felveté a mélységek színén a kerekséget;
Ézs 14:17A ki a föld kerekségét pusztasággá tette, városait lerontá, és foglyait nem bocsátá haza!
ACS 17:31Mivelhogy rendelt egy napot, melyen megítéli majd a föld kerekségét igazságban egy férfiú által, kit arra rendelt; bizonyságot tévén mindenkinek, az által, hogy feltámasztá őt halottaiból.
Jel 12:9És vetteték a nagy sárkány, ama régi kígyó, a ki neveztetik ördögnek és a Sátánnak, ki mind az egész föld kerekségét elhiteti, vetteték a földre, és az ő angyalai is ő vele levettetének.
Háén mondtam mekkora hülyeség és a pünküsdisták, főleg elterito és akik szóbaállnak vele a 82%a hülye,.Ugye?
Megvizsgáltam a LaposFöldeseket és azok cikizőit, hogy melyik a fanatikusan butább fajta ... és az eredmény erős döntetlen.
A kép szövege:
Szomorú, hogy jellemzően az iskolákban a lapos Nap és Föld-pályát tanítják. Ami egy ULTRA LAPOS síkon van csak és ellipszis jellegű. Nos nem olyan a valóságban, hibásan pontatlan. Örvénylő enyhén görbült dugóhúzószerű ez a pálya. Lásd az alábbi szemléltető grafikákon. - A témában kérem a csillagászokkal és az asztrofizikusokkal vitázni! Aki úgy gondolja, hogy nincs igazuk. Főként azért a Napot és a Földet kellene meggyőzni, hogy ne úgy mozogjon az Űrben, ahogyan mozog.
Ennek pedig az a magyarázata hogy az értelem nem 100 százalékban olyannak öröklődik mint amilyen a szülőé, a gyermeknek az intelligenciája sokszor magasabb vagy alacsonyabb mint a szülő intelligenciája.
Majdnem mindennek van világos és egyértelmű magyarázata