Ja. Van egy család ahol megvan a lakás, de apuka és anyuka csak alig keres többet annál, hogy a gyerekkel együtt éhen ne haljanak. Aztán kiderül, hogy apuka elkártyázta a lakás árát, és hogy ne kelljen elárverezni, hitelt vett fel. De innentõl kezdve anyuka kezelheti a kasszát. A fránya anyuka pedig 10 év alatt nem tudta kihúzni a családot a bajból, mert a bevétel ugyan több lett valamivel, de a hitelt továbbra is törleszteni kell. Nyilván az anyuka volt a hülye...
Fotókkal tudnám bizonyítani, hogy nincs igazad, de ahhoz meg túl hiú vagyok. Szerintem a számlálás helyett sokkal megbízhatóbb lenne egy zsírrétegmérés.
A párolt zöldségezők aztán nem is érik be annyival, hanem pl. a franciák automatikusan egy bagettből is esznek mellé, az angolszászok mindig tesznek mellé krumplit is. Összességében a magyar fözelékben kevesebb végül a gyors szénhidrát.
Na és? A gyerekek legnagyobb része nem a suli menzáján ebédel. És a 8 órából csak egyetlen a tesi. Ami nem is mindig sportot jelent, mert nekem az, hogy 45 perc alatt kétszer is dobhatok egyet kislabdával, a fennmaradó időben ácsorgok, nem sport.
Nem lennék nagyon meglepve, ha mondjuk 20 év múlva rájönnének a brit tudósok, hogy a zöldségfélék is teli vannak káros anyagokkal. Én legalábbis úgy gondolom, hogy míg a gyümölcsök esetében a növénynek jó üzlet ha megeszik, mert hogy így szétszórják a magját, ugyanez a gyökerek esetén már nagyon nem az. Ilyenkor a növény elbukta a felhalmozott táplálékot - sõt igazából a túlélést is. Ergo a faj túlélésének a szempontjából az a szerencsés, ha a gyökeret elfogyasztó lénynek ez a gyökérfogyasztás annyira nem tesz jót.
Az alapvetõ gond ott van, hogy az ehetõ és az egészséges általában kizárja egymást. És hiába próbál a Viktor bácsi roppant egészséges zselatinnal sürített krumplifõzeléket adni nekik só nélkül, a beste kölke nem eszi meg. És mivel az olyan régi jó módszerek, hogy beletömik a gyerekbe a kaját ma már tiltottak, így bizony a gyerek vagy éhen döglik, vagy mást eszik.
Igen, de ezeket valaki megveszi nekik, és engedi is. A szülőnek már a kezdetektől jó példát kéne mutatnia, ha valaki ebben a környezetben nőne fel, az később sem fordulna teljesen más irányba.
Valaki említette a főzelékeket, hát szerintem meg az egy rémesen egészségtelen kaja, fehér lisztes, zsíros tejfölös csirizbe belefojtva... Más nemzetek konyhája nem is ismeri.
Ennek valószínûleg sok oka van. Az átlagpolgár esetében valószínûleg az, hogy a magyar többet melózik mint mondjuk egy nyugat-európai, így ez utóbbinak több ideje van foglalkozni a testével. Ráadásul van más problémája is, mint hogy mennyire karcsú.