Ha csak a matekot nézem, akkor elképzelhető, h az utolsó fordulóban még egy minimális vereség is belefér.
Ehhez az kell, h az olaszok kikapjanak a Rytastól idegenben, amíg mi itthon megverjük a lengyeleket.
A matek (az 5. forduló lehetséges kimenetelei esetén):
Falco W + Reggiana W --> Play in fix, nyerni kell a 2. helyért
Falco W + Reggiana L --> Play in fix, 2. helyhez W vagy L legfeljebb -6ig.
Falco L legf. -8 + Reggiana W --> Play in fix, 3. hely fix
Falco L legf. -8 + Reggiana L --> Play in fix, nyerni kell a 2. helyért
Falco L legalább -10 --> nyerni kell a play in-ért, de a Rytas lengyelek elleni győzelme esetén enélkül is megvan. (ezt a kimenetelt azért nehezen tudom elképzelni, de a válogatott szünetek nekünk sosem tettek jót...)
Az olaszok, ha nyernek litvániában, akkor csoportelsők, ezt ne feledjük.
Meg azt se, h mi egy héttel az olasz meccs előtt játszunk a lengyelekkel, míg az olaszok már két héttel előtte mennek litvániába. Egy fehérvári kirándulásunk lesz a kettő közt amúgy.
Ilyenkor csak azokat az ítéleteket szoktátok megjegyezni, amik nekünk nem kedveztek, amik nekünk kedveztek, azokat meg elfelejtitek? Volt mindkettőből. Itt más a tempó, és más a játékvezetés is, mint az NBI-ben.
Pongónak remek meccse volt ma, tetszett hogy bátor volt támadásban, és védekezésben is csinált jó dolgokat, például blokkolt egy nagyot 4 falttal is. Talán Váradi hiánya miatt tudott jobban kibontakozni? A végén sajnos már kevesebb labda jutott el hozzá, vagy nem tudom mi történt.
Akinek eddig nem volt esetleg egyértelmű, Clarknak van a legjobb erőnléte a csapatban. Ma is látszott, míg mindenki a seggén vette a levegőt, ő ugyanúgy bírta a végén is. Szüksége van egy ilyen játékosra a csapatnak. Repül a lepattanókért, védekezik, triplát dob. A betörései azonban, amik ezzel a felugrok és majd lesz valami dologgal végződnek általában, nem jönnek be túl sokszor itt a BL-ben. Meg kéne rá kérni, hogy ezt takarítsa ki a játékából.
Bognár és Diggs kaphattak volna bizony több időt. Mindketten jók voltak.
A végén Konakov elaludt, és fent felejtette a pályán a Keller, Popovic duót, akkor akarta behozni Diggset, amikor már elment a meccs. Pedig már két perce lehetett tudni, hogy triplát kéne dobnunk.
57-45-nél azon lehetett gondolkozni, hogy esetleg a 21 pontos győzelemre is van esély? Aztán elolvadt az előny. A hosszabbításban már gyakorlatilag pályán sem voltunk.
A helytállás nem is kérdés és az sem, hogy mindent megtettünk a győzelemért. Csak azt mondom, hogy ma, ha nincsen többes egészségügyi probléma, akkor biztosan vertük volna a Rytast, hiszen így is majdnem sikerült, csak hajszál híja volt. Bosszantó, hogy pont most rottyantak le játékosok, mert mind a csapat, mind a szurkolók megérdemelték volna a győzelmet! Ettől függetlenül szerintem hajtani kell a 2. helyért, ami abszolút elérhető és kedvező play in szituációt teremthet.
Nem csak legyőzték őket ismét, de tavaly is az euroligás Zalgiris ellen nyertek bajnokságot. Ez európai top kosárlabda volt ma. A fizikális különbség nekem még mindig ijesztő, pedig ebben rengeteget fejlődtünk az 5 BL év alatt.
Sajnálom, hogy nem volt teljes a keret, így sem voltunk messze a meglepetéstől.
A kulcsfontosságú meccs szerintem nekünk a lengyelek elleni lesz itthon. Bár ha szerencsénk van, a továbbjutás (play-in) talán anélkül is meglesz.
Nagy részben igazat adok neked. A végén kis szerencsével nyerhettünk volna. De azt ne felejtsük el,hogy ez a Rytas a szezon kezdete óta folyamatosan javul és úgy vezeti a Litván bajnokságot , hogy legyőzte az Euroligás Zalgarist. Azt a Zalgaris amelyik az Euroligában a harmadik helyen áll ! Az én megitélésem szerint nagyon komolyan helytálltunk ezen a meccsen. Szép volt fiúk!!
Szép volt Fiúk! Ha ezt a játékot arra játszanák, hogy ki érdemli meg jobban a győzelmet, akkor ma biztosan mi nyertünk volna. Ma tényleg mindenki kitette a szívét a pályára. Zozó (gondolom rettenetesen fáradt) kezében ott volt a győztes dobás, sajnos nem szédült be. Utána már nem volt esélyünk ilyen ólom lábakkal. Egy ilyen meccsen semmiképp sem férnek bele 38-41 perc játékok. Ez még egy magyar bajnokin is sok lenne, nemhogy egy Rytas ellen, de nyilván kényszer szülte a dolgot. Nehéz lenyelni, hogy pont most csúszik be egy ilyen betegséghullám, nem várhatott volna még 2-3 napot? 🙂 És persze mélységes tisztelet mindenkinek, aki betegen is tudta vállalni a játékot!
Nem akarok kimelni nagyon senkit, de Pongi, végre!!! Mindenki ezt várta Tőled (gondolom Te is magadtól)! Csak így tovább. Na és Clark..? Hihetetlen az ember. Egy szava nincs, ha egész meccsen egy dobás nem jön ki rá. Mint egy gép, végzi a dolgát, de ha úgy adódik, dob 17 pontot egy BL-meccsen.. 😁
A jvk. ténykedését én kicsit máshogy láttam. Volt már sokkal jobb is, ez tény, de a rossz ítéleteiket aztán visszakompenzálták. Egyedül az elmaradt sportszerűtlen miatt lehetünk mérgesek. De alapvetően nem ők döntötték el a meccset.
Jobbulást mindenkinek, meg persze jó pihenést a rövid kis szünetre! Regenerálódjunk és indulhat tovább a Falco-henger!
Pech, hogy a szezon eddigi legfontosabb és legnehezebb meccsére betegedünk le/meg, teljes kerettel megfogtuk volna ma litvánokat érzésem szerint. Így is csak egy olyan dobáson múlott, amit Zozó amúgy általában bedob, most sajnos nem jött össze.
Ami nem tetszett: Bognár Kristóf és Diggs is játszhatott volna többet, előbbi teljesen jól szállt be, utóbbi meg ahogy néztem egy kisebb sérülést összeszedett, de ezt a válogatott szünetben ki lehetne kúrálni, most meg nagyon jól jött volna pár perc pihenőidő.
Plusz Zozó MVP és legjobb játékos, de ennyire nem lenne szabad egy emberesnek lenni, konkrétan az utolsó percekben már mindenki csak tőle várta a megoldást.
A csapatnak gratulálok, nagy küzdés volt, a lengyeleket itthon verni kell, aztán meg lehet próbálni elcsípni a második helyet az olaszoknál. (ha jól tudom ez a sorsolás, de javítsatok ki, ha nem.)
Szomorú vagyok és dühös is. Szomorú, mert a szezon legfontosabb meccsén, kulcsjátékosunk Beni nem tud játszani betegség miatt, illetve többen is (Popovic biztosan) kisebb betegséggel vállalták a játékot, de nekem Tiby is gyanús volt, mert nem futott túl nagy meccset ma, pedig ez rá nem jellemző. Dühös vagyok, mert Benivel ezt a meccset bizonyosan megnyertük volna. Már csak azért, mert normálisan tudtunk volna rotálni. A litvánok vígan rotálták a 10 emberüket és sajnos a végére kiderült, hogy több energia és erő maradt bennük. Ezért tudtak nyerni, de ez nem véletlen.
Dühös vagyok azért is, mert a játékvezetők több évet követően is az erősebb ellenfelek esetén egyértelműen és következetesen a Falco ellen fújnak. Nem gondolnám, hogy hazai pályát kellene fújni, de legalább a fegyverek egyenlőségének fenn kellene állnia. Sajnos ez nem állt fenn! Ha már Jenőnek is feltűnik, akkor ott már tényleg van valami. Gondoljunk csak bele Zozó egyértelmű visszahúzására, amire ki tudja, hogy miért miért nem, de nincsen fújás. Ha csak 1-el több büntetőt dobhatunk, vagy dobunk be, akkor már megnyerjük a meccset a rendes játékidőben és nincsen hosszabbítás.
Az is gond szerintem, hogy a keretből kidőlt Kovács és Sövegjártó is, bár a BL meccseken ők sem igen kapnak szerepet. Lehet, hogy most sokan leszedik a keresztvizet rólam, de én Verasztó helyét a keretben évek óta nem látom, nem tudom, hogy mit keres itt nálunk?! Tudom, hogy jópofa gyerek, meg nagy humorzsák és viccse figura, meg minden, de ide igazából kosárlabdajátékosokra lenne szükség, ráadásul olyanokra, akik a Falco szintjén használhatóak. A 28 mp alatt jól mutatta, hogy miért nem játszatja Milos. Ő sajnos számomra évek óta azt bizonyítja, hogy nincs itt helye, de mégis valaki, vagy valakik benn tartják a rendszerben. De miért? Nem jobb lenne olyan játékosoknak benn lenni a keretben, akikre egy ilyen szituáció esetén is lásd Beni kidőlése bátran támaszkodhat az edző? Nem lehetséges, hogy legalább 10 használható játékosunk legyen? Megint mindenki Zozótól várta a megoldást, aki ismét emberes teljesítményt nyújtott, illetve Clark volt még dicsérhető és időszakosan Pongó is, de látható volt, hogy a vékony keretünkön ment el a mérkőzés. Hozzáteszem a Rytasban van négy nagyon jó amerikai légiós és a litván játékosok is erős nívót jelentenek, de ma verhetőek lettek volna....Kár ezért a meccsért....A csoport második hely még megszerezhető, de ehhez már nem lehet hibázni. Hajrá Falco, hajrá Szombathely!
Váradi Béni, Kovács Bene, Sövegjártó nem tudta vállalni a játékot, Perl Zoli, Nikola Popvics és Matt Tiby is betegen játszottak....ahhoz képest azt hiszem, nincs szégyenkezni valója a csapatnak. Pechünk volt a negyedik negyed végén, plusz a bírói hármas sem állt a helyzet magaslatán ma...
Ha már Unicaja Malaga és a nagy különbségű győzelmek/vereségek, akkor mindenképpen érdekes megemlíteni, hogy szenzációszámba ment a múlt hétvégi spanyol bajnoki mérkőzése a Malagának. Alig hittem a szememnek, amikor megláttam az eredményt, hogy a Manresa vendégeként 40 pontos vereséget szenvedtek, ugyanis 109-69-re kaptak ki.
Egyébként ez egy jó példa arra, hogy még a legnagyobb sztárcsapatoknak is lehet ilyen napjuk, szóval ha majd a Falco is kikap a bajnokságban és esetleg meglepően nagyobb különbséggel is, akkor sem dől össze a világ.