A turizmusban érdekelteket úgy kell segíteni, hogy látogatókat hoz a fővárosba Karácsony. Ők igénybe veszik a szolgáltatásokat, és pénzt keresnek általa a túrizmusból élők. Sokan nem jártak még Bpen , felhívást kell hozzájuk intézni és fóváros támogatja a kirándulásukat.
Én mást láttam, hallottam egy labororvostól, aki pénzért végzi a viszgálatokat. Ugyan miért hazudott volna? De napi 500-1000 főből talán mindkettő igaz. Onnan is sok, innen is. Ezt egy ember nem nagyon tudhatja. Vagy, ha van összesítés, akkro miért nem nyilvános?
--- A szállodaipar hosszú időre komoly krízishelyzetben marad. A járulékok eltörlése, a Kurzarbeit-program segítséget nyújtott, meg lehetett menteni a munkahelyeket, de a jövőben is szükségünk van a támogatásokra.
Akkor most ez hogy így,hogy semmi segítség,meg a bezzeg osztrákok kurtaabejt ?
Ami a szállodaipart illeti, a kijárási korlátozások idején kilátástalannak tűnt minden, nem voltak vendégek. A belföldi turizmus valamelyest lendített a helyzeten, de csak vidéken segített, igaz, ott is 35–50 százalékos visszaesés volt a tavalyihoz képest. A fővárosban pedig kritikus volt az állapot, a budapesti szállodák látogatottsága 80-90 százalékkal esett vissza, ezért többen be is zártak, a nyáron csak a 10-20 százalék volt nyitva.
Meg is van az eredménye. A rengeteg vírusos. Egy labororvos mondta, hogy a legtöbb új koronavírusos a magyar (elsősorban balatoni) üdülésen szedte össze a vírust.
Hiltonban volt részem. Tetszett, de ma már túlzásnak tartom az áraikat. Van 2-3 szálloda, ami elviselhető áron fut, 4-5 évente belefér. De az pl nagyon nem az én világom, hogy amikor f1 van, akkor rá se szabad nézni az árakra, pedig maradnál péntektől-vasárnapig. DE ARANYÁRON?
De azt se hiszem el, hogy pár napokat ne lehetne ugyanúgy kibirni 20-30 e/éjszaka, mint a Balatonon.
Dagályba pl szeretek járni, Széchenyibe is, de csak ezért biztosan nem utazok fel.
Turizmus statisztika 2020 augusztusRekord eredmény a belföldi turizmusban:
A belföldi szálláshelyek egy hónap alatt, augusztusban 1,8 millió vendéget fogadtak, és közülük 1,5 millió belföldi volt, ami tavalyhoz képest 300 ezres (+20%) emelkedés, derül ki az MTÜ közleményéből.
A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) adatai szerint az 5,4 millió vendégéjszakából 4,4 millió éjszakát belföldi vendégek töltöttek el. A belföldi vendégek száma augusztusban a tavalyi év augusztusához viszonyítva növekedett (+28%), a 3 hónapos nyári szezonban azonban ez az emelkedés jóval szerényebb (+4%) volt.
Az ember gyerekkorában miért ment Pestre? Rokonlátogatóba, állatkertbe, vidámparkba, cirkuszba, Ferihegyre, Margit-szigetre ..., de nyaralni Balatonra, vagy valami vízpartra.
Most már inkább sporteseményekre, színházba, koncertre, 1-1 híres festő kiállitására, de még mindig nem nyaralni.
Nyaralni inkább a külföldiek jönnek.
Teljesen más turisztikai látványosság, világ, mint a Balaton.