Szerintem ne szegjük kedvét a balliberálisnak sem, mondja csak el, hogy őszerinte milyen lenne egy jól működő ország. Milyennek képzeli. Lehet, hogy példát is tud rá mondani. Mondja csak, ráérünk utána szétszedni a mondandóját.
Amit ma Magyarországon a kormánypárt(ok?) művel(nek) az rászolgált a kritikára. Kormányhoz és egy ország (bármilyen ország) vezetéséhez méltatlan amiket művelnek.
Az acsarkodás szónak meg nézz utána szótárban, a mást jelent.
A topik elején írtam, én olyan jövőt szeretnék Magyarországon, ahol az unokáim élhető életet élhetnének, legalább annyira, mint mi felnőttek most. Családbarát ország, családbarát környezet, ha ez folytatódik, akkor lesz magyar jövő.
Milyet nem szeretnék? Olyan jövőt nem szeretnék, ahol acsarkodás, viszálykodások, neadjisten háborúk vannak.
A magam részéről nagyon örülnék egy olyan Magyarországnak (nem csak a jövőben, hanem a jelenben), amit fideszes bűnözők nem loptak szét és szellemileg nem devalváltak. Az irány most nem ez.
Nemzeti kormányunk eddig megoldotta, hazánkban ez a veszély még nincs jelen, de Németországban ez már igen komoly problémát okoz. Egyre inkább a migránsok szeretnék a saját elképzeléseik szerint igazítani a törvényeket, a jelenleg még többségi társadalomra erőszakolni a szokásaikat.
Most még nincsenek többségben. A családegyesítéssel és a sokkal magasabb születési számaikkal viszont többségbe kerülhetnek. Hamarabb, mint ahogy egyes nyugati országokban ezt gondolják. Akkor meg fogják hozni a maguk törvényeit.
"Saját magaddal kerültél ellentmondásba. Nyilván nem iratnám a gyerekeimet kínai iskolába. Pont azért, mert szabad iskolaválasztás van, és nem azt választanám a számukra."
Magorka!:-) Az önellentmondás az, amikor az egyik szubjektív állításom szembekerül a másik állításommal. Ezzel szemben egy feltételezést tettem a mondatba és egy objektív kézzelfogható, létező tényt közöltem.
"Egyébként az a német gyerek, akinek egy adott településen egyre több arab osztálytársa lesz az évek során, az megszenvedi ezt."
Csak akkor szenved a gyerek, ha valamely szülő megmérgezi a gyerekét a fasiszta nacionalista vallás kultúra különbség setétséggel.
Ha meg magatartásbéli különbségek vannak az meg más tészta. Sajnos ugyanazon társadalmon belül is létezik rendesen.
Az a pedagógus feladata hogy a különbségek eltűnjenek és pozitív irányba.
"A szabad iskolaválasztás sem igazi megoldás, ha az addig bevált, szeretett iskolájából távozni kényszerül, és egy nagyobb távolságra levő másikba kezd járni. Azt is megszenvedi. Ezeket a szenvedéseket pedig a felelőtlen politikai vezetők okozzák a gyerekeknek, akik önfeladó módon viszonyulnak a migrációhoz. Ez történelmi vétek."
Na te kerültél önellentmondásba!:-)))) Szenved a más kultúrából származó gyerekek közt, de szenved attól hogy el kell onnan menjen. Nem te szenvedsz?:P
Saját magaddal kerültél ellentmondásba. Nyilván nem iratnám a gyerekeimet kínai iskolába. Pont azért, mert szabad iskolaválasztás van, és nem azt választanám a számukra.
Egyébként az a német gyerek, akinek egy adott településen egyre több arab osztálytársa lesz az évek során, az megszenvedi ezt. A szabad iskolaválasztás sem igazi megoldás, ha az addig bevált, szeretett iskolájából távozni kényszerül, és egy nagyobb távolságra levő másikba kezd járni. Azt is megszenvedi. Ezeket a szenvedéseket pedig a felelőtlen politikai vezetők okozzák a gyerekeknek, akik önfeladó módon viszonyulnak a migrációhoz. Ez történelmi vétek.
"Ha egy gyereket az iskolában idegen kultúrájú osztálytársak többsége vesz körül - ahogy ez egyes nyugati országok egyes iskoláiban már így van - akkor azt a gyereket a legkevésbé sem vigasztalja, hogy az ősei "intellektuálisan fejlett"-ek voltak."
Mi történne a gyerekeddel, ha egy budapesti kínai iskolába járna? Egyébként meg tudtommal még nyugaton is szabad iskola választás van.