Nekem úgy tűnik nyugaton is hasonló tendencia figyelhető meg. Ott a migráns áradattal keverik az őslakosságot. Gonosz pusztító módon állítják hogy a sok bevándorló az mind menekült. Holott azok az embereket csak segélyek vonzzák. Az ingyenélés lehetősége.
A liberális média egy egy kirívó eset után azt hangsúlyozza, hogy azért mert egy két ember ilyesféle cselekedetre ragadtatta el magát azért nem lehet egy teljes közösséget felelőssé tenni. De azért mert a migránsok hadában akad egy egy valóban menekült jóra való ember, azért lehet a teljes közösséget menekült jóravaló emberként kezelni. Ezen közben pedig az addig összetartó szorgos közösségek széthullanak, ha védekezni próbálnak akkor habzó szájjal ugrik neki a vélemény vezérelt média.
Sztem valamiféle oszd meg és uralkodj elv mentén történik a dolog. Hosszú pórázra engedik a bűnözőket, ha valami erőteljesebb történik a nagy kerek szemekkel szörnyülködnek, Közben pedig az egész érzékenyítés, szerecsen mosdatás, törvények rugalmas alkalmazása kizárólag a hatalom megszerzéséről és annak gyakorlásáról szól.
Pedig úgy hiszem ez a fajta magatartás káoszhoz vezet. Akkor persze lehet a zavarosban halászni, rejtélyes módon meggazdagodni, hatalomra kerülni. De erősen visszaüthet a dolog. Egy káoszban lévő társadalom nem tud megfelelően termelni, akkor pedig kevesebb amire bárki ráteheti a kis kezét.
Tipikus ballib gondolkodásmód, lsd pl megélhetési bűnözés tolerálása.
És ha megemlíted az ún. Tisztes szegénységet,nszéttrollkodják. :-(
Pedig létezik, és meggyőződésem h a szegények nagy többsége ilyen. Nem tudom, miért próbálják a deviáns magatartást a szegénység következményének láttatni. Ez hazugság!! Lsd fuxos uzsorások, stb stb
A mélyszegényes topicban úgy irkálnak némelyek a bűnözői magatartásról, mintha az a szegénység elfogadható következménye lenne.
Holott nem az.
Már írtam régebben, hogy a nagyszüleim igazán szegény emberek volta, amikor összeházasodtak szó szerint csupán a ruháik voltak az övéik. De teltek az évek, dolgoztak, művelték a kiskertet a zöldségért, tartottak baromfit, sőt disznót is, építettek egy házat - nem nagyot egy szoba, konyha és kamra- akkor még vízvezeték sem volt benne. Fürdőszobájuk csak az én kölyökkoromban épült hozzá. Egyiküknek hat elemi a másik meg nyolc osztályos végzettsége volt. Ennek dacára sosem gondolták, hogy lopni kéne, vagy bántani valakit némi pénzért.
Anyám már érettségizett, majd később már munka mellett tanult tovább könyvelőnek. Ránk gyerekekre meg a nagyszülők vigyáztak nagyrészt.
Nem is került egyik nagyszülőm sem szoc otthonba. Anyám ápolta nagyanyámat tisztességgel, pedig az utolsó másfél év az igen nehéz volt.
24 órás felügyeletet igényelt és sajnos akkor már az elméje sem volt tiszta.
Nem a lopkodás , rablás, gyilkosság a kivezető út.
Nagyon sajnáltam, de megértem... Inkább a két kis gyerekével foglalkozik, mint itt a hiábavaló szócsépléssel...
Remek ember, nem csak a szája járt. Így aztán hiába mondták neki, hogy "előítéletes". MErt ott volt LIFE házánál, és mélységesen ledöbbent, amit ott látott.
Az mossa a belet, aki akarja. Egyébként vehetsz 100 méter belet is, azt éppen csak áztatni kell, és ragyogóan használható.
Köszi egyébként kérdésedet, nagyon finom lett a harcsapaprikás, pirított puliszka galuskával, badacsonyi olaszrizlinget ittunk hozzá, előtte aszú törkölypálinkát, utána egy kupica kontrőt (ejtsd: koántró).
Azt tudom, hogy macsek nem szereti a halat, és a többiek?