Nekem a pina az egyik kedvencem, akkor az annyira nem lehet rossz. Csak annyit hallani mostanában ezekről a migráncsokról, azt gondoltam odaért a karaván.
Leszámítva azt, hogy nem tudjuk, hogy Toroczkai mire akarja használni ezt a dolgot, (mondjuk nekem fenntartásaim vannak vele kapcsolatban) igény az van rá. Hidd el.
Jó választ a regnáló hatalomnak kell adnia.
Ha nem ad, akkor mindenféle "vadhajtás" fog kinőni.
Töltsön egy hetet a vadmalac öccse.....itt Bp-en is voltak kemény részek, de persze vidéken tudom, vidéken sok helyen kőkorszak van.
Ennek ellenére nem tartom a légiót jó ötletnek. HA konkrétan a cigánybűnözés megzabolása a szándék, akkor teljesen felesleges harcászati ismeretek terjesztése.
Nem idegenlégiósok kellenek, hanem olyan képzett exrendvédelmisek, akiket mondjuk kvázi egy biztonsági szolgálat, polgárőrség, etc alatt lehet mozgatni.
Maga a légió léte pedig ürügy és ok lesz arra, hogy még nagyobb védelmet kapjanak a bűnöző elemek.
Hiszen, mint jogállamban mindenütt, az embereknek jogukban áll félni. És hidd el, Sztojka Iván és társaik most hirtelen nagyon fognak "félni".
Horváth Aladárok fognak a tv-ben rettegni.
A végén pedig a magyar rendőr Sztojka Iván háza előtt fog posztolni, őt védve, mert ő "fél" , amíg Iván elmegy bodzát szedni.
Tisztában vagyok a vidék siralmas közbiztonsági helyzetéével, ennek ellenére azt mondom, ez egy rossz helyzetre adott rossz válasz.
Emlékezetes, hogy 2006-ban az MTV ostrománál a főkolompos ez a derék Toroczkai volt. A felvételek szerint, amikor a tv nem volt hajlandó beolvasni a tüntetők nyilatkozatát ( követeléseit ), akkor a kapunál tárgyaló Toroczkai azt mondta. jól van, akkor mos elmegyek és idehozok negyvenezer embert.
Majd elment és a Kossuth térről megérkeztek azok, akik később elfoglalták a székházat.
Volt egy kritikus pillanat az ostrom során. A tömeg körbevett egy rendőrt a kézitusa közepette. Ha a hangulat rossz irányba tartott volna, akkor azt a szerencsétlent ott meglincselik. Ám szerencsére az egyik főkolompos elrikkantotta magát:
"Magyar rendőr velünk van!"
( ez ugyan nem volt igaz, a szerencsétlen alig állt a lábán, de a tömeg átvette a rigmust és a tömegszeszély hatására elkezdet éltetni szerencsétlen rendőrt, aki így megmenekült.)
Nem véletlenül említem az ukrán példát: tessék megnézni, ma mit jelent a Jobb Szektor, vagy az Azov.
a "tarsadalom" ebbol semmit nem lat. a media, kulonosen a videki media, teljes egeszeben a ner ernyoje alatt van. nem lesz ebbol semmi. raadasul tarsadalmi igeny sincs ra. arrol nem is szolva, hogy semmi felhatalmazasa nincs egy ilyen bohocseregnek.
Magyarországnak ugyan nem jó, de jó Toroczkainak.
A dolog ugyanis pusztán arról szól, hogy a Jobbik középre húzódásával (majd megsemmisülésével) újra egy betölthető űr támadt a jobbszélen.
T. ezt az űrt próbálja meg most betölteni az - eleve a törvényességet is kívülről súroló - alakulatával.
Gyakorlatilag ugyanaz várható, mint a Jobbik esetében: ők is meg fognak majd próbálni középre húzódni, mert a marginális/törvényenkívüli létben se hatalom (szavazók) nincs, se pénz.
Vagy persze még bepróbálkozhatnak a konkrét terrorizmussal (akár még Orbán közvetett támogatásával is, hiszen neki pont jól jönne egy új, kézzelfoghatóbb veszély a mára már közröhellyé vált sorosmigráncsbrüsszelezés helyett).
Attól tartok, nem. A társadalom egy részének igénye van az efféle kardcsörtetésre. Lehet masírozni, megmutatni, ki a legény a gáton, etc.
Azt hiszem, régebben volt egy olyan nyilatkozata Toroczkainak, - még Magyar Gárdás időkben - hogy fel kell vállalni, ha a TEK el összeütközésbe kerülnek.
Amúgy ott van nekik a "Betyársereg" , azzal kedvükre randalírozhatnak.
Nem kell az országnak, és nem is fognak ezzel eredményre jutni. A Magyar Gárda megalakulásakor és működésekor adott volt egy rossz közhangulat, most azért ettől messze vagyunk, még ha egyet is értek abban, hogy hagy kívánni valót maga utána a közbiztonság.
Toroczkai Nemzeti Légió néven támasztja fel a Magyar Gárdát.
Jó ez Magyarországnak?
Szerintem nem. Félkatonai jellegű szervezet : miért, ki ellen? Jogos kritika éri a rendőrség munkáját, nincs igazán "rend", de szerintem ez rossz válasz erre a helyzetre.
Elkerülhetetlennek látszik , hogy előbb, vagy utóbb konfrontáció lesz ezek közt és a hivatásos rendvédelmisek között. Ha más nem is , intő példa lehet az, ami Ukrajnában történt. Ott a hasonló félkatonai szervezetek - Pravij Szektor és társaik - törvényszerűen haladtak az önkény és polgári lakosság megfélemlítése felé.