Valóban kalapot emelhetnek, ekkora terhet is képes volt elviselni az ország, és az emberek, hogy minél előbb kilábaljunk a ballib által itt hagyott szarból. Nem mintha túl sok egyéb választásunk lett volna.
Te kis csacsi, kis kedvenceid jóval kedvezőbb világgazdasági helyzetben és kellemesebb pénzügyi pozícióból majdnem 14 ezer milliárddal növelték az államadósság nominális értékét, a jelenlegi kormány meg hét év alatt 4ezer milliárdot tett rá, és csökkentette az adósságrátát.
Mit képzelsz, majd vuduval fogsz itt próbálkozni, tényadatok ellen?
Keresd ki magadnak. Ha én hivatkozom valamire, vagy szeretnék valamit mondani, ki szoktam keresni magam a vonatkozó adatokat. ÁKK oldalon megtalálod maastrichti adósságráta linken.
Ezzel mondjuk túl nagyot nem mondtál, mivel a nominális adósságunk mindig is növekedett.
A legutóbbi két ciklusban fordult viszont elő, hogy strukturális alapokon nyugodva több mint egy éves távlatban is nominálisan tudott csökkenni az adósság.
És mi lenne ha Gyurcsány nem hozza ide a Mercedest ? Belegondolni is rossz.
Én azért mégis belegondoltam, és a következőre jutottam.
Ha a fidesz 2002-ben folytathatta volna a kormányzást, akkor 2010-re Mercedes nélkül is jobb állapotban lett volna a gazdaság, mint most Mercedessel, az államadósság gdp arányos szintje a béka hátsója alá süllyed, és már a válság kirobbanása idején euro-zóna tagok vagyunk.
Egyébként most valóban hasznos, hogy itt van a Mercedes, de ez nem kompenzálja azt a szarhegyet, amit kis kedvenceid maguk után hagytak.