" A nagy többsége a hihetetlen szegénységben élőknek az elmaradott településeken vannak és ez nem kicsi szám. "
Mobillefedettség az egész országban van. Biztos vagyok benne, hogy a legszegényebb családokban is van mobiltelefon, amely ma már gyakorlatilag okostelefont jelent. Ettől kezdve az internetelérés a fejekben dől el.
Nem a vidéki lakosok lenézése, hanem a jobbágymentalitás, a gyávaság, a közömbösség, az igénytelenség, a megalkuvás szomorú konstatálása. A városiak között is van ilyen és ez baj, de mégis ezek a tulajdonságok a falun élők között jellemzőek és dominánsak.
Vannak gazdag faluk, de azok vannak kevesebben. A nagy többsége a hihetetlen szegénységben élőknek az elmaradott településeken vannak és ez nem kicsi szám.
"a szavazólap egyik sarka be volt szamárfülezve. Mivel már bent voltam a fülkében, nem cseréltethettem ki, ezért beszamárfüleztem a többi sarkot is.)"
Pedig nyugodtan kicserélhetted volna. Jegyzőkönyvezik, kapsz másikat.
"Az akadály nem a technika, hanem az, ami a fejeken belül van. A jobbágymentalitás, a gyávaság, a közömbösség, az igénytelenség, a megalkuvás."
No ez a tipikus lenézése a vidéki lakosoknak. Nulla ismeret vaskos előítélet, elitista öntudat:"Hát mi az hogy nem szavaz ránk az a sok büdös paraszt!!"
Ezért nem kérnek belőletek. Nyugi, a fideszt is elzavarják ha ezt látják, csak helyettük nem titeket választanak....
"Akkor nézd a tetőket /ház falakat/ a rajtuk lévő "lavorokkal"--a nagyobb településeken bion már kábel tv is van..)"
Szerintem is már a falusi lakosságra is igaz, hogy túlnyomó többségük technikailag hozzáférhet a kábeltévé-csatornákhoz és az internethez. Az akadály nem a technika, hanem az, ami a fejeken belül van. A jobbágymentalitás, a gyávaság, a közömbösség, az igénytelenség, a megalkuvás.
Falun mindenki ismer mindenkit és közvetve vagy közvetlenül mindenki függ a helyi hatalomtól. Az sem biztos, hogy a szavazófülke magányában mindenki bátor lehet. Hallottam történeteket feltűnés nélküli jelöléssel ellátott szavazólapokról. (Egyébként én budapesti vagyok, de már én is jártam úgy, hogy a szavazólap egyik sarka be volt szamárfülezve. Mivel már bent voltam a fülkében, nem cseréltethettem ki, ezért beszamárfüleztem a többi sarkot is.)
Igen, van ahol van kábel tv,és olyan is van, aki megengedheti magának a több ezer ft-ba kerülő csomagokat, amiben nem csak a királyi tv jön be. De nagyon sajnos a kistelepüléseken, amiből rengeteg van hazánkban nem ez a jellemző, ők onnan tudnak tájékozódni. És ezek után nyilván nem az ő hibájuk, hogy elég egyoldalú információkból kell majd kiválasztani azt, hogy kire szavaznak.
Még véletlenül sem azért, mert az elmaradott vidéki településeken az emberek döntő többsége csak a királyi média híreihez fér hozzá. Mert nincs kábel tv (vagy ha van is, nincs pénze megvenni a nagyobb csomagot az ott élőknek)
Molnár Zsolt közölte: Gyurcsány Ferenc a nemzetbiztonsági bizottság hivatalos helyiségében tájékoztatta az általa korábban a nyilvánosság előtt elmondottakkal összefüggésben. A találkozóról szó szerinti jegyzőkönyv készült. Az elhangzottak a DK-elnök kérésére a továbbiakban minősített információkként kezelendők, azok másokkal nem megoszthatók - tette hozzá Molnár Zsolt.
A bizottsági elnök jelezte: a jegyzőkönyvben szereplő állításokat kizárólag a Gyurcsány Ferenc által elmondottakból ismeri, azok valóságtartalmáról meggyőződni nem tudott és nem is tud.
Korábban az MSZP kezdeményezte, hogy a nemzetbiztonsági bizottság hallgassa meg Orbán Viktor miniszterelnököt és Gyurcsány Ferenc DK-elnököt, miután a volt miniszterelnök azzal vádolta meg a jelenlegi kormányfőt, hogy az orosz állam titkos információkkal zsarolja őt.
Ez a hozzászólásod is azt mutatja, hogy pont nem érdekelnek a nehéz sorban élők. Részemről itt befejeztem, amit akartam elmondtam, aki akarja érti, aki meg nem arra kár is több energiát meg időt fecsérelni.
A magyarjainkkal szolidáris a fidesz:)))))) Ezért épített kerítést!!!!!! A közmédiától meg mindent megkap:))))) Ha többre vágyik, ott az okos telefon:)))) Még a legkisebb faluban is van legalább 1:)))))) A vidék Orbánnal van:))))))
Te kikről beszélsz? Hogy tudtad ide keverni a több ezer km-re élőket. Én végig a magyarországon és azon belül élő elmaradott településeken élőről írtam, amit te is pontosan értetted, hiszen a válaszod az volt, hogy Soros miért nem vesz nekik médiát? aztán mikor ez kényelmetlenné vált, akkor gyorsan kiterjesztetted a menekültekre/migráncsokra, ahogy neked jobban tetszik. szó se volt róluk, méghozz azért nem, mert ők nem választópolgárok.
Így van, de ezen belül a szomszédaim elsősorban!!!!! Nem pedig a több ezer kmre élők!!!!! Aztán azt is meg kell nézni, hogy miért is lettek szolidaritásra méltók!!!!!!
-Természetesen azért, mert OV annyira jól végzi a dolgát, a legnagyszerűbb me.
Még véletlenül sem azért, mert az elmaradott vidéki településeken az emberek döntő többsége csak a királyi média híreihez fér hozzá. Mert nincs kábel tv (vagy ha van is, nincs pénze megvenni a nagyobb csomagot az ott élőknek), ezért aztán csak az ingyenes közmédiát tudja nézni, hallgatni. Mert minden megyei napilap a kormányzatnak -közvetve - dolgozik. Mert az ott élő emberek nagy részének nincs pénze internetre, és meg azért is mert még véletlenül sem függnek a polgármestertől, hiszen munka hiányában leginkább csak a közmunkaprogram marad.
És Orbán vagy a kommunikációs szakértője nagyon is jól tudja, hogy a következő választások megnyerésére egyetlen esélye van: a meglevő táborát egyben tartani. Neki nem kell, hogy bárkit is megnyerjen az ellenzékiek közül, azt is tudja, hogy ez nem is menne. A kommunikációjával csak és kizárólag a saját szavazóit akarja kiszolgálni. Amit azok akarnak hallani, azt kapják.
Ami meg kellemetlen nekik, arról simán hallgatnak, így a szavazóbázis nagy részéhez el sem jutnak ezek a hírek. Alapvetően ezt művelték 98-02 köözött is, csak még nem voltak felvértezve ekkora médiahatalommal.
És nem, a fidesz szavazók egy része nem birka és buta, csak tájékozatlan, ráadásul önhibáján kívül.
Persze vannak fanatikusak is, akiknek nem számítanak a tények, pedig eljut hozzájuk az információ, de mindig minden úgy jó, ahogy a me megálmodta. De nem ők vannak többségben.
"minden riporter megkérdezte tőle, h. tudja-e ha hazudik ez a politikai karrierjébe kerül
Ne mond nincs rajta fogás"
Politikai karrierjébe kerül -- ez jó :) Mint a Brian életében a megkövezésre ítélt rabbi, akinek szólnak, hogy ne rontson a helyzetén :)
Gyurcsánynak nincs veszteni valója. Vagyonát nem tudták elvenni, börtönbe sem tudták zárni. Ugyanezek a veszélyek viszont fenyegetik Orbánt, ha megbukik. Gyurcsánynak van miért törlesztenie és nem kockáztat semmit.
"Azonkívül ki hisz már neki?"
A kabátlopási ügyeknél nem kell senkinek semmit elhinni. Másról szól. Egy név folyamatosan összekapcsolódik egy bűncselekménnyel és ez az összefüggés jól megragad a primitív üzenetekhez szoktatott egyszerűkben, jelen esetben a fideszbirkákban.
Tipikus kabátlopási ügy volt a Gyurcsány elleni büntetőeljárrás a Sukoró ügyben. Évekig címlapos és kezdőképernyős hír volt, hogy beperelték, beidézték, kihallgatták, tárgyalást tartottak, ítéletet hoztak, fellebbeztek. A sok millió fideszbirkának fingja nem volt a telekügyletről, de látták és hallották a hírfolyamot, így Gyurcsány neve egy bűncselekményhez kapcsolódott az egyszerű agyukban.
Ugyanez a veszély fenyegeti Orbánt a pénzmosó külföldi számláival. Nem bizonyítani kell, hanem nagyon sokszor nagyon sok helyen elmondani. Az itteni fideszkommandót nagyon frusztrálja, hgoy most a hóhért akasztják.
"csak Orbán közelébe akar férkőzni, h. megmondja neki, ha bántja Klárikát megszorongatja a mogyoróit"
Fordítva történt. Először beszélt Gyurcsány a zsarolhatóságról, és ezután röviddel fedezete fel az állampárt Klárika "visszaéléseit". Szánalmas próbálkozás és azt bizonyítja, hogy Gyurcsányról már nem tudnak semmi kompromittálót előhozni. Minden puskaport ellőttek már.