2016-ban bemutatásra került a Renault alsó középkategóriás egyterűjének 4. generációja, a már megszokott módon két kivitelben is. Ide gyűjtsük az infókat az új modellről, majd a felhasználói tapasztalatokat is itt oszthatjuk meg!
Szerintem újraindítottad az R-Linket és annak a menüjében alapból ki van kapcsolva a "kis fácska". Felhasználói beállításokban, valahol legalul újra be kell kapcsolni.
Sajnos nem hozták ezek a tipusok a nagy áttörést, nem tudom miért? Mondom ezt úgy, hogy 2 Lagunát,majd 2 GSC-t használtam cégesként. Én a 4-es szériától nem estem hanyatt. 1 év után visszaadtuk. Ennyi pénzért sok zavaró elem volt benne. Pld. illesztések, esőben oldalablakokban tükrökben semmit sem látni, kényelmetlen ülések, főleg hátul-rövid ülőlap, 20" kerekeknek köszönhetően a futómű stb.
Valószínűleg azért, mert nem volt még kész a tesztelése gyártáskor a rendszernek, így a hatóságok/vezetőség nem engedték el azt fícsört. Azóta meg már senkit nem érdekel...
Mikor azon megy a vita, hogy akkor maradjon-e gyártásban a Scenic/Talisman/Espace/Koleos vonal, mert olyan gatyák az eladási számok, nem ez a kulcskérdés.
Ma voltam a Renault Békési Gödöllőnél, de ott tök olyan mintha nem is értenének a kocsihoz... nem tudták hogy kell frissíteni (azaz a 7 es nem tudják hogy kell felrakni, mert az rlinkstore nem ajánlja fel)stb stb... nem is frissítették... komolyan volt még 3 kérdésem de egyre se tudtak válaszolni, mintha nem is ezeket árulnák...
3.3.16.98x van jelenleg a 2018.06 Grand Scenicemen, és az rlinkstor nem is talál frissítést, ezt tudják frissiteni szervizbe? Ha igen meddig, melyik verzióig?
Előnyét nem tapasztaltam pillanatnyilag. A telefon és a hangvezérlés probléma nem oldódott meg. Viszont cserébe úgy összekeverték a menü rendszert, hogy szinte újra kell tanulni a kezelését. Pár eddig megszokott menü pont megszűnt, pl. a Kedvencek, a cél keresés csak térképről indítható, Az útvonal és cél kezelése bonyolultabb. Sok funkciót almenübe rejtettek amit úgy kell előkeresgélni, semmi nem utal rá. Összeségében eddig nem nyerte el a tetszésemet, aki ezt konstruálta, nem tudom életében egyáltalán vezetett autót? A módosításokkal inkább rontották a kezelhetőséget. Kerestem hozzá felhasználói leírást, de eddig nincs sikerélményem, csak a régi verzióról találtam. Ez van ezt kell szeretnem!!
Azért rakták fel, mert azt remélték, hogy megoldódik a telefon probléma, hát nem jött be, helyette kaptam egy nehezebben kezelhető rendszert.
Nekem is Andoid 10 van a telefonomon (de már nem Renault-val közlekedem), és látszólag nincs túl sok állítási lehetősége a BT kapcsolatnak. De azért létezik egy "Fejlesztői (Developer) menü" a telefonban, ha azt sikerül előcsalni, ott van 5-10 BT kompatibilitási beállítási lehetőség. Lehet, hogy ott valami állítva, mégiscsak megmarad a kapcsolat. Vagy érdemes rákeresni a neten nemzetközi fórumokon, ki van zárva, hogy ha sorozathibáról van szó, te lennél az egyetlen érintett.