Ezen voltam...(3 évig Sopronban tanultam akkoriban)
De az összes körmendi vendégjáték parázs volt,egész nap rohangáltak a szirénázó rendőrautók meg a mentők...a soproni köménymag vadászott az egész városban a csellengő vasiakra.
Nekem persze a paksi vendégszereplések voltak érdekesek,sajnos sok babér nem termett Sopronban.
Az egyik alkalommal a Gulyás-Vadas féle ifi 45 ponttal ruházta meg a hazaiakat,ráadásul Morgenék az előző fordulóban 45 fával verték a Szegedet,így joggal bizakodtam,hogy akkor most a felnőtt csapat is behúzza...
Épp csak 46 ponttal kaptak ki...a meccs után belefutottam a Morgen -Munteán párosba(Muntit akkor még nem ismertem),kérdeztem tőlük,hogy ez mi a retek volt,válaszként kaptam,hogy ne csodálkozzak,mert reggel 5kor még discoban lefetyelték az italjaikat...
csak ez az egy tv-s balhéja volt? mert nekem rémlik egy olyan is amikor talán szintén sopronban meccs után azt mondja hogy "megkérem a kedves VIDÉKI szurkolókat hogy ne kiabáljanak" vagy vlami ilyesmi
Ez egy nagyon emlékezetes videó/meccs, Knézy teljesen elvesztette a fejét, a folyamatos kiszólogatásaival :)
Egyébként minden benne volt, ami 90-es évek, a hangulat mellett ez a Nick Árpádos húzósdi Zalatnayval, levlapokkal
"Köszönöm szépen a soproni szurkolók kulturált magatartását. Erre a városra mindig is ez volt a jellemző!
Anno egyébként emlékszem, hogy a buzi Knézyzésből mekkora cirkusz volt, mert mindenhol kapta a fia is, főleg, amikor a Honvédban nyomta, de amikor már az Olajban akkor is. Az állandó figyelmeztetésből lett egyszer emlékszem, hogy nagyon leleményesen helyette a Buzi Vitrayt nyomta a közönség :)
Pont tegnap tekertem bele A Knézys soproni meccsbe.
Már a balhé előtt is kiesett a szerepéből. A Honvéd támadott és ilyet szólt: "Borisz...Bor...Boros" :-))
A balhét meg magán kívül senki másnak nem köszönheti. Méltósággal kellet volna viselnie, hogy mikrofon van a kezébe és nem kellett volna lereagálnia jelentéktelen dolgokat. Főleg nem kioktató hangnemben.
Nekem is van egy női meccses balhéhoz kapcsolódó emlékem(90es évek),Sopronban talán egy diósgyőri vendégjáték alkalmával történt csarnokürítés...mondjuk bíróverés az talán nem volt,de fütyülősök nem könnyen tudtak lelépni a Sportcentrumból.
Gidófalvyra emlékszem,de a társa már nem ugrik be.
Sopronban férfimeccsen is volt pár zrí,legemlékezetesebb a Knézy féle eset volt...
Nem szokott ez gondot jelenteni... egyre kevesebb gyerek választja a sportot, kiválasztásról már nem beszélhetünk, örülni kell mindenkinek, aki jön... de olyannal még talán nem is találkoztam, akinek 12 évesen gondot okozott volna a különféle ziccerek és közeli tempók nagy palánkra történő helyes végrehajtása életkori sajátosságai és/vagy fizikai paraméterei/állapota miatt... sokaknak a középtávoli sem jelent gondot és néhányan már a hárompontost is egész szépen és eredményesen tudják dobni...
Kb. 10 éve edzősködöm, most pont U12-es csapatom van... 180 cm alacsony vagyok, 3-4 fiúnak egy-két hónap és elhagy, de a többiek is szépen növekednek, lényeg a lényeg, hogy saját tapasztalatból kifolyólag is nyugodtan mondhatom, hogy indokolt a folyamatos fejlődés érdekében 11 éves kor után átállni a rendes 305 cm-es gyűrűre megtartva az 5-ös labdát... az említett országok képviselőivel ottani tornákon, illetve itthoni visszahívásokon van alkalmunk találkozni...
Hozzászólni nem tudok,mert ilyen mélységekig nem érdekelt a kosárlabda.Első emlékem a nyolcvanas évek közepéről egy BS-ben rendezett Honvéd - Baja MNK-döntő.
Kedvenc csapatom a Szolnok és a Körmend voltak.A 90-es években vasárnap délelőtt mindig megnéztem az aktuális meccset,na meg Népsportban követtem az eredményeket.
Később lett itt Debrecenbe is elsőosztályú csapat,de itt nem volt hagyománya a sportágnak,így a foci és a kézilabda viszi továbbra is a prímet.
A McDonaldsban volt valamilyen ingyenes újság 20 évvel ezelőtt, amiben futott egy fotóképregény-sorozat. Ebbe lett beleírva a mezszponzor jóvoltából egy Körmend -Zete meccs :-)
U11 mini-palánk 5-ös labda (U11 az első versenyző korosztály - Kenguru Bajnokság), kötelező emberfogás, tilos besegíteni, csapdázni, elzárást adni, fiú és leány és vegyes csapatok együtt versenyeznek.
U12 (Gyermek Bajnokság) rendes palánk, minden más ugyanaz, mint U11-ben.
U14 (Serdülő Bajnokság) 6-os labda, fiú és leány innentől már külön versenyez, zónán kívül már mindent lehet szinte megkötések nélkül.
U16 (Kadett Bajnokság) 7-es labda, felnőtt szabályok mindenféle megkötés nélkül.
Szerencsére elég sokat van alkalmunk horvát, szlovén, bosnyák, cseh, olasz, osztrák és egyéb csapatok ellen játszani, de ezek a védekezésbeli megkötéseket máshol nem használják... nem csodálom... ökörség a legtöbb, ráadásul különösebben szankcionálva sincs, arra jó, hogy a vehemensebb edzők, gyerekek és szülők körében gerjessze a feszültséget...
Elvileg egy 1986-os mini kosárlabdával foglalkozó kis 16 oldalas kiadványt (8 kép) böngészhettek "itt"... valamiért össze-vissza keverte a sorrendet az indafoto, de remélem azon kívül mindent jól csináltam... :)
Matas "Nopara" Niparavicius, ő is azon kevés litván egyike, aki éppen pont nem tudott kosarazni, Viktor Berezsnoj edzővel együtt az 1-5-ös szezonkezdés után távoztak.