Pont azért, mert a pici kínai ráírja a 400 dolláros csomagra, hogy 40 dollár, és kész :D ő nem azt nyilatkozza le, hogy pl. blue ray lejátszó, hanem hogy újság :D
Sajnos a DHL már akkor bekéri emailben azt, hogy mi van benne, mennyibe került.
Be kell mutatni a banki átutalás "fényképét", vagy igazolást.
Persze lehetne trükközni, átírni, meg ilyesmi, de nem akarok, mert egyrészt jogkövető állampolgár vagyok, másrészt nem kockáztatnék meg egy adócsalásért történő eljárást, mely többszáz ezer ft bírsággal jár.
Így az SMS-ben történő megkeresésükre elküldtem az átutalás fotóját, nyilatkoztam arról, hogy magán célra lesz és közöltem a csomag tartalmát. A vámos nem hülye, hogy egy 5 collos új mobil 40 dolcsi szállítással, amikor 24 dolcsi csak a DLH szállítási díja. Már akkor bekérte a DHL a vámoláshoz szükséges adatokat, amikor a czucco a Hong Kongi reptéren pakolták befelé a DHL gépébe a track counter szerint.
Szal kicsengettem a futárnak a 27% áfát. Vám nem volt. Legközelebb nem dhl-ezek. Millió cuccot vettem már, igaz kisebbeket és mind kféle Post-okkal jött, Singapore, Hong Kong Air Mail, Svéd Posta, China Post, de egyiknél sem kellett fizetni.
Rendelés előtt is tudtad, hogy vámolják? Mert a kici kínai megoldja, ráér egy értéket, ami még éppen nem esik vám alá oszt csókolom. Én biztos hogy nem fizettem volna vámot, csakazértis alapon :D
Viszont úgy is lehet az ember, hogy ha nincs valamije, rájön, hogy az valójában nem is kellett neki :D
Hogy mennyire meg tud szokni valamit az ember úgy, hogy észre sem veszi, hát az csak akkor derül ki amikor nincs.
Nem túl régen van "okos telefonom". Egy HTC Desire volt a gyönyörűség, de csak 2,7" volt a képernyő mérete. Sokat olvasok, ebookot ezért kicsi volt arra a célra. Vettem mellé egy 7' -os tabletet is.
Aztán gondoltam egyet és úgy döntöttem, hogy legyen all-in-one, azaz egy az egyben.Kinéztem egy tepsi telefont Hong Kongban. Ma kiderült, hogy nem is tepsi méretű az 5 collos teló.
Dec. 31-én megvettem, kifizettem, 3-8 napra ígérték a szállítást DHL-el.
OK, gondoltam ennyi idő kell, hogy eladjam a tabletet és a telót Így ünnepek után nem olyan nagyon vásárolnak az emberek. Háát.. 2 illetve 3 nap alatt elkelt mindkettő. Így itt maradtam kütyük nélkül.
Kénytelen kelletlen elő kellett vennem a 15 éves telómat egy 2000-ben vásárolt, első mobilomat az Alcatel One Touch Easy-t. Igaz az akksija nem sokat bírt, de majdnem annyit, mint az okoskámba nem rég rendelt 2430 amperórás akksi. :)
Szal napokig az ősi bunkófonnal voltam, melynek a kijelzője pici, monokróm és valami hótt primkó a mostaniakhoz képest.
A Telóm ma megjött, 1 napot késett, mert a vámosok megfogták és megsarcoltak, 27% Áfát ki kellett fizetnem.
Ha nem DHL-el jön, akkor valszeg megúszom a sarcot, de a DLH gyors, viszont 100%,biztos, hogy vámolják.
A kínai posta nem jó, mert min. 3 hét. A Singapore Post viszont 1-2 hét és nem nagyon vámolják a postai küldeményt. A DHL-t szinte mindig.
Szal megjött a gyönyörű hófehér okoska. Beüzemeltem. Újév alkamából kunyiztam hozzá egy bőr tokot is. Igaz, 5 dolcsit akart kérni érte az eladó, mert nem tartozék, de újévre való hivatkozással ajándékba adták. Szal elvagyok megint, mint a kisgyerek.
Nyomkodom, nézegetem, töltöm fel, telepítem. Szép kis hófehér DooGee DG500. Mint az S4 Galay.
Az One Touch ment vissza jól megérdemelt nyugdíjába.
,,Kép feltöltése saját gépről'' című gomb. 1024*768-as felbontás már látható :D
Vagy feltöltöd pl. a kepfeltoltes.hu-ra, egyértelmű ott minden, a direkt linket meg beszúrod ide. De mielőtt elküldöd a hozzászólást, van egy ,,Előnézet'' gomb, ott megnézheted hogy fog kinézni, bár nem mindig működik, volt hogy nem láttam semmit és jó lett :D egy próbát megér.