Nálam nem súlyosbító körülmény, és én is választópolgár vagyok. Van egy sejtésem, hogy ebben is a többségi álláspontot képviselem - az állami politika rangjára emelt cigányfajvédelemnek például 5% alatti lehet a támogatottsága.
A vízumkényszert hülyeségnek tartanám a Felvidékkel szemben bevezetni. De egyébként a határellenőrzés híve vagyok. A cinkesebb országokkal szemben vízumkényszert is bevezetnék - a schengeni szerződésből való kilépéssel ez a nemzeti hatáskörünkbe tartozna újra. Abba pedig kevesen halnak bele, ha 15 percet várni kell a határon, amikor kimennek a bécsi cukrászdába vagy nyaralni. Legalábbis a többség ezt pont leszarja, valószínűleg emiatt is ilyen elutasított az EU.
Látom, továbbra is abból az alapállásból támadnak a "mértékadó" olvtársak, mintha valami 95%-os igazság nevében ostoroznának egy magányos elmebeteget. De a valóság lassan a fordítottja.
Én képviselem a többségi véleményt, kéretik ennek megfelelő pozíciót felvenni.
Úgysem megyünk mi már sehová innen,ha egyszer már nem kell nekünk, vagyis a többségnek az EU.
Csak bajunk van miatta.
Mi itt majd az 500 milliós EU árnyékában felépítjük a mi kis tündérkertes országunkat nem egészen 10 millióan.
Elég volt Európából.
Magunk mellé vesszük olyan fejlett demokráciákat ,mint Azerbajdzsánt, Jordániát, esetleg Tadzsikisztánt,ha jól viselkedik.
Meglátják majd az EU-ban rekedt szomszédaink,hogy milyen csodálatos fejlődésnek indultunk ,és majd, ha jól viselkednek ,csatlakozhat hozzánk tőlük is egy-két ország.
Kilépünk az UEFA-ból is, és az új stadionjainkban megrendezzük minden évben a "Keleti Szél" Kupát a fennt említett országok csapataival.
A civilizált világban mindenhol erősen súlyosbító körülmény ha faji, vallási, nemzetiségi ... stb. alapon követsz el egy bűncselekményt ... vajmi kevés köze van az eu-hoz
Arra a baltásra gondolsz, aki 8 évet leült a fegyházban egy sima gyilkosságért büntetlen előéletűként (még csak nem is szenvedett az áldozata), de a rasszizmusért kapott további 22 évet már nem ülte le a kegyelem miatt? Szerintem így került a helyére az ítélete.
Azt lehet vitatni, hogy a 8 év kevés-e egy gyilkosságért (kevés), de hogy ezzel nem bűnhődött volna meg érte a többi gyilkoshoz képest, azt nehezen lehetne állítani.
Ez is az EU sara, hogy izmusért többet lehet kapni lassan, mint gyilkosságért.
Még ezzel sem a mi kerítésgyártóink járnának jól, mert valószínű, hogy nem mi építenénk azt a kerítést, hanem a szomszédaink vennének bennünket körbe a drótjaikkal. :-)
"Idén nyárra tehát a magyarok 39 százaléka szerint az ország EU-tagsága inkább rossz, 32 százalékuk szerint viszont inkább jó, míg 22 százalékuk szerint nem értékelhető egyértelműen az uniós tagság Magyarországra kifejtett hatása."
Az idén már ezt az unortodox matematikát fogják tanítani az iskolában, ahol 39% lesz a magyarok többsége?