Ezt a topikot kifejezetten a Győri Vasútmodellező és Vasútbarát Klub tagjainak hoztuk létre segítendő a hétközbeni kapcsolattartást. természetesen a topic nem zártkörű, de elsősorban a klubfoglalkozások során felmerült kérdések részletesebb kifejtésére, illetve a klubélettel kapcsolatos információk egyeztetésére hoztuk létre. Weblapunk a vasutmodellezes.5mp.eu címen érhető el, itt bővebben írunk a klub tevékenységéről.
Ha leend rá elegendő jelentkező, NOHAB-os különvonat ígérkezik a Cuha völgyben, szeptember 21-én, szombaton. A tervezett menetrend olvasható a MÁV-Nosztalgia honlapján. Ezt részben azért írom, hogy a vasútfotós lelkületűeknek jól kezdődjék a szeptember, másrészt fontolgatom, hogy ha van rá igény, a szokott fotóhelyünkön érdeklődés és jó idő esetén egy klubos szalonnasütéssel egybekötném a vonatlest.
Szintén tervezet, remélem megvalósul, hogy szeptember 20-án és 27-én pénteken már tartanék klubot, ha a Gyermekek Háza vezetése beleegyezik.
Ez -mármint a bepakolás- elsősorban nem tőlünk, hanem a pestiektől, Zolitól és a Gyermekek Háza nyitvatartásától függ.
Hozzájuk kell alkalmazkodni.
Akkor pakolunk, amikor nekik jó, mivel ezt a szervező a ház és a szállító határozzák meg. Nyilván Zoli meg gondol rátok, hogy az iskolából délelőtt bajosan tudnátok feltűnés nélkül meglépni pakolni - álmodni persze lehet ilyeneket, de nem érdemes- valószínűleg az egyik délutánotokat fogja választani. A kipakolás már inkább csak Gyermekek Háza és Zolifüggő, tehát "csak" kétfelé kell egyeztetni.
Az építés és a bontás pesten elsősorban Gergő illetve Dani felelőssége, Zoli és az Én felügyeletem alatt. Ők erre tettek ígéretet már jóelőre. Ez nem azt jelenti, hogy aki vasárnap éppen a közelben van, az karbatett kézzel figyelheti őket, de az ő felelősségük, hogy ami az üzemhez szükséges az bekerüljön a kocsiba, tudják hogy a felszerelés elemei hol vannak, felügyeljék a rendezvény alatt az asztal épségét és minden elvitt dolgunk hiánytalanul hazaérjen. Ezért igyekszem nekik helyben szállást biztosítani.
A többiek elsősorban a ki és bepakolás flott levezénylésére törekedjenek, és alkalmazkodjanak mindenki játéka érdekében, ez az ő feleősségük.
Várjatok türelemmel, tessék figyelni a fórumot, és amint valami letisztázódik, rögtön jelzek.
Bocsánat Lajos hogy kihagytam természetesen mennék pakolni, azért írtam, hogy Pesten utolsó vonatig tudnék maradni (vagy ha valakihez beférek hazafelé úgy is jó). Fel lepakolásnál GYH-ban természetesen ottleszek. (csak Gergő írd meg hogy mikor) Sajnos 2szer felmenni Pestre nem tudok, se fenntaludni, szállás hiányában, ezért az asztal összerakásában nem tudok segíteni, csak a szétszedésében.
Szervusz.Csak úgy tévedtem ide(de nagyon tetszett).Én a modellezős oldalt szoktam látogatni és ott is az "lgb-I-es méret"főleg+ terepaszal épités+modelvasút építés.Üdv:Péter.
Nézd Gergő, nem vagyok sértődős típus, a problémám mindössze a következő:
((És innentől minden klubtagnak egyformán szól, és elsősorban nem Gergőre vonatkozik!))
A klubot annak idején azért hoztam létre, hogy legyen egy hely, ahol úgy lehet vasútmodellezni, amilyen léptékben otthon, a négy fal között nagyon kevés embernek adatik meg. Ítéljétek meg, de szerintem valamilyen szinten azért sikerült. A moduláris rendszerű modellezéshez ritkán van magán-sportcsarnoka egy hazánkfiának, ahova a saját költségén összehívhatja az ismerős modellezőket egy baráti vonatozásra (Bár így lenne, de a tündérmesékhez már egy kicsit öreg vagyok).
A realitás az amit ti is láthattok: néhány hozzám hasonló (vagy még nálam is őrültebb) megszállott az anyagi feltételeken túl, rengeteg szabadidő beáldozásával, és rengeteg szervzés, vita árán kikűzdi, hogy az év egy-egy kitüntetett hétvégéjén legyen lehetőség valahol az országban erre a nem mindennapi játékra. Ahhoz, hogy minden simán menjen, bizony előre kell tudnunk rengeteg dolgot, és nem jó ha a feltételek útközben változnak, mert az rengeteg plusz energiát von el az amúgy sem egyszerű folyamattól, végül durva esetben akár az egész rendezést boríthatja.
Ezért az augusztus 25-i határidő. Eddig mondhatom azt a budapesti csapatnak, hogy tőlünk ennyien jönnek. Ha ez után az időpont után a lista változik, az engem is, és ami fontosabb - a győri klubot- tehát téged és mindanyiotokat- tesz hiteltelenné. Ezért várom el a klubtagjaimtól az eddiginél felelősebb hozzáállást. (az utóbbi évek rendezvényei során sajnos több esetben is előfordult határidő utáni módosítás, ezért írtam amit írtam)
A pakolás egy másik történet. Te is és mindannyi jelenlegi és volt klubtag, aki itt megfordul, tudja, hogy milyen nehéz összeszervezni a pakolást, és nem elsősorban azzal van bajom, aki előre szól, hogy a ki- vagy bepakoláson nem tud ott lenni, hanem azzal, aki azt mondja ott leszek, aztán mégsem jön el.
Ez megint felelősségi kérdés, és ha mélyen belegondoltok, igazából nem felém, hanem minden klubtaggal szemben egyformán.
A ki és bepakolás szervesen hozzátartozik ehhez a játékhoz, mint ebédhez a terítés, meg a mosogatás. A különbség csak annyi, hogy ezt nem végzi el helyettetek anyu...:-)
Ami nem vicc az az, hogy különösen az elmosogatás nem megy, azon eddig még mindig kevesebben voltunk mint a terítésen, ami pedig a legutolsó treffent illeti: a mosatlan lassan másfél hónapja bent van Zoli kocsijában, mivel se neki, se nekem nem volt kedvünk kettesben mosogatni...
Emiatt írtam, hogy beszéljétek meg egymással, ki jön be- és ki jön kipakolni. Felületnek itt van az index, de ha ez túl nyilvános nektek, ott az "arckönyv" vagy az "égbolt", vagy az android, nekem édesmindegy, csak legyetek felelősséggel egymás és a klub iránt, és vegyetek le annyit rólam és Zoliról, hogy ne nekünk kelljen pakoláshoz lasszóval fogni az embereket. Nem kell mindkét alkalommal ott lenni mindenkinek, de igenis tegyétek meg egymás és mindanyiunk játékáért, hogy minden alkalommal megbízhatóan jelen van 4-5fő, hogy a következő játékot is legyen hangulatunk jókedvvel megszervezni...
L
Ui mindenkinek: Határidő holnap van, valaki a már jelentkezettek közül indítson el egy körtelefont vagy kör-emailt, nehogy valaki azért maradjon le mert nem olvas szünetben fórumot...
Ui Gergőnek:
hétfő este hívj fel, akkor már nagy valószínűséggel tudni fogom a heti programomat
Én, S. Gergely, mint harmadrendű vádlott jelenteném, hogy akár péntek-szombat-vasárnap is ott tudnék lenni, ha lenne hely és ha kapok kikérőt. Ha nincs, akkor marad a tavalyi szombat-vasárnap felállás.
N. Dániel, mint negyedrendű bűntársam jelenti, hogy Ő megy csütörtökön pakolni és én váltanám. Ő is maradna végig, ha jutna hely.
Remélem jelentkezésünket elfogadják az illetékesek és kivizsgálják, hogy hátha tudnánk "párban" maradni 3 teljes napot. Viszont ha nem, akkor a pénteket kifizetném N. Sándornak és nem akarok csak úgy bekérőzni, de mivel olyan szépen írta, ezért jelentkeznék, ha a parkban nem lenne hely számomra pénteken.
A Nohabbal kapcsolatban pedig az álláspontom a következő: jövő héten nekem bármelyik nap jó, határozd meg, hogy melyik nap lenne Neked jó, mert gondolom nem a szín ötösök pótvizsgáznak, aztán még engem is ott elhallgatni elég jó délutáni elfoglatság... :)